Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kishaver

2009.06.19. 11:53 | piroskaesfarkas | 15 komment

Rémülten kaptam a mellkasomhoz, ahogy lenéztem, és megláttam a furcsa formájú kidudorodást ott lent. Mi a szösz???????? Megtapogattam, s egy pillanatig azt hittem, komoly bajom lehet, míg aztán bevillant, hogy hiszen egy órával azelőtt én gyömöszöltem be a melltartómba a bárányt. S ezen cselekedetemet egyáltalán nem egy furcsa, korhatároscsatornárakívánkozó vágy vezényelte.

Kettőt is leemeltem a polcról, mert hallgattam a védőlány tanácsára -aki ezt az egészet kitalálta, és mivel most igen fogékony vagyok mindenre, ami a gyerekkel kapcsolatos, és úgy vélem, hogy jó lehet neki, persze, hogy ezt is kipróbáltam-, hogy ha Mütyürke és a bárány, másnéven azóta Kishaver komoly barátságba kerülnek, és neadjisten egyszer elhagyjuk, hiánya sosemhallott, napokig tartó visítást és álmatlanságot válthat ki a tulajdonosból. 

Sőt, Anyika javasolta, hogy cumiból is legyen legalább három, mégpedig úgy, hogy vetésforgóban mindegyik töltsön lehetőleg ugyanannyi időt a gyermek szájában, mert ha nem, és esetleg anyjára üt a gyermek, szintén nehéz időszak elé nézünk az egyes számú cumi esetleges elvesztése folyományaként. Mert törtnént, hogy pisis koromban egyetlen bejáratott cumim szőrén szálán köddé vált (micsoda képzavar), és napokig ordítottam utána, s hiába hoztak nekem újabbakat, egyik sem kellett, mert nem volt pont úgy megrágva, bejáratva, ahogy azt én megszoktam. valahogy azért mégis áthidaltuk ezt a szakadékot, mert felnőttem, s mostanra már egész keveset ordítok, és egyáltalán nem gondolok a cumimra.

Kishaver bevált. Hosszasan elidőztem a bőséges kínálatot szemügyrevéve, s bár ugyanerre a célra megfelelt volna egy textilzsebkendő, egyik oldalán egy csomóval, mégis egy helyesebbet kerestem, mint egy izzadtférfihomloktörlőkendő. (változik a világ, és változom én.....pár hónappal ezelőtt ennyi időt a monitort bűvölve töltöttem el, számokon agyalva, prezentációösszerakással, most meg tudományosan méregetem a bababoltok polcain a morzsolókendőket..de fura, hogy ez is én vagyok...).

Sokkal színesebbet kerestem, de azok, amelyek bejöttek nekem, fel voltak szerelve rágókával, amit nem akartam összekötni a morzsolókendővel, vagy éppen csörgött valamilyük, ami megint nem előnyös, ha altatáshoz használjuk. Végül megleltem ezt a nemszínes bárányt, aki viszont jó puha, farkára cumit lehet tépőzárazni, és páréves korban is szerethető alvósbarát lehet belőle. 

Követtem a védőlány javaslatát, és mosás után betettem a bárányokat a melltartómba, hogy anyaillatuk legyen, s ha leteszem a kicsit aludni, érezze az illatomat rajta. Bevált.

A három cumi most felváltva himbálódzik a két bárányon, akiket Mütyürke előszeretettel morzsolgat elalvás előtt, vagy éppen a fejére húzza és elbújik mögötte (a másik kezével általában meg belekapaszkodik egy pelusba).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr371195195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogaram 2009.06.19. 15:27:46

Milyen jó ötlet!
Igen, nem árt előrelátónak lenni. De Te mindig is az voltál. :-)
Hihetetlenül szép kislány Mütyürke! Ez a kis pici orrocska!!! Teljesen elvarázsolja az embert.

Csillagbaba1 2009.06.19. 21:28:24

Micsoda ötlet Védőlánytól . Csak ámulok. Nekem anno sose jutott ilyen az eszembe mint tanács.... Holtáig tanul az ember :D

Pankababa 2009.06.19. 23:42:43

De kár hogy az én védőnőm nem mondott ilyesmit...tök jó!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.20. 06:37:12

Igen, jót szólt a Védőlanyunk!

O, a betütipust dehogy akartam valtani, csak nem itt irtam a bejegyzest, aztan beszurtam, es most nem engedi maskent megjelentetni......

Kryszti 2009.06.20. 07:14:16

Mütyürke annyira, de annyira gyönyörűséges!!!!!
Fantasztikusan jól áll neki minden. :) A kis sapik, a fodros rózsaszínek, nem is beszélve a farmeros kollekcióról. :) Imádnivaló!!!!

Édes ez a cumis bárány. :)
Érdekes dolog a babáknál ez a tárgyakhoz való ragaszkodás, valószínűleg ez is egyfajta biztonságérzetet jelent náluk.
A fiúknál a mai napig ez nem jelentkezett. A cumit nagy ívben kiköpték. Átmenetileg az ágyukban volt egy-egy plüss egerük, amihez ritkán Norman hozzábújt, Márk inkább csak gagyarászott neki, később pedig kidobálták őket az ágyukból a többivel együtt. :) Ők pici koruktól úgy alszanak, hogy előbb-utóbb az ágyaik egymás mellett lévő részéhez húzódnak, talán a méhemben is a burok két oldalán egymáshoz bújtak. Úgy tűnik a közöttük lévő mély kapcsolat nem engedi, hogy tárgyak komoly szerepet töltsenek be életükben.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.20. 17:35:05

Draga Kryszti!
Orultem volna, ha Mutyurke is kidobja a cumit, mert eredetileg nem terveztem, hogy a szajaba nyomom. Nem is vettunk, csak a cumisuvegek kezdocsomagjaban volt, es amikor az elso napokban nyugos volt, Anyika biztatott, hogy nyugodtan adjam csak neki.
O, az ikrek!!!! Hihetetlen a vilaguk, tele csodas kozos titkokkal, osszekacsintsokkal!
Remelem, hogy azert a baranyok nem szorítanak ki minket Farkassal:-)

Csillagbaba1 2009.06.20. 18:12:46

Na én most egy kicsit ellenkezőt írok Krysztivel ( remélem Piroskám nem baj). Nálunk az ikrek szintén nagy ívbe lökték ki a cumi, viszont mind a kettőnek volt saját alvókája Nikinek egy maci ( az orránál fogva lógott a szájában mindig), Axikámnak egy kötött fehér takarócska ( még az enyém volt anno) a kedvenc a mai napig ( %pirul%). Viszont a két kicsi is messzire köpte a cumit, de soha semmi alvókájuk nem volt rajtam kívül :) Szóval szerintem ahány gyerek annyi szokás :)

És elnézést a szómenésért!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.20. 18:58:25

Csillagbaba! Szeretem a szómenést. :-)
Milyen helyes, hogy még a Te takaród volt! Mekkora érték is az!!!!!!
Na, nálunk akkor van cumi is, meg alvóka is:-)))

Csillagbaba1 2009.06.20. 20:32:34

Piroskám! Nem baj! Lulunak így a jó és EZ a fontos :)

PS: Irtam Neked mélt, átment???

Ingrid 2009.06.22. 07:21:52

Heléna egy ideje ragaszkodik dolgokhoz ( mint például a címkés állatai ), pedig az elején ugyanolyan reménytelen eset volt, mint a kis Lulu.
Én úgy gondolom (és más forrásokból is olvastam- hallottam), hogy azok a babák (gyerekek), akiknek van ilyen tárgyuk, "kishaverjuk", akihez ragaszkodnak, azok később kevesebb problémájuk lesz a kapcsolatteremtés, későbbi párkapocsolat (sokkal ragaszkodóbbak, tartósabb kapcsolatot képesek kialakítani) terén.
Sokáig szomorkodtam, hogy Helénának nincs "stabil kisállata", mára azonban ez megváltozott, és nagyon jó, hogy bárhol, bármikor magához szoríthatja őket, elalszik velük, beülnek vele az autós ülésbe, a babakocsiba, a kiságyba és gyömöszkölheti őket kedvére.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.25. 13:30:44

Ingridem! És Pablo? És mióta babázik?

Csillagbaba! Válaszoltam:-)

Ingrid 2009.06.26. 12:33:39

Pablo olyan öt hónapos kora körül került a képbe, azóta sajnos kiderült egy hatalmas hiányossága: Nincsen rajta címke! (ezen majd változtatok, mert varrok rá pár jópofát),
Babákat egy éves kora körül kezdett el favorizálni, amikor elindult és már tudta hozni-vinni őket, anyáskodhatott fölöttük, na az angy vízválasztó volt.
Most is etet-itat-öltöztet minden babát, kutyát, bárányt.
Van persze két-három favorit: a Vau-kutya, a bárány és a kisegér.
Szóval, nincs veszve semmi, nálatok is beindul a ragaszkodás :)

Ingrid 2009.06.26. 12:34:26

Mióta Lulu 13.án született, nem tartom fontosnak, de azért idebiggyesztem:
+1

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.06.27. 09:11:22

Ó Ingrid Drága, köszönöm! Igen, kicsit én is így vagyok ezzel, de azért biztos ami biztos, jól jön a 14.!!!:-)

Imádom Helénának azt a képét, amikor fogja az ugyanolyan szerkóba öltöztetett babáját!!!:-)
süti beállítások módosítása