Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kikerics

2009.03.24. 17:37 | piroskaesfarkas | 18 komment

Már a kórházban is megjegyezte a szülészlány, Dr Talánő és a csecsemősnővérek is, hogy sárgulezagyerek, de aztán a napi vérvizsgálat szerint a határérték alatt volt a sárgaságjelzője, így ez nem gátolta a hazajövetelünket.

Eleinte nem láttam sárgának, de az utóbbi napokban már nekünk is feltűnt, mintha emlékeztetne a kikericsre a finom kis bőre, főként az arcán, így bár múlt hét szerdán volt kint nálunk a doktronő az első látogatáson, mint nyugtalananya, kihívtam ma reggelre is. Meg is állapította, hogy valóban egy picit sárgás a bőrszíne, és felírt egy bogyót rá. Egy enyhe nyugtatót......

Mikor megkaptuk a receptet, még hozzátette, hogy ez valóban egy nyugtató, de mellékhatásként beindítja a májműködést, és ne lepődjünk meg, mikor a gyógyszertárban majd megdöbben a gyógyszerész, hogy egy ilyen pici gyereknek miért kell ez a nyugtatóbogyó, de ne foglalkozzunk vele. Azóta ezzel foglalkozom. De Farkasnak igaza van, ideje már, hogy eldöntsük, kire hallgatunk, és ha ez a helyes kis nő a választott csecsemőorvosunk, hát fogadjuk meg, amit javasol, vagy ha nem, hát keressünk másikat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr31022866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2009.03.24. 18:33:25

szerintem ennek nem kell ilyen fekete-fehérnek lennie... ha úgy érzed, hogy ez a doktornéni jó nektek, de épp ezzel az ötletével nem értesz egyet, akkor ne váltsd ki a bogyót. Szerintem elég fura ötlet nyugtatót adni egy kisbabának, csak egy mellékhatás miatt...
szóval szerintem meg lehet tartani a dokinénit és józan paraszti ésszel felülbírálni néhány döntését. A babának nem lesz semmi baja. Adj neki sokszor cicit, a feldolgozandó táplálék ugyanúgy beindítja a májműködését szerintem.

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.03.24. 19:09:59

Nem vonom kétségbe, hogy a nyugtatótól elmúlik a sárgaság de azt sem, hogy attól kevesebbszer lesz éber és kevesebbszer, kevesebbet tud szopizni.
Migyerekünk is sárga volt még itthon is jópár napig de a sok cicitől ugyanúgy elmúlt. Nekünk a gyakrabb szoptatást javasolta a doki. Akár úgy hogy felébresztjük, főleg napközben akár óránként mivel a sárgaságtól aluszékonyabb is volt...

Eriberi33 2009.03.24. 20:22:16

Érdekes ez a dolog...
Mikor az enyém icipicit besárgult, kitolták a napra, és kész... ;) Esetleg, ha otthon süt a nap, kipróbálhatod! :)

egykerekszilva 2009.03.24. 20:33:50

Szerintem is inkább többször szoptasd, mint a nyugtató, hidd el használ, tapasztalatból mondom! Ha nagyon nagy lett volna a gond, akkor a kórházból sem engedtek volna haza! Csak pár napig fog tartani ez a sárgaság, utána szépen elmúlik.

egykerekszilva 2009.03.24. 20:34:49

Mindig elfelejtem leírni, hogy nagyon-nagyon szép ez a kislány!!! :-)

Ingrid 2009.03.24. 21:14:19

Amikor doktornőt választottam - mivel nem a kerületi illetékes lett a gyermekorvosunk, hanem külön kértem meg egy hölgyet, akiben bíztam-, akkor az első megbeszélésen kiemelte, hogy a legfontosabb a bizalom, ami meg kell hogy legyen ahhoz, hogy együtt tudjunk működni. Mindig, mindent beszéljünk meg, ha valamivel nem értek egyet vagy kétségbe vonom a döntését, kérdezzem meg és beszéljük meg.
Farkasnak ilyen értelemben igaza van. Ha őt választottátok, kövessétek az ő utasításait, de akár meg is említheted azt, amivel nem értesz egyet.

Gyönyörűséges ez a Virágszál minden fotón :)

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.03.24. 21:14:57

Én sem vennék nyugtatóbogyót...

Katónéni 2009.03.24. 21:23:18

DRÁGÁM!
RÁKERESTEM A NETEN A GYÓGYSZER NEVÉRE, AMIT RÉGEN ADTUNK ICTERUS ESETÉN. AZ ALÁBBIAKAT MINTHA TE ÍRTAD VOLNA:
"Kedves Doktor Úr! Kislányom ma 8 hetes. 4 kg-mal, egészségesen született természetes úton. A kórházból 3 nap után engedtek haza gond nélkül. Szopik, csak anyatejet kap, szépen gyarapszik, most 5,5 kg. Háziorvosunk és én is kicsit sárgának látjuk, főleg a szemén látszik. Eddig vártunk, hátha elmúlik, de nem. Most háziorvosunk a Sevenaletta nevü nyugtató gyógyszert írta fel neki, amelynek egyik mellékes hatása, hogy segíti a bilirubin bomlását. Én nem szívesen adnék egy ilyen epilepszásoknak való nyugtatót a kisbabámnak, ha nem muszáj. Kérném szépen tanácsukat, hogy jó-e ha adom ezt a gyógyszert neki, illetve ha nem adom, akkor van-e más alternatíva, illetve szükséges-e ezzel a problémával komolyabban foglalkozni és hogyan? Vagy elég csak várni, hogy elmúljon. Válaszukat előre is köszönöm! K.Zsuzsanna "
A VÁLASZT MEG ÉN:
"Az elmondás alapján az újszülöttkorban normálisan is előforduló sárgaságról van szó. Régebben alkalmaztuk a Sevenalettát sárgaság csökkentésére, azonban ebben az esetben nem javaslom.
(Dr.Tausz István) "
É S EGYKEREKSZILVA SZAVAIT VÉSD AZ ESZEDBE!
ÖLEL: Kató

ßóbita 2009.03.24. 23:44:35

Olyan helyes ez a gyerek, igazi manónózija van ezen a képen! :)

Bogaram 2009.03.25. 10:05:15

Mi is sárgán jöttünk haza a kórházból és utána rengetegszer küldtek vérvételre ( a kis fejéből vették!!! ), hogy megnézzék beindult-e már a saját kis teste. Ezt is meg kellett tanulnia, ehhez idő kell.
Végül mindenféle gyógyszer nélkül egyszer csak elmúlt a kikericssége :-)

bolyti 2009.03.25. 10:21:18

Ehhez a témához nem tudok hozzászólni! Nem tudok és nem is szeretnék okos lenni!:(

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2009.03.25. 11:48:12

hihi, én mikor bömböl, szívesen venném azt a nyugtatót;-)

Pankababa 2009.03.25. 14:42:36

Mi 10 napot voltunk a kórházban, mert panka úgy besárgult, hogy majdnem vérátömlesztés lett a vége:-( semmilyen gyógyszert nem kapott, csak kékfényezni kellett és a lehető legtöbbször megszoptatni (1,5 óránként evett és elég sokáig megtartotta a sűrűn evési szokásást...) kb 2 hónapos volt mire teljesen elmúlt a sárgaság, sokáig elhúzódott, de semmit nem kapott rá. Ez csak a mi sztorink, de egy orvos biztosan tudja, hogy mit miért ad, ha megbíztok benne hallgass rá, ha kicsit szkeptikus vagy akkor kérd ki egy másik doktor tanácsát is, abból nem lehet baj szerintem.

manner 2009.03.25. 15:13:10

Jaj, de gyönyörűszép ez a Mütyürkislány :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.03.25. 16:08:01

Köszönöm Kislányok! A helyet az, hogy addig-addig nyugtalankodtam, míg végül felhívtam a kórház csecsemő osztályát, ahol ugye született Müty, és ott pont a Kedveserika vette fel, aki a szoptatást tanítgatta nekünk.
Kiakadt, hogy be ne adjam a nyugtatót, és ha gondolom, pénteken inkább vigyem be a gyereket, és megnézik, és fény alá teszik szolizni, ha kell.
Mivel elég kis súllyal született, állítólag nehezebben tűnik el a sárgásárnyalat.....
Azt hiszem, megnézetem inkább....

Kryszti 2009.03.25. 17:58:22

Piroskám,
Ma voltunk Normannal és Márkkal a gyermekorvosunknál, bárányhimlő elleni oltást kaptak. Egyben megkérdeztem a gyermekorvosunktól, hogy mi a véleménye a sárgaságra javasolt gyógyszeretekkel kapcsolatban. Ő is azt javasolta, hogy ne adjátok be Mütyürkének, és ha nem múlik a sárgasága, akkor érdemes lenne visszamenni a csecsemő osztályra, és ott vizsgálják meg Mütyürkét.
Egyébként véleményem szerint mindig jelezd a saját gyermekorvosotoknak, ha esetleg valamivel nem értesz egyet vagy kétségeid vannak, nyugodtan kérhetsz más alternatívát.
Mütyürke édes így sárga tónusban is. :)

Csillagbaba1 2009.03.25. 20:31:20

Piroska! A tanácsom az újszülött osztályon dolgozva, hogy irány vissza, hogy vért vehessenek! És nyugtatót eszetek be ne jusson és én azt mondom gondoljátok át ezt az orvost!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.03.29. 15:25:10

Kryszti, Csillagbaba!
Köszönjük szépen, ez volt a legjobb, hogy bementünk! Kicsit megnyugodtunk:-)
süti beállítások módosítása