Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Disznósajt

2010.02.23. 21:10 | piroskaesfarkas | 9 komment

Bőszen bólogattam Anyikának azon felvetésére, hogy jegyezzem le az első paradicsomevést, meg az elsőmájevést, mert mint tudjuk, Ő mindent vezett rólunk, no de persze bizonyítékkal nem tud szolgálni azóta sem, mert fogalma sincs merre és mikor nyelte el a föld a naplóját. No de mindegy is, leírom én ide, tessék. A gyerek a héten evett először csikemájat, és paradicsomot. Mindkettő naná hogy biofán termett, és a párolóban puhult, míg a csemeténk tálkájában kötött ki.

Tele vagyok lelkemenmelegedő gondolatokkal, csak éppen időm akad kevés, hogy felfűzzem a szavakat úgy, ahogy szeretném.......Írnék az estéinkről, olyan egyszerű dolgokról, mint a puha paplanom, amelybe olyan nagyon jó kicsit fázósan beletekeredni. A gyerek hajáról, miként finoman csikizi az arcomat, ahogy az altatót dúdolom Neki újra meg újra. A kézfogásról, ahogy Farkas elalvás előtt átnyúl a picilányunk felett, és megszorítja a kezemet, "aludjjólnagytündér" (a kistündér már ugye nem én vagyok), és mielőtt elalszik, egy hangosat szippant a gyerek semmihez sem fogható, csodálatos babaillatából.

Megmég olyan jó, hogy megy az olimpia, a hófödte. Napközben Mütyür szívesen drukkol, ahogy tanítottuk neki: hajráfiúkra beindul, felemelt kézzel hadonászik, és valamit kiabál (nyilván a hajráfiúkat a saját kis nyelvén:-)

Nagy dolgok készülődnek bizniszfronton, izgalommal nézünk elébe......

Kaptam egy nagy meglepetést, ami nem is igazán az, hiszen tudtam róla, de mégis így hívnám. Régi vágyam volt, és most csiribúcsiribá, tárgyiasult. Örül a fejem.

Előkerültek a fűfoltok a kertben, egészen furcsa, hogy nem borít mindent már a hó. Ugyan még egy nagy tehénre emlékeztet a táj, sok a fehér folt, a tó felszínén is nagy a jég, de visszavonhatatlanul tavaszodik. A hóvirágok sorra bukkannak elő a bokrok tövében, és már tervezgetem, hova ültetjük Luluval a Joepapától kapott harmincféle virágmagot (hetekkel ezelőtt kapott egy cserépnyi elsőnárciszt, és minden reggel együtt néztük és locsolgattuk a kibontakozó virágokat). Veszünk majd neki is apró kertiszerszámokat, és varrok neki kis kertészkedősköténykét. Katicás gumicsizmát már szereztem neki. 

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy nekem van a legcsodálatosabb Anyikám, és a gyerekemnek a legszeretnivalóbb Nagyija. Olyan hálás vagyok, hogy ennyi időt tölthetek a szüleimmel, és szerves részei Mütyür életének.

Ez a majdnemegyévves Migyerekünk mondja már az apjának, hogy "Apa". Lenyűgöző.

Farkas egyik este, mikor szokás szerint úgy csodáltuk a köztünk alvó Migyerekünket, mintha akkor láthattuk volna legelőször ilyen közleről, megkérdezte, hogy vajon a gyerek emlékszik -e majd erre az időszakra valamiképpen, hogy ennyire nagyon szeretgettük. Nem hiszem, hogy konkrét emlékei lesznek majd, de minden, amit átél, beleivódik, mélyen a lelkébe, és továbbviszi majd mindezt. Ahogy mondani szoktam, igyekszünk minnél színesebbé varázsolni az életkönyvét

A disznósajtot meg nem szeretem, de címnek csak jól jött, ha már beledaráltam mindent ebbe a bejegyzésbe, ami most hirtelen eszembejutott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr211785193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsudit 2010.02.24. 16:39:26

Tudod olyan jó egy fárasztó és agyleszívós nap után elolvasni a csodás bejegyzéseidet. Lélekmelegítő és mosolyfakasztó minden szavad. Köszönöm máris könnyebb lett ez a nap, pedig idáig nem volt valami jó. Sőt a többi részében is sajnos csak rossz hírek várnak rám. De ez a pár perc legalább jól telt.

Sziltó 2010.02.24. 20:33:22

Milyen meglepetést????

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.24. 20:54:27

Dzsudit! Nagyon sajnálom, hogy orrlógatós a napod!!!! Nekem is nagyon jólestek a szavaid, már kezdtem úgy érezni, hogy egyedül beszélgetek:) Bár igazából ugye magunknak írom a füzetemet, de nagyon szeretem a visszajelzéseiteket, pláne az ilyen nagyonkedveseket!
Annak meg igazán örülök, ha mosolyfakasztó vagyok, és ici-picit megállsz itt nálam!!!!
Kívánok szebb napokat Neked, és mégegyszer köszönöm!:)

Sziltó! Nem mondhatom meeeeeeeeeg!:)) De nem gyűrű, vagy fátyol:)

Adrika4 2010.02.25. 10:24:12

Én meg szeretem a disznósatjot.:) Ezt a Te félédet biztosan.:) És én is kíváncsi vagyok ám arra a bizonyos megepetésre:D

Kryszti 2010.02.25. 13:01:31

Én is örülök, hogy azért volt egy kis időd ezeket a szépséges gondolatokat összeszedni és megosztani velünk. :)
Látom a fotón a hintalovat. Mütyür szeret rajta hintázni?
Nálunk a mai napig az egyik kedvenc a hintalovazás. Persze most már oly mértékű a hintázás, hogy néha azt hiszem, hogy a lovak "két lábra állnak", és a fiúk sorba lepotyognak róluk. :) De eddig még nem történt meg... :)

Leus_ 2010.02.27. 18:21:27

Fényképezőgépet kaptál :))

Leus_ 2010.03.01. 10:19:06

Bocsi, most olvastam végig a többi kommentet, és látom, hogy titkolózni szerettél volna. Ha 'neadjisten eltaláltam, de nem akarod leleplezni magad, töröld nyugodtan a kommentem. ;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.03.04. 14:37:16

Leus, Te kis ravaszka:) Nem törlök én! Egyszer töröltem, vagy tán kétszer, mert malackodós volt a bejegyzése egy idegennek.......:)
süti beállítások módosítása