Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Fürdővíz

2009.11.22. 15:10 | piroskaesfarkas | 5 komment

Nagymamánál, Agárdon, gondtalan, boldog gyermekkorunk színhelyén, ahol az unokatestvérekkel együtt bandáztunk nyaranta, esténként takarékoskodni kellett a vízzel. Sokan voltunk, a nyaralóban meg kicsi volt a melegvizes tartály, s mindenkire csak egy lavór mosakodóvíz jutott, amit Mama a kádba állított, mi meg kiöntöttük a kád aljára, a bokányi vízben csúszkáltunk a kék kerámián, és sorban lepancsoltuk magunkról a napi koszt. A használt vizet aztán minden este rálöttyintette a futórózsára (volt, hogy mind az öten ott gengszterkedtünk), ami aztán hálából egész nyáron tekergőzőtt a veranda előtt, hatalmas vörös virágokkal kápráztatva el a környék irigy szomszédnénijeit. Hogy miről jutott ez eszembe?

Dörzsöltem a tenyeremet: ma este végre vízre szállok, s másfél évnyi csakzuhanyozás után elmerülök a mély, teknőforma kádunkba. Igaz, nem csupán relaxációs célzattal, hanem inkább gyógyulási szándékkal. Rázott a hideg, az orrom bedugulva, mindenem sajog, jót fog tenni a forró víz, az illatos habfürdő, s utána bebújok az ágyba, nyakig betakarózva. Farkas többször is megkérdezte, hogy netán nem csordul túl a vizem, olyan régóta folyatom a csapot, de csak ráztam a fejemet, ádehogy, az imént dugtam be a fejemet a fürdőszobába (az ajtótól jó hat lépésnyire van a kád, csak a tetejét látom), még a habot sem láttam felnyomakodni, soká lesz csak tele. Ebben maradtunk. Ő a gyereket csucsuzta, én meg az előző bejegyzést vetettem a monitrra, gépeztem, s észre sem vettem, hogy az óra mutatója elszaladt.

A gyerektől (aki hazafelé elájult a kocsiba, s mivel egész délután nem aludt, úgy tűnt, hamar elynomja majd az álom, azonban rejtélyes módon felpörgött, és mit neki bóbita, aludjelkisember, béreslegény, csak magyarázott, és a cumit a kezében lengetve szövegelt az apjának) kölcsönkértem a rózsaszín, plüss rádióját, elballagtam a fürdőszobába, felkapcsoltam a hangulatvilágítást, és örömmel nyugtáztam, hogy a víz nem folyt ki, még mindig nem látszik a hab teteje messziről (annakidején inkább lemondtunk a nagy sarokkádról, meg masszírozóslyukakról, s olcsóbb, de hatalmas, méy és hosszú kádat kerestünk, amolyan lavór formát, vagy teknőt, hogy Farkas, a maga két méteres magasságával is könnyedén elmerülhessen a forró vízben nyakig, és ketten is kényelmesen ejtőzhessünk benne. A kád egy emelvénybe lett belesüllyesztve, lépcsőfok választja el a szoba szintjétől, minek következtében csak közelről látható a tartalma). Sötét is volt, csak a kislámpa kellemes, sárga fénye derengett. Ledobáltam a ruháimat, s a bőrömön már éreztem a túlforró vizet, ahogy bizsergetően éget, hogy csak nagyon lassan lehessen beleereszkedni, centiről centire alámerülni, miközben beszívom a levendulás habfürdő orrcsiklandozó illatát. Ó de régen vágytam már erre!

A kád fölé hajolva döbbenten észleltem, hogy a csapból ugyan vastag sugárban ömlik a víz, de mégiscsak alig pár centi víz gyűlt össze az alján, és a hatalmas, hőn áhított habomnak se híre se hamva???!!!! Ennyire nem lehetek béna????? De. Nem dugtam be a dugót..........

Na egye fene, miután jól kiröhögtem saját magam, gondoltam, belemegyek mégis (igaz, így elmarad a centismerülés élvezete), és engedem tovább a forró vizet magamra. Ott csúszkáltam a kád aljában, bokányi vízben, s rádöbbentem, hogy mivel legalább kétszer megtelt volna a kád, csak elfolyattam a vizet, elfogyott a melegvíz. Hiába tekertem le a hideget, még a verébfürdőnek is kevéske víz is éppen hogy langyos volt, a csapból meg már csak jégdarabok hullottak alá. Na ekkor sokmindenre gondoltam, leginkábbis tovább röhögtem magamon, ahogy az ezüstös dugóeltekerőben (amit nem tekertem el) láttam magam a hátamon hempergőzni a hideg vízben, mint egy varacskosmalac a sárban.

A fürdés (ha lehet így nevezni) után jobban rázott a hideg, mint annak előtte, s mikor visszatértem a babaszobába, Farkas megkérdezte, hogy mi volt ez a furcsa pacsálós hang, és miért jöttem ki ilyen hamar. Elmeséltem. Most már ketten röhögtünk rajtam. Bruhahaha. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr271543860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.11.22. 18:22:26

Nemvicces, de jó, hogy annak fogjátok fel :)

meske 2009.11.22. 18:36:08

Ó Kisfiam, ezen most én is nagyon jót mulattam, ez olyan Piroskás volt! :DDD
Jobbulást kívánok nektek! (én is kezdek gyengélkedni :( )

puszi sooook!

bolyti 2009.11.23. 07:13:44

Jártam és is így:D csak nekünk szintge sohanem fogy el a meleg víz. Ilyenkor azt mondom halleluja vezetékes meleg víz!:)

Adibaba 2009.11.25. 12:12:57

Hát ez nagyon aranyos történet, és tetszik ahogy összekötöd a régi emlékkel.
Olvasmányaimban a 2007/13. hétnél tartok, jól szórakozom nagyon! Nekem is volt felnőttként tappancsos fogszabályzóm, az esküvőnk előtt, majd' 32 évesen. :-) Nagyokat kacagtam. Na meg most kezdünk építkezni, úgyhogy jól jöttek a tapasztalataid. Remélem, már jobban vagytok!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.11.27. 15:25:17

Ingridem! Nemisvicces, de azért meg mégisnagyon:-)

Kisfiam! A mai alakításom azért ezen is túltesz.....

Bolyti! Tényleg, a jó öreg vezetékes, ami nem fogy ki...:-)

Adibaba! Köszönöm szépen, hogy szóltál, el is olvastam, mert nem emlékeztem már rá....És most itt van Lulu, akinek felszáríthatja a könnyeit....Hajaaaaaj....
Köszönjük, jobban vagyunk!:-)
A fogszabályzósegyezés vicces!:-)
süti beállítások módosítása