Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Adagolás

2009.01.13. 20:47 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ez fekete tokban van és bézs színű (a másik barna tokban van és belül is ilyen árnyalatban pompázik), de egyébként ugyanaz a szerkezet, mint amit már eddig is használtam. Örültem is, hogy legalább a színük különbözik, hogy ne keverjem össze.

Nem túl felemelő minden héten ott üldögélni és Dr Cukorra várni, aki néha felbukkan a folyosón, kedvesen mosolyogva oadbiccent hogy majdjönmindjárt, és lobogó fehér köppenyében máris tovasuhan. Ma másfél órát vártam rá, amely idő alatt megtalál a legtöbb idős néni és bácsi, akiket vagy a labdahasam vonz mágnesként és kérdésekkel bombáznak, vagy egyszerűen társaságra vágynak, megértő bólogatásra, és ki rövidebben, más pedig zsibbasztóan hosszasan elmeséli a történetét.

Így ismertem meg a bácsit, aki szinte végig figyelmeztetően felemelt mutatóujjával nyomatékosította mondandóját, és elpanaszolta, hogyan vesztette el a lábát a cukor miatt és jobb lesz, ha vigyázok, meg a nénit, akivel jól elbánt a fia és kisemmizte az a semmirekellő, és még szerencse, hogy lányom lesz, bár azok között is van hálátlan cafka, ha felnőnek.

Dr Cukor átböngészte a diétás naplómat, majd állát vakargatva kitalálta a hogylegyent, amit leírt a füzetembe. Egyre bonyolultabb a dolog. Most kétnapota kell emelnem az egységeket, így ma már a hat napja tartott 12-8-10 helyett, amit főétkezések előtt kellett beszúrnom már 12-10-10 lett a napi adag, ami ún. rövidtávon ható inzulin, s mellé csapott mostantól egy középtávon ható fajtát is, amihez az új készüléket kaptam (ezekbe kell becsavarni az üvegpatront, a 300 ml-nyi mennyiséggel, és közben nem lehet kivenni, így az új fajtának külön bökőszerkezet kellett), s ebből lefekvés előtt, minden nap tíz és féltizenegy között be kell adnom hat egységet. Na ettől most tartok rendesen, mert alvás közben ugye nem tudom megtapasztalni, ha esetleg nagyon leesik a cukrom, vagy pocsékul vagyok tőle (a másik fajtánál minden egyes emelésnél figyelni kell erre, nehogy rosszul legyek, mert nem tudni, hogyan reagál rá a szervezetem).

Beszéltünk arról is, hogy miként kell majd eljárnunk a szülésnél, hogy akkor is Farkassal kell méregetnünk a curkromat a saját készülékemen, és ha kell, vagy eszem, de ha ez nem lehetséges vagy nem tudok, akkor infúzióban kapom majd a szénhidrátot.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr99875769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye (törölt) 2009.01.13. 22:02:21

Hmmm, nekem ez kezd egyre bonyolultabbnak tűnni....de biztos vagyok abban, hoyg midnen, de minden rendben lesz veletek!!!! Csodapár :))) Nagy ölelés!!!

Nóri_ 2009.01.14. 10:49:34

Tényleg minden rendben lesz! szuperügyesen csinálod!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.14. 18:34:44

Pöttyém, de egy helyes vagy, köszönöm! mert bonyolult is, és egyre komolyabb lesz, ahogy haladunk előre. De ez van, ezt kell csinálni.....Néha egy-egy szúrásnál, amikor jobban fáj, bőgök egy sort (nem is inkább a fájdalomtól, csak akkor jön ki), aztán csinálom tovább:-)

Nóri! Köszönöm!:-) Írtam Neked választ a leveledre, megkaptad?

Nóri_ 2009.01.16. 10:38:09

Igen!!! nagyon köszönöm. :) azóta válaszoltam is!
süti beállítások módosítása