Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kívülről

2009.04.29. 10:38 | piroskaesfarkas | 7 komment

Ott totyorogtam körülötte a félhomályos, szűk vizsgálószobában, míg Ő határozott mozdulatokkal forgatta a gyereket, a doktornő utasítása szerint tartotta a kis fejét, beszélt hozzá, nyugtatgatta. Én meg mint egy jó asszisztens, a háttérből kilépve időnként leetörölgettem a zselét, és hoztam a cumit. Egyrészt pánikolok az ilyen vizsgálatokról (most volt a hasi-, koponya- és csípő UH), másrészt meg élvezem, és csodálom, és büszke is vagyok rá, ahogy Farkas bánik a Migyerekünkkel, hogy milyen ügyesen öltözteti, meg vetkőzteti, pelenkázza, altatja, beszélget vele........

Érdekes belegondolni, hogy pár héttel ezelőtt még az én hasfalamra nyomták a zselét, azon szánkáztak a bekukkantófejjel, és a monitoron láthattuk Mütyürkét, úgy próbálták felmérni, hogy rendben van -e minden a szerveivel, most meg az Ő kerekedő pocakján húzták végig a szerkezetet, kívülről....

Mindent rendben találtak, de egy pár dologra felhívta a figyelmünket a doktornő. A csípője egyáltalán nem kötött, forog minden irányban, teljesen széthajtogatható, de valószínű, hogy a hasamban többet feküdhetett a jobb oldalán, mert az egy kicsit gyengébb, és itthon érdemes tornásztatni (én szívesen vinném speciális tornára is, de Doktornő szerint felesleges, elég ottho...azért érdekelne, hogy hová lehet járni, biztosan nem ártana neki). Amikor ott hasratették, és kúszni kezdett egy picit, mindig jobbra dőlt ki.

A hasa meg telte volt apró buborékokkal a monitoron, ami attól lehet, hogy állítólag nagyon jön a tejem, Müty meg habzsol, és sok levegőt nyel.

Mikor megkérdeztem, hogy nem baj -e, hogy túl kerek a gyerek feje hátrafelé, és ezért ha hanyatt fekszik, mindig elgurul, totál buggyantnak nézett, összeráncolta a homlokát és azt kérdezte, hogy mégis milyen legyen a baba feje, ha nem kerek, és tudjam meg, hogy Ő aztán lát rengeteg lapos- meg ferde fejű kicsit, és a Migyerekünk szép gömbölyű fejnek örvend, és jó lenne, ha én is ezt tenném, mert ez a gyerek gyönyörű. Na ettől felduzzadt az egyébként is méretes mellkasom rendesen, mert legyen az udvariaskodás, olyan klassz dolog ezt hallani:-)

Inkább szerezzek be valamilyen szivacséket vagymit a bababoltból, és stabil oldaltfekvésbe tegyem le a gyereket az ágyba, hogy ne terheljük a csípőjét, amit majd háromésfélhónaposan is meg akar nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr461093140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2009.04.29. 13:03:23

www.deveny.hu/
én erről olvastam egy másik kisbaba blogban (ott koraszülött a kisfiú)...
Szerintem is a gömbölyű fej a szép :)
És a kislányotok gyönyörű :)

manner 2009.04.29. 14:09:11

Piroska drága, annyira kis tökéletes, gyönyörű kisbaba Mütyürke, hogy igazán nem is értem az aggodalmaidat! :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.04.29. 16:07:21

Ó, mindenen aggódom! :-)
De köszönöm szépen a bíztatást, sok ilyet még:-D

Mimke! Köszönöm, megnézem! Pont oda szeretnék elmenni!!!!!

Katónéni 2009.04.29. 19:42:15

Piroskám!
Tökéletes a lányka!
Akárki meglátja!!!!!!

Bogaram 2009.04.29. 20:59:06

Olyan nyugodt és komoly. Mint egy nagylány!
süti beállítások módosítása