Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hogypisil

2010.02.25. 17:07 | piroskaesfarkas | 10 komment

Láttuk "rendesháromdében", tetszett. De akkor jött valaki, és jajgatott, hogy nehogymár nem az "ájmakszháromdében" láttuk, mekkora lúzerek vagyunk, összehasonlíthatatlanulsokkaljobbúgy. Nem volt könnyű jegyet szerezni, megszervezni, hogy Farkas fél napot távol legyen a munkahelyétől hétköznap, de sikerült. Péntek délben nekünk hozta ki a pincér a kétszemélyes tálat egy hangulatos étteremben, s koradélután ott ültünk szemüveggel a fejünkön a tizedik sorban, középen. Először is lebilincselő volt az élmény, most is, ugyan nem volt annyira érezhető a mindenféledék között a különbség, de megérte másodszorra itt megnézni.

Hazafelé úton még örültem is a hétvégeközeledik dugónak, hogy több időnk jutott kettesben beszélgetni a filmélményről. Szárnyaltak a gondolataink, még bőgtem is a film kapcsán felmerült dolgokon. Aztan egy bő órányi pörgős beszélgetést követően, kissé lecsillapodva eszembejutott valami. És általában, ha így van, hogy betolakodik egy gondolat, akár olyan, hogy jobblenneelhallgatni, akkor is kijön. Ha nem rögtön, akkor másnap. Hát ez azonnal jött, pedig a fenti halmazba tartozó minekmondtadki típusú.

Aki látta a filmet, lehet, hogy elfogadható magyarázattal szolgál majd nekem, és rávilágít egy olyan tényre, amely felett átslisszantam, és így persze, hogy nem értem.

Tehát a következő furcsa beszélgetés zajlott le közöttünk (mondom, egy nagyon szép és izgalmas eszmecsere után):

Inkábbneszólj, vagyis én: "Te figyelj! Ha a srác bement az avataros szerkezetbe, és megjelent nagykékemberként a navilány mellett, akkor mit csinált, ha mondjuk pisilnie kellett, mármint az igazi testének?"

Pasi sóhajtva: "Szuper. Sikerült elkapnod a film lényegét......."

Én: "Na de komolyan kérdezem. Mert nyilván, ha a kékteste evett is, meg intézte a dolgát, attól még a saját testének is ugyanúgy kellett működnie, tehát ennie és pisilnie csak kellett. És ha akkor jött rá az üríthetnék, mikor benne volt a gépbe, és pont a kéklánnyal beszélgetett a kéktest? Mit csinál? Elnézést kért, összeesett, majd otthon kiszállt a gépből, és elment vécére? Vagy mikor a kéktest esténként lefeküdt, és kikapcsolták a gépből, visszatért, akkor piskótásan szállt ki a szerkezetből?"

Pasi: "Boszikám! A srác fordítva működött. Tulajdonképpen nappal olyan volt, mintha a teste aludna, mikor benne volt a gépben, ugyan az agya dolgozott. És alvás közben nem kellett pisilnie. Akkor végezte a dolgát, mikor felkelt. Lezárhatnánk a témát?"

Én: "Hahó, én vagyok az, Piroska!!???? Éjjel hányszor járok ki pisilni? Többször is."

Pasi: "Oké, akkor Te ne menj el oda, amíg ezt a kérdést nem tisztáztad velük.......Hát ez remek! Hogy jutnak eszedbe ilyen dolgok mégis? Hogypisilnek...cccccccccch...Köszönöm Boszikám, hogy egyetlen felvetéseddel visszahúztál a valóságba....."

Egyébként az is fura nekem, hogy nem mutatták a navikat evés közben. Lehet, nem is esznek?

Remélem, aki még nem látta ezt a látványos mesét, az megnézi majd, és annyira leköti az új élmény, hogy véletlenül sem kezd el gondolkodni a fenti kérdésemen. Aki meg látta, és tudja a megoldást, nem késlekedik megírni nekem:) 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr771790038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shelley · http://little-lili-rose.blogspot.com 2010.03.04. 13:33:53

látod, jó kérdést tettél fel, bár kicsit én is megmosolyogtam:)

én az első verzió vagyok, akit úgy lekötött az élmény h ilyeneken nem volt időm gondolkodni, de a kajálás része nekem is eszembe jutott pl...

szóval én nem tudom a választ, de örülök h ilyesmivel is foglalkozol a blogodban, mármint film élményekkel:D

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2010.03.04. 13:52:30

Ó, hát ez nagyon vicces :) Szerintem egyébként olyan ez a gép, mintha hibernálva lenne, szóval azért nem akar pisilni...Egyébként meg lehet, hogy a naviknak nincs is gyomruk, elvégre valószínűleg nem emlősök..Bár vadásztak, úgyhogy valószínűleg ettek is...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.03.04. 14:41:42

A film lekötős, persze, de utána azért ilyeneken is lehet töprengeni:) Tuti ettek, mert akkor miért vadásztak volna? Naugye:)
Nem hibernálós, tuti kell pisilnie:)

Melike80 2010.03.05. 06:49:28

Mi is megnéztük, én is odáig vagyok tőle..
De ez a pisi dolgog.. hmmmmm elgondolkodtató.
:-)

shelley · http://little-lili-rose.blogspot.com 2010.03.07. 14:10:15

tegnap este, mikor egy újabb filmélményünk előtt üldögéltünk a mozi váró termében, felvetettem ezt a témát az én férjecskémnek, aki hatalmas fantázia világ rajongó és Ő azt mondta h igenis volt kajálós jelenet...:O

a pisi témára pedig Ő is a hibernálást mondta;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.03.10. 16:19:57

Hol kajáltak a kékek????? Melyik részben?
Tuti nem hibernálás volt az....
Jó buggyantcsajnak gondolhat a férjed, vagy betegnek:)

jou 2010.03.17. 00:22:23

Szerintem az, hogy konkrétan hogy esznek azért nem volt benne, mert nem fontos a film szempontjából. Utalnak rá a vadászattal, hogy hogy szerzik a táplálékukat, ennyi elég is, minden apróságra nem térnek ki, pl az sem érdekes, hogy fonják a hajukat.

A pisi ügy meg hát nem hibernálva vannak, de a test csak egy porhüvely a kapszulában, amikor a kék testben van. Minden érzéke át van portálva a kék testbe, szerintem a kék test végez mindent, ha épp abban van. Mert pl a kék test is csak egy használaton kívüli test, amikor nincs benne, annak sem kell pisilni, ha nincs benne a csávó. Csak fekszik, mintha meghalt volna. Vica versa.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.03.17. 10:16:27

Jou! Na nem is teljes, részletes képet szerettem volna kapni a navik szakácsművészetéből, csak eszembejutott, hogy nem volt benne zaba:D
A pisiügymeg. Hát azt még értem, hogy a kékalak csak egy test, amit ugye kifejlesztettek. De a sajátja, az más téma, szerintem.

jou 2010.03.17. 13:34:24

De mivel minden agyi mechanizmus átment a másik testbe, mutatták, tudod, így nem volt inger, sem érzék. Szerintem.
A dokit kellene megkérdezni a filmből, biztos rém egyszerű a válasz. De nem volt ám ott sokat, mert a testet etetni kellett, láttad, hogy diktálták bele a reggelit. Szóval biztos vigyáztak a másik testre, hogy jól működő maradjon.
Meg amúgy is sokinden felett átsiklottak, mint az evésen is, mert nem ez volt a mese lényege.
süti beállítások módosítása