Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Inzulin

2008.12.20. 08:11 | piroskaesfarkas | 15 komment

Párnáját átölelve, békésen szunyókált mellettem, s nem volt szívem felkelteni, hát gondoltam, itt az ideje, hogy túltegyem magam a félelmeimen, és magam oldjam meg a szúrást, amelynek, mint az étkezéseimnek, pontos időrendje van.

Szerdán reggelre a diétahölgyek kialkudtak nekem egy időpontot Dr Cukor főorvosnál, aki kedvesen és türelmesen elmagyarázta, hogy miért fontos, hogy inzulin utánpótlást kapjak, megnyugtatott, hogy ezzel csak jót teszek a babának, mert nem kell neki dolgoznia helyettem, és ezentúl heti rendszerességgel látni akar, de ha kérdésem vagy panaszom van, hívjam fel. Majd átadta az elegáns golyóstollkészletnek látszó inzulinos felszerelést.

Kértem, hogy inkább Farkas jelenlétében magyarázza el a használatát, mert én nem merem megszúrni magam, majd egy darabig erősködött, hogy jó lenne, ha megtanulnám, mert ahogy nő a baba, várhatóan emelni kell az adagomat, és eljön az idő, hogy naponta ötször kell majd bökdösődni, és nem lesz mindig a közelben az emberem. Én mégis Farkasra szavaztam, és ha már választani lehet felületet is magamon, akkor a combomba kértem az első próbaszúrást.

Ahogy mindig, ezúttal is rendesen elkenődtem, s csak egy tündérlány, ill. pontosabban két tündérlány meglepetéscsomagja dobott fel (amitől szintén bőgtem, de végre örömömben), amiben volt nekem egy angyal mézeskalácskiszúró, amire régóta vágytam, egy jóga kazetta, egy legyező és Mütyürkének egy bájos rugdalózó.

Reggelente a bőrtokkal a kezemben ébresztettem Farkast, aki résnyire nyílt szemmel, minden óckodás nélkül belémdöfte a tűt, de legalább nem kellett odanéznem. Szóval most már ha felkelek (hét körül ki kell másznom az ágyból, hogy az étketések időpontját tudjam tartani), először megyek a pisicsíkkal, aztán vérnyomást mérek, majd vércukrot, az adatokat gondosan bevésem a naplóba, majd negyed órával a reggeli előtt megkapom az inzulint, elkészítem a reggeliket (az enyémet természetesen megmérve, kiszámolva), megeszem az előírt szénhidrátot, aztán egy óra múlva megmérem megint a cukromat. És így tovább.

Jobban örültem volna, ha olyan készüléket kapok, mint amilyen a cukormérő is, vagyis nem áll ki a végéből semmiféle tű, csak felhúzom, odaillesztem a bőrömhöz, és gombnyomásra böki belém a tűt, ami azonnal el is tűnik, de ez nem olyan. Itt le kell vennem a műanyag végét a tűről, és tövig kell nyomni a combomba. Na mindegy, ma megcsináltam magamnak, és még itt vagyok:-) Farkas pedig végre nyugodtan húzza a lóbőrt.

Most, hogy hivatalosan is terhességi cukros lettem, Dr Cukor felírta nekem az inzulint, meg a tűket, sőt, még a cukormérő tappancsok is támogatottak, vagyis legalább nem kerül heti 4 500 Ft-ba csak az, hogy mérem a cukorértékeket, mint ahogy eddig.

Egyelőre csak reggel kell inzulint kapnom, hat egységnyit, amit később emelnek.

Sok levelet kaptam, amit ezúton is köszönök, és majd itt válaszolok rájuk bővebben. Egyrészt aggódóstámogatósokat, másérszt úgy látom, sajnos nem csak engem érint a cukor kérdés, ezért leírom majd itt a füzetembe az étrendemet, hogy pontosan miket eszem, milyen értékeket mérek, és minden ezzel kapcsolatos tapasztalatot egy csokorba gyűjtök.

Karácsony előtt még mennem kell egy konzultációra, majd rögtön a két ünnep között lesz pisigyűjtés és vérvizsgálat is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr82832744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziltó 2008.12.20. 09:51:37

Kedves Piroska!

Ismeretlenül is nagyon büszke vagyok Rád!
Egy nő két dologért tesz meg MINDENT az életben, de ez kicsit már közhelyes, szóval, hogy legyen és hogy ne legyen babája!
Ne aggódj, nem lesz baj! Ez a szurka dolog is menni fog! Erős vagy! (És olyan jó, hogy megosztod a félelmeidet, mert biztos sokan merítenek erőt az írásaidból!)
Ha nem írnék Karácsonyig, akkor nagyon jó készülődést, áldott és békés Ünnepet Neked és családodnak és a pici Mütyürkének is! Az új évre pedig minden jót kívánok!!!!

Kryszti 2008.12.20. 09:55:03

Piroska,
Nagyon örülök, hogy végre "cukor orvoshoz" kerültél, és gondozásba vett. Először tényleg riasztónak tűnhet az inzulin kezelés, de ma már az inzulinos pennel sokkal könnyebb átvészelni ezt az időszakot. Nem is beszélve arról, hogy Mütyürke így van biztonságban.
Ha jól értelmezem, akkor cukorügyben maradtál a Margitnál. Akkor sejtem kihez kerültél. :)
Puszillak Benneteket

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.12.20. 11:26:52

Nagyon nagyon ügyes vagy, és kitartó és nagyon drukkolok! Puszi és hatalmas ölelés!!

bolyti 2008.12.20. 15:02:24

Szép lesz minden Piroskám:) Én is elkezdtem csütörtökön a diétát és a csodabogyót... Rá kellett jönnöm, hogy aa160 gr szénhidrát diéta után is van "élet"! Nagyon féltem attól, hogy nem nagyon tudok majd mit enni, de ez a veszély nem fenyeget! Többször is azon kell agyalnom miben van még szénhidrát, hogy meg legyen a szükséges mennyiség, amit előírtak egy-egy étkezésre... Tök ügyes vagy és ez csak jó, hogy kaptál böködős gépet, mert ezzel valóban nagyon jól kordában tartható a vércukor:)

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.12.20. 16:00:24

Kedves Piroska, már egy ideje olvasgatom a meséidet. Nagyon tetszett, ahogy leírtad, kiírtad Magadból ennek a gyönyörű küzdelemnek, amit várandósságnak hívnak, minden pillanatát az elejétől kezdve, amikor az ember lánya még természetesen nem meri elmondani sem a kollégáknak, sem a barátoknak, sem a szülőknek az örömhírt. Kitartást kívánok Neked, hogy végig tudd csinálni ezt a döfködést, bár tisztán látom, hogy a kitartás megvan és így kívülről úgy tűnik, nem aggódod Magad agyon.

Pankababa 2008.12.20. 17:42:50

Szia Piroskám. Sajnálom, hogy ez lett a vége, de most nem is ezt akartam, hanem, hogy a szememben olyan nagybetűs ANYA vagy, hihetetlen, amit megteszel a kisbabátokért, biztosan nagyon nehéz most neked és millió a miért a fejedben, de hidd el, az első pillanatban, ahogy meglátod majd Őt, mindent elfelejtessz, komolyan. Nagyon szuper csaj vagy!

Katónéni 2008.12.20. 18:53:01

DRÁGÁM!
KALAP LEEMEL!
BÜSZKEBELL!!!!!

Ingrid 2008.12.20. 19:12:47

Drága Piroskám! Ez a kis tű olyan vékony és könnyen befúródik a bőrbe, hogy hamarosan magadnak fogod adni, csak hozzá kell szokni :) Ügyes vagy, bízom Benned!
A tündérek pedig ott segítenek, ahol csak tudnak, de nem azért, hogy sírj... mondjuk az öröm és meghatottság felmentést nyújt :)
Ja, és a tündérekre angyalok vigyáznak ;)

BPanka 2008.12.20. 21:38:33

Ha kényszerítene a szükség, biztos én is megtanulnám döfködni magamat, de azért Te most az én szememben egy valódi hősnő vagy. :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.12.21. 09:30:20

Köszönöm szépen Kislányok! :-) Megható, ez a sok bíztatás!!!! Kicsit macerás, meg lehet szokni. Inkább az aggódás, ami a baba miatt van, az a nehezebb.....

Sziltó! Nagyon köszönöm, és Nektek is minden szépet és jót!!!!!!!!!!!! Puszillak!

Kryszti Kedves! Dr Cukor lengyel:-)

Mirwen! Ölelés vissza, de nagy!

Csettenkém! Pusszantalak!:-)

Bolyti! Nekem is ezzel van nagybb gondom, hogy megint enni kell, és még nincs meg a szénhidrát. Ha kell bármiben segíteni, csak szólj!!!

Minyike! Köszönöm szépen!:-)

Pankáék! Köszönöm szépen, de ahogy írtam, inkább macerás a dolog, meg aggódnivaló......De nagyon aranyos vagy!! Puszillak!

Katóka!!!! A soraid....:-) Puszik!

Ingrid Drága! :-)))))))))))))))))))))

BPanka! Édes vagy, köszönöm!!!:-)

Saille · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.12.21. 10:01:59

Kedves Piroska! Hős vagy! Elhiszem milyen nehéz volt, de a babáért valóban bármit megteszünk... (Zárójelben jegyzem meg, ezt most magadért is teszed.) Remélem kicsit meg tudlak nyugtatni azzal ha jelzem, a már említett terhességi cukros barátnőmnek a szülés után szinte azonnal elmúlt ez az egész, mintha csak elvágták volna, és utána minden rendben volt. Amit még mondok, hátha neked is hasznos, ő nagyon vágyott krumplira, szereztem neki csicsókát, azzal helyettesítette és nagyon boldog volt vele (sajnos most nincs szezonja, távolföldit mondjuk nem mernék venni, de hátha van aki elrakott homokba). Lily

Kryszti 2008.12.21. 12:47:10

Igen, rá gondoltam. :) Ő igazán joviális ember, teljesen más habitusú, mint Dr. Pontjó. :)

Nóri_ 2008.12.21. 15:09:50

Fantasztikusan ügyes vagy, már most!!
Hipp-hopp itt lesz a március, és a terhességi cukorbetegség az esetek nagy részében elmúlik.Drukkolok hogy így legyen.

és egy rendkívül fontos kérdés: babaneveken gondolkodtok már?? :)

Bogaram 2008.12.21. 17:46:35

Szia Piroska! Büszke vagyok Rád! Mi akiknek nincs semmi ilyen szurkálós gondjuk tágra nyílt szemekkel nézünk, hogy milyen magától értetődően kezelik a helyzetüket a cukrosok. Kollégámról például nem sokan tudják, nem azért mert titkolja, sőt. Természetesen felkapja a "tollkészletét" és elvonul.
Nagyon ügyes vagy és tényleg jobb, hogy magadnak is képes vagy beadni, így nem kell azon is izgulnod ha egyszercsak tényleg nem lesz ott Farkas.
süti beállítások módosítása