Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Beetetőszék

2009.09.28. 08:00 | piroskaesfarkas | 5 komment

Legyen kényelmes, biztonságos, ebfelugráskivédős, s ha lehet, akkor kevésbé mintás, vagy hamármégis, akkor legalábbis lányfiús. Egy ikresmamától vettem pár hete használtan két egyforma etetőszéket (egyik piros, másik zöld) olcsón, bár nem tudom hova volt ez a nagy rohanás, de úgy csaptam le rá, mintha a gyerek már mindjárt ülve reklamálná a spenótot.


Kettő kell, persze, mert kétlakiak vagyunk. A napközbeneket gyakran töltjük Anyikáék házánál, ahol Mütyürkének ugye van saját kis szobarésze, nagymama hálószobájából kikanyarintva egy darabot, a falat madarak és vigárok díszítitk, a kis polcán sorakoznak a plüssállatkák, és helyet kapott ott is egy rácsos kiságy, egy járóka, habszivacs a földre, játszószőnyeg, miegymás. Szóval etetőszék oda is kell, nem horhatunk mindnet át naponta. De közben jájöttem, hogy az általam beszerzett székek nem ebfelugrásbiztosak. Mert a gyerek szőrtestvérei ugyan kevésbé érdeklődnek Lulu iránt (inkább csak a játékai izgatják Benőt is), viszont amaz, vagyis Mütyürke teljesen odavan a kutyákért, kihajol hozzájuk a karunkból, visít nekik, és lenyűgüzve, nyálfolyatva bámulja őket.

Tehát itthonra be kéne szereznem egy olyan etetőszéket, amelyikbe nyugodtan becsatolhatom a gyereket anélkül, hogy azon izgulnék, hogy ha kihajol belőle felborul, vagy feldöntik a pucckutyák. És kényelmes is olyannyira, hogy ha pl. én főzők, Ő ott trónolhat benne a konyhában, az eseményeket figyelgetve, a tálcájára kipakolva a játékokat.

Különben rájöttem, hogy mennyivel nehezebb így az ebek miatt. Mert nem tudom letenni a pihenőszéket mondjuk a konyhában a földre, vagy egy kicsit a hordozót az előszobába, mert képennyalják a gyereket.

Megnéztem néhány szerkezetet, de hogy melyik a jó, ki tudja. Találtam olyat is (nyilván nem is a legdrágább), ami inkább hasonlít egy főnöki bőrszékre, és közel százezer forintot kérnek el érte......S bár én hajlamos vagyok túlzásokba esni, ezt azért mégsem!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr621406034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.09.29. 13:52:03

És a legegyszerűbb megoldás, az asztalra felcsatolhatós szék, nem játszik?? Abból 100, h nem tud kiugrani, hiszen előtte az asztal, tud benne üddögélni, míg főzöl, stb...
Tesóméknál alá volt tolva egy konyhaszék, hogy ha bekövetkezne az egyébként lehetetlen, hogy leesik a szék, akkor se legyen gáz.

Ingrid 2009.09.30. 14:02:09

Amit vettél, azok nem biztonsági-övesek??? Mert ha van benne olyan, akkor tuti nem esik ki! Mi ezt vettük: www.babiesgalore.com.au/feeding/high_chairs/chicco_polly_double_phase_high_chair
Biztonsági öv van benne, ami megvédi a kifordulástól. Állítható a magassága, igényes a kidolgozása és kényelmes a párnázása. No és dönthető a háza, szinte fekvő pozícióig, így olyan is előfordult, hogy tejivás közben elaludt benne a kisasszony :)
Eleinte nem értettem minek ilyen drága -mihez képest, persze - széket venni, de aztán sok-sok használat után rájöttem, mennyi mindent lehet benne értékelni...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.01. 15:59:44

Sereske! Ahhoz a típushoz nincs bizodalmam. Félek, hogy nyomot hagy pl. az öreg, hatalmas asztal lapján, meg hogy nem huzzuk meg egyszer rendesen, és kilazul, és Müty leesik......

Ingrid Drága! Igen, emlékszem erre, Cucka is ezt vette, ha jól tudom. Most haragszom erre a cégre, hogy miért, arról majd később, de megnézem az ajánlásod alapján! Köszönöm szépen, hogy belinkelted!!!! Puszi!

Pankababa 2009.10.04. 14:27:48

Csatlakozva Ingridhez, a lényeg a biztonsági öv, lehetőleg ötpontos. Az Ingridékéhez hasonló eteőszéket más gyártók is forgalmaznak, nagyon ritka, hogy ne legyen állítható, ill. biztonsági öves egy etetőszék. A milyénk nem jött be, így konkrétat ajánlani nem tudok. ez a főnöki székes etető nagyon ott van:-)))))de majd elájultam az árától

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.10.09. 11:00:44

Köszönöm Pankáék! Ugye, horror az ára....
süti beállítások módosítása