Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Többfelvonásos

2009.12.30. 21:05 | piroskaesfarkas | 6 komment

Két nap alatt négy karácsonyfán csodálta meg a díszeket, igyekezett elérni a gömböket, megszerezni a tűlevelek között begbújó figurákat, megcibálni az égősorokat, s a szájába gyömöszölni a szaloncukor színes, ellenállhatatlanul zörgős papirját. (1. kép: Anyikáéknál, 2. kép: Másikmama műfenyője előtt)

Szép volt az ünnep, az első Karácsonyunk Vele. Meghatottan figyeltük, ahogy rácsodálkozik mindenre, tátott szájjal figyeli a csillagszórót, a fényeket, tépkedi a csomagolópapirt. Kis segítséggel Ő tette fel a csúcsdíszt (ami nálunk régóta egy vesszőcsillag), harangozott. Aminek a legjobban örült, az a kötözőszalag. Hosszú időre lebilincselte a figyelmét. De jövőre más koreográfia szerint kívánunk mozogni. Persze, mindenki szerette volna látni a Migyerekünket, rengeteg ajándékkal és szeretettel halmozták el, töményen áradt felé a szeretet, a cuppanós puszik, ami néha ijesztő volt számára. Hangosak voltak, egyszerre beszéltek, kivették a kezéből amivel éppen játszott, és új játékot mutattak neki. 

(Másikmamánál, ahol olyan hideg volt, hogy fel kellett venni egy vastag csíkos zoknit, pedig nem is illett a szép ünneplőhöz.)

(Az egész család télapósapkában fotózkodott. Most már Mütyürnek is van sajátja.)

Végül nekünk nem maradt időnk nyugodtan, hármasban karácsonyozni, csak huszonhetedikén.......A Télapó december ötödikén jött, a karácsonyi ajándékokat pedig pár nappal később adtuk át. Van még mit fejlődnünk családszervezésben:-)

Történetünkben először esett meg, hogy elmaradt a nagy dobálós karácsonyi bontogatás. A pénz miatt. Utálom. Apuék még sosem álltak ilyen rosszul, és kérték, ne legyen ajándék, csak a gyereknek, mert nagyon kellemetlen lenne nekik. Nehezemre esett megállni. Végül Farkassal is megegyeztünk, hogy csak Mütyürnek lesz meglepetés a fa alatt. Nem volt jó. Szeretek ajándékot adni és kapni is. Farkas is olyan csalódott volt -habár tudtuk, hogy nem lesz masnis dobozka egyikünknek sem-mint egy kisfiú. 

(Anyikáéknál az új hintalovon)

(Másiknagypapáéknál-ami nem azonos a Másikmama lakhelyével, tehát újabb családtagok, új helyszínnel és karácsonyfával)

Mütyürke csodás ajándékokat kapott. A legkedvesebbek a könyvek, a muzsikák, az antik, felújított hintaló, amit Anyikéktól kapott (pont, amilyenről anyu mesélt nekem, amiről álmodozott, hogy talán rá lehet bukkanni még valahol erre, mert ilyen volt gyerekkorában is), s a kerámia csengettyű, amivel a Másikmama lepte meg, hogy később ez legyen a karácsonyi csengője.

(Otthon boldogságrepülünk)

(Másikmamánál ajándékbontogat)

(Otthon, a saját kis díszével)

S ami tavaly elmaradt, most bepótoltam. Betoltam a fejembe egy egész mákos beiglit egyedül. 

Ha pedig a kandallóra nézek, mindig mosolyognom kell, ahogy ott sorakoznak a zoknik, a szokásos kettő mellett ott van az a kisebb harmadik is......

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr231633760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melike80 2009.12.31. 07:11:45

Nagyon szépen leírtad. Édes minden fotón. Látszik a csodálat, s boldogsága.
Én is hasonlóképp éltem meg a karácsonyt, nekem kicsit negatív, szomorú is vagyok. Nekünk sem jutott idő, hármas meghitt, nyugodt pillanatokra... jövőre inkább elutazunk bécsbe.. állandóan a konyhában álltam, kínáltam, alkottam, majd útrakelni, bejárni a rokonságot. elfáradtam.. de a nagyszülőket sem foszthattam meg..az unokájuktól.
puszi nektek
Ja, neked usanka.. Egerben egy üzlet tele van szebbnél szebb darabokkal

Pankababa 2009.12.31. 08:37:30

Annyira tetszik nekem ez a dobálós szokás, sajnálom, hogy idén elmaradt, majd hátha jövőre megint!!
Mütty egy angyal, annyira helyes ez a gyerek, szimpi a kiscsaj:-)) Kedvencem a jól befejezett produkció után a jutalom (avagy apa? újjának bekebelezése:-))

egykerekszilva 2009.12.31. 09:42:01

Szerintem sok családban volt az, mint nálatok vagy nálunk, hogy csak a gyerekek kaptak ajándékot. Jövőre jobb lesz! Majd idővel szépen kialakul, hogy miként jó és kényelmes nektek karácsonyozni, ez még csak a bemelegítő volt, bár ezek a dolgok állandó mozgásban lesznek, pl. az új családtagok érkezésével.
A bejglinél eszembe jutottál! :-)
Nagyon kedves mosolygombóc Mütyürke, nagyon tetszik az otthoni boldogságrepülős kép!
Megragadom az alkalmat és BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK neked és kedves családodnak is!

Adibaba 2009.12.31. 18:34:02

Úgy elérzékenyültem a képek láttán, meg ahogy leírtad (azért másikmama kicsit idegesített?:) - így vettem le)
Nekünk is ez volt az első karácsonyunk, szerencsére jól jött ki a szervezés, és a Szentestét hármasban tudtuk tölteni. Mi a család többi részétől kaptunk és adtunk, de egymásnak a férjemmel csak egy-egy ajándékot, pedig tömérdeket szoktunk. És nekünk is furi volt - de egyszerűen nem volt idő az igazán-amire-szívemélyén-vágyik típusú ajándékoknak utánarohangálni. El is sírtam magam emiatt pár héttel az ünnep előtt, amikor nagy nehezen elszabadultam és nem volt, amit tudtam hogy Ő szeretne. Akkor felhívtam és megbeszéltük, hogy nem adunk egymásnak, csak azt ami addigra már megvolt. Furcsa volt, mégsem bánom.

Adibaba 2009.12.31. 18:37:02

Még annyi, hogy olyan aranyosan integet, meg kell zabálni! Csinos volt nagyon!! :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.01.07. 20:58:58

Picimeli! Bárcsak ott válogathatnék Egerben:-)

Pankababa! Nekünk is nagyon hiányzott a dobálás......

Egykerekszilva! De helyes vagy, hogy gondoltál rám a beiglinél!!!! Újévi ölelés!!!! Puszillak

Adibaba! Ügyesen csináltátok! Mármint a hármasbanszentestét. Sünimanó meg annyira szép a képeken, már akartam írni! Puszi!
süti beállítások módosítása