Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nemcsakezek

2009.12.27. 23:49 | piroskaesfarkas | 3 komment

Végre találtam valakit (Farkas szerint az öcsém velemegyhúronpendülése nemér, mer' család, egyazon agybaj), aki megerősítette a véleményemet, miszerint azon bizonyos igazi túrósrúdból, amelyet pöttyök díszítenek, csak az óriás változat a finom, a kicsi, sima nem. Az igazi szakértők ezt tudják. Hiába egy a gyártó, meg a gépsor, meg minden, mégis. Talán a túró meg a csoki aránya más a méretkülönbség miatt. Szóval, ha csak a kicsi változat található a hűtőnkben, az biztonságban van tőlem. Nemúgy a nagy.

Aztán. Utálom a paprika végét. Pontosabban azt a kis fekete pöcköt. Sokat kéne fizessenek, hogy megegyem. Mindig gondosan kivágom, és bárhol is legyek, ellenőrzöm, hogy nem maradt -e ott mondjuk egy szendvicsben. Sőt. Mások szájából is kinézem, és szépen megkérem, hogy ne egye meg (idegeneket, és kevéssé ismerősöket megkímélem). Hogy ez honnan jött és miért? Nem tudom.

Aztán ott van a tejföl. Imádom. De csakis akkor, ha nem úgy egyből kislisszan a műanyagdobozából, egyben, hanem előtte jól el kell kavarni már a dobozban, hogy krémes legyen. Még akkor is így teszek, ha valamibe belekeverném egyébként is, és ott elvegyülne krémessé. Nem, nem, már így is jöjjön ki a bodozból. Azon kívül, hogy ez beteges, mégiscsak hasznos is. Mert minden üres tejfölösdobozt odaadok a kutyáknak, akik kilefetyelik a maradékot. Namármost, ha csak kislisszantanám felkeverés nélkül a tejfölt, nem maradna a doboz szélés semmi sem. Az én módszeremmel pedig kanállal kell kikaparni belőle a krémes tejföl, amitől a széle kellően tejfölös marad, az ebek megelégedettségére. 

Nem csak ezek vannak.....:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr841627375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsebencik Lopédia 2009.12.28. 15:46:48

Szia Piroska!

Nem vagy egyedül, csak hogy megnyugtassalak.

Sógorom szent meggyőződése, hogy a fém tubusos U. majonéz sokkal finomabb, mint a műanyag flakonos. :)

Én is mindig összekavarom a tejfölt, még akkor is, ha tudom hogy nem lehet kivakarni maradéktalanul a dobozt, és sajnos nincsen háztartásbelim, aki kinyalja tisztára.

A paprika végét, a paradicsom ződjét mindig ki kell vágni, a gomba bőrét meg kell nyúzni...és nem csak ezek vannak! :)
süti beállítások módosítása