Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Cin

2010.01.19. 16:47 | piroskaesfarkas | 8 komment

A pókok és egyéb soklábúak esetében nehezemre megy a magamonuralkodás, pedig nem szeretném túlságosan befolyásolni Mütyürkét, hogy eleve féljen tőlük, ahogy én teszem. Pedig ha folyton csak azt látja, hogy visítva, fejvesztve felugrálok a kanapéra, hisztérikusan jajveszékelve hagyom el a szobát azt kiáltozva, hogy "farkaaaaaaaaaaas egyhatalmaspóóóóóóóóók",  mimás lenne a vége.  Igyekszem letekerni a pánikgombomat....

Na és akkor itt van ez a helyes kisegér. Anyika látta meg, mikor a gyerekkel az ölében üldögéltek a nappaliban, a cincogó pedig felbukkant a fonott madáretetőben, amit idén nem tettem ki a csőrösöknek, mert folyton felborította a szél (van helyette több másik is, nem éheznek, ha idelátogatnak, és a piroskásalmafáról is csemegézik az apró gyümölcsöket). Olyan szép darab, hogy nem volt szívem eltenni, inkább nyár óta itt díszeleg az üvegfal mellett, a teraszon. Az új lakó benfenteskén ugrabugrált végig az etető szélén, majd felkapaszkodott egy fonott kaspó peremére, és onna figyelt minket (még le is tudtam fotózni).

Az egerektől is illik félni. De ilyen távolságból kifejezetten szeretnivalónak tűnt az apró, fekete pötty szemeivel. Azt nem szeretném ugyan, ha a házunkon belül összetalálkoznék vele, maradjon csak a kertben. Viszont tartok tőle, ha ennyire hozzánk közel fészkelte be magát, mi meg gyakran kitárjuk az erkélyajtókat, ha jó az idő, nos, előbb-utóbb csak beslisszannak. Hogyan lehet kitessékelni, vagy kicsit távolabb irányítani az egereket? Nem tudtok egy állatbarát megoldást? Vagy tanuljuk el a fenti módszert a gyerektől?

Láttunk errefelé már őzeket, rókákat, mókusokat, bozontosfarúútonátszaladó talánnyestet, békákat, siklókat, hatalmas pókokat, de egeret, azt csak most először.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr851685057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adibaba 2010.01.20. 11:06:02

Legalább a befogadott cica nem fog unatkozni (de gondolom, erről hallani sem akarsz :-)).

jou 2010.01.21. 21:32:16

Azóta már biztos tudod, de létezik elektromos egérRIASZTÓ, ami ultrahanggal vagy mivel hessegeti az egereket.
Vigyázzatok az egérrel, mert észre sem veszed, és már bentről jár ki, nem fordítva.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.22. 10:58:23

Adibaba! A cica Anyikáéknál lakik, max. csak kölcsönbe jöhetne:-) De itt meg ugye kutyák laknak....:-)

Jou! Na, majd megnézem, köszönöm! Csak kérdés, hogy a kutyákat nem zavarja -e egy ilyen szerkezet...igen, félek én is, hogy beköltöznek....

Pankababa 2010.01.22. 15:38:58

Nagyon félek az egerektől. Nem túlzok. Betegesen. Ettől a képtől is rosszul lettem. Forgott velem a szoba, azt hittem elájulok. De tovább görgettem és Mütty cuki képe visszaadta az életkedvem. :-)
elektromos egérriasztó? És én még erről nem hallottam?? No, megyek jóbarátnőmhöz, guglihoz azonnal!!!

jou 2010.01.22. 16:28:10

Tényleg, azt nem tudom, a kutyákra milyen hatással lehet, meg kell kérdezni szakboltban. Lehet, hogy őket is a kert végébe űzi?

De a mérget megszokják, meg rájönnek, hogy ne egyék.
A ragacsba és a csapdába senki nem lép szívesen, a mai cicák meg nem eléggé motiváltak.

Talán be kellene szerezni egy cuki kotorékebet:)))
(pinscher, tacsi)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.23. 20:22:32

Pankababa! Ennyire nagyon? Szoktak félni, azért is írtam, hogy illik félni:-) Aranyosnak találom, de így messziről, az ágyamban én sem szeretném. Azóta Joepapa agyon macerál, mindenre azt állítja, mikor Náluk vagyok, hogy "szöszmötölést hall a cipőmből", meg hogy "valami éppen átszaladt a szobán, ti nem láttátok?", stb.....
Anyikának van egy régi fóbiája, hogy bemegy egy egér a szobájába, úgyhogy mindig bezárja a hálószobája ajtaját, nehogy....Eddig nevettem rajta, de most aztán milyenigazavan:-)

Jou! Negyedik kutya nem jöhet, kizárt! :-) Pedig lenne száz is, ha birtokon élnék, és csinálhatnék egy találtkutyalakot.....
Méreg kizárt, mert nem akarom bántani őket....
Olyasmi kéne, ami zavarja őket, és elbandukolnak innen. Vakond ügyünk is volt, mikor ideköltöztünk, de megoldódott..... Hát most egerészünk, no.:D

Pankababa 2010.01.24. 21:07:12

@piroskaesfarkas: Szüleimnél bejáratos a cica. 2008 Karácsonykor mit sem sejtve mentem a fürdőbe kezet mosni, tőlem egy méterre aléltan feküdt a földön egy egér. Ordítva rohantam ki, át a folyosón, be a nappaliba, felugorttam az ágyra és mint egy eszement visítottam, persze mindenki utánam, de alig tudtam elmondani mi bajom van, totál kivoltam:-) Végül az alig élő állatot az öcsém kitessékelte, de a mai napig szivatnak, hogy az egér szívrohamot kapott a visításomtól, azért volt olyan kába...:-) Több mint egy év telt el és amint belépek hozzájuk a fürdőbe mindig eszembe jut, hogy ott volt az egér....Semmi mástól nem félek így, szerintem beteges, de egészen kis gyerekkorom óta ez van....anyikának nagyon igaza van, az ajtót mindig csukni kell, be ne jöjjön az egér!! :-)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.25. 10:17:10

Pankababa! Sajnálom, nagyon rossz dolog így rettegni valamitől! Én a pókokat utálom.....
süti beállítások módosítása