Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Lázas készülődés

2009.02.27. 08:00 | piroskaesfarkas | 15 komment

Jönnek a telefonok, esemesek, levelek, kedves érdeklődések, hogyvagyunk, egybenvagyunkemég, mitérzekmikorszülök, és a tippek és kívánságok, hogy mikor lenne a legjobb.....Egyrészt annyira szeretnék még együtt maradni Mütyürkével, és a kiírt időpontban szülni, vagyis, március 20. körül, másrészt pedig természetesen azt kívánom, akkor jöjjön, amikor Neki a legjobb, vagy maradjon, amíg jó ott neki bent. Na és persze nagyon, de nagyon kíváncsiak vagyunk már Rá, és szeretnék bizonyosságot arról, hogy szép és egészséges.

Kavarognak bennem az érzelmek, boldogság, szomorúság, aggódás, félelmek, izgatottság, bizonytalanság, szerelem, és még sorolhatnám mi minden. Egyszer rózsaszín a világ, máskor meg beborul. Élvezem a gondtalanságot, az időt, hintázom az új életem ágán, később meg bőgök, siratom a régit, félek a másilyentől. Ha gyereked lesz, egyszerre érzed úgy, hogy végtelen a világ, és ugyanakkor rádborul a tudat, milyen rövidke az időnk....

Izgatottan pakolászom, kihúzom a listáról a már meglévő dolgokat, majd hozzábökök újabbakat. Tanakodunk, hogy az innen-onnan hallott tanácsok közül melyiket kéne megfogadni, s ezek alapján miket kell még beszereznünk (mint pl. párásító, vagy Ingrid ajánlotta babzsákpólya - azmiaz?), mit enged még meg az egyre szűkülő keretünk (most, hogy már nem jön a fizetésem, kevesebb mint fele annyiból kell majd kijönnünk, mint eddig).

Hiányzik még a pelenkázó, amit február végére, május elejére ígért az asztalosmester, akit napok óta tervezek felhívni, csak félek, hogy valami olyat mond, hogy ójajaj, majd csak március vége lesz a dolgoból....(időközben, merthogy ez egy befőttbejegyzés, hívott a mester, és kész a pelenkázó, csak el kell majd szállítani hozzánk, mivel most derült ki, hogy nincs benne az árban....)

Mi kellhet még?

párásító (na ebben még mindig nem vagyok biztos, hogy feltétlenül kell)

légzésfigyelő (úgy néz ki, hogy megkapjuk a barátnőmtől, de még be kell vizsgáltatni a gyártóval)

orrszívó

induló babacsomag (a gyerekorvos írja majd fel, míg én kórházban leszek)

zenelejátszó

hajkefe

pelenka

meg kell varrnom a huzatot két kispárnára és a szopipárnára, valamint vennem kell még egy puha anyagot, amivel kibélelem az Anyika által kötött takarót.

ágynemű nekünk a babaszobába, ha ott alszunk

felszerelni a kislámpát, ha megérkezik a pelenkázó, mert attól függ a pontos helye

Na és a mindenféle papirmunka, amihez azt sem tudom, hogy kell hozzáfogni, milyen igényléseket kell beadni (gyes, gyás, pótlékok, stb.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr15963413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolyti 2009.02.27. 09:21:45

Ne izgulj Piroska minden tök szuper lesz:) Mindig is azt mondtam, minden megoldódik, nem kell aggódni:)

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.02.27. 09:36:20

Szia!
Én csak ismeretlenül olvasgatlak néha, nagyon tetszik a blogod! Én pár hete kezdtem el írni, márc. 12-re vagyok kiírva és egész hasonló "gondokkal" küzdök, mint te... :))
Írtam is róluk, ha érdekel esetleg (www.viragzoltan.blogspot.com)

Kitartás nektek is!!!! :))
Virág

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2009.02.27. 10:00:12

Nem tudom ismered-e ezt az oldalt/szolgáltatást, de hasznos lehet, és talán meg is éri kifzetni (www.elintezzuk.hu babásoknak: www.elintezzuk.hu/probaby.aspx)

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.02.27. 10:00:13

Párásító nekünk csak a penel lakásban kellett anno. Itt most jobb a természetes klímánk.
Orrszívóból csak a porszívóst (tapasztalatból javaslom) !!!

Ügyintézéshez melegen ajánlok egy oldalt.

www.magyarorszag.hu/

és amit te keresel az pedig itt van ni:

www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213

Itt letöltheted a kitöltendőket majd egy meghatalmazással Farkas is elintézheti ill. mi postai úton is hamar a végére jártunk.

További jó készülődést! :-)

KatAnyaka 2009.02.27. 10:10:59

Nekünk is csak a porszívós orrszívó jött be! Szülés előtt megvettem a kicsi, kézben is simán elférő akkor 10 ezer forintba kerülőt ( 4 éve ), ami SEMMIre sem volt jó :o( A másik hangos, de nagyon hatékony! ;o)
Egyébként a mi nagylányunk is márciusi, 13. - án született :o)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.27. 10:32:02

Hú, köszönöm a jó ötleteket megnézek mindent!

Orrporszívónk van, ami porszívórakötő, mert a kutyának amióta megműtötték, néha le kell szívni az orrát. Persze nem használnám együtt a gyerekkel:-)))
Van aki meg azt javasolta, hogy túl erőteljes ilyenkor mér a porszívózós......

KatAnyaka 2009.02.27. 10:50:04

Az elején nem is fog az kelleni a babának, ne aggódj! ,o)

Ilonana · http://ilonana.freeblog.hu 2009.02.27. 11:33:51

Hát nekünk kellett rögtön a legelején mert ugye kibújt a 36 fokból a huszonba és megtaknyosodott de persze ez nem jellemző.
Viszont a miénkre rávolt írva, hogy a szerkezet szabályozza a szívás erejét tehát nem akkora intenzitással szív mint a porszívó! Nem kell tőle félni! Attól inkább ha bent marad valami is, ott mélyen...

Ingrid 2009.02.27. 13:48:16

Nekem még mindig csak a kézi orrszvóm van, azzal szívom Heléna orrát. Tökéletesen leszív minden váladékot, nagyon sokáig nem is volt rá szükség, úgyhogy azzal nyugisan :)
Légzésfigyelőnk nem volt, nem is éreztem szükségét.
Párásító csak akkor kell, ha száraz a lakás, egyelőre azzal is ráérsz.
És hadd jegyezzem meg, hogy nagyon tetszik, hogy minden takarót és párnahuzatot magad varrsz és rendezel. Ez szimpi :)

Helga01 (törölt) 2009.02.27. 14:41:28

Nagyon aranyos ez a készülődés!
Igen, bizony-bizony, csak nem rég szült az ember és arra eszmél, hogy hipp-hopp megnőtt a gyerek!
Na, ez Nektek még távoli...

Nóri_ 2009.02.27. 17:07:31

Biztos vagyok benne, hogy gyönyörű lesz és egészséges!!
várjuk már mindannyian! :)

Pankababa 2009.02.27. 17:32:55

Én a légzésfigyelőt nagyon preferálom, de nem értem, miért kell bevizsgáltatni? Mi 2 hónaposan használtuk elősör az orrszívót, porszívósat, azóta is csak az vált be, most meg már magának szívja vele az orrát a 17 hós Ded.
A párásítő sztem nem olyan fontos, de úgyis majd közben derül ki még!!

Katónéni 2009.02.27. 21:25:23

23!
A szerencseszámom!
23-án volt a lagzink,
egyszer, nyáron...
Az idén éppen 23 éve,
hogy a párom lett a párom.
Ezek után azt kívánom:
Mütyür 13-án szülessen, mint a lányom!
Aznap lesz 20!!!!
Alig várom!

Kryszti 2009.02.28. 07:41:54

Az utolsó hónap számomra is kicsit ambivalens volt. Egyrészt imádtam, hogy még hárman egyben vagyunk, és húztam-halasztottam volna a szülés időpontját, ugyanakkor mindig azt mondtam a mi kis mütyürkéinknek, hogy akkor érkezzenek meg, amikor már számukra elérkezett az idő. :)

A légzésfigyelő használatát teljesen evidensnek látom. Nem ismerek olyan elfogadható érvet, ami amellett szól, hogy nem kell használni. A baba abszolút biztonságát szolgálja, a gyerekorvosok maximális támogatásával.

Orrszívó terén én is a porszívós változatot javasolom. Nemcsak saját tapasztalat, hogy ez a legeffektívebb. Ilonana jól írta a szerkezet "önszabályozó", tehát nem a porszívó erejével szív.
Az elmúlt év során szerencsére csak egy ízben kellett használnunk, amikor a kisfiaink 6 hónaposak voltak. A hangjától nem féltek, hiszen akkor már ismerték a porszívó hangját. Néhány másodperc alatt el lehetett távolítani az orrváladékot, és teljes mértékben. Ez azért fontos, mert amikor egy gyerek nem kap levegőt, mert tele van a nózija, akkor fontos, hogy minél hamarabb kikerüljön a váladék, mert különben szörnyű élményként éli meg. Fontos az is, hogy az orrszívó mindent "kitakarítson", hiszen így hamarabb gyógyul meg a gyermek, és nem lesznek szövődmények. Az, hogy ez a találmány igazán jó, azt mindemellett az támasztja alá, hogy a nagyobb gyermekek már kérik, ha eldugul az orruk.

A párásító után érdemes alaposan utána nézni, ez elég majd akkor, amikor Mütyürke már megszületett. Ugyanis sok tényező fontos, milyen nálatok általában a páratartalom, mekkora a helység, amit párásítani akartok... Szóval egy"párásító" szakember ebben gyorsan tanácsot tud majd adni.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.28. 10:02:35

Köszönöm, köszönöm a sok hasznosat!!!! A párásítóval úgy vagyok, hogy akkor megvárjuk, míg megszületik a baba, meg az orrszívóval is.
Egyébként a párásító márkája és típusa már megvan, csak megvenni kéne.

A papirmunkától ráz csak a hideg.......
süti beállítások módosítása