Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szivacs

2009.07.09. 21:28 | piroskaesfarkas | 12 komment

Az összes gyerek nyugisan lebegett a víz felszínén, vagy kapaszkodott az átszellemült vigyorgó és mondókákat dúdoló szülők karjába. Kivéve a Migyerekünket. Mütyürke végig bömbölt. Csak néha állt le, meglepődni, hogy hová került. Mit neki tekeredikakígyó, meg lánclánceszterlánc, utálta az egész felhajtást. 

Farkas vett neki úszónadrágot (lila, és sellők úszkálnak rajta) ami nem eldobhatós, és bár én többször kérdeztem, hogy tuti rendes pelenka kell alá, állította, hogy az üzletben azt mondták. Úgyhogy mi adtunk rá egy pelust, rá a sellősmenőset, felülre pedig azt a kisgatyót, amit ott kaptunk ajándékba az úszáson (mutogattam én előtte a recepción, hogy nekünk milyen felszerelésünk van, és nem sok -e ez a nadrág a gyereken, de ezek szerint nem figyeltek, mert rázták a fejüket).

 

Mikor közel egy órás sírós áztatás után kivettük a gyereket a vízből, és leszedtem róla az első, majd a második nadrágot, és meglátta a pelenkát az óratartólány, teljesen kiakadt, hogy mit műveltünk. Ugyanis persze úszópelenka kellett volna a gyerekre, rá a kisnadrág, nem pedig a sellős cucc. Így pedig a sima pelenka összeszedte a vizet mint a szivacs, és súlyfürdőztettük szegény Mütyürt.

Három órán át bőgtem, és minden szembejövőt megkérdeztem, hogy szerinte tönkretettük -e a gyerek gerincét.....Aztán az ultrahangos vizsgálaton is érdeklődtem, és a doktornőnket is felhívtam. Mindenki inkább viccesnek találta. Én meg kiakadtam, hogy ennyi idős fejjel hogy tudunk ilyen bénák lenni.

Azóta itthon edzük a gyereket, és a második úszás remekül sikerült. Semmi sírás. Nem mondom, hogy élvezi, mert egy mosolyt sem tudunk kicsikarni belőle, míg a vízben volt. Inkább érdeklődő megadással viseli az úszást. Lesz ez még jobb is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr601237189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryszti 2009.07.10. 07:02:20

Ó drága Piroskám,
Tudod, hogy Noman és Márk is végig bömbölték az első órát, pedig "alkalomhoz illően" voltak öltözve. A második órától fogva már élvezték. Egyébként az úszópelenka is jól megszívja magát vízzel. :)
Édesek a fotók. Nekem az a fénykép tetszik legjobban, amelyiken Farkas tornáztatja az ölében. Jól elkaptad azt a pillanatot, amikor a kis arcán látszik a rémület, hogy "jó ég, hova is hoztak".
Tényleg lesz ez még nagyon-nagyon jó is. :)

Sziltó 2009.07.10. 18:22:35

Ugyanilyen baba cicim volt .)

Niki- picurAnyu 2009.07.10. 20:50:52

Szerintem is most csak megdöbbent, de legközelebb már jobban fogja élvezni. :)

Vicus56 2009.07.10. 23:04:31

:))))))))))))))))))
Akkorát nevettem Piroska!
Elképzeltem az úszóslány arcát, mikor látta, hogyan hámozzátok ki Mütyürt a szivacsbugyorból:)
Mütyürkének semmi baja nem lett a mázsás gatyóktól, esetleg némi önbizalomhiányra tett szert, Ő miért nem lebeg könnyedén, mint társai...Jah, hát a pelusok húzták szegénykémet!
Piroskám hát van ám Neked egy Heléna-sellőlányos Ingrided, tán telefonja is kéznél lett volna elsőúszásramitadjakMütyürre kérdéshez:))))) Jaj bocsi a sok somolyért! De még mindig:)))))))))))))))))

msciza 2009.07.13. 13:58:10

Szia,Piroska!
Már régóta készülök előlépni a zugalvasóid tárasaságából.Először is garatulálok a gyönyörű kislányodhoz,legyen sok örömötök benne.Köszönöm neked a sok szép pillanatot,amit azzal nyújtasz,hogy olvashatjuk gondolataidat,hogy nem érezzük egyedül magunkat vívódásainkkal,hogy együtt derülhetünk veled...Ez az eset meg különösen megnevettetett:D.
Ha van kedved kukkants be hozzánk is: www.incsi.freeblog.hu
Sok puszi Kolozsvárról:)
Iza és Ingi

msciza 2009.07.13. 13:59:45

Ja,és ha nem haragszol belinkeltelek...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.13. 17:34:01

Kryszti Kedves! Igen, gondoltam is Rátok, és mondtam is az orrát lógató Farkasnak, hogy Ti sem kezdtétek mosolygós fejjel az úszást. És jobb is lett. És harmadik alkalommal már volt merülés is!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziltó! Babacicid? Ezt nem értem:-)

Vicus! A nevetés jogos.......:-) Hát ha nem magabiztosan vonultunk volna fel, akkor megkérdeztem volna Helénát. De azt hittük, pengék vagyunk...Beégtünk.

Msciza! Nagyon szépen köszönöm a bejelentkezést, és a sok kedvességet! És megtisztelő a kilinkelés, köszönöm!
Megyek, meglátogatlak Titeket hamarosan!!! Puszi!

Ingrid 2009.07.14. 10:24:11

Piroskám!
Második alkalommal is rendes pelenkát adtatok a kissellőre???? Kicsit felháborít, hogy senkinek nem tűnt fel az oktatáson, hogy a gyerek több kilónyi súllyal úszkál, hiszen a z úszópelenka nem véletlenül úszópelenka: minimális mennyiségű vizet szív magába, ez által nem lesz nehéz, könnyű benne mozogni, és meggyőződésem, hogy leginkább a kakitól védi a medencét, nem pedig a folyékony rózsavíztől, amit ezek a picik termelnek.
Szóval, csak remélni tudom, hogy változott az öltözős technikátok és bízom benne, a Kissellő igazi vízitündér lesz!

u.i. küldtem pár dokumentált szivárványt

Ingrid 2009.07.14. 10:31:35

Vicus! Megtisztelő a bizalom, kár, hogy Piroskáék a másik féltekén laknak...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.14. 15:39:39

Ingrid Drága! Nem, nem, második alkalommal már csak az úszópelus meg az ott hordott egyenfürdőnaci volt rajta. Nem mondom, hogy élvezi a gyerek a medencét, inkább megadóan lebeg a víz felszínén.
Viszont a merülés nem okozott neki gondot, míg sok másik baba sírt.
Farkas meg is lepődött, milyen merészen lehúztam a gyereket a víz alá.
Egy élmény nekünk is ez az úszás!!!!

Ingrid 2009.07.15. 22:31:25

Ha nem sír merülés közben, az már jó jel :) Msoolyogni és élvezni a habokat, ráér még. Egyelőre csak tanulja meg a feladatokat és alapozza meg a profizmust ;)
Ha mindez megvan, lehet vigyorogni, pózolni a kamerának és élvezni a finom víz simogatását :)
Másfél év után is úgy érzem (Heléna is), hogy ez a legjobb, amit tehettünk, hogy belevágtunk az úszásba! Egy hét sem maradhat ki, szinte követeli :)nAgilis egy csaj... :)
süti beállítások módosítása