Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mikell

2009.01.15. 08:00 | piroskaesfarkas | 34 komment

Ruha biztosan nem, s ha mégis becsúszik egy-egy édes darab, az csakis ajándékként jöhet (nem célzás:-), vagy kivételesen akkor, ha lélekturbózás miatt feltétlenül szükséges, mert egyébként le kell tiltanom magam, nem fér már el a szekrényben.

Igaz, ha minden terv szerint halad, Mütyürke még bő nyolc hétig marad ott bent, és van még időm beszerezni a szükséges holmikat, de egyszerűen nyugtalanul ülök, amíg nem leszünk készen a babaszobával, nem intéztük el amit kell, és nem gyűjtöttünk be mindent a listáról.

Intéznivalók:

-A héten felkeressük a szülészlányt, akitől reményeim szerint megtudom, hogy mikor lesz szülésfelkészítés, amire elmegyünk Farkassal. Könyveket erről még nem nagyon olvasok, és jó ideje kerülöm a fórumokat is. Érdekel, hogy miként néz ki a kórház, hol fogok szülni.

-El kell köszönnöm Dr Pontjótól. Ettől szorongok.

-Utána kell néznem, milyen gyógyteákat, masszírozgatós olajat kell majd alkalmaznom lassan, mert semmit sem tudok róla.

-Fel kell szerelni a lámpákat és a tükröt.

-A védőlányunk tanácsára már most érdemes felkeresni  és kiválasztani a helyi csecsemőorvost, és feliratni a babaápoló dolgokat.

 

Beszerzési lista:

-Egyezkedem az asztalossal, aki elvileg elkészíti majd a pelenkázót. megkaptam a tervet, gyönyörű, viszont az árat még csak most kalkulálja. Most, hogy nem kapok fizetést, nem olyan egyszerű. Nagyon várom már.

-Ki kell festenünk a szobát, amelyhez megvettünk két színt kipróbálásvégett. Írtam egy babaszobapingálós lánynak, aki a jövő héten felkeres.

-Kéne nekem egy villanyos, aki hajlandó kijönni egy apró munkáért is, áthúzni egy vezetéket, hogy máshol legyen a falilámpa.

-Mérleg.

-Babahordozós csaknekem kendő, Farkas a "rendes" hordozót választja.

-Párásító. Na, ezt nem tudom, hogy egyáltalán kell -e, mert azt gondoltam, elég, ha a fűtőtestre teszem a párologtatós kerámia edényt. Ha meg kell, akkor a meleg, vagy a hideg párásító? Szívesen kihagynám, idegenkedem tőle.

-Hőmérők.

-Orrporszívó.

-Mellszívó. Ebből kaptam kézi változatot, de pasi szerint az nem jó (nem tudom, honnan a nagy szakértelme:-) Viszont az elektromos elég drága.

-Kinéztük a forgót, meg ágykütyüket, de karácsony előtt már nem lehetett kapni, január közepére ígérték.

-Csúszásgátló, vagy hogy hívják, amit a kiskádba lehet betenni.

-Valami fűtőtestet, amit lehet, kölcsön kérünk Farkasmamától a fürdőszobába, mert ott elég hideg van a fürdetéshez.

-szuszogásfigyelő az ágybetétre. Elvileg ezt Cibarátnőm kölcsönadja, de még nem kaptam meg.

-Honnan tudjam, hogy melyik babaápolási termékcsoport (fürdető, popsikrém, popsitörlő, stb.) a legjobb? Bemegyek a gyógyszertárba, és megkérdezem? Ezeket gondolom ráérek még beszerezni a pelenkával együtt, vagy rábízni Farkasra a listát, mikor én már a kórházban leszek.

-Kórházfelszerelés. Köntös, papucs, három hálóing, ennyi van meg belőle. (szoptatósmelltartó, haskötő??, eldobhatós bugyi, óriásbetét, melltartó betét, krémek, tejserkentő teakeverék)

-Lezáró rács az ajtóba, mert nem szeretném, ha az ebek a babaszobát is elfoglalnák, és jobb lesz, ha ezt már most megszokják.

-Lepedő. Egy már van, de kéne még kettő a matracra. Nem tudom, hogy pl. kell -e valami olyan huzat a kókuszmatracra, ami nem engedi át a folyadékot?

-Ha végre megjavíttatom a varrógépet, veszek anyagot és készítek huzatot a megörökölt szopipárnára.

-Jó lenne még lemenni Atiszára, ahol a kunyhóban lapul egy régi bölcső, amit még két éve szereztem a helyiektől, de nagyon messze van tőlünk, és Anyika állandóan aggódik, hogy ha lemaratom róla a randa barna festéket, és leviaszolom a nehezen előbukkanó fát,majd árt a gyereknek ez a sok szer, ráadásul majd jól ki is borul belőle. Pedig szép darab, és nagyon régi is, lelke van. Talán megfűzöm Joepapát.

-Szeretnék egy kis zenelejátszót Mütyür szobájába.

-szobahőmérő.

 

Egyelőre ennyi. Még ennyi????

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr90865766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meske 2009.01.15. 11:17:27

Puszi Kisfiam! Ha ,ehgy szobapingálóüs lány, akkor nem kell Meskeférj segítsége? Viszont villanyban is szerintem tud segíteni, ezért nem kellene villanyos embert hívni!
Igen szerintem ajánlatos gumilepedő is a kiságyba... ;)
Tündériek ezek a kiscsajos ruhák!!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.15. 11:27:14

Puszi Kisfiam! Nem tudom még, előbb megnézi a pingálóslány is a szobát, meg az elképzeléseimet, és persze mond egy árat is. Lehet, hogy egyszerűbb felfesteni a mintákat, mint kivágni, vagy ilyesmi.
Meskeférj egy ezermester!!! Majd ha jöttök, megbeszéljük, köszönöm!!!!
Jaj Te, már megint vívok a melóhelyemmel. Megőrülök! Majd mesélem! Puszisok.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2009.01.15. 11:34:48

párásítóügyben küldök mailt! szerintem mindenképp kell, képzeld micsoda sokk a nedvességről a totálszárazra kijönni, és inkább párásítok mint orrszívózás
krémeket gyerekorvos felírja, azokat viszont már inkább vedd meg, ne Farkasra bízd, jobb ha neki nem ilyesmiken kell izgulnia akkor - meg neked sem .
Amúgy ha nem gyógyszertári, akkor én a PENATEN márkára esküszöm, mondjuk nem lehet itthon kapni, ezért is mentünk ki bécsbe érte.

Liána 2009.01.15. 11:43:06

Nem akarok túl tolakodó lenni, és mivel még nem írtál róla, az apai elismerő nyilatkozatot már megtettétek? A születés után már egy kicsit bonyolultabb a dolog. (bocsi, szakmai ártalom)

bolyti 2009.01.15. 12:06:34

Drága Piroskám! Nem tudom, mert nem szültem még, de voltam gyerekágyas osztályon gyakorlaton, illetve a környezetemben sok mami van már... A krémek miatt ne izgulj szerintem, amit a gyerekorvos felír első időben azt használjátok. Ha majd nagyobb lesz, akkor lehet próbálkozni (nehogy allergikás legyen valamire).
Mellszívó. Nem ajánlják a használatát, mert eldeformálja a mellet. Inkább javasolták a rutinos gyermekágyas nővérek, hogy kézzel fejjenek a mamák, mert kézzel nem fogod kecskecici formára "deformálni".
De ugye ezek mind a Ti döntéseitek:) Puszi mindannyiótoknak:)

Mazsola01 2009.01.15. 12:30:14

Eddig hozzá nem szóló zugolvasó, okoskodó vagyok :)
Az eddigi tapasztalataim alapján : A Fiam lassan 4 hónapos.
A gyereknek a krémeket nem lehet addig megvenni, míg meg nem születik, mert ehhez ki kell tölteni pár dolgot a recepten (nem valami logikus tudom). Valóban a gyerekorvos írja fel, hogy mi kell, ezt az Apuka a kórházi napjaitok alap simán beszerezi :) Ajánlom a felírt popsikrém helyett a Sudocremet, ami igaz nem olcsó, de mindenre jó (az égési sérülésemet, Mazsiapu száraz bőrét is helyre rakta), és egy nagy dozoz nálunk 3 hónapig kitartott.
Kis kádba elég egy textilpelust beletenni, nekem a felkészítőn ezt mondták :) Egyébként hamar kinövik a kádat.
Párásítót ajánlom (sajnos én sem tudom, melyik a jó), legalábbis mi rengeteget szenvedünk a levegővel, a legújabb, hogy vizes törölközőt teszünk este a fűtűtestre, így elviselhető a levegő.
Mellszívó (elektromos) tényleg drága, de nekem életet mentett, mikor gyulladtak be a melleim. Marci az egyikből szopott, a másikon szépen dolgozott a mellszívó :) Csak végszükségben használtam, de megérte, illetve több gyerek esetében megéri venni egyet szerintem.

Annyira gyönyörűek ezek a kis ruhák, nekem is kell egy kislány!

Most befejezem, mert sok lesz így elsőre, remélem nem haragszol a belekontárkodásért.

farkasok5 · http://farkascsemete.freeblog.hu/ 2009.01.15. 13:26:28

Szia!
Bocsi, hogy igy ismeretlenul irok, de megtetszettek az irasaid. Gratulalok a babahoz. Jo kis listat irtal ossze! :o)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.01.15. 14:34:16

Hú, micsoda ruhatár!
A mi gyerekorvosunk mindig azt mondja, hogy hideg pára kell. Ehhez vehetsz párásítót is, de az első időkben bőven megteszi, hogy a gyerekszobában szárítod a mosott ruhát, amiből úgyis jut majd minden napra! Ha van egy összecsukható szárítód, azt beteheted a gyerekszobába, amíg még nem mászik, tehát nagyjából mindig a kiságyában van. És akkor megfigyelheted azt is, mennyi pára kell, nehogy túl sok legyen és esetleg penészedjenek tőle a falak.
És milyen gyönyörű arcocskája van! Én nem ismerlek, de ha tényleg Rád hasonlít, akkor nagyon-nagyon szép lehetsz!

tsetten 2009.01.15. 14:41:14

Piroska kedves, ez is egy olyan téma, amitől ölre mennek a mamák, úgyhogy én lehetőleg nem íro semmit (gumilepedő nem naygon kell, mert túl jól zárnak a pelusok, nyáron pl. úgy működnek, mint a dinsztkötés - ha érted mire gondolok).
A korházba viszont kell valami isteni jó könyv, lehet belőle több is, meg fülhallgatós zenekütyü, és ha lehet laptop is sok vicces filmel. Mer máskülönben megbolondulsz a mamáktól, a korháztól, és a kérdéstől, hogy mikormegyünkmárhaza????

Bogaram 2009.01.15. 15:26:40

Ezek szerint tsetten-nek rossz tapasztalatai vannak a kórházzal ( az utolsó mondatra gondolok )... Szóval első gyereknél azért tudnak okosakat is mondani az anyukák ( a nővérkékkel ellentétben, akik belefásultak ).
Nekünk hideg párásítónk van, nagyon apró vízpermetté varázsolja a vízcseppeket ( olyan, mintha gőz gomolyogna belőle ).
A Sudocreme tényleg tuti jó! Bár eleinte tényleg az orvos által felírtakat használtuk mi is.
Mellszívó kézi volt, de igazából tapasztalt anyukák ( barátnők ) véleményét követve csak akkor fejtem kicsit ha nagyon feszült, hogy nehogy begyulladjon. Folyamatosan nem.
Mérleget mi béreltünk, de nem sokat használtam. A házidoki mondta is, hogy csak stresszeli vele az ember magát. A kezdeti drukk elmúltával úgyis megérzed, hogy evett-e eleget - mondom most már okosan, de a kórházból még a papírkámat is hazahoztam, amin szerepelt, hogy evés előtt mennyi gramm volt, majd evést követően. Szépen oszlopokban :-)

Ingrid 2009.01.15. 15:53:50

Én csak elmondom a magam verzióját, aztán leszűröd a neked tetsző lényeget :)
Párásító jó ha van! Én most ezzel párásítok Salvus vízzel a kis betegemnek. Meg egyébként is jó ha van. Mellé azért ajánlok egy párafigyelő szerkezetet, nekünk az időjárásállomásban van.
A gumis lepedő még nem kell. Főleg kókuszmatracra ne! Annak éppen az a lényege, hogy szellőzik. Majd ha szobatisztaságra szoktatod, akkor lesz rá szükség
Haskötő nagyon fontos!!!!! El ne feledd betenni, nekem már szülés után egy órával nagyon jó szolgálatot tett :) És utána is nagyon-nagyon sokáig használtam. meg is van az eredménye :)
Mellszívóból nekem megfelelt a kézi. De ez cicifüggő :)
Mérleget béreltünk, de azt is fölöslegesen. ha szépen fejlődik, eszik rendesen, akkor fölösleges a minden esti méricskélős tortúra.
Orrszívó nekünk kézi van, irtózom a porszívóstól.
A szuszogásfigyelő pedig "gyenge pontom", mert volt olyan "überintelligens" ismerősöm, aki gyakorlatilag a gyerek halálát jósolta meg azzal, hogy nem vettük meg. És amikor életben maradt Heléna, akkor azt, hogy mákja volt!!!!
Erről az a véleményem, hogy tudatlanság. Amennyiben semmi nem indokolja (koraszülés, légzészavarok), nem szükségszerű beszerezni. Ha a csecsemősök javasolták volna bármilyen okból, beszerzem, de nem volt rá szükség, ráadásul az én lányom gyönyörűen tartotta a fejét, szépen forgolódott alvás közben (ezért is van gyönyörű fejformája és nem ellaposodott vagy eldeformált).
A másik dolog pedig a lakás-környezet: ha nincs dohányzó családtag, ha tiszta a szoba, elég kemény a matrac (ezért is ajánlják a kókuszmatracot, mert jól szellőzik és nem süpped bele a pici feje), akkor minimális az esély arra, hogy gond legyen.

Bölcső: Szerintem gyönyörű lesz! Vidd haza és próbáld meg helyrehozni, de lehetőleg olyan szakemberrel, aki nem használ vegyszereket! Ebben az időben nehezen szellőzik és van esély rá, hogy mire Kislányod megszületik szagos marad, nem egészséges a babának...
Ebben Anyikádnak igaza van. Mégis, kár lenne érte...

A kisruhák gyönyörűek! :) Ezekből sosem elég, egy kislányt olyan szépen lehet öltöztetni :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.15. 17:22:16

Mirwen! Köszönöm, várom a párásítós levelet:-)
Bécsbe mi már nem megyünk beszerezni krémeket, maad az itthoni választék:-)

Liána! Igen, hivatalosan is Farkas a papa:-)

Bolyti! Kecskecici???:-) Engem már az is zavar, hogy jó nagy felvágott lett a közepe, sötétbarna színű....elég fura.
Van aki esküszik a mellszívóra, más meg soha nem használta. Nem érek rá akkor gondolkodni, mikor már látom, hogy van -e egyáltalán tejem? Vagy az már késő? A kézit kaptam Melcsitől, lehet, egyelőre tényleg csak az marad.

Mazsola! Köszönöm az integetést, örülök, hogy felfedted magad:-)
Na ez az, más is mondta már, hogy életmentő volt neki az elektromostípusú.....Na meglátjuk.
A krémet felírom, és beszerzem.
A bartnőm a szülés után azt mondta, hogy soha nem vállal még egy ilyen kínzást, de most, hogy a kisfiának vásárolgat ruhákat, meggondolta magát, és kell egy kislány is, mert lenyűgözik a ruhácskák:-)

Farkasanya! Nagyon kedves Tőled, köszönöm szépen! Szívesen látlak!:-)

Minyike! De egy édes vagy, köszönjük! Nem vagyok szép:-) De örülnék neki, ha a gyerek az lenne!!!!:-)

Tsetten Kedves! Hát szólj csak bátran, én azt is szeretem, ha szembe mész a dolgokkal, mert kedvesen teszed, és mert sokat lehet tanulni Tőled! Úgyhogy mondd csak a szememközé:-)))) De most tényleg! Mindenkinek más a tapasztalata, olyan jó olvasni.
Pl. a múltkor őssejt ügyben több levelet is kaptam, mert nem mindenki merte leírni itt a véleményét, nehogy "olajat öntsön a tűzre". De szerintem pont az a jó, ha megosztjuk a véleményünket, még ha teljesen más is.
Puszillak.

Bogaram! Még egy rovátka behúz a krém mellé, köszönöm! Védőlány is azt mondta, hogy először használjuk a gyógyszertáras felírósat, fürdetéshez is a krémet forralt vízzel higítva, stb. De ezek szerint nem is lehet előre kiváltani, csak ha a baba megszületett?

Inggrid Drága! Kis drága, betegeskedik?
Hú, a párásító mellé kell párafigyelő is? Egyébként az nem gond, hogy az egész tetőszerkezet látszó gerendákból áll, nem tesz rosszat vajon a fának a pára?

Igen, a szuszogásfigyelőről már írtál is nekem, de mivel kölcsönkapom valószínűleg, így ez talán nem lesz gond.

Bölcső. Csak olyan nagyon messze van.....Pedig szeretném. Bár most itt van a hintabölcső az ajánlásodra.


Mirwen! Mit lehet tudni a bárányszőrről? Mert ha jól emlékszem, Te írtál róla, hogy beszerezted, de nem tudom, mire is jó.

Niki- picurAnyu 2009.01.15. 18:47:43

:) Nyugi, időben meglesz minden, csak neki kell esni. :)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2009.01.15. 20:42:24

Piroska: elvileg már a komment után elküldtem a levelet, nem kaptad volna meg? :-/

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2009.01.15. 20:47:46

bárányszőr: www.hunzag.com/bowrons.html
ezek soha nem nyírt bárányok szőre, szóval olyan selymes mint a hab! :-)
én azért vettem, mert 1: télen fűt, nyáron hűt, 2: arra akarom szoktatni hogy erre teszem le ha altatom, és ha megyünk is akárhova - anyámék, tesómék - mindig lesz egy megszokott "ágya"...

Varázsmogyoró 2009.01.15. 20:57:29

Ennyi ruhácska???!!! Nem lesz csupi a Tigyereketek az biztos :-D Olvass esetleg utána a málnalevélteának meg a gátsebmasszírozó Orbáncvirág olajnak. Fájdalomcsillapító, kedélyfokozó, rugalmassító, gyulladáscsökkentő... kell ennél több? Nekünk nem volt bölcsőnk, de ha lett volna tuti nem hagyom ki. Ha időben "készül" nem lehet baja a babának (szerintem) Pusz: Vm

Katónéni 2009.01.15. 21:30:53

DRÁGA PIROSKA!
ANNYIRA SZÉP A KISBABÁD ARCA!!!!
A RUHATÁRA FENOMENÁLIS!
OLYAN JÓKAT SOMOLYGOK ITT A SOK TANÁCSON!
MEGÍROM NEKED MAJD A SAJÁT VERZIÓMAT. LASSAN MEG KELLENE MONDANOM AZ EREDETI FOGLALKOZÁSOMAT,BÁR JOBBAN SZERETEK VERSÍRÓ KATÓNÉNI LENNI!
AZT ELÁRULOM, HOGY A TIGYEREKETEKET SZÍVESEN ELVÁLLALNÁM, HA ISMERNÉLEK ÉS LENNE "VALAMIM", AMI NÉLKÜL MÁR NEM LEHETEK AZ, AMI KICSI KOROM ÓTA SZERETTEM VOLNA LENNI!!!
"NA, ERRE VARRJÁL GOMBOT!"-MONDJÁK AZOK A FIATALOK,AKIK KÖZT DOLGOZOM.
AHHOZ,HOGY PELENKÁSOKKAL FOGLALKOZHASSAK, KÉNE NÉHÁNY MILLA.
LEHET TALÁLGATNI!!!!

Ingrid 2009.01.15. 22:39:06

Nem lesz baja a fanak, ha nem viszitek tulzasba a parasitast. En nem ajanlom az ultrahangosat, inkabb a sima, hidegparasitot. As enyemben van meroszerkezet is, bar nem tul pontos
50-60 %- os a normalis, egeszseges paratartalom.
A mellszivotol en nem tapasztaltam kecskecicit, igaz csak akkor hasznaltam, amikor nagyon feszult mar. A teljes "kiuritest" nem szerettem, barmennyire is ajanlotta a vedono....

Igen Csetten :) valahogy ebben a temaban mindenkinek megvan a velemenye :) en szerettem hallgatni a tanacsokat, mert akadt koztuk jo is. Volt olyan is, amit butasagnak tartottam, kesobb kiderult, hogy nem is az...

Pankababa 2009.01.16. 00:51:56

Saját verzióm-
1. a Kató néni magánbölcsit szeretne nyitni?
:-)

- légzésfogyelő- szerintem nagyon fontos, mert egy aggódó anyukának (szeretlek, imádlak, de nagyon aggódós leszel, látom előre:-))) megnyugvást ad, hogy lélegzik a gyerek
- kókuszmatracra csak pamut gumis lepedő kell, vagy ha a huzata levehető és mosható az elég
- orrszívó- nekünk a porszívós vált be, nem gondoltam, hogy valaha képes leszek használni, de az első takonykór 2 hónaposan azonnal elvet döntött, a dokik is ajánlják, fontos, hogy kitisztíthasd rendesen a járatokat
- párásító- én volt már hogy penészedésig párásítottam,s zóval jobb vele vigyázni, de ehhez hülye vagyok (mert penészedésig..)
- mellszívó- avent isis kézi!!!! sok cici gondom volt, több melszívót is próbáltam, ez a király!!!!!!
- bölcső- szerintem sokat segíthet, főleg, ha hasfájós lesz vagy nezezen alszi kel. Nekünk elektoromos hintánk volt, nem bölcső, de nagyon bevált, volt, hogy csak az nyugtatta meg a gyereket (itt ajánlanám a fisher price tengeri örömök hintát, vagy a papasant, vagy az esőerdőset, ezek nagyon szuperek és kb 11 kg-ig jók)
- krém meg fürdetők és társai- nekünk nagyon nem jött be a gyogyótáras fürcsikrém, mi Babe termékeket használtunk a legelején és beválltak. Ezt majd kitapasztaljátok, de a johnsosn-t és társait az első hónapokban felejtsd el!!!!!!
- Piroska, nem lesz eég a 3 hálóing szerintem....nekem napi 3 keleltt
- nagyon meseszépek a ruhácskák!!!!!!!!!!!!!!

Kryszti 2009.01.16. 08:13:54

Drága Pirosom,
A kérdéseidet az előttem szólók már mind megválaszolták, sok kedves és hasznos tanáccsal elláttak. Így én "csak" dicsérő sorokat írok.
Csodaszépek Mütyürke ruhái! :) Tényleg tündérlányosak. Tetszik, hogy mindenféle színben szerepelnek, és nem kerültél a kislány=rózsaszín csapdájába. Igaz, Téged ismerve, erre a sokszínűségre számítottam. :)
Milyen jó, hogy Mütyürke tavasszal születik, nyáron már hordhatja ezeket a rucikat. Én is örültem, hogy Márk és Norman februárban születtek, mivel hamar eljött a kellemes, majd a jó meleg időszak és élvezhettük, az apró "alulgombolósok és kisnacik" időszakát csupaszon hagyott lábacskákkal. :)
Inzulin ügyben maximálisan átérzem nehéz perceidet. Sokszor ölellek, hogy továbbra is hősiesen viseld a szúrásokat. :)

Nóri_ 2009.01.16. 10:37:21

Sajnos csak két dologban tudok hozzászólni!

Az egyik, hogy gyönyörűek a kisruhák!!!!! Olyan jó lesz majd Mütyürkét öltöztetni! :D

A másik pedig a gerendák. Nálunk is szabadon vannak a tetőtérben, anno, amikor az ácsok csinálták a tetőt, akkor azt a tanácsot adták, hogy eleve olyan faanyagot vegyünk, amit gombaellenes szerrel kezeltek (szerintem a tietek is ilyen) és egy vékony lazúrral fedjük le, akkor nem lehet gond.

Buboréka 2009.01.16. 19:02:29

Szia Piroska!!
Én az utolsó hónapban, mindkét terhességemnél rengeteg eperlevélteát ittam, a vajúdás alatt is...állítólag szüléskönnyítő, nekem tényleg használt, nagyon könnyen szültem, pedig még az orvosok is kételkedtek, hogy megtudok-e szülni egy gyereket mivel nagyon kicsi a medencém, de sikerült!!nem is kicsik az első 3,450kg és a második 3,6 kg fiú.. Próbáld ki, remélem neked is használ majd! Puszi

Buboréka 2009.01.17. 09:55:17

jaj Piroska bocsánat!!!!! Nem eperlevélteát hanem málnaleválteát kell inni. Bocs az elírásért!!!

vorosbegy71 2009.01.18. 09:43:33

szia Piroska!
tanácsot már nem osztogatok, rengeteget kaptál, újat nem tudok mondani, egyedül azt, hogy a mérleg teljesen szoptatásellenes, elveszi az újdonsült anyuka önbizalmát és rögtön tápszerhez nyúl...
ISTEN ÉLTESSEN A NEVED NAPJÁN, SOK BOLDOGSÁGOT TOVÁBBRA IS!

(holnap máris kislányrucikat fogok vadászni, Mütyürke ruhái fantasztikusak :)))))))))) micsoda kollekció :)

tsetten 2009.01.18. 10:06:06

Jaaj, nem akarok én ezügyben szembemenni senkivel. Én amúgy azt gondolom a babakelengyékről, kütyükről, mütyükről, hogy majdnem szaz szazalekban a szemermetlen babaipar hülyeségei. Amikor nagyon drága babaholmit látok, arra gondolok: na tessék, megint visszaélnek valakinek a szülői érzéseivel. Vagy megint azt gondolja valaki, hogyha sokat költ a gyerekére, akkor nagyon szereti. Gondolok még azokra is, akik fillérekből nevelnek sok sok gyereket. Félre ne értsd a fentieket nem a te babakelengyéd margójára írom, csak úgy. Amikor azt látom, ahogy a mamák tombolnak a fészekrakó hormonjaik által vezérelve, mindig felteszem a kérdést: lelkileg mennyire készül? Mennyire tud majd odafigyelni egy gyerekre? Érik meg a fogadására, nevelésére? Én magamnak is mindig azt mondom: bent és nem kívül dőlnek el a dolgok.

egykerekszilva 2009.01.18. 12:13:20

Szépek a kislányod ruhái, nagyon tetszenek! A babaholmikhoz nem szólók hozzá, mert mindenki maga dönti el, hogy mit vesz és mit nem.
Boldog névnapot kívánok!

tsetten 2009.01.18. 12:28:46

Jaaaaj, boldog boldog Piroska napot!!!!:)

Kryszti 2009.01.18. 16:45:11

Nagyon boldog Piroskás napot!!!! :)

ßóbita 2009.01.18. 20:11:47

Igen, a naptárra nézve nekem is eszembejutott Piroska, hogy vajon névnapos-e, de nem tudom, hogy Piroska Te Piroska vagy-e, vagy nem? Nyilván Farkas sem Farkas, és így felmerül... :)

ßóbita 2009.01.18. 20:13:01

és a poszthoz:
A ruhácskák gyönyörűűűűek, de hát az akasztók...

:D :D :D

lefotóztam ám, majd elküldöm ;)

Varázsmogyoró 2009.01.19. 17:42:16

Boldog nevednapját kívánok!!! Ugye nincs semmi baj??? Úgy eltűntél??!! jelentkezz kicsit, hogy ne aggódjunk...

Katónéni 2009.01.19. 17:54:38

Kicsi Piroskám!
Gondoltam Rád tegnap, légy boldog ma is.
Neved nem is Piros, hanem inkább Maris? :)
Akárhogyan hívnak, én nagyon szeretlek.
Csókjaimat küldöm Neked, s a gyereknek!!!

tsetten 2009.01.20. 12:31:56

aggódom itten magam halálra...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.20. 15:10:00

Kedveseim! Nagyon köszönöm a kívánságokat, a kedves érdeklődést, a csodaverset meg mindent! Hamarosan jövök, válaszolgatok, meg írok, csak zajlás van.
De minden rendben, legalábbis remélem!:-)
süti beállítások módosítása