Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Csicsergőskert

2010.02.09. 14:34 | piroskaesfarkas | 6 komment

Szeretem a madáretetőket. Nyilván azért, mert a madarakat is. No és mivel a gyereket folyton az ablakhoz cincáljuk, hogy nézddeédeskisrigó, meg ódecukivörösbegy, jéottegycsúszka, imádja a kertet kémlelni, s kis kezeit vagy orrát az üvegnek nyomva a madaraknak visongani. Sok-sok darabkája van az életemnek, amiért hálás vagyok (s mint tudjuk, valószínűleg van istenem, csak még nem vettük fel a kapcsolatot, tehát a hálám csakúgy száll a levegőben:-), s egyik ezek közül a ház, és a kert, amellyel szorosan együtt élünk, mióta kiköltöztünk a zöldbe.

Van fából készült etetőnk, s lógnak vesszőkből kanyarintott magtartók is az ágakról, de idén rájöttem, hogy sem ezek, sem pedig a rendszeresen felkötözött almák nem elégítik ki az igényeket. Sem az idelátogató szárnyasokét, sem pedig a miénket, most meg már pláne nem, hogy a gyerek is az ablaknál mozizik. Régóta szeretnék több és több etetőt telepíteni (főként egy oszlopon álló, hatalmas madárházikóra vágyom), sőt, szerelmi fészket is, vagyis madárodut is kitenni. Szívesen tákolnám össze őket (ill. Farkasra bíztam a feladatot), böngésztem is a világhálót a leírásokért, útmutató rajzokért, s eközben ráakadtam erre a madárdalos oldalra, ahonnét tervezek beszerezni néhány etetőt és odut a csicsergőskertünkbe. Persze ezzel nem szabok gátat Farkas eddig eltitkolt barkácslelkesedésének, elfér itt még jó sok etető.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr921736467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2010.02.09. 21:20:51

Azt a kékszemű kis csodálót.... :)

Kryszti 2010.02.10. 08:16:47

Piroskám,
Milyen szép címet adtál ennek a bejegyzésednek. :)
Csuda édes fotók Mütyürről. A kis ruci is tünemény.

Mi is nagy madárrajongók vagyok. Norman és Márk már felébredés után az ódon redőnyök felhúzását követelik, hogy kinézhessenek Mütyürkéhez hasonlóan a teraszablakon. Minden reggel elvarázsoltan nézik a madáretetőhöz gyülekezőket.
A másik teraszunk előtt két madárberkenye fa áll, még most is van rajtuk termés, azokat leginkább fekete és a fenyő rigók lakomázzák.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.10. 09:39:41

Ingrid Drága! Meddig változhat a szemük színe?

Kryszti Kedves! Az egy csoda lehet, ahogy két kis orr tapad az erkélyajtókra:-))))
A bogyókat nálunk már mind leették a csőrösök, már csak a kilógatott almákra számítanak:)

egykerekszilva 2010.02.10. 20:18:24

Nálunk is van egy "törött" szárnyú feketerigó akiről azt hittem két évvel ezelőtt, hogy elpusztul, mert szinte holtan hevert a kocsibeállón. Vittem neki vizet és vártam, hogy mi történik. Nagyon nagy volt benne az élni akarás és életben maradt! Úgy örültem neki, a napokban is láttam a kerítésünkön. Az egyik szárnytolla kicsit csálén áll ezért hívom törött szárnyúnak.
A hó ellenére közeledik a tavasz, egyre többet és egyre jobban csicseregnek a madarak! :-)
Ugyan Ingridet kérdezted de én úgy tudom, hogy kb. fél éves korukig változhat a babák szemének színe. Szép a kék! :-)

Ingrid 2010.02.11. 18:54:53

Helénának egy éves kora után kezdett el igazán változni. Most inkább zöld, mint kék. Remélem így marad :)
Egészen pontosat nem tudok szemszínről, de hallottam olyat is, hogy két éves kor után...
Viszont Szépségednek annyira kék, hogy az már biztosan nem változik! Helénának ennyire kék sosem volt!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.16. 15:07:15

Szemszínváltozás témában nagyon megoszlanak a vélemények.....Köszönöm a válaszokat! Én is hallottam olyat, hogy kétévesen barnult be, nagy hirtelen. Érdekes téma....
süti beállítások módosítása