Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Tizenhét

2008.10.10. 10:00 | piroskaesfarkas | 8 komment

A szépséges, fehér, nyuszihozta tenyérbenelférős zeneszerkezetemet elnyelte a föld, továbbra sem találom sehol, a gyereknek meg már mégiscsak szüksége lenne a muzsikára, milyenanya vagyok én, hogy megelégszem az autós zenehallgatással, s nem fordítok kellő figyelmet a tizenvalahánycentis Migyerekünk zenei kiművelésére, aki pedig már pislog, nyel és nem utolsósorban hallgatózik odabentről.

Hiába a vágy, hogy érezzem a pillangószárnyrezdüléshez, bélmozgásokhoz hasonlított babafészkelődést, ha nagyon koncentrálok is, csupán az utóbbi hetekben jelentkező heves szívdobbanásaimat hallom kongani a belsőmben. A varázslatos érzésen túl az apró rugdosásoktól számos tünetem enyhülését is várom, hiszen az okosok szerint onnantól elfelejthetem a hányingert és egyéb, a pocakossággal együtt járó panaszaimat.

Melyek is ezek:

  • Hányinger. Lekopogom, de mintha alábbhagyott volna, de legalábbis hetek óta nem fejlődött rókává, s reggelente is ritkábban kelek émelygésre. Igaz, az autózást, ami eddig sosem zavarta a gyomromat, továbbra sem bírom, pláne, ha huppanókkal tűzdelt úton haladunk, rögvest beindítja a folyamatot.
  • Komisz fejfájás. Az van. Hetente egyszer legalább, és sajnos sokszor hiába veszem be a panadolt, alig enyhít valamit a szenvedésemen. Van úgy, hogy egy hét alatt többször is meglátogat, de mivel félek marokszámra torkomon lenyomni a fehérbogyókat, így a mélyhűtőben, a fagyasztott borsó és a sóskamártás között megtalált jégaku tarkómra és homlokomra szorításával próbálkozom.
  • Pisilés. Érdekes, napközben nem is volt vészes a gyakorisága, annál inkább az éjszakai nyolcas átlagom, ami lassan lement a felére, úgyhogy tegnap pl. csak négyszer másztam ki az ágyból.
  • Vízivászat. Itt is megfigyeltem, hogy míg nappal figyelnem kell a megfelelő mennyiség feltankolására, addig álmomban kiszáradok???!!! Az éjszaka leple alatt megiszom kb. 1-1,5 liter ásványvizet. Eddig csak a pisitúrák után húztam meg a palackot, de mostanában felébredek arra, hogy kiszáradt a torkom, mint a sivatag, s kábán tapogatózom az éjjeli szerkrényen elhelyezett vizesüveg után.
  • Kívánósság. Nem vettem észre, hogy megvesznék bármilyen ételért, vagy különleges ízeket kívánnék, és a kezdeti hamburgerbuciszagolgatásról is letettem. Inkább a nemkívánósság a jellemzőbb rám, mint pl. eddig tele volt a hűtőnk gyümölcsjoghurtokkal, melyekből szívesen fogyasztottam naponta egyet-kettőt, most viszont csak Farkas kanalazgatja a mézes és műzlis változatot is, mert egyszerűen nem esne jól nekem, de helyette viszont élénken érdeklődöm a natur ivóskefír iránt.
  • Hastáji fájdogálások. A lajosszerű görcsök az első pár hét után megszűntek, most viszont többfajta fájdalmat tapasztalok a pocakom körül.
  1. Hirtelenbelenyilalós: minden előjel nélkül érkezik az erős, villámütés szerű nyilalás, a pocakom különböző részeibe. Némelyik olyan durva, hogy pár percre le kell ülnöm, s van olyan is, hogy sorozatban érkeznek, s a frászt hozzák rám.
  2. Köldökszúrkálós: na ez meg olyan, mintha kívülről a köldökömbe szúrkálnának egy tűt.
  3. Alulsajgós: egészen a pocakom alatt, ahonnan gömbölyödni kezd, ott érzékeny, fáj, és akár több órán keresztül is megmarad. Nem nagy fájdalom, de érzem rendesen.
  4. Szétdurranós: Ez nem is fájás, inkább olyasmit észlelek, mintha mindjárt szétpukkadna a hasam, kemény és feszül.
  • Fáradtság és nemalvás. Bizony, a kettő együtt jár. Délután három körül alig bírok magammal, lehúz a fejem és ásítozom, aztán később feléledek, de csupán kilencig bírom, s kifekszem. Viszont éjfél előtt felkelek, és kb. hajnali háromig megszakításokkal szunyókálok ugyan, de onnantól jönnek a hánykolódások, egy-két órás ébrenlétek, esetleg sírdogálások.
  • Büfizés. Ez a tünet is némileg enyhült az utóbbi két hétben, így kevesebbet sziszegek étkezések után, ill. akkor is, mikor a hányiger megkörnyékez.
  • Hangulatingadozások. Örömmel számolhatok be arról, hogy a vasalós kitörésemen kívül nem igazán vagyok semmivel sem érzékenyebb, mint a babavárás előtt. Ja, hogy sokat bőgök, meg agyalok a megváltoztathatatlanon? Hogy órákig képes vagyok megzakkani a kóbor kutyák látványán, vagy hajlott hátú magányos nénikéket figyelve? Eddig sem tettem másként.
  • Cicifeszülés. Pár hete megszűnt. Most inkább vakaróznom kell, ami nem túl elegáns. Krémezem, és minden alkalommal, mikor tükör előtt állok, megdöbbenve látom, hogy milyen barna középtájon, s húmekkorák.
  • Hasvakarózás. Ez újdonság, most kezdtem. Egyelőre testápolóval kenem a rohamosan terebélyesedő hordómat, de készülök beszerezni valami speciális kenceficét is.

Füllhallgatóm nem lévén, felvonultam a hálószobába háromfős eb-sleppemmel, betettem a babamuzsikát a CDlejátszóba, feltekertem a hangerőt, kényelmesen elhelyezkedtem az ágyon, ahol szőrösrajongóim elfoglalták pozícióikat a lábam környékén, s átadtam magamat a zenének. Nem mondom, gyönyörű komolyzenei darabokat válogattak össze, de egyáltalán nem állítom, hogy felvidító, életigenlő művek lennének, sőt. Mire Farkas feljött utánam, már kellő képpen felborzolódott a lelkem, s bár élveztem az ismerős dallamokat, mégsem javaslom relaxálóshallgatózásra.

Letérdelt az ágy mellé, fejét a szabadon hagyott pocakomra tette, fülét a köldökömre tapasztva, s hosszasan hallgatózott. A muzsika, a kék égen tolakodó napfényben fürdőző bárányfelhők, a tüskéshajú feje a hasamon, s az a tudat, hogy a kettőnkből lett Migyerekünk apró kis mozdulatait fürkésszük, úgy elöntött szeretettel, hogy már nem fért a lelkembe, s megállíthatatlanul potyogni kezdtek a könnyeim, olyan sűrűn, mint mikor egy lánc elszakad, s szépen sorban legördülnek a gyönyszemek a vékony szálról.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr60699596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.10.10. 18:06:35

Piroska, gyönyörűen írtál!!!

Katónéni 2008.10.10. 20:05:28

Gyöngyszemek a könnyeid, az arcodon peregnek .
Lábaidnál ott hortyog egy egész állatsereglet.
Kisbabádnak édesapja ölelgeti pocakod...
Kívánok még,
sok-sok ily gyönyörű pillanatot!

Ölellek:Kató

Katónéni 2008.10.10. 20:34:56

Úgy vágyod mára pilleszárnyak rezdülését?
Mert tengermorajlás mégsem lehet.
De szíved lüktetése eddig ,
elfedte az apró kis jelet?
Tudod, hogy ott benn integet már,
üzenne néked kisbabád?
Fülelj bele az éji csöndbe!
Kopogtat halkan,
s Te érzed majd a Csöppkelányt.

cucka 2008.10.10. 22:28:56

A soraidból túlcsorduló szereteted belőlem is robbanásszerűen kihozta a könnyeket... a "nagyonjóleső-megkönnyebbülős" fajtájúakat! Köszönöm, Piros! :)

mamacs 2008.10.11. 09:42:20

Kedves Piroska! Nemrégen találtam a blogodra Dominóék oldalán,és el kell mondjam, nagyon tetszik,ahogy írsz!:)
További gyönyörű és problémamentes babavárást kívánok ismeretlenül is! Egy kétgyermekes anyuka

Niki- picurAnyu 2008.10.11. 17:52:14

:) Hamarosan érezni fogjátok már. :) Szinte bármelyik percben megérezheted ezt a csodát. :)

Pankababa 2008.10.13. 16:07:39

Kérlek siess a kencefice beszerzésével, nehogy úgy járj, mint én. Sajnos egyik napról a másikra szó szerint szétszaakdt a bőrőm, kenhettem bármivel....de ez attól függ, hogy miyenek akötőszövteid, hajlamos vagy-e striára, vagy nem....ja, és kamuzik, aki azt mondja, hogy elmúlnak a csíkok....sajnos...(tudom, nem reklámhely, moderálj nyugodtan, de a piacon elvileg a babe és a vishy stria elleni kencéje a legjobb...hát, nem tudom, én mindkettőt használtam, de nekem nem segített semmi, de én amúgy is az a típus vagyok, aki vesz egy nagy levegőt, és rögtön lesz 2 csíkja...)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.10.13. 18:23:19

Csillus! Köszönöm:-)

Katónéni, Katónéni!!!!! Mekkora vastag könyv lesz ez!!!!! Honnan a sok versikéd????? Ölellek, Piroska

Cucka! Én köszönöm:-)

Mamacs! Üdvözöllek itt, és köszönöm szépen a jókívánságokat, szeretettel látlak! :-)

PicurAnyu! Jajmár úgy akarom:-)

Pankáék! Igyekszem beszerezni egy speciális errevalót:-)
süti beállítások módosítása