Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hová lett az alvókám

2008.10.05. 20:00 | piroskaesfarkas | 15 komment

Olyan vagyok, mint egy zöldséges stand nyár derekán: felül sárgadinnyék, alul méretes görögdinnye. Mindenkinek van egy megjegyzése a hasam láttán, kedvesek, vagy viccesnekhitt nemisazok, furcsák vagy helyesek, netán értetlnekedősek, úgy mint "én ekkora hassal mentem szülni", "nem lehet, hogy mégiscsak ikrek?" majd mikor elmagyarázom, hogy legalább nyolcszor nézték már ultrahangon és egyedül van, nem adja fel "talán elbújtak egymás mögé", "hú de hegyes, biztosan fiú lesz!", "simogatnivaló gömböcke", "talán elszámoltátok a dátumot, és már sokkal előrébbjársz, a végén még megérkezik a fa alá".

Büszke vagyok virágbaborult nőiességemre, s peckesen feszítek erősen gömböcösödő pocakommal, s eszemben sincs takargatni bő lebernyegekkel. Míg másnak ilyenkor még alig látszik a babásodás, nekem valóban hatalmas dinnyealakot ölt a hasam, amit egyrészt a már eredetileg is ott elhelyezkedő fókazsírommal magyarázok, másrészt pedig anyai alkati örökségre vezetek vissza, mivel Anyika, aki igen vékonyka és sportos alkat volt, mindkettőnkkel akkora gömböcöt növesztett, hogy rögtön ultrahangra küldték mert ikreket sejtettek odabent, és három hónapos terhesen már alig bírta bekötni a cipőjét.

A lassan és visszafoghatatlanul agyamban elterjedő rózsaszín köd ellenére vannak nehezebb napok, gyötrelmes forgolódós éjszakák, amikor úgy érzem, sosem száll fel az éjszakai sötétség, s míg azelőtt barátom volt a holdfényes éjjel, most nem győzöm kivárni a hajnali derengést, hogy álmatlanságomból feloldozást nyerjek.

Este kilenc, fél tízre vagyok kalibrálva, s akárhogy erőlködöm, nem tudom tovább kipöckölni a szemhéjjamat, s mint egy rossz redőny, amelyben elromlott a kiakasztó, s hirtelen mázsás súllyal zuhan alá, úgy csukódnak le a szemeim egy pillanat alatt, s már alszom is. Éjfél előtt a szokásos hólyagszorításra ébredek, azzal az érzéssel, hogy biztosan hamar itt a reggel, s mikor ránézek a zenedoboz lapján kéken villogó számjegyekre, csalódottan veszem tudomásul, hogy még el sem kezdődött a holnap. Innentől így megy ez egész éjszaka, óránként kimászom az ágyból, nyűgösen konstatálom, hogy az idő csigalassú tempóra váltott, s azon bosszankodom, hová lett az a tökéletes alvókám, ami olyan pompásan működött, s ha fel is ébredtem egyszer-kétszer, örültem, ha még fiatal az idő, s tudtam, hogy még lesz lehetőségem visszaaludni.

Pár napja fél háromig vonultam a fürdőszobába, majd csoszogtam vissza a paplan alá, de utána sehogy sem jött álom a szememre, s egyre elkeseredettebben igyekeztem kizárni a fejemből a gondolatokat, amitől azok csak méginkább tolakodtak vissza, míg megelégeltem a forgolódást, a szélvihar zajainak fülelését, a távoli fények bámulását, s lecaplattam a konyhába, hogy főzzek egy forró citromos, gyümölcsmézes teát, hátha az segit. Később ismét lementem, hogy kekszer keressek az égő gyomromra, de nem találtam kedvemrevalót. Majd harmadszor is lecsattogta a papucsomban, hogy meggyőződje arról, hogy kihúztam a forraló dugóját a konektorból. Rémes.

Óvatosan közlekedtem, talán csak a sóhajtásaim lehettek hangosak, mert egy idő után Farkas is felébredt, s érdeklődött, miért mászkálok egész éjjel. Felhajtotta a takaróját, kinyújtotta a karját, s javasolta, kifliződjek szorosan hozzá, csukjam be a szemem, s próbáljak meg aludni. "Mi a baj Vöröske? Úgy dobog a szíved, s olyan kapkodva veszed a levegőt, mint aki órák óta fut?" Na és ekkor elkezdtem eláztatni a mellkasát, zokogtam hallkan, s szipogva magyaráztam érthetetlen másállapotomat, hogy nem ismerek magamra, mintha nem is én lennék a bőrömben, nem tudok aludni, utálom a régen úgy szeretett puha sötétséget, mintha csak attól félnék, hogy egyszer nem jön el a reggel, és furcsa gondolataim vannak, félek és szorongok, de nem tudom az okát, brühühühü.

Nem tudom, meddig soroltam, s Ő meddig simogatta az arcomat, de egyszer megakadthatott a lemezem, mert végre elaludtam.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr1697728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye (törölt) 2008.10.05. 21:59:52

óóóó, de drágák vagytok... Piroskám... ügyet se vessél a megjegyzésekre...most teljesedik ki nőiességed... élvezd minden percét, pillanatát...

Az éjszakák?? Hmm.. Bújj szorosan minél többször és hamarabb Farkashoz, hogy álomba ringasson...

És minden rendben lesz... higgyj nekem... Puszi!!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.10.06. 08:18:23

Jó olvasni, ismét. A pocidra légy büszke, ne rejtegesd, hisz szereted, szerintem jól csinálod. :)
Éjszakai álmatlanságra sok ismert tipp van, nem írom le őket. Bújj a párodhoz, hátha a közelsége, a melegsége segít, de esetleg álmodozhatnál, és egyszercsak összefolyna az igazi álommal - én általában rétet képzelek el minden apró részletével, ott sétálok, neszezek, majd álomba szenderülök. Remélem hamarosan ki tudod pihenni magad éjszakánként!

Meske 2008.10.06. 09:10:36

Drága Pirosom! Elősz9ör is találkozunk kell már, hogy megsimítsam gömbölyödő pocakodat!
A másik, hogy azt hiszem zseiniálisan kitalálta ezt valaki...így készül az anya az álmatlan éjszakákra...úgymond előedzés ez. Hiszne ha 9 hónapig édesdeden aludnál, akkor ha megszületik Kisfürtös, sokkként érne az éjszakai "ügyelet" mellette.
Puszillak és ölellek!

Niki- picurAnyu 2008.10.06. 09:11:19

:) Olyan jó, hogy rajtad már most a 16. héten látják babás vagy. :)
Vannak, akik rajtam még mindig nem veszik észre, pedig szerintem már elég kismamis pocakom van. :) És tegnap úgy vettem észre, hogy nem kerek, hanem hegyes. :)

Az alvatlanság pedig. ... Egyik napról a másikra jelentkezett nálam. Egyik nap még állva is elaludtam, másnap már kukorékoltam hajnalban. :) Mostanában újra kukorékolós napjaim vannak. :)
Meleg tejecske az ágyban, hátha segít. ;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.10.06. 10:49:03

Pöttye Kedves! Így legyen, így legyen!!!:-)

Lily! Kölcsönveszem a rétedet valamelyik éjjel!:-)

Meske Kispofám! Akkor kérdezd meg a férjedet, hogy mikor dolgozik éjjelbenyúlósan, és akkor kilengünk mi ketten/hárman:-)

PicurAnyu! Te viszont szép vékony vagy, és nem lesz gondod utána visszanyerni az alakodat!!:-) Hamarosan látják már rajtad messziről is, meglátod!:-)
Én meg irigykedem, hogy Te érezheted a Kicsi mozgását, én meg még csak a saját kalapáló szívemet érzem csak:-(
Ó, az álmosság most is jelentkezik, a munkahelyemen, délutánonként.......

Niki- picurAnyu 2008.10.06. 11:15:37

:)))) "Szép vékony!" Ez édes!!!! :))) Na mindjárt küldök neked egy meghívót, akkor majd látod, tényleg vékony vagyok-e. ;)
Amúgy meg azt vettem észre, nőtt a pocakom, úgyhogy kíváncsi leszek ez mennyire fog visszajönni holnap a heti pocakfotózáskor. ;)
Ami meg a mocorgást illeti, hidd el, hamarosan ti is fogjátok érezni. Én 15 hetesen éreztem először valamit, aztán jött 2 hét szünet, mikor az agyérgörcs kerülgetett, miért nem érzem a kicsit. Utána és volt olyan nap, hogy 1-2X lökött egyet, 1-2 napig semmi. Biztosra a 20. hét után tudtam mondani, hogy "na igen, ez már ő". És persze ahogy telnek a hetek, egyre többször, egyre erősebben lehet érezni. :) De hamarosan ti is megtapasztaljátok, és fantasztikus érzés lesz!!!!
Álmosság. ... Pironkodva bevallom, mikor én dolgoztam, bizony nem csak jelentkezett az álmosság, én el is bóbiskoltam, aztán riadtan ébredtem, hogy hol is vagyok, mi történt. :S

Kryszti 2008.10.06. 13:20:03

Jujj, én is jó korán kezdtem el láthatóan gömbölyödni, igaz két pocaklakóm volt. Sőt, a dupla fiús pocak egyre csak növekedett hegyesen előre, a végén már a szemből jövők csak azt láthatták, hogy jön elől egy csúcsos nagy strandlaszti, aztán egyszer csak megjelenek én is. :) De élveztem. Viseld Te is büszkén gömbölyödésedet, és nagyon jó, hogy nem takargatod! :) Apropó, tervezed, hogy pocakfotókkal lepsz meg minket?

A zöld komód átalakulását, és Füleske szobácskájának további alakulását kíváncsian várom. :)

cucka 2008.10.06. 16:59:06

Én is a hamar pocak-gömbölyödők táborába tartoztam, 8 hetes kismamiként már kismama naciban feszítettem, mert a többi nem gyütt rám. ;)
Élvezd ki minden pillanatát ennek az állapotnak, most büntetlenül gömbölyödhetsz és ebéd után sem kell behúzott pocakkal közlekedned! ;)
Az első trimesztert gyakorlatilag végigaludtam, de nem ám, hogy "csak" este fél 9-kor zárult a pillám, hanem, már a közlekedési járműveken is bóbiskoltam hazafelé jövet, aztán hazaérve bezuhantam az ágyba, majd üdvözöltem a Zuramat és még az esti híradóig sem tartottam ki. :)
Pocaksimi Füleskének! :)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.10.06. 17:48:13

Ez a lemezelakadás nagyon aranyos! Természetes, hogy kicsit szorongsz, annyi eddig nem volt dolog történik most veled: lelkeddel, testeddel. De szuper, hogy a párod meg tud nyugtatni, sőt elaltatni :-)

Piroska 2008.10.06. 17:50:02

PicuraAnyu! Köszönöm a meghívót, jártam is ott, és bizony továbbra is tartom, hogy olyan vagy oldalról, mint egy nádszál, amin középtájon jár egy pettyes katicabogár:-)


Kryszti! Igen, az unokanővérem is hatalmas pocakkal rendelkezett, mikor a fiúk laktak odabent, pont mint Nálatok:-)
Pocakfotókat nem tervezek, de aztán még az is lehet:-)
A zöldkomód bár már csak alakulna, de vacakol az asztalos, még az árajánlatig sem jutottunk el......

Cucka! Én is megvettem jópár hete a pocakgatyót, mert sokkal kényelmesebb és elegánsabb megoldás, mint az összegumizott eredeti nadrágom:-)
Üvöltöztél a Zuraddal? Menetrendszerűen?:-)
Köszönöm, már adom is át a pocaksimidet!:-)

Piroska 2008.10.06. 17:51:04

Bogaram! Hát igen, a másállapot....És tényleg mennyire az!!!!:-)

Pankababa 2008.10.06. 22:32:24

Sajnos nincs praktikám az alvásra, mert ezzel sosem volt gondom, egyet viszont tudok: Addig aludj Piroska, amig lehet!!! Mert ha itt a bébi hiába minden....persze lehet, hogy jó alvó lesz Füleske (én is ezt reméltem Pankáról, s lám, egy év alatt 2-szer aludta át az éjszakát...khmmkhmm) Terhesen túlcsordulna a hormonok (s némelyeknél nem is áll vissza a régi rend-pl én) az a jó, hogy a Farkas jóember és bár fogalma sincs, mi a szösz történik veled, csendben simiz és okosan tud hallgatni, ez tök jó. Pocakodra nagyon kíváncsi vagyok továbbra is, mint mindneki, tudom, nem vagy mutogatós, de egy fejkitakarós Füles-lak bemutató azért jó lenne, hm? (ui: biztosan rájöttél már, de mi ugyanazok vagyunk, akik korábban Cukiék néven futottak, az a fórumnevem volt, és valamiért azzal mentem a blogodon, de amióta blog.hu-sok vagyunk azóta alapban be vagyok regisztrálva minden blog.hu-n, na off.....)

Niki- picurAnyu 2008.10.07. 16:06:51

:))))) Ezen jót nevettem! :)))
Na és elölről? ;)

Piroska 2008.10.08. 14:21:35

Pankáék! Aludnék én, ha tudnék....:-( Két napja migrén gyötör, ill. ez már a harmadik, hogy a fene egye meg a Komiszt!!!!!!!!????
Túúúúdom, hogy TI vagyoktok:-)

Picuranyu! Előlről is ugyanaz:-)
süti beállítások módosítása