Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Altatódal

2009.10.09. 22:33 | piroskaesfarkas | 5 komment

Kell egy altatódal. Egy állandó, naplezárós dallam, amit már egynapos korában, vagy a kilenc hónap alatt míg olyan szorosan össze vagyunk kapcsolva odabent, megannyi szállal, már akkor dúdolhatok Neki. Egy különleges, csakamiénk. Nekem nem kell a Bóbita, amit már mindenki használt és elnyúzott!

Még mindig együtt alszunk Vele a babaszobában. Nem szívesen hagynánk magára, s olyan nagyon jó hallani a szuszogását, érezni a finom illatát, gyönyörködni benne a kislámpa fényénél vagy ha a kövér hold beviláglik az ablakon, s kezünket átnyújtani a rácson, ha egy pillanatra felnyöszörög. Pedig úgy készültünk, hogy ha megérkezik, bébiőrt állítunk  mellé, mi pedig továbbra is a hálószobánkban élvezzük a hatalmas, új ágyunk nyújtotta kényelmet. Biztosan maradunk még egy jódarabig. Mert így jó nekünk.

Néha felsír éjszaka, talán rosszat álmodik? Dehát miről, mi lehet olyan ijesztő, hiszen mindentől óvjuk, szeretgetjük. Azon morfondíroztam, talán a születéséről maradhatnak félelmetkeltő élményei......Hogy minden előjel nélkül kinyomták a hasam alján ejtett vágáson..... Nem tudom.

 

Elalvás előtt szereti megfogni a kezünket, nézegeti, ráhúzza a fejére, majd megint messzebbre tolja, tapogatja, s végül megint a fejére teszi, hogy eltakarja az arcát, s így szunnyad el. Vele van a csuncsukednője és a báránya is, s cumival a szájában adja át magát az álmoknak, amit rögtön kiejt, amint mélyebben alszik (örülök, hogy éjszaka nincs a szájában). 

Mostanában többször is előfordul, hogy az egyszeri, hajnali öt körüli ébredés előtt még egy éjfél-kettő közötti felkelést is beiktat, amit lehet, vissza tudnánk szorítani, ha bedugjuk a cumit és csitítgatjuk, de valahol olvastam, hogy ha az anyuka bírja, nagyon sokat jelent a babának, ha ilyenkor van ereje és kedve mellére tenni a gyereket, akár csak pár korty erejéig is. És persze az is nagyon fontos, hogy ha picit nyöszörög, megnyugtassuk Őt. Ilyenkor a mellkasára tesszük a kezünket, és halkan suttogunk Hozzá. Ha pedig mégis felkel, magunk közé vesszük és megetetem.

Most már kevésbé izgulok azon, ha böfizés nélkül elszenderedik evés közben, s légzésfigyelő nélkül durmol közöttünk az ágyban. Ilyenkor az én helyemet foglalja el az Apja mellett, s leszorulok a lábukhoz, egészen kicsire gubozódva. Úgy töltöm ki a fenmaradt helyeket, mint valami kísérletben a folyadék, amely arra halad, ahol a réseket megleli. Csodás dolog Vele együtt aludni és a mosolyára ébredni.

Többnyire Farkas üldögél az ágya mellett, hogy míg elalszik a gyerek, addig is együtt lehessenek. De ilyenkor sem maradhat el a mi különleges altatódalunk, s mielőtt magára hagyom Őket, eléneklem. A csakamiénk altatódalunkat. A Bóbitát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr461439656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.10.13. 10:39:46

Ez csodálatos! Nagyon édesek vagytok! Mi is nehezen hagytuk magára a kicsit, és sokáig vissza-vissza lopóztunk hozzá, vagy őt csempésztük be magunkhoz :)
Nem szeretek konkrét történetet írni kommentben, de ezt el kell mondanom neked:
Nekünk is volt altatódalunk: a Könnyű álmot! El sem hinném, ha nem történt volna meg: egészen pici korában ezzel altattuk, aztán ahogy nőtt, úgy kezdett átszokni a mesékre. Befekszünk az ágyba és már mondja is, hogy "hozzál könyvet!" Mesélni kell, rajzokat nézegetni, társalogni.
Az altatódal hosszú ideje nincs repertoáron, de a napokban, egyszer, amikor lekapcsoltuk a lámpát, rázendített: "aludj el, kisember!" . Nem tudom elmondani, mit éreztem! Megjegyezte, emlékezett rá, és elkezdte énekelni magának. Bámulatosak. Olyan meglepetéseket fog még produkálni, hogy minden napra jut majd több is :)

Puszilunk!

Helga01 (törölt) 2009.10.14. 09:09:53

Szia!
Mi Kodály Esti dalát énekeltük, a mai napig meghatódik tőle, pedig lassan 9 éves...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.14. 10:46:25

Ingridem! Helénának innen is nagyon nagy ölelgetés a neve napja alkalmából!!!
Tegnap este meghatódva meséltem a fenti történetedet Farkasnak, aki éppen ugyanezt a dalt énekelgette Mütyürke ágya mellett. Mikor megszületett, sokat hallgatta a kocsiban ezt a dalt CD-röl Farkas, és sokszor sírt is rajta, mikor egyedül utazott..........

Helga! Az is nagyon szép dal! A Ringatón most tanultunk egy másik szépet is, csak elfelejtettem:-)

silayn 2009.10.21. 16:14:51

"Néha felsír éjszaka, talán rosszat álmodik? Dehát miről, mi lehet olyan ijesztő, hiszen mindentől óvjuk, szeretgetjük. "

én arra jöttem rá talán, hogy egyszerűen csak 'elfekszi magát'.
legalábbis az enyém is generálja a felsírást és én is így voltam vele, hogy mi lehet, nem tudom, aztán a múltkor pont látam, hogy fekszik egy helyben sokáig, megpróbál mocorogni, de álmos és nem tud megfordulni, mert elzsibbadt talán a keze vagy a lába, vagy simán csak elfekszi a hátát és akkor felsír azért mert ő aludni szeretne kényelmesen, de ez a póz már kényelmetlen, energia meg nem nagyon van megfordulni :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.24. 09:18:44

Silayn! Igen, lehet az is, nem tudom. De rémisztő tud lenni, ahogy a nagy csendben felvisít, a frászt hozza rám. Aztán továbbalszik, én meg töröm a fejemet:-)
süti beállítások módosítása