Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szemeneki

2009.09.29. 20:59 | piroskaesfarkas | 14 komment

Dörzsöli a szemeit. Főként akkor, mikor álmos, ez természetes is. De időnként elég erősen gyürkészi, és napközben, meg éjjel is észrevesszük, hogy ha felébred, rögtön ott matat a kis ökleivel. 

Aztán meg elkezdtem aggódni azért is, mert a bal szemgolyóját gyakran befelé tartja, az orra felöli sarokban. Ha mozgatom a tárgyakat ide-oda, szépen követi, és együtt is mozog mindkét kék kis szeme, de amikor fókuszál valamire, ez a bal szeme neki időnként ott figyel a szögletből, miközben a másik középen áll. Gyerekorvosunk azt mondta, hogy a babák szeme 7-8 hónapos korukra "áll be", ha utána is így látom, vigyük el szemészetre. Úgyhogy most azt keresek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr141416739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ficsergő 2009.09.29. 21:45:54

Én is aggódnék. Sajnos nem tudok gyerekszemészt ajánlani, remélem valaki igen. Lily

BPanka 2009.09.29. 22:19:48

Jó szívvel ajánlom a mi szemészorvosunkat, aki Borkát kezeli: Dr. Reischl Mária, a Budai gyerekkórház szemészetén dolgozik a Bolyai utcában, de Piroska, én innen neten keresztül is megmondom neked erről az egy képről, hogy Müty NEM kancsal.
Természetesen nem vagyok szakember, és mindenkit arra bíztatok, hogy rutinszerűen vigye el 7-8 hónapos korában a gyerekét szemészhez, mert hasznos lehet, úgyhogy menjetek ti is, mindenképp, de nekem már elmondta a doktornő, hogy mit kell figyelni, és ez alapján mondom, erről az egy képről, hogy nem kancsít a kislányod. (A két pupilláján ugyanott törik meg a fény.)

BPanka 2009.09.29. 22:24:19

Jó szívvel ajánlom a mi szemészünket, aki Borkát kezeli: Dr. Reischl Mária, a Budai gyerekkórházban dolgozik a Bolyai utcában, de Piroska, én erről az egy képről megmondom neked, hogy Müty nem kancsal.
Természetesen nem vagyok szakember, és mindenkit arra bíztatok, hogy vigye el rutinszerűen a gyerekét 7-8 hónapos korában szemészhez, mert nagyon hasznos lehet, szóval vigyétek ti is, mindenképp, de nekem már elmondta a doktornő, hogy mit kell figyelni, és ez alapján mondom, hogy nem kancsít a kislányod. (A két pupilláján ugyanott törik meg a fény.)

BPanka 2009.09.29. 22:27:06

Bocs, azt hittem elszállt az első, azért dupláztam. Ha tudod, kérlek töröld az egyiket. :-) (Egész jól rekonstruáltam az eredeti szöveget emlékezetből. :-D)

lille 2009.09.30. 05:04:55

én sem vagyok szemorvos, de csatlakozom pankához. szerintem sincs semmi baj mütyürke szemével, de én is nagyon támogatom az egyéves kor előtti szemkontrollt. ha gyors megnyugvást szeretnél, készíts vakuval pirosszemes fotót. ha sikerül és kb. egyformán piros mindkét szeme, akkor jól törik a fény a pupiláján, azaz nem kancsal. :) de persze néphiedelem ide vagy oda a végső diagnózist úgyis a doktor mondja ki. én domsa patríciát (tömő u.) ajánlom - kedves, profi és van magánrendelése is (ii. kerületben, a bem j. utcában).

Kryszti 2009.09.30. 12:23:19

Nem gondolom, hogy aggódni kellene. Nálunk a fiúknál is tapasztaltunk hasonlót. Egy éves koruk körül elvittük őket szakorvoshoz, és rendben találtak mindent.
A Heim Pál Kórház Szemészeti ambulanciájára mentünk. Egyébként ott mondta el egy nagyon kedves kolléganő, hogy ma már benne van a gyerekszemészeti ajánlásba, hogy minden 1 év körüli gyermeknél szűrőjelleggel el kell végezni az első szemészeti vizsgálatot. Szóval emiatt érdemes a kis Lulut megmutatni szemésznek, de én biztosan vagyok benne, hogy Mütyür nem kancsal. :)

Kryszti 2009.09.30. 12:25:55

U.I. Mütyürke nagyon édes a szarvasbogár sapkában és a kötött szerelésben is. :)

cuki-es-panni · http://www.pottyospanni.freeblog.hu/ 2009.09.30. 15:58:16

Szemklinika, Tömő utca. Dr. Sényi Katalin adjunktusnő. Iszonyat gépezet van ott, de ez a nő vérprofi és nagyon nagyon kedves. Panni szemét kétszer is látta már, megultrahangoztatta stb..egyszóval lelkiismeretesnek tűnik. Nekem mindenki őt ajánlotta ha gyerek/baba szemspecialista kell -a nagybátyám is, ő szemész.. Remélem segítettem.

dzsudit 2009.09.30. 19:51:15

Szerintem sincs gond a szemével, de nekünk is azt tanították szemészeten hogy ennyi idősen még akkor is érdemes megvizsgáltatni a kicsiket ha nincs semmi gond. Ártani biztos nem fog neki.

Katónéni 2009.09.30. 23:19:17

A gyermekorvosotoknak igaza van és az előttem szólóknak is.
Az új protokoll valóban szűrővizsgálatként javasolja a szemészetet a csecsemőkor végén. Teljesen jogosan.
Nekem még azt tanították, hívjuk fel az anyukák figyelmét a kukucs-játék fontosságára!
Ennek persze később van jelentősége,ha ugyanis a gyermek szemeit váltva takargatod, még a kezedet is ellöki, ha a jól látó szemet feded be.
"Tenyerünkkel eltakarva egyik, majd másik kis szemét győződjünk meg arról, hogy a gyermek mindkét szemmel egyformán és jól lát. Nem tiltakozik egyik szem takarása ellen következetesen. Amennyiben mégis, akkor ott már tompa látás is kialakult és a vezér szemet takartuk el."
Itt a továbbiakról is olvashatsz, pont Dr. Sényi Katalintól!
www.babanet.hu/publ/tompalatas.htm
A doktor Katalinokra számíthatsz! :)

Katónéni 2009.09.30. 23:26:04

Jaj, fentiekkel nem azt akartam sugallni,hogy Mütyür szemének most baja lenne!
Csak kibújt belőlem az eg.nevelő énem.
Bölcsiben, oviban már tudatosan kéne figyelni.
Ráadásul Katababám 1 évesen már" szemügös " volt, váltott takarással.

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2009.10.01. 10:12:09

@Katónéni: és azt tudni, mikor alakul ki a domináns szem?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.01. 15:54:08

Koszonom a megnyugtato soraitokat, és az ajánlásokat is! Igyekszem azért elvinni szemészhez a Tündérjószágot, nem árt egy nézés neki:-)

Katónéni 2009.10.04. 11:47:57

@edinalorincz: Saját tapasztalatom szerint 1 éves kor alatt, nálunk 9 hónapos korban figyeltünk fel rá.
Azt gondolom, figyelembe kell venni azt is, egészséges, érett, időben született csecsemőről van-e szó. Dr. Sényi Katalin cikkében is utal arra, vannak veleszületett szembetegségek is. Pont azért fontos a koraszülött utógondozás!
A fentebb ajánlott cikket érdemes figyelmesen végig olvasni.
Érdekes,amit az amerikai gyakorlatról ír.
süti beállítások módosítása