Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dr Talánő

2008.12.01. 09:19 | piroskaesfarkas | 20 komment

Anyikával a váró falára akasztgatott különféle élénk színekben pompázó pillangókat tanulmányoztuk, s azon tanakodtunk, hogy kisebbeket, vagy jóval nagyobbakat kéne Mütyürke babaszobájának gerendáiról lelógatni.

Farkas egy tárgyalásról robogott az új nőgyógyász rendelője felé (megjegyzem, minden orvosi vizsgálatra elkísér), így Joepapáék szállítottak a helyszínre, s hogy mégteljesebb legyen a családi találkozó, a közelben lakó Papit is riasztották, hogy jöjjön ki egy puszira az orvoslelőhely elé. A rendelő egy régenvolt gyönyörű-, most romos épület első emeletén található, nem túl elegáns, egyszerű, de tiszta. Ahogy a gömbölyded, nagyszájú és mosolygós asszisztens megjegyezte, a doktorúr elszülte a rendelési idő elejét, így egy jó háromnegyed óra csúszásban voltunk.

Várakozás közben lejárt a tízórai utáni egy óra, így elővettem a szerkezetemet, s megmértem a vércukromat, majd rémesen izgulni kezdtem, ahogy általában, ha nőgyógyászhoz megyek.

Dr Talánő fiatal, alig hat évvel idősebb nálunk, kedélyes és bőbeszédű, ami nálam azonnali rovátkákat jelentett neki a megfelel oszlopba (a fiatal kivételével). A papája is nőgyógyász, Mici barátnőm is nála hozta világra a kisfiát, ajánlotta is az elején, de már nem vállal szülést. egyébként mókás, mert anno Mici javasolta, hogy nézzem meg a fiát, mert állítólag jó, de kikerestük a közösségioldalon, és túl helyesnek és fiatalnak minősítettem, és csak most derült ki, mikor Szomszédmelcsi ajánlotta (mivel hozzá jár tíz éve, és nála szülte a három gyerekét), hogy ugyanarról beszélnek....

Nézzük a további pozitív rovátkákat:

-Felállt, mikor beléptem, és rögtön kezetfogott, hellyel kínált.

-Bemutatkozott, elmondta, hogy magánorvosként dolgozik, nyolcezret kér a terhesgondozásért, havonta szokott találkozni a kismamáival, és a szülés árát is megmondta, ami százötvenezer. Hogy ennek miért örülök? Mert ez legalább tiszta beszéd, tudom mire számítsak, nem úgy, mint Pontjónál.

-Császármetszést csak a legvégső esetben alkalmaz, és a szakterülete az érzéstelenítés és a homeopatáskodás, s az előbbire minden kismamát rábeszél (ezt nem értettem pontosan, de valami gerincbeadós dologról beszélt).

-Rögtön elmondta, hogy március nyolc és tizennégy között elutazik, és mivel én jelenleg huszadikára vagyok kiírva, érdeklődött, hogy így is megfelel -e nekem. Mondtam, hogy igen, és majd azon leszek, hogy jó erősen összezárjam a combjaimat abban az egy hétben. Mielőtt elrepül, azért bemutat engem egy megbízható kollégájának.

-Őszintén elmondtam, hogy az én hibám, hogy csapódok a nőgyógyászok között, mert ha már évekkel ezelőtt tisztességesen jártam volna szűrésre, már régen megtalálhattam volna a számomra megfelelő orvosgazdámat, és nem terhesen kellett volna keresgélnem. És feltártam az okát, hogy miért szeretnék váltani a 24. héten, de úgy, hogy távollétében se bántsam meg Dr Pontjót, akinek neve hallatán az asszisztensnő feljajdult. Később elmesélte (az asszisztnes), hogy dolgozott Dr Pontjó mellett régebben, mikor még/már nem a mostani kórházában tevékenykedett egy darabig, és rémes nevet aggattak rá a háta mögött, amit nem írnék le, de hasonló az őrmesterhez, és szerinte hiába is próbálkoztam volna a szelidítésével, teljesen reménytelen, bár tényleg nagyon jó szakember szerinte is.

-Az ultrahangos vizsgálat sokáig tartott, amely idő alatt végig beszélt, mindent megmutatott a mellette ülő pasimnak a monitoron, én pedig figyeltem a kivetítőn. Ha kérdésünk volt, megállt, és szépen, türelmesen válaszolt.

Aztán vannak olyan rovátkák is, amelyek nem egyértelműen a nemszimpi cím alá kerülnek, inkább a nemértemmiért oszlopba:

-Mutattam neki a dossziémat, hogy elhoztam az összes leletemet, és meséltem a cukorról, meg magas vérnyomásról, de egyik fecnimet sem akarta megnézni, csupán a kiskönyvemet lapozta át, amiben persze vannak feljegyzések ezekről is. Megkérdezte a terheléses adatomat, majd a diétát, és javasolta, folytassam tovább, és ha megemelkedik, vagy rosszabbul vagyok, akkor hívjam fel. A vérnyomásom szerinte nem magas, csak akkor aggódjak, ha tartósan 140/90 fölé megy, mert a 135/85-ös adataim nem vészesek, főleg úgy, hogy sokszor jóval ezen érték alá esnek. Elmesélte, hogy három gyerekük van, és a feleségének is magas volt a vérnyomása, de aztán a 20. hét után abbahagyták a méricskélést, mert az is csak stresszelte. Nézzem a fehérjét a piskótámban és kész.

-Furcsa nekem, hogy egy asztalánál ülnek az asszisztenssel, én meg kettejük között, és mindketten figyelnek, miközben beszélek. Eddig csak olyan helyeken jártam, ahol a váróban volt az asszisztens, és külön szobában a doki.

-Mive látta, hogy két hete jártam Pontjónál, nem akart megnézni sem alulról (nem mintha időközben megszerettem volna az alvázvizsgálatot, de azárt én az ő helyében megnéztem volna, mi a helyzet odalent...), sem pedig ultrahanggal, de utóbbihoz ragaszkodtam, és behívtam Farkast is bemutatkozni.

 

Ha nincs különösebb panaszom, akkor január elején szeretne látni, mert feltétlenül meg akarja nézni a baba fejlődését ultrahangon, nehogy a cukor miatt túlzott növekedésnek induljon (a héten azért bejelentkeztem az istenhegyis dokihoz is).

Most szerencsére mindent rendben talált Mütyürkével, aki majdnem 60 deka, és Ő pár nappal kisebbnek mérte, mint amennyi ténylegesen, és megállapította, hogy jól néz ki:-) Kaptunk is pár képet, de egyiken sem látszik igazán jól a Migyerekünk...

Még hátravan egy beszélgetésem Dr Pontjóval, mert szeretnék tisztességesen elköszönni tőle, és ha kiváncsi rá, pár mondatban elmondani a váltásom okát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr19797369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ßóbita · http://www.bobitacska.blogspot.com 2008.12.01. 10:15:32

Mindig úgy megmosolyogtatnak az írásaid, annyira tisztességes nő vagy, azt hiszem sokat fogok még tanulni tőled.
A gerincbeadós dolgonál szeritem az epidurális érzéstelenítésre gondolt, nem?
www.vital.hu/themes/baba/epiduralis.htm

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.12.01. 10:25:18

Ennek örülök! Reméljük most már Ő lesz az igazi...
Nekem is szimpatikus. Az, hogy beszélt az árakról, a szülés menetéről és arról, hogy mikor utazik el, mind-mind pozitív.
Az érzéstelenítés, gondolom az EDA, gerincbe adják. Nálam nem volt szükség rá pedig fájt nagyon, de mi vagyunk a példa, hogy nélküle is meg lehet szülni egy gyereket...
Homeopátiás linket küldök azonnal, mert azokat a bogyókat én is szedtem, és szerintem sokat segítettek, hiszen mindenki a csodánkra járt az osztályon :)
És az elköszönés "Pontjótól" igazán jó döntés! Kíváncsi lennék az arcára, amikor "pápá"t- intesz :)

Jaj, szívem... kívánom, hogy ne legyen több váltás...!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.12.01. 10:35:18

Farkasnak még annyit: szívből üdvözöljük!
Tudod, Piroskám, nagyon nagy kics az, hogy mindig, minden viszgálatra - mégha tárgyalásról elsietve is, de - elkísér és melletted van! Bogyóapu nem jött be, de ő is ott toporgott az ajtóban és izgatottan várta, milyen arccal lépek ki a rendelőből, s ő volt az első, akinek megmutathattam a felvételeket :)
Szóval, meghat és nosztalgiába sodor ez a kedves gesztus a részéről :)

Nóri 2008.12.01. 11:51:43

nekem is rögtön az jutott eszembe, hogy nagyon tisztességesen és szépen viselkedsz Dr. Pontjóval, annak ellenére, hogy mik történtek eddig.

Szimpatikusnak tűnik az új doki is, remélem minden jól alakul majd vele.Milyen jó, hogy van nagy gyakorlata az epidurális érzéstelenítésben, mert ha esetleg szükség lesz rá, biztos jó kezekbe kerülsz.

Ne izgulj annyit az értékek miatt, hidd el mindent megteszel, amit csak tudsz, de szerintem azért fontos lenne, hogy rendszeresen kontrolláld, és semmiképp ne hagyd el a méricskélést. Valamelyik orvos mondta, hogy mérd ennyiszer naponta a cukrot? Már tényleg lyukas lehet szegény ujjad.
Kívánom, hogy minden rendben legyen!! és remélem ő lesz Dr. Tökéletes.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.12.01. 12:27:21

Te, ne idegeld magad azzal, hoyg elköszönt Dr. P-től. Sztem észre se veszi, nem azért mert rosszindulatú, hanem mert ilyen ember. Ha jó szaki valóban, én pl. el se jöttem volna tőle, mert hát zsigerből pokróc, a lényeg, hogy legyen segítségedre. Ha viszont elmész elköszönni, csak felesleges feszültségnek meg izgulásnak meg tenyérizzasztásnak teszed ki magad, hát kinek kell az?

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.12.01. 12:33:45

Szia Piroska! Örülök neki, hogy végre sikerült találni valakit, aki több szempontból is megfelelő. A vérnyomással kapcsolatban valahol osztom a véleményét, hiszen vagy 5 éve magsvérnyomás betegséggel kezelnek. Amikor nem mérik, akkor teljesen jól vagyok, abban a pillanatban, ahogy orvost, vagy vérnyomásmérőt látok egekig szalad! Nem kell folyamatosan méregeteni. A cukor pedig fontos, de ha azt látod napokig, hogy nincs gáz vele, akkot nem kell állandóan szétböködni az ujjad! Izgulok értetek ám, de ezzel nehogy túl stresszes legyél! Az hogy nem akart alulról megkuksizni, ne bánd, majd a szülésnél jó sokan megkuksiznak:) Annyira, de annyira örülök nektek:) A szülés dolgokhoz nem tudok hozzászólni, mert még nem volt benne részem:)

Ilona · http://ilonana.freeblog.hu 2008.12.01. 13:35:39

Dr Talánnő a leírásod alapján szimpatikus.
Homeopátiában jártassága abszolút bizalomgerjesztő. Tapasztalatból mondom, hogy igenis JÓAZ :)
A cukroddal, vérnyomásoddal kapcsolatban megbízik benned ezért nem feszegette a témát. Alulról meg ha nincs panaszod akkor minek vizsgáljon? Csak úgy észrevétlenül nem fogsz kinyílni... :)

kerekszilva 2008.12.01. 14:01:52

Én is remélem, hogy Ő lesz az igazi! :-)

Pocakos Macska 2008.12.01. 14:26:41

Remélem én is, hogy ő lesz az... Az a lényeg szerintem, hogy biztonságba érezd magad mellette. Nekem is 140/90 volt az az érték ami felett bajnak számított és ameddig fehérje nincs a vizeletedben meg nem vizesedsz durván (egyszerre a két tünet) nincs nagy gond. A vizsgálatnak meg örülj, hogy elmaradt, leszel még eleget vizsgálva ;)

Pankababa 2008.12.01. 14:52:46

Nagyon kíváncsi vagyok, mit fog pontó szólni az elköszönéshez. Nagyon becsülendő, hogy tisztességesen szólsz neki, nem csak lelépsz.
Szerintem is az EDÁ-ra gondolt az új dokid, én kaptam, háromszor is szúrtak, mert valami gond mindig volt vele (szétcsúszott, rossz helyre ment, megint szétcsúszott..) én ha még egyszer szülnék nagyon tiltakoznék ellene, egyéb dolgok miatt is, de minden szülés és minden szervezet más. Szerintem időben kutakodj utána, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal jár az EDA. Ha a hátrányok érdekelnek, szívesen mesélek róla, de csak priviben (szalilinci@gmail.com)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.12.01. 15:49:12

Akár tenyérizzadós, akár nem, én is szorongok tőle, de el kell köszönnöm tőle rendesen!!!!
Remélem, végre lesz rendes gazdám:-)

Niki- picurAnyu 2008.12.01. 16:40:24

Nekem nagyon szimpi a leírtak alapján, így kell viselkednie egy dokinak. Legyen mindig egyenes és alapos. Bár azért a 150E-ren elkerekedtek a szemeim. :)))

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2008.12.01. 19:34:35

Hát igen, százötven, de legalább tiszta beszéd, és számlát is ad, ha kérek....

Zsuzska 2008.12.01. 23:47:56

Remélem, beválik, drukkolok! Szimpinek tűnik nekem is :)

Pöttye 2008.12.02. 07:41:11

Én is drukkolok, hogy megtaláld benne a számításodat... És vigyázni fog rád, te meg maximálisan megbízhatsz benne...
A 150 nekem irreális... De persze ebbe nem beleszólni szeretnék...
Minden jót nektek... Mütyürke kis 60 dkg-án olyan jót mosolyogtam... Nemsokára mennyivel nagyobb lesz :))))
SOK EGÉSZSÉGET!!!!

Helga 2008.12.02. 07:44:47

Nagyon drukkolok, hogy az Igazi legyen Talánő!!!!! Szerintem mindent jól csinált eddig!
Ölelés Nektek és a 60 dekás Mütyürkének!

mamaka · http://pponthu.freeblog.hu 2008.12.02. 09:36:19

Remélem, ezúttal biztos kezekben tudod majd magad :) Nem hinném, hogy Dr Pontjó kíváncsi lenne az indokaidra, hiszen nem is emlékezett rád. Tudom , ez nem neki fontos, hanem neked.

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.12.02. 09:57:28

Piroskám, nagyon de nagyon szorítok, hogy végre ő legyen az igazi. Elbeszélésedből teljesen korrektnek tűnik. :)
Dr. Pontjó: Tisztellek, hogy elé állsz és elköszönsz tőle. Szerintem kevesek tennék meg ezt a lépést.

panka · http://gonczybiro.blogspot.com 2008.12.02. 20:53:28

De jó volt végre egy ilyen orvoslátogatásról olvasni nálad! Én is csatlakozom a "szurkolók" táborához, és szívből remélem, hogy dr. Talánő dr. Tökéletessé avanzsál majd a szemedben néhány nála tett látogatásod után. :-)
süti beállítások módosítása