Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Zöldkomód

2008.10.03. 08:00 | piroskaesfarkas | 8 komment

A dolgozóban unatkozó, ajtó mögött eldugott öreg komód lett a befutó, mely megfelelő keretet kapva, majd azzal együtt átfehéredve komoly szerepet kap az egyszerlesz babaszobában.

Ez az a bizonyos komód, amelyet egy lomtalanítás alkalmával a forgalmas, többsávos út járdáján, a kupac tetején láttam meg, zuhogó esőben, robogó taxi ablakából kiszúrva, s azonnal riasztottam a jó meleg irodában békésen üldögélő Farkast, hogy legyen olyan drága rohanjon oda autóval, s szíveskedjen sürgősen lecsapni rá, s rángassa be a csomagtartóba. Később felhívott "Szó sem lehet róla, hogy én ezt az ocsmány, szétázott, büdös zöld vackot betegyem a kocsiba!!!????" - s úgy tűnt, hiába érvelek, igyekszem komoly érzelmi zsarolást bevetni, nem lesz enyém a zöld komód.

Későn ért haza, csöngetésével kiugrasztott az ágyból, s lerendelt a ház elé, hogy segítsek, mert bevásárolt. Durcásan, köntösbe tekerve caplattam le a lépcsőn, s ahogy a ház elé értem, már láttam, hogy a csomagtartó nem műanyag bevásárlózacskókkal van teli, más takarja el a kilátást a hátsó abalk felé: a büdös, zöldkomód.

Lemarattuk róla a festéket, kipofozták a fiókokat, helyére került a szemétkupacnál elgurult lába, kiszellőztettük, s kicsit kikupálódva bekerült a szobába, hogy egyszer majd lecsiszoljuk, s kellemes, narancsillatú pácot kapjon. S most jött el a zöldkomód ideje!

Első lépésként találnom kellett egy olyan asztalost, aki hajlandó kisebb munkákért is ellátogati hozzánk, s nem csak a zsírosabb nagy megrendelésekre hajt, s ha már elhagytuk a fővárosunkat, s kiköltöztünk egy nemmesszi városkába, akkor fellendítem a helyi szakipart, s helybéli mestert keresek a feladatra. Találtam is egy kedves fanyűvőt, aki meghallgatva az elképzeléseimet, látva a jelöléseimmel tarkított képeket a fejét vakargatta, s arra jutott, hogy azúgynemjó, ahogy én akarom. De ugye engem sem faragtak puha fából, s hogy bebizonyítsam neki, mégiscsak valahogy megoldható a dolog, reggel minden lehetséges szögből lefényképeztem Mici barátnőm kisfiának hasonló pelenkázóját, ami pontosan úgy le- és fölhajtható, ahogy azt én szeretném, anélkül, hogy a két év alatt egyszer is leszakadt volna a gyerek feneke alatt....Mellesleg ilyen leven működött a kéksárgasvéd bútorbolt már nem forgalmazott modellje is, úgyhogy ha nekik ment, az én asztalosomnak is tudnia kell.

Ha ezt az akadályt leküzdöttük, s talán jövő héten elkészül a pelenkázó, fölötte kis akasztgatós polccal, valamint a fűtőtest fölé megrendelt konzolos tartóval, mind mehet az antikolós varázshelyre, hogy a szekrénnyel egységes fehér ruhát kapjanak. S nem marad más hátra, mint várrni a kakis popsira:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr42678943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.10.03. 16:56:23

Piroskám el vagyok ájulva teljesen az ízlésedtől! Nagyon gyönyörűek ezek a bútorok:) Azt sajnálom, hogy nekem jelen felállás szerint ilyenem nem lesz, mert nincs hozzá helyem:( De még változhat a dolog és akkor még az is lehet, hogy meglátogatlak tanácsot kérni:)
Puszi:)

Katónéni 2008.10.03. 22:17:53

Babaszoba készül Tündér Kicsikének.
Minden bútorában csupa Jótündérek.
Öreg Szekrényanyó, aki ugye dúdol,
mindent megkérdez majd a Vén Komód Úrtól.
Megfontoltan dörmög, válaszát fontolja:
-Úgy hallom, Kislány lesz!
-Már mindenki tudja?
Sejtelmes mosolygás illan át a szobán...
Mind elálmodoznak a születő babán.
-Ki sír a sarokban?
-Szegény, nagyon friss még!
Könnyeit törölve szipog ott egy kisszék.

Piroska 2008.10.04. 18:08:32

Bolytikám! Hát nagyon köszönöm, de ezeket én csak ide összeollóztam, nem az én ízlésemet dícsérik.
Egyébként piciben is nagyon bájos dolgokat lehet elképzelni, én már csak tudom, Anyikámékkal 40 nm-en laktunk 20 évig, négyen:-)

Katóka, hát tudod!!!!! Annyira nagyon helyes ez is, imádom!!!! Köszönöm szépen Kedves!!!!! Ölellek,Piros

Katónéni 2008.10.04. 19:20:51

Piroskám!
A bejegyzéseid nyitnak meg bennem "valamit" .
Igyekszem nem túlzásba vinni, de ha megszáll az "ihlet", majd írok.
A címe lehetne: Babaváró - dalok Füleskének...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.10.06. 10:45:08

Katónéni! Nem hiszem, hogy túlzásba tudod vinni!!! Úgy örülök Neki! És nyitok egy sorozatot, és beteszem őket külön bejegyzésbe! :-)
Ha összegyűlik egy csokorravaló Füleskének szóló, esküszöm, kiadjuk, jó?:-)
Ölelgetlek, Piroska

Pankababa 2008.10.06. 13:18:37

Annyira jó ez a Füleske-váró időszak, hogy ha nem vigyázok mindjárt kedvet kapok én is egy kistesóhoz:-)))

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.10.07. 18:18:20

óóó anyám, ezek gyönyörűek!!!
süti beállítások módosítása