Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tízhónapos mittudamiénk

2010.01.20. 21:44 | piroskaesfarkas | 24 komment

Ellágyulva figyeljük, ahogy hatalmas szemekkel ellenőrzi, hogy megvannak -e a csipcsipmadárkák, a pillék, kelepkelepgólya, a zümi és a katica a falon, amelyeket lassan egy éve pingáltunk a szobája falára Anyikával. Eddig nem is nagyon törődött velük, most meg egyfolytában meg akarja simogatni, kapargatni mindet, szép sorban, s felkéreckedik, hogy elérje őket. Akárhányszor belépünk a szobába, vagy éppen mikor felkel reggel, kinyitja a szemét és máris integet nekik, majd ránk néz, és várja, hogy mondjuk, kinek pápázott az imént. Kérdésünkre pedig mutatás helyett szintén odaint a megnevezett rajznak. Olyan sokat fejlődnek ennyi idő alatt, s néha úgy érzem, már mindent megért.....

Rengeteget beszél. Dünnyög, morog, karatyol magában, de hozzánk is intéz "szavakat". Nevet, visong, mosolyog, s van egy provokálós, rövid odaröhösége, amiről tudja, hogy mindenki kifekszik tőle. Pár napja pedig félrebiccenti a fejét, és úgy mosolyog, tisztára éhezőkóborkutyakajátkunyerál jelleggel, rendkívül bájos.

Grimaszol. Van az orrfelhúzós, meg olyan vámpíros is. Ezekről még nem tudom megállapítani, hogy jelentenek -e valamit, vagy csak rossz szokás, esetleg valami zavarja az orrában. De mivel folyton nevet rajta a környezete, ha éppen beveti, hát egyre gyakrabban használja.....

Méretek. Megint csak annyit tudok mondani, hogy hosszú és nehéz. Még mindig 74-80-as ruhákat hordunk, de akadnak 68-asok is. Tanács: kisebb méretű ruhákból nem érdemes sokat venni, hamar átugrálnak a méreteken, de nálunk ez a 74-es jóideje állandó, tehát ezeket bőven kihasználjuk.

Mozgás. Szupergyors kúszást fejlesztett ki, de ha éppen nem sietős, komótosan araszolgat a lakásban. Pár napja szívesen mászik is négykézláb, de még mindig a kúszás a kedvenc helyváltoztatási figura. Sokat kapaszkodik fel, mindig és mindenhová, ami nagyon fárasztó -főleg nekünk, tekintve, hogy követjük, nehogy hanyattvágódjon (elkerülhetetlen egy-két koccanás, de azért vigyázunk, s legszívesebben bukósisakot húznék Mütyür fejére). Most már ritkábban játszik hason, főleg ülve foglalatoskodik, ha éppen nem térdel vagy áll. Kapaszkodva lépeget is.

Szöszvadász. Meg szőrvadász is. Olyan apró, nagyítóval látható koszokat talál, és babrál el velük hosszú percekig, amit mi szinte meg sem látunk. Ezzel gyakran rávilágít a takarítás hiányosságaira. A fotelon kiszúrja a textil szövéshibáját, és jellegzetes hangot kiadva macerálja. A papucsomon felfedez egy szinte láthatatlan cérnaszálat, ami hosszú időre leköti a figyelmét. Ugyanígy a hajak, szemöldökök, kar-, mell-, lábszőrök (utóbbiak nem rajtam, höhö). Imádja a hajamat szálanként végigbogarászni, és megnézi a kis kezét, esetleg nem maradt -e nála egy zsákmányszál. 

A könyvekért odavan (legalább most már nem csak saját kedvtelésemre gyűjtöm a gyerekkönyveket), sikeresen lapozgatja őket. Van egy két kedvencebbenk mondható játéka, de pár nap múlva már mást szeretget. Ügyesen húzogatja a fagolyókat a nagyobbaknak való dróterdőkben, és már nem csak kipakol a kosarakból, vödrökből, de be is teszi a játékokat. A hinta meg továbbra is zseniális találmány, minden nap ugrándozik benne! Na és apja nagy büszkeségére kérésre odadobja a labdát, és szívesen játszik bárkivel gurítósat is. Ha kérem, "megfésül" a kis hajkeféjével, simogatja az arcokat, és minden új mókában benne van, nagyokat lehet vele hancúrozni, bírkózni, stb.

Ha sétálni megyünk, vagy kiruccanunk, főleg a babakocsiban van, de visszük magunkkal a kangut, ami nagyon bevált nálunk. Elkezdtük háton hordozni, de csak itthon, vagy környéken sétálva. Reggelente pl. rajtam van, míg Farkas zuhanyozik, készülődik, s én így csinálom meg a reggelit, és állítom össze az aznapi gyerekeledelt, s közben sokat táncolok vele (készült egy hálóinges májköldzsekszonos videonk, dehát nem publikus sajnos), imádja. A hátamon lóbázza a lábát, és a vállamat csapkodja. Ha meg éppen nem táncikálunk, a babahajaimat piszkálja a nyakamnál (a hajamat a fejem tetetjén kötöm össze, rutinosan, hogy ne érje el).

Eledel. Továbbra is a választott úton. Glutén-, só-, cukor-, tejféleség mentesen, és csakis bio alapanyagokból. Áttértünk a napi három főétkezésre, tízóraira meg uzsonnára gyümölcsöt rágcsál a hálóscumiból, vagy pépesítek neki egy körtét vagy egy almát, vagy a fagyasztóból valami más gyümölcsöt. Reggel, éjjel és este mindig tejcsatlakozunk, és napközben is, ha szeretné. Utána reggelire kap valami gyümölcsöt rizs- vagy kölespehellyel. Ebédre most már párolok az új szerkezettel, nagyobb adagokat, és ezt eszi 2-3 napig, vagy lefagyasztok belőle. Általában ugyanezt eszi vacsorára is, csak kevesebbet. Változás még, hogy már nem csak egy kiskanálnyi húst adok Mütynek, hanem jóval nagyobb darabokat, ill. elkezdtem a tökmagolajat és az olivaolajat hozzákeverni a főzelékeihez (párolok, nem sütök, szóval utólag, hidegen keverem bele). Kiváltottuk a sinlac-ot is, ritkán, de néha ezzel is sürítek, de nem vagyok kibékülve vele, az összetevői miatt. Lassan majd a darabos ételekkel is megkínálom, amiktől eddig tartottam is, hogy félrenyeli, de most már szépen ül az etetőszékben, szóval el kell kezdeni. Pár napja rakok elé néhány szelet zöldséget, gyümölcsöt, de inkább játszik ezekkel, vagy ha bekerül a szájába, öklendezik. Vizet nem nagyon akaródzik inni, inkább a teákat pici frissen préselt gyümölcslével ízesítve, vagy persze anyatejet, azt szinte bármikor van kedve. Vitamint csak a D-t adom neki, naponta, tejcsatlakozóra cseppentve.

Aztán, bár azt hiszem, egyévesen lehet adni először, két napja bevetettem a banánt, más gyümölccsel keverve. Bébiételek. Nos, nehéz dolgom van, mert alig találunk olyan előregyártott babaételt, ami megfelel a fenti kritériumoknak (bio, gluténmentes, stb.) Vagy cukros, vagy nem bio, vagy nem is cukros és még bio is, de van benne tejszármazék, stb. Két gyümölcsöset találtam csupán, pedig átbogarsztunk egy csomó polcot: az egyik almás, a másik banános-őszibarackos. A zöldségesek közül pedig van egy sütőtökös, meg egy cukkinis. Ennyi. De ha valaki tud még lelőhelyet, vagy típust, megköszönöm, ha szól. Ezeket ugyan ritkán vetem be, ha valamiért nem tudtam főzni neki, vagy úton vagyunk, és nincs más.

Szívesen és nagy mennyiségeket eszik, és szerencsére, eddig mindent elnyammogott, amit elétettünk (ha nem kéri aznap, lefagyasztom, és pár hét múlva meg szereti, így volt pl. a brokkolival).

Ha már olaj. Az esti fürdetés után az apja szokta megmasszírozni, tiszta mandula olajjal. Annyira élvezi, és olyan mosoly ül ki a fejére, amit csak ilyenkor lehet látni, s közben a szemük összefonódik. Lenyűgöznek.

Sajnos a járvány miatt felfüggesztettük egy időre az úszást és a közösségi programokat, úgy mint a dalolászás, de azt hiszem, februártól folytatjuk (a család egyik tagja sem kapott még oltást az influenza ellen), mert hiányzik a nagy társaság (a vendégeskedés nem ugyanaz). Ez pl. akkor is megmutatkozik, mikor vele majdnem egykorúak társaságába kerül, és gyakran elpityeredik tőlük. 

Most már megválogatja, hogy kinek integet hevesen, kinek a karjába üldögél szívesen, és kivel barátkozik. Persze később oldódik bárkivel, de látható, hogy ki lopja be rögtön a szívébe magát. Nem osztogat már csakúgy össze-vissza mosolyokat. Az integetésről egyértelműen tudja, hogy kapcsolatfelvételre jó, és lépten-nyomon beveti. Vásárláskor eladóknak, sorbanállóknak, sétáláskor kóborkutyáknak, macskáknak, stb.

Alvás. Na ezzel most gondban vagyunk. Persze még mindig egy fészekben alszunk mind a hárman. Nem is ezzel van a probléma. Talán a fogai miatt nyűglődik éjjel, nem tudom, de ezerszer felnyöszörög közöttünk, vadul forgolódik, nem alszik jól. Legalább négyszer bújunk össze tejcsatlakozni, és sokszor simogatjuk a hátát, fejét, hogy visszaaludjon. Talán mádodik hete van ez így, pedig előtte olyan jókat durmolt. A délelőtti alvásai szinte félórásra rövidültek, a délutáni pedig nagyon változó. Volt úgy, hogy egész nap alig bírtuk alatatni, nem volt hajlandó lefeküdni, mindig csak állni akart, majd úgy öt körül, éneklés közepette elkonyult Anyika ölében, aki abban a pozícióban maradt másfél órán át, párnákkal alátámasztott könyékkel......

Összeengedtük a szőrtestvéreivel a földön. Időnként kap egy fülpuszit tőlük, ők pedig egy szőrhúzást. Nagyon kell figyelni rájuk, mert egyik sem bírja még a másik hirtelen mozdulatait, hangoskodásait.

Időnkét elmélázom azon, hogy hamarosan ki kell majd költöznünk a babaszobából, vissza a sajátunkban, mert ez az Ő szobája, mi csak vendégeskedünk benne, és ez egy kicsit már most fáj......

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr271688797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2010.01.22. 11:04:45

Figyelmetlenságemből adódóan épp most fogyasztottam el egy Panninak szánt bio, ellenben cukros hipp szilvát:) Szóval mivel nálunk is ezek az elvek, én ezeket veszem veszhelyzetre/lustaságra: Dmben van babyloveos répa, répakrumpli, alma, almabanán, répamarhahusi,hippnek van alma, répa, paszternákkrumpli, cukkinikrumpli, brokkolikrumpli, karfiolkrumpli, sütőtökalma, sütőtökkrumpli, sütőtökpulykahusi..öö.. hirtelen ennyi jut eszembe. Tényleg alig van cukormentes bio gyümis! De miért?? Remélem segítettem! Ja, és a hippfellegvár a müller, bár ezt biztosan tapasztaltad.

hangacuka 2010.01.22. 11:28:04

Énis a Dm-es bio kajákat tudom egyedül hogy cuki meg minden mentesek, bár nekünk még korai, de már térképezem a helyzetet :)
olyan jó hogy ennyi mindent tud már Mütyür, félelmetes gyorsan fejlődnek ezek a Babok :D

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2010.01.22. 11:43:50

Kedves Piros!
Bioboltokban próbáltad már? Hátha ott nagyobb arányban vannak ilyenek (habár most vaktában szólok hozzá...)
Én amúgy mostanában a krémek és tusik összetevőitől vagyok rettenetesen felháborodva...
És-és-és még most is és mindig csodaklassz, hogy így mesélsz nekünk Mütyürről! :)))
Puszik:
E.

Pankababa 2010.01.22. 15:35:13

Szia!
Megerősítem- dm és müller!
Korábban jól (értsd 1-2- kelés) alvó Panka is hasonló idős korában változott meg, okát a mai napig nem tudom, de tőlem tanácsot-sosem adok alvás ügyben, de ha netán adnék- nehogy elfogadj, mert 2 éves koráig mindent kipróbáltunk, mégis borzalmasan aludt....aztán úgy döntött, hogy mostmár alszik...(hozzátenném a délutáni alvása is dettó ekkor romlott el, 10 hósan napi 1 órát aludt, most meg lassan 2,5 évesen egyszerre 2-3 órát alszik délután)
És valóban megérti a dolgokat, annyira okosak ezek a kis manók, hihetetlen....és lassan szülinapja lesz, felfoghatatlanul repül az idő:-)

Melike80 2010.01.22. 18:40:52

Nagyon köszönjük a szép összefoglalót. Sok bekezdés olyan volt, mintha a fejemben olvasnál, vagy mintha itt lennél velünk. Dalma is állandóan felkapaszkodik, s feláll lépeget, mindenfelé mászik.. de még csak 6 hónapos múlt.. Miért ilyen korán? S annyira félek. Ma pl. szétcsapta a pici száját, pedig fogtam a kezét, s mellette ültem.
Ha kapsz mini méretű bukósisakot, szólj nekünk is légyszi!!!! Sos kellene!!
Alvás.. nos azzal is küzdünk mi is. Pedig eddig teljesen ébredés nélkül átaludta. Én már úgy el vagyok keseredve a fáradtságom miatt. ja és várlak ám Egerben szeretettel Usánkát válogatni, forró habos kávét inni, forró kürtöskalácsot majszolni.
Puszi nektek. (bocsi kisregényt írtam)

dzsudit 2010.01.22. 20:06:43

Nagyon ügyes és milyen sok mindent tud már Mütyürke!

Adibaba 2010.01.22. 22:25:44

Olyan nagyon jó ám olvasni ezeket a beszámolókat! Tudom mihez "mérni" (bár ez rossz szó, de biztos érted) hogy ránk mi vár, meg meríteni a tapasztalatokból. Sünikénk jövő héten lesz fél éves, nemrég kezdtük el kóstoltatni a gyümölcsöket, most már főzelékeket. Én is nézegettem már az üvegeseket, és valóban a DM-termékeket látom a legjobbnak a bio-,cukornélküli szempontokból. Van egy-két Hipp is, de nem sok, vagy talán inkább nem mindenhol kapható (mert cuki-es-panni azért elég sokat felsorolt). A nemalvásdolog nem azért van, mert annyira foglalkoztatják az új mozgásformák? Süni már most is rosszabbul alszik, ha felébred, tornázik, és nehezen akar elaludni bármilyen álmos is, mert állandóan négykézlábra nyomja magát. Kúszni csak kicsit kúszik, nem olyan technikásan mint Mütyür, remélem azért ez nem fog kimaradni a mászás előtt... :-))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:31:20

Cukiéspanni! Nagyon köszönöm!!! Müllerben sosem jártam még, szóval megyek, sokat segítettél!!! Amiket felsoroltál, ezek mind bio és cukormentesek, de vajon glutén- és tejszármazék mentesek is? Mert én is vettem már úgy, hogy itthon láttam, hogy három kritériumnak megfelel, de a negyediknek nem, vagyis pl. glutén és cukor mentes, bio is, csak éppen van benne tejszármazék........
Viszont most teljesen beindultam ezzel a párolóval, annyira egyszerű, és fagyasztok is le egy csomó most fellelhető bio dolgot, úgy mint sütőtök.
De tény, hogy mikor valahová kirándulunk, ezeket az üvegeseket csak bedugom egy pohár forróvízbe, és kész...Nagyon praktikusak.
A 100százalék almás, bio üveges nagyon jó!!!
Amit írsz, a szilvás, annak én is bedőltem. De miért cukrozzák a szilvásat is, amikor eleve édes az.????

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:34:17

Hangacuka! Ha ezt az utat járod, nem egyszerű, de nekünk ez a megnyugtató. Pl. ha a gyümölcsöket később szeretnéd kiegészíteni egy kis gabonapehellyel, hát akkor sincs sok választék, ami nem cukros és gluténmentes, ráadásul bio.
Kettőt találtam, pedig adnék Mütynek sokféle gabonát. Csak rizspelyhet, és kölespelyhet leltem (dejó lenne, ha valaki megsúgná, hogy ha ismer még lelőhelyet, ahol találok más gabonapelyhet is, ami megfelel a négy elvárásomnak).
Te is így szeretnéd etetni a Kicsidet?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:38:24

@edinalorincz: Edina Kedves! Igen, ott vásárol Neki Farkas, bio boltban, de ott is kevés a választék. Ezzel a négypontos listámmal túl sokat várok el. Mert a bio boltokban is csomó dolog cukros....biocukros:-)
Krémek és tusfürdők. Ne is mondd!!!!!!!!! Farkas is lekezdte nézni ezeket, és kiakadt. Vettünk a biopiacon tusfürdőket meg samponokat, de iszonyú drága, nem lehet bírni.....A gyereket csak gyógyszertárikotyvasztóssal mossuk:) Egyébként az Ő fürdetőkréme kiváló arclemosó nekünk, a barátnőm évek óta használja. Nem szárítja az arcát, és szuperül tisztítja. Már három éves a nagyobbik gyerek is, de mindig feliratja az orvossal.....Puszi!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:39:46

@Pankababa: Ó, három órát lehúz a hajasbabátok délután!!!! Isteni:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:44:17

@Picimeli: Van kutacsvédősisak, de nem tudom, hogy adjak -e rá. Ha látok, szólok! A teszveszen is láttam már. De attól tartok, talán túlzás. De amikor elkezdenek majd menni, olyan döcögősen, de mégis szélsebesen...rémület.
Van aki már ilyen hamar kezdi, más meg komótosabban halad, mint Mütyür:-) A lényeg, hogy kússzon- másszon! Azt mondta a doktornőnk, hogy ha kimarad a mászás, el kell vinni gyógytornászhoz, aki megtanítja "visszamenőleg" is, hogyan kell kúszni és mászni.
Szóval Dalmus nagyon ügyes és szorgalmas kislány!!!!! De megértekel, hogy aggódsz, én is ezt teszem...Koppant már a feje a padlón a Migyerekünknek is, hhhhhhhhhhhh.
Drágám, Eger, mézestejesKV, szőrsapkanézés, dejólenne!!! Köszönöm!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:45:20

@dzsudit: Olyan gyorsan nőnek.......Mindjárt itt az érettségi....

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:47:56

@Adibaba: Nem tudom, lehet, hogy azért a nyugtalanság....Mütyür is dobálja magát esténként, forog össze-vissza, néha úgy alszik, mint egy puszogóbogár......
Ha Sünike kúszik, mindegy milyen formában nyomja, úgysem lépenk fel vele:-) A lényeg, hogy cincálja a kis testét, mert fontos ez a mozgásforma! Puszik!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:48:56

@piroskaesfarkas: Röhej, de most fedeztem fel ezeket a kis zöld nyilakat, és azért élvezkedtem a különválaszokkal:-) Bruhaha:-D

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2010.01.24. 11:04:08

Mi bio-natúr-gyógynövényszappannal fürdetjük születése óta Bobót, 500 ft és imádom, nem szárítja a bőrét, tök könnyen tudom mosni vele, stb. Minden bioboltban kapható sztm.
Egyet viszont nem értek, nem kötöszködöm!!!!!! csak meg akarom érteni: miért cumisüvegből kap gyümit??????????
A fogaknak is nagyon rossz :(( meg sztm teljesen felesleges...
Továbbra is mindent másképp csinálunk, mint ti, de majd 2 év múlva ha megnézzük a két kölköt, valsz két ugyanolyan egészségtől kicsattanó kiegyensúlyozott kis lurkesz lesz belőlük :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.24. 20:34:43

Sereske! A gyógyszertári keverős fürdető is nagyon jó, ajánlom kipróbálásra!
Valamit rosszul írtam, vagy félreérthetően, mert a gyümölcsöt nem cumisövegből kapja, hanem biztonsági cumiból, vagy másnéven gyümölcscumiból. Tulajdonképpen olyan, mintha egészben adnám oda Neki az almát, körtét, stb. csak betuszmákolom ebbe a cuccba, ami egy hálós izé, színes fogantyúval, és így eszi ki belőle. Így nem félek, hogy félrenyeli a darabkákat, , viszont rág mégis. Nagyon szuper kis szerkezet!!!!
De most már teszek ki elé egész darabokat is, de nem nagyon csípi. Eljátszik velük, beszélget hozzájuk, aztán ledobálja a kutyáknak.
Cumiból most már csak a teákat kapja (cumisüvegből), amiben van egy pici frissen facsart gyümölcslé, de most már próbálkozunk a csőröspohárra is.

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2010.01.24. 23:00:52

@piroskaesfarkas: Óh, hát szerintem azért, amiért a sárgabarackot is. Mittommén. Szerintem savanykásan is ízlene nekik, de mindegy.. Igen, az összes amit felsoroltam cukor, tejszármazék, gluténmentes és bio. Sőt, még kihagytam a hipp alma-szőlő-rizsét. Olyan is van:) Én is vágyom egy párolóra, unom a főzőcskét, na meg nem olyan egészséges így.. hol kapni a gyümihálót??? üdv

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.25. 10:24:48

Cukiéspanni! Szuper, köszönöm! Úgy tudom, hogy itthon nem lehet kapni, de ismerős most küld haza a barátnőmnek, megkérdezzem az árát Neked?

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2010.01.25. 13:21:50

@piroskaesfarkas: Az jó lenne! Köszi! Gondolom nem egy nagy összeg:) Ráadásul Panni épp most emészt egy műanyagdarabot, mert én hülye nem vettem észre és lenyelte...jó lenne, ha gyümöcsdarabon majd nem fulladozna:) Nesze nekem biokaja, műanyagot eszik a gyerekem:( Küldök neked meghívot, hátha van időd benézni.

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2010.01.25. 13:27:04

...ö.küldenék, ha találnék valahol egy ímélcímet..

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.25. 15:24:16

welcomes@freemail.hu, és köszönöm!:-)

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2010.02.16. 13:01:43

@piroskaesfarkas: Kedves Piros! Úgy hallottam (tapasztalat még nincs), h a gyógyszertári fürdető is televan kőolajjal... Tusfürdőnek meg esetleg a biorganik.hu-n van natúr folyékony szappan elfogadható árban, meg ott vagy máshol szappanok. A mandulaolaj viszont remek, nagyon jó, nem más cúnaságokkal kenitek Mütyürt!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.02.16. 14:58:23

@edinalorincz: Edina Drága! Köszönöm, találtam is szimpatikus körömvirágosat!
süti beállítások módosítása