Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Részkivétel

2009.01.30. 08:00 | piroskaesfarkas | 12 komment

Nehezen adtam meg magam, de tudtam, hogy ha egyszer babát várunk majd, élvezni fogom a készülődést, a vásárolgatást, a tervezgetésnek minden apró mozzanatát, a családom és a barátaink ölelő szeretetét és gondoskodásukat. Az első pillanattól fogva vásárolgatok kisruhákat, még akkor vettem az első kettőt, egy rózsaszín ingecskét, és egy ruhácskát, mikor még a tesztet sem csináltuk meg, és azt sem tudhattam, hogy vajon kislányunk lesz -e.

Már akkor megdöbbentett a ruhák mennyisége, mikor kipakoltam az addig zacskókban, fonott ládában lapuló darabokat is, és hatalmas kupaccá álltak össze a kanapén, majd pedig mikor megpróbáltuk Anyikával méret szerint elrendezni az réigúj szekrényben. Na de igazán most derült ki, hogy ez bizony tetemes mennyiség, mikor két-három hete elkezdtük lehordani és az étkezőasztalra halmozni őket, majd levágni a papirdarabkákat, szúrós műanyagalkatrészeket róluk (a használt babaruhákat is ellátták jelzésekkel), szétszedni az egymáshoz tűzött falatnyi zoknikat, szétválogatni színek és anyagok szerint, majd beindítani a mosást. Azóta nem sokat pihent a Bözsi, ahogy Anyika a mosogépet hívja.

Rendszeresen átjönnek a szüleim, még akkor is, mikor én egész nap a gép előtt ülök és dolgozom, hogy részesei lehessenek a készülődésnek, ami ugyanolyan boldogsággal tölti el őket, akárcsak minket Farkassal. Anyika folyamatosan vasal, közben időnként felvisít,  s gyarkorta hallom az "óóóóó", "eztnézdpapa", "milyencuki" és "ezalegédesebb", valamint  az "ilyenkicsinincsis", és a "kisangyal" sóhajtozásait. Minden kivasalt darabot megcsodál, mielőtt gondosan összehajtogatná, s néhányat behoz nekem is megmutatni a dolgozószobába.

Joepapa felmérte a falból kiálló vezetékeket a babaszobában, az ablakostükröt, amit a lányoktól kaptam ajándékba, és a kanapé fölé szántam Mütyürkének, valamint szemügyrevette a ládában heverő rozsdáskinézetű lámpabúrákat, amelyeket a lépcsőfordulóba vettünk, de mivel rémesen nagy ott a belmagasság, azt hittem, csakis ipair alpinisták lesznek képesek felszereni a falra. Majd eltűnt ismét egy fél napra, beszerezte a vezetékhúzkodó csatornákat, szögeket, és mindenféle kütyüket, és elszántan állította, hogy hétvégén minden a helyére kerül, és majd Ők ketten Farkassal meglátom, hogy felszerelik a falikarokat is a lépcsőnél (ettől jajveszékeltem megy sort, mert rögtön láttam magam előtt, amint összetörik magukat, leesve a létráról).

A babaszobában a gerendák között elvezették a zsinórt, és ott pompázik már a szögletes rizslámpa, sarkain bojtokkal, a kanapé fölött ott díszeleg a spalettás álablak tükörrel (igaz, Farkas magasságára méretezve szögelték fel, hogy Ő is lássa magukat, karjában Mütyürkével), és családi összefogással sikerült feltenni a két rozsdásbúrát a lépcső fölé. Farkas mászott fel a lőrésszerű ablakba, miközben a forduló fölött Joepapa tartotta a lábát behajolva, a létrát alulról pedig Anyika támasztotta, én pedig ültem az előszobában az egyik széken és jajveszékeltem, ahogy megígértem.

Aznap ötször kellett fel-le vonulnom a lépcsőn, hogy lássam, mennyire hangulatos a világítás, és ki-be járkáltattak a babaszobába, hogy örüljek a végre már nem csak úgy a semmibe lógó villanykörtének, amely búrát kapott maga köré.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr45906612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziltó 2009.01.30. 19:24:20

Én is - én is. Pont így képzelem el, és így is lesz, mikor én leszek a "helyedben".

Annyira idilli, olyan megható és annyira boldog ez a posztod is, hogy nagyon.

(babafürdetővel fogok ma fürdeni) :o)

Liána 2009.01.30. 20:17:48

Azt gondoltam a kép nem igazi, olyan nagyon eltalált - profis. A keretek nagyon tetszenek ahogy felraktátok. Nem gondolkodtál a lakberendező szakmán? Remélem a gyerekszobáról is lesz fenn majd kép.

ßóbita 2009.01.30. 22:33:47

Hűűű, tényleg nézni is rossz ezt a magasságot.
Kedves családod van. :)

Kryszti 2009.01.31. 07:04:57

Teljesen átadja ez a fotó a családi együtt készülődést. Szüleid és Farkas jó kis csatárláncot alkottak. :)
Nagyon fegyelmezetten csinálod a "cukorügyet". Sokan erőt meríthetnek belőled.
Talánővel megbeszélted, hogy szülés során és utána ki fogja az inzulin kezelésed folytatni?

Pankababa 2009.02.01. 15:39:04

Azért arra babaruha halomra is kíváncsi lettem volna:-)) úgy imádom:-))
Milyen tök jó lett ez a kép!!!!!

Ingrid 2009.02.03. 09:18:40

Ilyen az, amikor mindenki, őszintén és igazán vár egy babára... Kislányod tényleg várva várt gyermek lesz.
Jó helyre kerül, ez már biztos :)

ßóbita 2009.02.03. 14:11:27

Merre jársz? Minden ok?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.03. 17:41:19

Sziltó! Jó is ez!:-) Kívánom Neked a legjobbakat szívből! A babafürdetőn úgy nevettem!:-))))))

Liána! Lakberendezősködni imádnék, csak kevés vagyok hozzá.....Persze, ha végre lassan összeáll a babaszoba, de még sehol sem tartok vele.....A pelenkázó csak február vége/március eleje, akkorra ígérték, és elég meghatározó darab, fontos része a szobának...Aztán a színekkel sem állunk sehol, már ami a falat illeti. Jajaj, mindjárt pánikolok:-)))

Bóbitácska! Gondoltam, hogy lemérem ott a magasságot, de nem megy. Ahhoz olyan lézeres izé kéne, amivel a statikus hadonászott itt egyszer....:-)
Tényleg kedvesek:-)

Kryszti Drága! Köszönöm, ha Te mondod, akkor lehiszem!:-) Talánővel még nem, de Dr Cukor látni akar szülés után is rendszeresen. Nagyon lelkes:-)

Pankababa! Ó, azt már lefotóztam, és be is tettem ide egyszer, majd megkeresem Neked:-)

Ingrid! Nagyon várja mindenki! Én meg izgulok:-)

Bóbitácska! Igen, nagyjából megvagyok, köszönöm! Puszillak

Kryszti 2009.02.03. 20:17:37

De jó, akkor Dr Cukornál folytatod!!!! Örülök, hogy lelkesen és odaadóan csinálja. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.04. 17:56:51

Kryszti Drága!
Lelkesnek lelkes, de ugye amilyen szőrözős vagyok, kicsit aggódom, hogy nincs -e beleszeretve az inzulinba? Mert a diétás osztályon azon nevettek, mikor hozzá kerültem, hogy aki a küszöbét átlépi, inzulinnal pumpálva jön ki, nincs menekvés......
De szimpatikus, hogy még telefonon is mindenkivel van türelme beszélgetni, elmagyarázni a helyzetet.
Nem irigylem, mert meséli, hogy napi levelezésben van ilyen ügyekben a vezetéssel, hogy miért nincs wc papir, vagy elég fertőtlenítő....szomorú.

Kryszti 2009.02.05. 17:02:00

Drága Piroskám,
Azt nem tudom, hogy Dr. Cukor mennyire szerelmes az inzulinba. :)
De azt tudom, hogy mint minden kezelésnek, az inzulin terápia bevezetésének is szigorú indikációs köre van, vagyis hogy mikor, milyen esetekben, milyen vércukorszintnél kell, sőt mi több kötelező elkezdeni az anya és a magzat védelmében. Erre a világon egységes ajánlások vannak.
Dr. Cukor szerintem egyértelműen jól döntött, hiszen látod még az inzulin mellett is nehezen lehet "megregulázni a vércukrodat". Képzeld inzulin nélkül mi lenne.

Igen, nagyon szomorú, hogy egy orvosnak miközben a legjobb döntést kell meghozni nap mint nap sok-sok ember esetében, addig rendszeresen megalázó helyzetekbe kerül "hol mi wc papír és társai ügyében". Ez viszont nem egységes a világon, a világ nagy részén ez elképzelhetetlen, itt nemcsak a jóléti államokra gondolok.

Bár olvastam a legutóbbi bejegyzésedben a vírus támadását ellened, azért próbáld élvezni a Mütyürkével való egységet. :) Nagyon szép időszak ez, de hát tudom, hogy tudod. :)
Ölellek Benneteket

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.02.08. 21:10:57

Kryszti Drága! Igen, valószínű, hogy inzulin nélkül már az égig szükne a cukrom, sajnos. Így is alig lehet beérni, és kiszámítani...Tegnap pl,. az uszonna utáni érték 9,9 lett!!??? Sosem volt ilyen magas, max. 8 körül, de az is ritkán. Úgyhogy holnap hívogathatom Dr Cukrot, hogy mit tegyek....
Ölellek Titeket én is szeretettel!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása