Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mütyürkekukkantás

2008.12.05. 08:34 | piroskaesfarkas | 10 komment

Ezek a négydés felvételek valahogy nem úgy sikerülnek nálunk, ahogy azt én elképzeltem, hogy majd szemtől szemben láthatjuk a Migyerekünket, mint egy igazolványképen, amint ránk mosolyog. A héten is úgy összecsomagolta magát, ahogy még sosem láthattuk, a térdeit a szájához emelte, s még a kezecskéit is behúzta az arca elé, s teljesen összegömbölyödött, mint egy sünkölyök. Persze az alvázát bőszen mutogatta, igazolva ezzel a rózsaszín vásárlásaim helyességét.

 

Sajnos Farkas nem tudott elszabadulni egy tárgyalásról, én pedig nem akartam elnapolni az istenhegyis időpontunkat, mert szeretek odajárni, és kedvelem a vizsgáló orvosunkat, aki olyan megnyugtató, vidám és alapos, s nem utolsó sorban mindig tudja, hogy ki vagyok, rákérdez a régebben mesélt aggódásaimra, tehát meglepő módon teljesen képben van rólunk. Több jelentkező közül Anyikáékat választottam, akik elkísértek, sőt, az immáron két titulussal is rendelkező anyukám (+nagymama) nagy boldogságára beülhetett velem az ultrahang vizsgálatra.

A doki mindent megpróbált, hogy szép képpel gazdagítsa a családi albumunkat, de Mütyürke úgy gondolta, hogy még nincs itt az ideje a teljes kitárulkozásnak, vagy csak sztrájkolt, mivel a szigorú diétám miatt nem tudtam megoldani, hogy a vizsgálat előtt egyek valami finomat, amitől felélénkülhetett volna. Így aztán lett egy aligkivehető csücsörítős szellemképünk, egy valamennyire látszódó arcél, és egy tökéletesen látszódó alvázfotó (igaz, a húsz perces felvételen el lehet kapni néha a kis arcát, amit ma Farkas kollégi "élvezhetnek", mert reggel elvitte a cédét, mondván, szeretnék bent látni a Migyerekünket, bár nem hiszem, hogy másnak ez akkora élmény lenne....:-).

Meglepő, hogyan tudják ennyire összegubancolni magukat, milyen hajlékonyak, aztán eszembejutott, hogy én sem vagyok az a kötött típus, és megmutattam az orvosnak a hátrahajló kezeimet, amit többször is meg kellett ismételnem, majd az asszisztensnek is bemutatnom a tudományomat:-)

De legalább megmérték mindenét, külön kitértek a gerincére, amit az orvosunk alaposan többször is szemügyrevett, s megnyugtatónak találta amit látott. Az Ő gépe pontosan egy nappal látta csak idősebbnek a babát, mint amekkora valójában, vagyis 24+3-at mutatott.

A magzat fekvése kettőspont után I. haránt fekvés megjegyzés került, vagyis ha jól értettem, akkor a kapálózó lába az alfelem irányában mutat, de ezenneizguljak állítólag, mert még csak a 25. héten járunk, ilyenkor még forgolódnak.

BPD (fejátmérő): 62,7 mm

HC (fejkörfogat): 225,5 mm

AC (haskörfogat): 202,8 mm

FL (combcsonthossz): 44,9 mm

TAD: 61,3 mm

Súly: 740 g

Jó szívműködés, jó életjelenségek. Telt gyomor és hólyagok, mko. norm. veseállomány. Lepény a mellső falon tapad, átlagos mennyiségű magzatvíz. Norm. flowmetria.

Megnéztük és meghallgattuk még a méhlepényt is, ahogy lüktet, vagy ilyesmi, mert ugye aggódtam a régebben a papiromra biggyesztett felritkulások miatt, de Doki szerint azértsemkellaggódni.

Mütyür szívhangjánál összenéztünk Anyikával, aki átszellemülten ránk mosolygott, s teljesen úgy festett, mint aki felhőn ül, s elrepítették a látottak. Már a recepción fizettem, mikor átkaroltam, s megkérdeztem, hogy ugyemilyenkedvesezazorvos, de válaszolni nem tudott, csak könnyes szemmel bólogatott, s a letörölhetetlen finom kis mosoly még mindig ott ült az arcán. "Annyira megható."-mondta.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr19805321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.12.05. 09:28:42

nagyon jó! :-)
(ha szebb képet akarsz, akkor ajánlom a Péterfy 4D-t. még az én bálna-hasfalamon keresztül is viszonylag éles képet készítettek, neked akkor szerintem simán összejönne az igazolványkép minőség! :-) www.hepinet.hu/peterfykorhaz/)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.12.05. 10:31:48

Nem mindig készülnek elképzeléseinknek megfelelő fotók. Sajnos. Viszont az sem lehetséges, hogy naponta nézegessük ultrahangon, mert ugye ki szereti, ha háborgatják.
Épp itt, az Istenhegyi klinikán takargatta magát heléna is mindig. Sőt! Még a fejét is fogta, valami nagyon zavarta, amikor kukucskáltunk.
De a lényeg az, hogy mindent rendben talált. Puszillak sokszor!

Niki- picurAnyu 2008.12.05. 11:49:49

Örülök, hogy minden OK, és látom ti is kis jógit vártok. :)

Sziltó 2008.12.05. 11:50:32

Csoda, hogy párás a szemem?!

Pankababa 2008.12.05. 12:49:39

:-) Örülök, hogy jól vagytok!
És van még bőven idő sztárfotót is készíteni a picurról!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.12.05. 13:06:11

Mirwen! Köszönöm a tippet! Valószínűleg ott is fogok szülni, így ideje is lenne megnézni a kórházat...
Nekem is bálnahasfalam van ám, sőt!!!!!!!:-)

Ingrid! Ha Heléna is így csinált, akkor az nekem nagyon is megnyugtató, már ami a végeredményt illeti! Jó lenne, ha ez egyenes arányosságot mutatna:-) Én is puszillak sokszor, Farkas ma beugrik a tudodhová, de sajnos üres kézzel.........Szégyenkezem is....

Picuranyu! Valami olyasmi:-) Ha látnád a kezemet, megértenéd:-)

Sziltó:-))

Pankáék! Remélem is!!!!:-) Köszönjük!

lius 2008.12.05. 15:26:25

most mar csak par honap, es megerkezik... mar nagyon varom!:)

hildy · http://www.kadarek.us 2008.12.05. 16:23:37

Örülök, hoggy minden rendben van a Tigyereketekkel...
Tudom, hogy a várandós anyának nagyon fontos egy jó minőségű ultrahangos fotó, de néha nem a legmegnyugtatóbb képet festi....Pl. Dávidkámnak az ultrahangos fotón hatalmas nagy és vastag orra volt....ééés pisze orral született...

Kryszti 2008.12.05. 17:39:26

Az Istenhegyin nekünk többnyire szerencsénk volt, a fiúkról szép felvételek készültek. Egy ízben azonban a fiúk hátat fordítottak nekünk, fej fej mellett, teljes egyetértésben adták tudtunkra, hogy nem mutatják meg magukat. Elfogadtuk, nem háborgattuk őket... :)
Mütyürkéről biztos lesz albumba való tökéletes UH kép, még van időtök. :) A legközelebbi UH előtt beszélgess Mütyürkével, kérd meg, hogy ne gubancolja össze magát, én mindig tanácskoztam a fiúkkal a vizsgálat előestéjén. :)
Én a hátrahajló ujjaimmal szoktam rémisztgetni "az arra érdemeseket". :)
Puszilunk a fiúkkal

Pocakos Macska 2008.12.05. 22:34:06

Az a lényeg, hogy minden rendben van ;) Olyan jó jobbkedvű bejegyzést olvasni!
süti beállítások módosítása