Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dédipapa

2009.07.14. 15:48 | piroskaesfarkas | 15 komment

Mindenki lépett egy lépcsőfokot felfelé -ahogy Papi mondta. Vagyis ahogy belőlem Anya lett, Ő rögtön Dédipapává avanzsált. Fura. Asszem maradok a Papi megszólításnál.

Drága Papinak minap ültük a nyolcvanadik születésnapját. Csuda egy fazon! Mindenre kapható. Mondtam neki, vezényelje le a kanapét lecipelését az emeletről, amit a fiúk hárman hurcibásztak a lépcsőn, miközben Papi folyamatosan osztotta őket, hol fogják, merre dőljenek, hogy kanyarodjanak. Komolyan veszi a feladatokat no. Ha hosszúnak találjuk a haját, megengedi, hogy Joepapa lenyírja a kertben. Ha meleg van és nincs nála fürdőnadrág, javaslatunkra titkosan naturalistaként fürdik a kinti zuhanyzónál. Jókat lehet vele nevetgélni, és minden érdekli. Pár éve tanult meg netezni is, és szkájpon beszélget. És van barátnője, a Anő. Na és ha elkezd mesélni, akkor annak se vége, se hossza, de a befejező mondat mindig ez: "Hát így valahogy. Röviden ennyi."

Anyika és Farkas ugrott be a tortáért, amire a gyertya mellé egy kis marcipántáblát kellett megrendelniük. Felhívták Joepapát, hogy mégis mit irassanak rá csokival a fehér, cakkos szélű díszre. "Boldog születésnapot Muci!" -válaszolta. Muciiiiii???? -kérdezett vissza Farkas, aki a sor elejére kerülve szemközt találta magát az eladónővel, akit az imént tájékoztattak, hogy a nyolcvan éves nagyapánknak lesz a túrótorta. A hölgy értetlenül nézett vissza rá, és megjegeyzte, hogy a Muci szerinte női név, de ráírja a torta tetejére szívesen.

A telefonbeszélgetés folytatódott: "Mutyi??!! Hát az meg mi? Minek irassam rá, hogy Mutyi???"

Joepapa aztán tud bonyolítani.

Míg Farkas lebetűzésre szólította fel Joepapát, aki egyer hangosabban magyarázta a telefonban a mucit, Anyika zavartan toporgott az üvegpultnál, hátuk mögött a többi édességre ácsingózó vevővel, és a cukrásznővel, aki kezében egy cetlivel meg a tollal csak arra várt, hogy eldöntsék végre, mi kerüljün a nyolcvan gertya mellé. Mivel úgy gondolta, kínos ez a helyzet, és mindenképpen szólnia kell (pont ilyen vagyok én is), zavarában ezt találta mondani: "A Papának lesz a születésnapja. Már nyolcvan éve ismerem, de nem tudtam, hogy Mucinak hívták." -aztán odafordult Farkashoz, aki éppen letette a telefont, és hozzátette ".....igaz, én még csak hatvan éves vagyok." Na ezzel az információval édességárus végképp nem tudott mit kezdeni.

Talán Juci, találgatták fejvakargatva, végülis úgy hívják Anőt, dehát mégsem az Ő születésnapját tartjuk...Muci??!!?? Juci???? Mutyi???!!!

A betűzéssel nem jutottak közelebb a megoldáshoz, így esemesben kérték a csokiszöveg elküldését Joepapától, aki komoly magyarázatba kezdett, hogy milyen szuper ötlet amit kitalált a tortára, és az nem Muci, hanem a telefonra érkezett üzenet szerint Mucsi. De ebből ott Farkas sem értett semmit, csak megkönnyebbülten, hangsúlyosan kerekítve a betűket előadta a hölgynek, hogy mit kell végre rávésni a tortára. Biztosan így hívták Papit kiskorában, csak sosem mesélt róla.

Ezen előzmények birtokában nem voltam, csak a köszöntés után nyertem felvilágosítást. 

Így esett, hogy míg Papit elküldtük a dolgozószobába valamilyen ürüggyel, kivettem a dobozt a hűtőből, és elkezdtem kicsomagolni, míg Pöti meggyújtotta a gyertyákat. Akkor vettem észre a táblán a feliratot: "Boldog születésnapot Mucsi!" - még fel is visítottam, de közben már a többiek elkezdék a boldogszülinaaaaaapot énekelni. Elcserélték a tortánkat!!!!!!!??????????????

Jajveszékelve megpróbáltam eltávolítani a marcipántáblát, s magyaráztam, hogy tejóég, egy nő tortáját hoztuk el, valami Muci, de szerencsére lefogtak, hogy hagyjam már. Gondoltam, talán azt hiszik, Papi nem lát jól, és nem veszi észre a bakit.

Erre hallom, amint Joepapa felkiált, hogy na, nézd meg Papa a feliratot!!!!!!!!!!!! Na, kész. Ő sem vette észre a malőrt. És Papi olvassa: "Boldog születésnapot Mucsi!" - és semmi reakció. Mire én közbeszóltam, hogy hát sajnos, rossz táblát kaptunk.......

Joepapa tovább noszogatta Papit, hogy na de ugye mi van odaírva? "Boldog születésnapot Mucsi! Az ki?" -mondta Papi.

Hát hol születtél Papuskám? Mucsin, nem? - kérdezte Joepapa, kissé lehangolódva, hogy a szuper túlbonyolított ötletét senki sem érti. 

Odavalósi vagyok, igaz. - válaszolta Papi kurtán. Most már én is kezdtem kapizsgálni, hogy nem cserélték el a torta feliratát.

De ettől nem lettem okosabb. És mindenki bambán nézett a tortára.

Csak azt nem értette senki, hogy ha majd a mi születésnapunk jön, akkor majd az lesz a tortára írva, hogy "boldog születésnapot Budapest?".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr931245979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meske 2009.07.14. 19:43:14

:DDDDDDDDDDDDDDDDDD
A hátamon pörgök Kisfiam, úgy fetrengek a röhögéstől, mert ugye előttem van az arcod is, ahogy a minap könnyes szemmel a röhögéstől mesélted a fenti édes sztorit! Így másodszorra olvasva/hallva is nagyon vicces! :)

Vicus56 2009.07.14. 22:30:40

Papinak boldog belépést a 81-be:)
Ez a korosztály imádni való! Nekem anyósom 81 éves, sosem volt "hisztiskombinés" pillanatom Vele, bölcs, higgadt, derűs, csinos, fiatalos, ééééééééééés az ősszel űltetett egy szilvafa csemetét, miközben felvillanyozva ecsetelte, hogy milyen szilvalekvárdömpinggel fogja elhalmozni néhány év múlva a családot, barátnőit, szomszédait:)))
Mütyür még mindig gyönyörű!!! És a hajad Piroska hűdeszép!!!

Ingrid 2009.07.15. 08:23:44

TündérPiroskám! Ez valami csúcs volt!
Szeretem a családodat, nagyon tudnak alakítani, de legalább nem unatkoztok :)))))))

Ingrid 2009.07.15. 08:24:26

És BOLDOG SZÜLINAPOT a Papinak, aki nem is MUCSI :D

lujzi 2009.07.15. 14:13:33

Hát ez haláli, nem semmi családod van, nagyon édesek! A papinak boldogat! :D

ßóbita 2009.07.15. 14:32:24

Neeeee hát megszakadok, ilyen nincs :D:D:D

lius 2009.07.15. 17:53:14

elkepzelem a Papa fejet, uuuuuu!:)

Sziltó 2009.07.15. 18:40:34

Elképesztően viccesek vagytok!!!

dzsudit 2009.07.15. 18:50:37

Hát ez nagyon jó volt! Nagypapádnak pedig boldog születésnapot! Az én Nagypapim is jövő hónapban lesz 80. És olyan drágák Mamával még mindig Kisszivemnek szólítják egymást mikor épp nem marakodnak valami hülyeségen.

manner 2009.07.15. 23:18:01

Hát ez jó! Kíváncsi vagyok, mi lesz a Ti tortátokon, tényleg! :)

Csillagbaba1 2009.07.16. 07:09:28

Jaj Drgáa Piroskám! Még jó, hogy Veled kezdtem a napot! :D:D:D:D:D Hát ezen most nagyot nevettem :D Köszönöm!!!!

Csillagbaba1 2009.07.16. 07:10:40

Jaj már, de buta vagyok! A lényeg lemaradt! Nagyon boldog szülinapot Dédipapátoknak! :) Csodálatosan szép kort ért meg!!!!!
süti beállítások módosítása