Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kisédes

2009.01.07. 20:21 | piroskaesfarkas | 16 komment

A hívogató kád mellett ott sorakoznak árván a hónapok óta nem használt habfürdők, fürdőgolyók, pezsegtetősgömbök, illatozó olajok, hangulatfokozó gyertyák, melyek régóta nem fogytak egy miliméter sem. A spájzba bepakoltam a karácsonyra kapott forrócsokikészítő készletet, mert egyedül Farkasnak sincs kedve kotyvasztani, beéri a csakelkeveremtejbenkész változattal, amit azért rendszeresen elkészítek neki, s végül jókorát beleszippantok. De élvezettel figyelem az aranyszínű mézet is, amint vastagon csurgatom a narancsos teájába.

Nagyon hideg van odakint (naponta megbaltázza a tó felszínét Farkas, a csobogó résznél pedig hatalmas jégszoborrá értek össze a legördülő vízcseppek) , amolyan mosolyt az arcrafagyasztós téli nap, amikor másra sem vágynék, mint hazaérve megereszteni a kádba a vizet, elkészíteni egy nagy bögre sűrű, forró csokit, tetején tejszínhabbal és fahéjjal megszórva, gyertyafénynél elmerülnénk a habok között, majd a meleg ágyba bújva kortyolnánk a gőzőlgő italt, hozzá kekszet majszolnánk a karácsonyifüzérek fényében.

Ma másodszor látogattuk meg Dr Talánőt, aki kérdésemre letiltott az Elevit további szedéséről (még úgy is, hogy jeleztem, gyümülcsöt nem nagyon ehetek, sőt, szinte egyáltalán nem is fogyasztok belőle, mert az inzulin ellenére is felnyomja a cukromat), Ő már 20. héttől nem szedeti a kismamákkal, de jóváhagyta a spirulinámat, meg a folsavat, sőt a Cvitamint is kapkodhatom befele.

Izgatott a gyerek mérete, nehogy túl nagy legyen a cukor miatt, meg nehogymár kugli feje legyen, de ezúttal 2 nappal mérték csak nagyobbnak, mint amekkora elvileg valójában. Nem is érti, mit pánikolok, és higgadjak már le, de ecseteltem, hogy nem olyan egyszerű ám ezzel a cukordologgal, mikor hetente minimum egyszer járok ellenőrzésre, naponta tíz-tizennégyszer szúrok meg mérek, és folyamatosan azt hallom, hogy ajajaj, de magasak az értékek.

Már megint megfordult a Migyerekünk, hogy ha jól értettem, merőleges a gerincemre, és a hátam felé fordított fejjel helyezkedett el, vagyis az arcából semmit nem lehetett látni, viszont az alvázát megint tüzetesen megmutatta Dr Talánő, s még mindig lány. Nem egy lusta gyerek ez, időnként megnyugtatnak, hogy fejjel lefelé áll, máskor meg harántfekvéses, sőt, a múltkori vizsgálat közben teljesen átfordult. Már affelől is kétségeim vannak, hogy fejjel lefelé ki bír jönni a gyerek a nőkből, konkrétan belőlem, tehát gondolom, hogy oldalazva meg mégsem bújhat ki, tehát szorítok, hogy két-három hét múlva már kobakkal lefelé élvezze puha belsőmet, mert utána már a helyszűke miatt nem nagyon fog ekkora fordulatokkal elkápráztatni. A Kisédes.

1550 grammnak mérték, amin jól meg is lepődtem, mert az istenhegyisek 29.-én 1190 grammnak mondták, szóval tíz nap alatt ennyit gyarapodott (bár ugye készülékek között is lehet különbség). "Nem túl nagy???!!"-érdeklődtem riadtan, de Dr Talánő szerint pont akkora, amekkorának lennie kell, és hagyjamabba. Kaptunk tőle egy képet, de nem látok rajta semmit, akármennyire igyekszem.

Mellesleg a méhem szájának állására sem volt kivácsi, pedig micsoda erőfeszítéseket tettem a kérdéses terület teljes kigyomlálására koradélután!!???  (elvileg azt nem szokták mindig nézni? mert véletlenül sem szeretném példaként állítani Dr Pontjót, de Ő elvileg szinte mindig megnézte. Végülis ha nem fontos, akkor csak megkönnyebbülés nekem, mert a látszat ellenére még mindig szorongok ezen részem feltárásától).

Legközelebb a 34. héten szeretne látni, amikorra már időpontot kell egyeztetnem a szülőlánnyal is, aki külön méréseket folytat majd (NST?), és akit vasárnap látogatunk meg Farkassal a kórházban összebarátkozási célzattal, ill. terepszemlét tartunk, és kérdéseket zúdítok rá (a héten hívtam fel, bemutatkoztam, és közöltem, hogy Őt ajánlották, és állítólag Ő lesz az, aki mellettem lesz, amikor már nagyon jajgatok).

Hiába, terhesen nem ülhetek be a forró kádba, a rendetlenkedő cukrom miatt pedig jóidőre csak vágy marad a forró csoki és a kísérő sütemény is, helyette salátát ettem, amit ásványvízzel öblítettem le. Pedig de jól is esett volna egy kis édes.......

 

29 hetesen és két naposan mért adatok:

BPD: 7,7 cm

FL: 5,57 cm

AC: 25,51 cm

HC: 27,39

súly: 1552 g

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr15864214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2009.01.07. 20:59:50

Nem szeretnék tanácsot adni, mert ki tudja... de én Helénámmal végig kádban fürödtem, amikor zuhanyoztam, akkor is sokáig engedtem magamra a jó meleg vizet (szinte forrót) és nem lett semmi baja. Nem tudom miért tiltják a kismamákat egy jó kis relaxáló fürdőtől... Pedig az olyan jó, rengeteg energiát szabadít fel és nagyon fel tud tölteni.
Az Elevitet én sem szedtem tovább a 20. hétnél. Szoptatáskor vettem elő ismét, akkor kell a vitaminpótlás.
És igen, a méhszájvizsgálatot sem favorizálta a dokim :)
Hát ennyi tapasztalat és vélemény :)

A sílécek láttán azt hittem talán elutaztok hidegebb éghajlatra, kicsit meghökkentem volna :) De hát nem lehetetlen, Farkas síelne Te pedig szívnád a friss hegyi levegőt és ejtőznél a hotel wellness részlegén :)

Puszillak, pihenj sokat!

tsetten 2009.01.07. 21:14:14

Hajaj, akkor most itt leszek én az óvatoskodó, lévén nekem vannak Ingriddel szemben a nagyon negatív tapasztalataim:
- méhszáj állapotát ultrahanggal is pontosan tudják követni, ha nagy baj van látják (nálam a 27. héten mondta a doki, hogy nyitva)
- ha nyitva, akkor ott bizony fentállhat a fertőzés veszélye, ami a szülés korai megindulását, méhen belüli magzati betegségeket okozhat, ezért szokták a fürdést nyitott méhszájú nőknél ellenjavallani. mivel én háromszor koraszültem, soha nem kockáztattam meg a kádban fürdést, de tudom, hogy nagyon sok mamatárs bátran fürdik, úszik, semmi baja nem lesz
- a forró zuhany értágító hatású, ami szintén okozhat koraszülést, főleg a magas vérnyomású nőknél, tehát ha van ilyen probléma, akkor ezzel is vigyázni kell.
- magzatvédő vitamint én végig szedtem, mert tudtam, hogy korábban jön a baba, szüksége lehet a tartalékokra, szüksége is lett.

szóval én egy jó nagy negatív példa vagyok, de mindezt azért írom le, hogy intő példám ne maradjon rejtve:)
hányadik héten is jársz?

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2009.01.07. 21:32:18

én is mindhárom gyerekemmel az utolsó napig forró fürdőt vettem, ahányszor csak kedvem tartotta (gyakran)

már egy ideje gondolkodom, hogy leírjam-e, de végülis... szóval szerintem szörnyen sok a felesleges paráztatás... túl sok a félelem. Te tudtad, hogy ez a kilenc hónap lehet életed legszebb időszaka is, anélkül, hogy állandóan a worst case scenarioval fenyegetőznének? ki vagyok akadva... bocs, hogy rád zúdítom, de már jó régóta érik bennem...

a változatosság kedvéért olvashatnál olyan terhességes és szüléses könyveket, ahol arról írnak, hogy ez milyen csodás, felemelő és beteljesítő időszak, ahol semmi mással nem kell törődni, csak azzal, hogy kényeztesd magad és a babát és mindenki a lábatok előtt heverjen, mert épp most történik a csoda (tudom én, hogy tudod...)

neked korábban volt okod bármilyen panaszra a testeddel kapcsolatban? úgy érzed, hogy cserbenhagy? hogy nem működik jól? hogy okod van kételkedni benne? mert ha igen, akkor oké, akkor értem, de ha nem...

na, megyek, mert kezdem úgy érezni, hogy túllövök a célon

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2009.01.07. 21:38:13

(Mercivel teljesen egyetértek, csak ismerve magamat sejtem, hogy engem is könnyű lenne paráztatni...)
Csak azt akartam elmesélni, hogy a barátnőm ikrecskéi az utolsó pillanatig mozgolódtak, és azt hiszem az utolsó előtti héten még helyet is cseréltek...Szóval simán mocoroghat még a Tigyereketek :)

bolyti 2009.01.07. 22:16:22

Amióta nem méregetem a vérnyomásom, ha bármikor is megmérik nem magas.... Lehet, hogy a sok para sem tesz jót? Nem tudom...
A fürdő... Nem ajánlják, mert könnyebben mennek fel a mindenféle fertőzések és nem hiányozna egy kis gomba, ami felpuhítja méhszájat, majd megnyitja és koraszülést okoz.
Azt hiszem, ha áldott állapotba kerülők, marad a tusolás:)
Egyébként a diéta miatt együttérzek veled Piroskám, néha én is úgy megkívánom az ilyen csokis cuccokat, meg mindent, amit nem lehet! De valamit, valamiért! Kitartok és meglesz az eredménye:)

updatefogyok 2009.01.07. 23:29:48

Nekem is mindig hiányzott a fürdés, de én sem mertem soha relaxálni a fürdőben. Aztán a 34. hét után már bátrabb voltam, persze soha sem forró vízben.
Majd szülés után 6 héttel pótolod a kimaradt élvezeteket. Farkas pedig a vállán a ti gyereketekkel figyel téged az ajtóból:-))

szamka 2009.01.08. 01:14:35

Nekem szerencsém volt, én magam sem vagyok parás, és az orvosom sem ijesztgetett feleslegesen. Az a baba, aki meg akar születni, ott marad, amíg el nem jön az általa kiválasztott idő.
Hiszek a sorsban, ez sok felesleges aggodalomtól megóv.Talán emiatt nincsenek félelmeim mással kapcsolatban sem.
Életünk egyik legboldogabb időszaka a várandósság, örüljünk hát neki!
Nekem valaki azt tanácsolta, élj most is úgy, ahogy jól esik, figyelj és hallgass a jelekre.

tsetten 2009.01.08. 08:17:03

Merci, meg mindenki!
Nekem is csodálatos élmény volt mindhárom terhességetm, igyekeztem aktívan, örömmel csinálni. Mindezzel együtt, ha nem lettem volna óvatos most egyik gyerekem se lenne velem. Vannak szerencsés nők, és vannak koraszülők, akik tudják, hogy a test egyik pillanatról a másikra hagy cserben, hogy a legbanálisabb, észre nem vehető fertőzés következménye lehet valami olyan folyamat, amivel hónapokig, szerencsétlen esetben évekig bírkózik az ember. Nem igaz, hogy ott marad a baba, amíg eljön a kiválasztott idő. Nem. Van olyan, hogy a baba megszületik párszáz grammosan, alig egy kilósan, egyáltalán nem az általa választott időben. És minden perc harc lesz az életéért. Agyvérzést kap az inkubátorban. Gyomorfertőzést. Hónapokig hozzá sem lehet érni a saját gyermekedhez, csak egy kis inkubátoron át nézheted, amíg vergődik. Nem igaz, hogy segít a pozitív gondolkodás, meg az önszuggesztió, meg a minden jó lesz. Ezek mind kedves dolgok, de nem segítenek. Az egyetlen dolog, amíg segít, ha az ember józan, fegyelmezett és kitartó. És ha azt mondanák, hogy a negyedik gyereket meg lehet óvni a koraszüléstől, akkor hajlandó lennék kilenc hónapon át fejenállva lenni, és bármit megcsinálni, hogy megóvjam ettől a rettenettől.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.08. 08:41:00

Azt hiszem, több oka is van annak, hogy parázom. Egyrészt sokatagyalósparázós vagyok alapjáraton is, annak ellenére, hogy szinte folyamatosan vigyorgok.
Aztán a nőgyógyászválasztásom is balul sült el, Dr Pontjó nem a pozitív kisugárzásáról híres, és senkinek sem kívánom azt, ahogy a nyitottgerinces feltételezését előadta, amelynek gyanuja sokáig ott volt körülöttünk, és az istenhegyis dokink is minden alkalommal hosszasan nézegeti a baba gerincét, mert azt mondja, hogy akkor Őt is nagyon megijesztette a nőgyógyászunk, aki biztos diagnózissal engedett el minket.
Jött a cukor, és bár sosem volt, vagy nem vettem észre ezelőtt, hogy bármilyen bajom lenne, nem ettem gyógyszereket, és a fejfájáson kívül szerencsére nem volt soha betegségem, most mégis kialakult ez a fránya cukor. És tényleg betartom a diétát, és jó lett volna, ha azzal kordában tudom tartani, de mégsem megy. És inzulinnal is alig lehet megfékezni, és minden héten hívnak a kórházból a vérvétel után, hogy húúúúúúúúú, nagyon magas, az éhgyomri is 6 lett legutóbb, a reggeli utáni meg 8,2, és tejóég, azonnal menjek be beszélni a dokival, akihez egyébként is minden héten megyek.
És ilyenkor egész nap bent vagyok a kórházban, mindenkinek van egy nyugtalanító megjegyzése, négyszer vesznek vért, három különböző pisimintát kell leadnom, majd másnap felhívnak az eredményekkel.
Szóval így elég nehéz lazítani.
Ja! És gyakran kell UH-ra járnunk, mert figyelik a gyereket, hogy a cukor miatt ne legyen túl nagy.....

De mindezek ellenére lengedezünk ebben a csodás érzésben, de persze nem írhatok mindig a rózsaszínvattacukor érzéseimről:-)

Mercikém! Tudod, hogy fontos a véleményed, és egyáltalán nem célontúllövős, úgyhogy jöhet bátran, sőt, köszönöm!:-)

Én sem merek fürdeni, max. a forró zuhany, ami szóba jöhet. Az Elevitet pedig ma abbahagyom.

Drága Csetten! Tudod, Anyu is megszült engem hamarabb, 1,9 kilóval (azóta is sajnálja, hogy sosem szoptathatott), úgyhogy most örül, hogy az unokája már 1,5 kilót is meghaladja:-) Ma vagyok 29 hetes és három napos.

Mimke Kedves! Na ilyen is van? Nagyszerű:-)

Bolytikám! Igen, túúúúúdom, megéri!:-)

Updatefogyok! Hát, ha már kibírom a 34. hétig, akkor még húzom egy darabig a fürdést! Na de majd szülés után 6 héttel!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Igaz, akkor már nem lesz ilyen hideg, de mindegy. Ülök majd a kádban májusban, és beiglit eszem, forró csokival:-))))

Drága Ingrid! Ha AZadoki sem favorizálta a méhed szájának nézegetését, az megnyugtató!!!!:-)

Ingrid 2009.01.08. 09:16:56

AZ a doki sok mindenben nem ideális, de örökké hálás leszek neki, amiért olyan várandósságom volt, amit mindenkinek szívből kívánok. Soha, egyetlen egyszer sem volt "paráztatós", mindig a leglazább, legprofibb tudásával kezelt és azt is tudom, hogy ha lett volna baj vagy bármi oka aggódni, azt is úgy kezelte volna, hogy én a leg kevesebbet vegyek észre ebből.
Mindig hangsúlyozta: "Élvezze a várandósságot!"

Ugyanakkor Téged is meg tudlak érteni. Látom is a mosolygós, kedves arcod, ahogy sorolod az aggályaid, de ebben egy cseppnyi keserűség sincs, sőt! Sokszor a dolgok humoros oldalát is megragadod.
Sok kismama és anyuka meríthetne ebből az oldafigyelésből, kedves, szeretetteljes aggódásból egy keveset!(többek közt én is)

Ölellek!

u.i. csetten barátnőm szakszerű magyarázatát olvasva, jómagam nem ajánlom a forró fürdőzést, Piroska páciens kisasszonynak :)
Üdv. dr. Bogyóné kismamakutató ;)

tsetten 2009.01.08. 09:23:51

Jaaj, nem vagyok én szakszerű, csak mondom, amit nekem is mondtak az orvosok, hogy mit miért ne, és milyen esetben ne. Gé 32 hétre született, tehát még szűk három hét lenne neked, és aztán megszületne Mütyürke. De ne szülessen meg még, éljen a májusi forrófürdő és bájgli, továbbra is él a felajánlás, hogy küldöm:)

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2009.01.08. 09:56:10

én csak szorítok csendben! :-)
meg ölellek!

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.01.08. 11:15:26

Az én dokimnak is az volt az elve, hogy addig nem nyúlkál belém, amíg nem muszáj. Pedig akkor (17 éve) még nem voltak ilyen UH készülékek, mint most.
Én is fürödtem végig, de én csak azt az egy tanácsot tudom adni, hogy ha úgy érzed (vagy gondolod), hogy ez nem jó, akkor ne fürödj. (Vagyis persze, hogy fürödj, de tusolj :D) Ahogy én így távolról egy cseppet megismertelek, akármennyire is kívánod azt a forró fürdőt, ki fogod bírni simán nélküle, ahogy az édességek nélkül is. Aztán hajrá májusi bejgli! Csak akkor meg jön a gond a cseresznyével, legalábbis nekem gond volt: ha csak egy szemet is ettem, a gyerekeim nem voltak hajlandók egy kortyot sem szopni.

Kryszti 2009.01.08. 11:28:34

Drága Piroskám,
Én is csak csendben mosolygok... :)
Sokféle igazság, valóság, boldogság, várandósság, kismamaság, szülés-születés... létezik, így szép a világ. :) Mindannyiunknak a saját útját kell bejárni, a saját szépséges és nehezebb perceivel, hogy a saját életbölcsességeit megszerezhesse. Van, aki az út végén bölcsebb lesz, van, aki nem...
Szépen haladsz, és mindjárt a Kisédes a karjaidban lesz, akiért (is) mindezeket át kell élned.
Puszillak sokszor Titeket

Katónéni 2009.01.08. 18:25:07

Drága Piroskám!
Annyira szeretünk itt Téged!
Kryszti szavaival teljesen egyetértek!!!
Legyenek boldog heteid, még "mézédesvéred" ellenére is!
Gyönyörű lesz a Tigyereketek! Érzem!!!!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.01.13. 19:49:44

Köszönöm a kedves bíztatásokat, véleményeket, saját történeteket!!!
Külön a szeretetteljes jókívánságokat!!!! Mind begyűjtöttem, szükségünk van rá:-)
süti beállítások módosítása