Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Papirénse

2009.09.29. 09:40 | piroskaesfarkas | 11 komment

Ravasz ez a gyerek. Ha kiszimatolja, hogy az Anyja készül valahová, vagyis a tejforrás azonnali elérhetősége forog veszélyben, hát tesz róla, hogy mégis maradjak. Most ugye lázas lett szegény, s bár szerencsére szombaton már alig látszott valami a levertségéből, a húmérséklete is visszaállt, s újból visítozott és ficánkolt, ahogy szokott, mégsem tudtam meglépni mellőle, s eljutni a szombati bulira, hogy elbúcsúztassuk Tompibarátnőm lányságát (aki nem mellesleg babát vár, szinte pont egy évre rá érkezik majd, mint Lulu). De mivel nem maradhatok ki, mégis kitaláltam valamit.

Megvártuk, míg délelőtt elalszik, majd lefeküdtem a hosszú papirdarabra, ahol Anyika körberajzolt, ami nem volt egyszerű, tekintve a csikisségemet. Kihúztam a papirént a teraszra, s egy jó órába telt, míg kivagdostam, megrajzoltam. Hát nem vagyok valami kis darab, be kell látnom:-) Kicincáltam a fűbe, hogy képeket készítsek róla, de hiába másztam fel székekre, nem tudtam befogni teljesen felülről, mert hol a lábaim, hol pedig a fejem maradt le a fotókról. Végül már annyit ugráltam körülötte fel-le, nyújtózkodtam, gebeszkedtem fölé, hogy megörökítsem, hogy visszahallgatva az utoljára készített videósüzenetemet, úgy fújtatok, mint egy gőzmozdony.

Ahogy pingáltam a papirén számat, vagdostam körbe a hajtincseket, Joepapa mosolyogva figyelt "Mindenképpen ott a helyed Macikám! Valahogy megoldjuk, el kell menned!" -mondta. De ekkor felvonultattam az okokat, amelyekből egy csokrot is összeállíthattam volna, annyi volt, hogy miért nem tehetem mégsem, pedig tényleg vágytam volna ott lenni. Rámfért volna a kilengés, de főleg Tompi miatt, akit nagyon szeretek, fontos lett volna nekem.

1. A gyerek most volt lázas. Milyenanyának érezném magam, ha itthagynám. 2. Farkas továbbképzésen van, vagymiaszösz, ami este kilencig eltart, későn ér haza. 3. Két napig szinte le sem csatlakozott rólam Mütyürke, annyi tejet ivott, ami jó, mert megnyugtatta, és nem aggódtam, hogy kiszárad, és az anyatej segít neki leküzdeni a betegséget. De ebből kifolyólag nem tudtam volna fejni egy pici tejet sem, hogy itthagyjam, míg távol leszek. 4. Tompi babát vár, Sziszi barátnőm, aki vitt volna, itthon van a négyhónapos gyerekkel, szóval egyikőjükre sem ragaszthattam át a kitudjahogymilyen bacikat, ha vannak.

"Adok Neked egy puszit, egy nagyonnagyszeretettel puszit"-mondta papa, s megszeretgetett.

Úgy volt, hogy Sziszi barátnőm, aki a közelben lakik, helyettem elviszi a papirént. Aznap kétszer is beszéltem vele telefonon, hogy nehogy véletlenül itthagyja. Még este is hívtam, úgy egy órával indulás előtt. Megígérte, hogy beugrik a meglepetésemért, amivel Tompinak szerettem volna kedveskedni. Vártam, vártam. Aztán küldtem esemeseket, mert telefonálni nem mertem az altatás miatt (még a végén felébresztem a gyerekét, és ő sem tud elmenni). Nem jelentkezett. Gondoltam, biztosan Ő sem ment el, de azért szólhatott volna. Másnap kerestem, nem veszi fel, nem reagál. Végül tegnap sikerült beszélnem vele. Ő elment. Állítólag keresett telefonon szombat este, vagy mi, de nem értettem igazán a magyarázatát. A telefonomon nem volt hívás, egyiken sem. Nem értem. Ha szólt volna, talán elküldöm taxival, vagy elugrik vele apu az étterembe, mielőtt a többiek odaérnek, vagy valami. Hát most fáj még nagyon ez a dolog, de majd túlteszem magam rajta.

 

Pedig kár. ELképzeltem, ahogy Tompi könnyes szemekkel nevet rajtam, mikor odaér, és meglátja a papirént a széken. És nem maradtam volna le a fotózásról sem igazán. De így még a papirén sem jutott el a bulira. Itt áll összetekerve a nappaliban......

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr451414975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsöppkeCsillus 2009.09.29. 11:09:21

Ó, Piroska, pedig ez egy annyira eredeti csúcsszuper ötlet volt!!!
Sajnálom, hogy nem jött össze.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.09.29. 13:48:57

Úúúúú, bamme, az ilyenektől szanaszét tud engem is vetni az ideg!!!! Megértelek! :(((
Az ötlet meg...? Hát, nem is te lennél....papírtese... :)

manner 2009.09.29. 18:07:32

Óhh, hát irigylem a barátnődet, hogy ilyen ötletes és ügyes valaki a barátnője! :)

ßóbita 2009.09.29. 18:36:51

Ezt elolvasni is fáj.
Sajnálom, ez egy olyan fájó pont marad, amit nem fogsz teljesen elfelejteni soha. Azért Tompinak majd alkalomadtán meséld el, mi történt, erről tudnia kell, milyen szépet gyártottál neki. :)
puszi

Sziltó 2009.09.29. 19:00:29

Én először azt hittem Mütyürnek készíted a hasonmásodat.. De 1szerűen szuper 5leteid vannak! Éljen a kreativitás!!!

Ficsergő 2009.09.29. 21:53:27

Dekár. Pedig nagyszerű az ötlet és biztos lett volna nagy öröm. Oka lehet hogy így alakult. Például, hogy mi olvashattuk. Reméljük az ünnepelt is látja... :)

Kryszti 2009.09.30. 12:14:20

Piroskám, nagyon sajnálom én is. Szenzációs ötlet volt! És a szüleid most is milyen lelkesek és segítőkészek voltak. :)

Bogaram 2009.09.30. 15:12:39

Óhhh de káááár! Pedig milyen jó meglepi lett volna!!!
Azért ne bánkódj, talán az összetekert állapotból egyszer csak előszedheted és átadhatod. Tudom, így már nem az igazi. Az úgy lett volna jó, ahogy eltervezted. Ennek a papírtesének csúcsszuper haja van!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.01. 15:57:26

Hát így jártam.....De hívott Tompibarátnőm, és sírt a röhögéstől, mikor látta levélhez csatolva a papirént, szóval így is megérte:-) És valósén remélem rophatja az esküvön!!!!:-)

Pankababa 2009.10.04. 14:22:19

Piroska te annyira jó fej csaj vagy:-))
süti beállítások módosítása