Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Killörfingör

2009.11.05. 22:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Ha már bemószeroltam a gyerket, hogy kibökte az apja szemét, illendő lenne nekem is színtvallanom. Mert hogy időnként mi is elbántunk szegénnyel, persze akaratunkon kívül (kénytelen vagyok hozzábiggyeszteni, még ha nyilvánvaló is, hogy nem  direkt piszkáljuk a gyereket, nehogy újfent táptalajt adjak a maceráljukpiroskátklub tagjainak, és hosszú sorokba szedjék ellenem irányuló macerálásukat, mert hogy van ilyen).

Az első ilyen történés az volt, mikor a kanapén üldögélő Farkas mellkasára vette az akkor még párhetes Mütyürkét, és magukra hagytam Őket pár percre, így összebújva. Mire visszamentem, az apja sötét pólója úgy nézett ki, mint ha a nappaliban sűrű hó szállingózott volna, majd rémülten vettem észre, hogy nem égi áldás az, hanem a gyerek fejbőre, amit az apja állán serkenő párnapos borostája legyalult, ahogy a pici a fejét mozgatta. Teljesen kiakadtam, s bár elmúlt már este nyolc, addig hisztiztem, míg fel nem hívta a gyerekorvost, és elmesélte a balesetet, aki megnyugtatott minket, hogy a végetnemérő kárálós bőgésem nem állja meg a helyét, , miszerint ottsohatöbbéegyszálhajasemnőmajdennekaszegénygyreknek, mert nem lesz semmi baja. 

Máskor meg, az esti fürdetés utáni pizsomábaöltöztetéskor -amit szinte mindig Farkas végez, ez az Ő kis közös szertartásuk, a törölközés és öltözködés- a vállán becsípte a bőrt a rugdalózó patentjával.......Mütyürke ordított, és én úgy néztem az apjára, mintha egy egész falut tett volna a földdel egyenlővé.

Nos, én sem maradtam ki sajnos. Egyszer nagy lendülettel húztam fel az aprócska kardigánján a cipzárt, s nem vettem észre, hogy éppen odakapott a kis ujjával, amit felszántott a fém, és még egy picit vérzett is. Napokig rágódtam rajta, milyen figyelmetlen vagyok, hogy tehettem ilyet.

De soha nagyobb bakikat!

Farkas szeme is begyúgyult, már csak fotók őrzik hogy "amikorapaszemétegyszerlekötötték", és az esti lefekvéskor is egyre ritkábban hangzik el a becenév, amit erre az angyali ábrázatú gyerekre aggatott az események után: killörfingör. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr81497377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Libelle · http://penzeszsak.blog.hu/ 2009.11.05. 23:50:30

Mütyürötök milyen szép baba! Nagyon szívesen nézegetem a képeit. Külön öröm, hogy a legtöbb képen nevetős-boldog baba.

silayn 2009.11.06. 15:08:38

én a múlt héten -elunva a kétmillió 'nemszabadot'- hagytam, hogy játsszon az ikeás nagy fadobozzal. azonnal elesett rá úgy, hogy esés közben orral tompított rajta, az eredmény a nyúzott orrú gyerek. előtte pár hónappal ugyanez a popsitörlős dobozzal, hiába a lekerekített sarok, monokli.
ki macerál téged és miért? sorra azt látom, hogy bezár az a néhány babablog amit van időm olvasni, sajnálnám a tiéteket.

Csillagbaba1 2009.11.07. 20:28:04

Istenem Piroskám! A stílusod annyira de annyira tetszik nekem, hogy nem is tudom megfogalmazni mi is kering körül mikor Téged olvaslak :) Ismeretlenül is baráti ölelés Nektek!

Pankababa 2009.11.08. 22:40:36

:-) Már megint jót nevettem:-) Nekünk is van pár hasonló sztorink, talán egyszer elmondom majd a gyereknek, ha nagy lesz, miként terrorizáltuk kiskorában:-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.11.12. 19:49:19

Libelle! Nagyon kedves vagy, köszönjük:-)

Silayn! Ó, szegénykém! Tudom, hogy át kell esni majd ezeken a tanulósérüléseken, de előre félek!
Sajnos mindig akadnak macerálók. Elszomorít. Majd talán kiírom a lelkemből, és jobb lesz. Vagy bezárok én is.

Csillagbaba! De egy édes vagy!!!! Köszönöm szépen, és hatalmas, lapogatós ölelés!!!!!

Pankicáék! Na mondd csak!:-)
süti beállítások módosítása