Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Egy csepp meg tíz.....

2010.01.26. 10:00 | piroskaesfarkas | 6 komment

Gyorsan egy salátástálat! Aztán mégegyet. Megint rohanás le a lépcsőn egy harmadikért. A fürdőszobában bevetésre került a kutyák fenti vizestálkája is. A gardrób padlóján szintén kopog az olvadó hó, oda a kék süteményestál került, amibe az epresfinomságot szoktam elkészíteni. A tetőablakok peremén kis patakokban megindultak a cseppek. Nem hevesen, de azért foltokban eláztatták a babaszobában átmenetileg parkoló matracunkat, a párnámat, a ringatózószéket, s jutott a deszkapadlóra is....Mindez karácsony előtt egy nappal.....

Mikor beállt a tél, jeges szelek fújdogáltak az emeleti szobákban, ahol a sima ablakokon kívül a tetőn is vannak üvegek. Farkas felmászott a létrán, hogy közelebbről is szemügyrevegye ezen ablakokat (nagy a belmagasság, gerendás mennyezet), és konkrétan belekapott a fuvallat a hajába.....Tetőablakszakértő megvizsgálta, kiderült, szemétkivitelező (aki beperelt minket anno, és végül elvitte az összes megtakarított pénzünket) csak beillesztette a helyére a tetőablakokat, szigetelést már nem tett köré...Remek. Hatvanezerért megcsináltattuk utólag. Már nem húz be a hideg. Remek. Erre most jön a hólé, ami eddig mindig kívül maradt. Szakértő karácsony előtt ismét megérkezett.

Csak én voltam itthon a gyerekkel, és ahhoz képest, hogy a délelőtt felfedezett tócsákon mennyire kiborultam, amikor Farkast hazarohantattam, ágyneműt cseréltünk, hajszáríróval foltokat tüntettünk el, edényekért rohangásztunk, majd hallgattuk a cseppek által keltett zenebonát, mire kiért az ember, röhöghetnékem támadt a helyzeten. Hangsúlyoztam neki, hogy totál ki vagyok akadva, katasztrofális a helyzet, nemisértemmitnevetek, egyáltalán nem nevetséges, de mindezt folyamatos vigyorgás és kibuggyanó kacaj közepette.....Félt tőlem.

Akkor meg aztán tényleg kitört belőlem a hahota, mikor tartva a reakciómtól félszegen közölte, hogy azért jön be a víz, mert nagyon jó lett a szigetelés, amit csinált. Megkérdeztem kínosan kacarászva az egyébként nagyon szimpatikus és kedves, segítőkész sráctól, hogy "Azt akarod mondani, hogy vagy a jeges fuvallat, vagy az olvadó víz????!!! Tehát ha egy kicist megrongálnánk most a szigetelést, akkor kevesebb víz csöpögne be???!!! Döntsük el, hogy mit engedünk be a tetőablakokon???!!" Valahogy így. Állítólag ezek a tetőablakok már csak ilyenek.

A dolog apropója annyi, hogy már régen nem jött be a hólé, örültünk is, hogy egyszeri eset volt csupán, mikor akkora hó volt, és hirtelen olvadt. De nem ám! Anyika lebetegedett, egyedül vagyok Mütyüvel, meg az állatállománnyal. Rosszul is alszik mostanság, fáradt vagyok én is. Gondoltam, lebodorodok a gyerek mellé, ha elszenderedett. Néhány dal után mélyen szuszogott, mire én is elkókadtam, és arra eszméltem fel, hogy vizes a nyakam, és az arcomra ráhullott egy hatalmas, kijózanító, kövér hólé odafentről..........

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr121703129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2010.01.26. 18:46:16

Fúúú, szegények. Ez durrrrrrva!
(Mi most építkezünk...már megmutattam a férjemnek a régi bejegyzéseidet, azt mondta nálunk nem lesz ilyen..hát majd meglátjuk. Én azért félek.)

Varazsmogyoro 2010.01.26. 22:10:42

Jobbulást Anyikának meg az ablakoknak is!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.01. 16:53:22

Cukiék, köszönjük!:-)

Adibaba! Remélem, hogy megússzátok az ilyesmiket!!!!

Varázsmogyi! Köszönjük, közben már meg is gyógyult!:-)

Ingrid 2010.02.05. 22:48:08

Jaj, szívem! Én ezt csak most olvasom... Nálunk is rossz az ablakszigetelés (nem tető). No comment, Cukihoz csatlakozom és ahhoz a gárdához, akikben magas az empátia, nem csak azért, mert átéltünk egy építkezést, hanem azért is, mert indulásból sem megyünk úgy neki, hogy nálunk ilyen nem lehet (talán ezt a legrosszabb hallani...)... bizony-bizony, minden megtörténhet! :(

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.06. 17:23:44

Ingridem! Sajnos tudom, hogy tudod, hogy miről beszélek!!! Bárcsak ne tudnád, ami ugye azt jelentené, hogy ott rendesek tevékenykedtek........Szomorú.
De szeretnék már hallani olyan építkezésről, ami időre készen lett, minden olyan amilyennek ígérték, és nem bukkannak fel kellemetlen meglepetések!!!!
süti beállítások módosítása