Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Sömörösöv

2009.05.14. 19:55 | piroskaesfarkas | 9 komment

A hátam közepét mutogatom két napja, ahol a gerincem vonalán viszkető és sajgó piros foltok jelentek meg. Én ugyen nem látok oda, de a családtagok nemtúlszép minősítésével a gyereket féltve elmentünk a kórházba, és a kidudorodó, most már inkább hólyagosodó foltokat prezentáltam a bőrgyógyásznak, majd a körzetibelgyógyásznak is. Sömörös az övem. Pompás.

Mütyürek tegnap volt két hónapos (védőnő mérése szerint 62 cm, vagyis 9 centit nőtt!!???, és 4,89 kiló volt tegnap, szóval szépen gyarapszik a gyerek), és ma mentünk az esedékes oltásaira, a kombináltra, meg a kókuszosra. Még jó, hogy mielőtt megszúrták volna, azért megemlítettem a sömörödésemet, bár előzőleg mind a két orvos megnyugtaott, hogy nem megy át a fertőzés a babába, meg anyatejes, és ne aggódjak csak magam miatt, ugyanis a gyerekorvos ledöbbent, és azonnal lefújta a szúrkálódást. Mert hogy ez a rémes hólyagzódás a bárányhimlőnek egy későbbi felbukkanása, ami szerinte bizony hogy átmegy a gyerekbe, sőt, véleménye szerint három héten belül bárányhimlős is lesz a gyerek, és ha most már benne van a vírus, akkor nem oltható, mert az módosítja a bejuttatott anyagok hatását. Persze bőgtem.

Ha mégsem lesz beteg szegénykém, akkor is csak június elején kaphatja meg az oltásait...

Állítólag a bárnyhimlő sömörálruhában akkor üti fel a fejét, ha -ahogy a doktornő fogalmazott- az embernek padlón van az immunrendszere, legyengül. Lehet oka a gyengélkedésnek (amit én nem is igazán éreztem magamon, sőt) a cukor, amit még ugye nem ellenőriztettem, vagy a rengeteg szoptatás, mert a gyerek már napi 900 gramm feletti adagokat eszik, a műtét, vagy hogy hirtelen sokat fogytam (nem eleget persze), stb.

Aggódunk a tej miatt is, mert a tegnapi dokik szerint, ha elterjed a hátamon ez az izé, akkor gyógyszeres kezelésre lesz szükségem, nem elég a mostani ecsetelő, viszont a bogyókat szoptatás alatt nem szedhetem, vagyis le kell állnunk a tejről. Van némi fagyasztott tejünk, de nem ennyi, és ha még most neki is állnék huszonnégyórában fejni, azt  a tejet szépen önthetem ki, mert ugye később nem adhatom neki a fertőzött nedüt.

Az nem érdekel, hogy fáj, meg viszket, és levert vagyok tőle, csak a Migyerekünknek ne legyen baja. És már megint itt tartunk.

Teljesen el vagyok keseredve, ostorozom magam, rémesen dühös vagyok a sömörre, hogy képes volt betámadni engem, a szoptatós anyát!!?!???

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr831122019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mágnyes 2009.05.14. 20:45:53

Haló, nem ér elkeseredni. Egyáltalán nem biztos, hogy a sömörnek köze van a bárányhoz.
Másrészt nekem volt úgy bárány a középső gyerekem, hogy a kicsi nem kapta meg.
Harmadrészt ha most nekibúsulsz és teret engedsz a keserűségnek akkor könnyen előfordulhat hogy tejtermelődés látja kárát.
Te nagyon klasz csaj vagy, és nagyon szuper család vagytok. Ilyen könnyen nem lehet téged legyűrni. Mély levegő. Mütyürke, Farkas, napsütés, és annyi minden még, nehogymá' egy sömör... Hajrá!

Katónéni 2009.05.14. 21:13:09

Drága Kicsi Csillagom!
Nagyon sajnálom, hogy megint beteg vagy!
Teljesen igaza van a dokinéninek abban,hogy volt mitől kimerülnie az immunrendszerednek!!
Tudom, a saját fájdalmad nem érdekel,de vigyázz Magadra is!!!!
Drukkolok,hogy gyorsan gyógyulj !
Ölel:Kató

egykerekszilva 2009.05.14. 21:18:54

Sajnos az övsömör engem is betámadott februárban, itt a közös városunkban még járvány is volt év elején. A kicsi akit szoptattam Ő is elkapta és utána a nagy is bárányossá vált. Pár hét alatt elmúlt, nyugodtan szoptattam, nem volt semmi gond. Az övsömört ugyanaz a herpes zooster nevű vírus okozza ami a báránykákat, csak aki már volt bárányhimlős és megint erőt vesz rajta ez a vírus azon övsömörként jön ki. Én nem szedtem semmilyen gyógyszert, mert túl későn raktam össze a mozaikot, hogy a derekamon lévő kiütés nem az öv csatt okozta esetleges allergia miatt jött ki. Egy napig volt lázas a pici, (38 fok) aztán kijöttek a pöttyök pár napig még bágyadt volt aztán utána már nem volt semmi baj. No para, nem lesz semmi baj, nem szabad kétségbe esni!

egykerekszilva 2009.05.14. 21:21:12

A legfontosabbat elfelejtettem, JOBBULÁST! :-)

edi-berny 2009.05.15. 18:10:05

Remelem, h mihamarabb "meggyogyulsz", es nem lesz semmi komoly-abb dolog!!! Kelllemes hetveget kivanok puszikaa

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.05.16. 08:44:22

Köszönöm a vígasztalást, meg a bíztatást Kislányok!!!:-)
Sajnos a piros dudorok terjeszkednek, de Mütyürkén még nem vettünk észre változást, a tejkiütéseken kívül nincs még rajta semmi, és az a lényeg.

bolyti 2009.05.17. 08:53:10

Sajnos, vagy nem sajnos az övsömörhöz nem tudok hozzászólni, de a bárányok! Csak azért, hogy picit mosolyogj Piroskám:) Kb. 5 éves voltam, amikor elkaptam a bárányhimlőt. Gyermeki eszemmel nem értettem, miért mondják, hogy bárányos vagyok, hiszen a tenyerem hiába vizsgáltam egy bárány sem volt rajta:D
süti beállítások módosítása