Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Vonat

2009.07.31. 16:50 | piroskaesfarkas | 6 komment

Szomszédmelcsi barátnőm elmondta a két kicsinek, hogy hamarosan érkezik a harmadik lurkó a sorban, és akkor Ők ketten rögtön rá is kérdeztek, hogy mégis mi lesz a neve. A mamájuk elmagyarázta, hogy még nem lehet tudni, hogy kislány vagy kisfiú fejlődik ott bent, így még nem választottak nevet. Erre Pötyi rávágta: "Legyen vonat. Az se nem lányos, se nem fiús név." A kis vonat azóta másfél éves, feketeszemű kiskrapek, aki most a csakanya korszakát éli, és nagyon nehéz elcsalni a barátnőm szoknyájától.

 

A szőnyegen ültem Lulu mellett, míg a többiek befejezték a vacsorát. Vonat egyszercsak felállt, odajött hozzám, lefeküdt a földre, és a fejét a térdemre tette. Egy darabig így időztünk ott hárman, majd lassan megközelítette Mütyürkét. Feszülten figyeltem, nehogy rálépjen, vagy odasózzon neki egyet. De Ő csak odabújt hozzá, és nagyon finoman simogatni kezdte az arcát, majd ahol csak érte. Úgy tekeredett a takarón, hogy egészen közelről a szemébe tudjon nézni, és megérintette a haját. Olyan puhán és kedvesen, hogy mindenkit lenyűgözött. A szülei is letették az evőeszközöket, és csendben néztük Őket, ahogy ismerkednek.

Melcsibarátnőm szerint még sosem viselkedett így a kisfiuk, Ők is teljesen meghatódtak a látottakon.

Megmutatta neki a játékát, amin rengeteg gomb volt, és odatolta Mütyürke orra elé, hogy nyomja meg, aki csak bambán figyelt. Ekkor mégközelebb tolta, feltérdelt és várt. Aztán egy pár másodperc múlva egészen a szeméhez emelte, és megmutatta, hogyan kell. Ismét felült, és messzebbről nézte, hogy a bácsihajú mégkisebb mit kezd a színes, zenélő kedvencével. Szépen, türelmesen bánt vele. Élmény volt nézni Őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr591280021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziltó 2009.07.31. 20:59:26

Azonnal ide nekem két gyereket!

ßóbita 2009.07.31. 21:43:20

:)
És képzeld miylen lesz majd, ha Mütyürke csinálja ezt a második gyereketekkel. :)

lábasjószág 2009.08.01. 08:29:10

lélekselyem pillanatok.
az emlékezet fonalába szőve!

Ingrid 2009.08.01. 14:20:02

Éppen ebben a "témában " utazunk :)
Heléna hatalmas lelkesedéssel közeledik a szomszéd kishölgyhöz! Ringatja, öleli, csókolja, legutóbb még biciklizik a cicát játszott vele :)
Szívmelengetőek, alig várjuk, hogy kistestvér érkezzen :)

u.i. a kandallón sorakozó játékok helyesek :) hogy átfunkcionálódik minden egy gyerekes házban... :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.08.02. 14:10:09

Ugye milyen csodálatos!!! Teljesen elolvasztottak.....

A kandalló nem a miénk, így a játékok sem:-) Rengeteg játékuk van egyébként, rengeteg!
Szeretnék értesülni a "téma állomásairól" Ingridem!!!:)

Ingrid 2009.08.09. 11:12:38

Igen, észrevettem, hogy nem a ti kandallótok, nem is azért írtam, csak megjegyzésként :)
Értesülve leszel, amint tudok, jelentkezek velük. Már egyébként egy mail ment!
süti beállítások módosítása