Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Földfedező

2009.09.28. 07:00 | piroskaesfarkas | 8 komment

Anyika javaslatára (aki mindig felhozza nekem a "játszótéri mamák és a fogak" történetét, mely szerint Ő mindig aggódott, meg sunnyogott a mászókák között, mikor az anyukák arról csevegtek, hogy a gyerekeiknek hány foga van, s döbenten, lesajnálóan néztek össze, mikor rákerült a sor, s nekem meg egyévesen még egysem. Na és persze most meg itt vagyok, és hajlott korom ellenére még egy lyukas fogam sincs, és kár volt aggódnia, meg összehasonlítgatnia, úgyhogy én se tegyem. Jó.) megfogadtam, hogy bizony nem figyelgetem másgyerekét, hogy ki hol tart, jéőmármászik, az enyémmegnem, meg ilyenek, mert mindenki halad a maga útján. Perszehogy figyelgetem.

Röhejes lelkesedéssel konstatáltam, mikor a Migyerekünk olyan korán felfedezte a lábait, majd szopogatta azokat, meg az is túlzott büszkeséggel töltött el, mikor a doktornő meglepetten vette észre, hogy milyen ügyesen fog a pici ujjaival és "cimkézik". De nagyokat hallgatok, mikor pl. a mászásról van szó. Mert azzal nem siet. Forog a földön mindenfelé, hajtja magát (érdekes, hogy bárhol felhasal, de visszafelé, a hátára az ágyon szeret igazán forogni, a habtapin pl. kevésbé), de nem kezdett el még mászni, meg a térdein sem áll. Ráérősen tekereg a földön, és türelmesen játszik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr971406060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.09.29. 14:00:03

Annyira rég akartam kérdezni, hogy hol tartotok a mozgásban, erre tessék :))
Bobó sem mászik még, de Mütymürütty is ugye a jobban kipárnázott kategória (Bobek is), nekik nehezebb súlyt kell felemelni, tehát én nem aggódom. Sőt, addig van nyugtom míg nem mászik :)) Persze azért kb egy hónapja drukkolok neki, ő már kicsit halad, kutyizást meg ezerrel nyomja...
Ami viszont tök érdekes, h Bobek is a mi ágyunkon imád hemperegni, a habtapin tök ritka, ott inkább mászkál, már amennyire tud. De a fetrengés, ide-oda görgés megállás nélkül az az ágyunké...Lehet, h mert az puha?? Ott képes egy órán keresztül is mást se csinálni, mint hemperegni... :)
M-t lekötik a játékok? Jól elvan magában?

shelley · http://little-lili-rose.blogspot.com 2009.09.29. 15:45:58

Piros, én azt ajánlom addig örülj amíg csak hasazik:) Ha már mászik és majd úgy igazán belejön mindenhova jön-megy majd utánad, nekem Lilien gyakorlatilag mára már az árnyékommá vált:) Szóval irígyellek h Mütyűr még csak hasazik!:D

vikimama 2009.09.29. 22:17:19

Na nehogymár a Bobóhoz hasonlítsuk a mi egyszerre született gyerekeinket!!! Hát persze Virág! A Bobó lassan együtt olvassa az apjával a reggeli újságot... Lécci ne dörgöld az orrunk alá ;)))) (szerinten Bobó a legügyesebb gyerek, akit eddig láttam)
Piros! Mindenkinek meg van a saját tempója. Akinek kellett, az megvizsgálta Lulut, baja nincs, tehát így jó neki. Majd, amikor már eléggé megunta a hempergést, akkor mászni is fog.
Én még a harmadiknál sem szoktam le a hasonlítgatásról. Már nem mondom ki, és elhessegetem a gondolatot is.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.01. 16:01:20

Igen, igen, nem egy Anyuka mondta már, hogy lesz ez még így se, és addig jó, míg nem mászik:-)

Ja, Bobó bosszantóan ügyes:-D

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.10.01. 16:26:26

Viki, Piros, nem orraládörgölésnek szántam :(
Bobó úgy látom, tényleg az ügyesebbik/gyorsabban fejlődő eresztés, de van ám nálunk még durvább a környezetünkben, úh engem is ér ám összehasonlítós kudarc :)) 3 héttel idősebb Pannika (blogjuk nálam is kinn van, szenzációs kiscsaj!!) ül, áll, mászik, feláll. Ez nálunk még hetek, hónapok...

vikimama 2009.10.01. 21:16:01

Bocsi Virág!!! Nem azzal a hanglejtéssel gondoltam, hanem a viccesebbikkel. Most olvasd el így is! Csók! Imádom a Bobót, és ne irígykedj, elég gáz, ha egy 7-8 hónapos gyerek feláll!!!! Nehogy véletlenül diszlexiás legyen, vagy más hasonló nyalánkságok.
süti beállítások módosítása