Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nem-de

2008.10.01. 08:00 | piroskaesfarkas | 23 komment

Nem is bántam a reggeli négyötvenes felkelést, mert úgyis csupán röpke időre bírtam elbóbiskolni, tekeregtem a felhalmozott párnák között, szomjas voltam és korgott a gyomrom, de a beígért vérvétel miatt egyiket sem csillapíthattam. Vártam már, de ugyanakkor szorongtam is a mai vizsgálattól, bennem volt a félsz, hogy Dr Pontjó talán még mindig látni véli azt a kis dugószerű valamit, s az egész rettegés kezdődik előlről.

A nappal már majdnem bekebelezte az éjszakai sötétséget, mikor a reggeliző elé értünk. Farkas bedörmögte a szendvicsét, én pedig az éhgyomorkényszer végett elraktam a magvas bucimat és a tejesKV-t a táskámba. Fél nyolcra rendelt be minket az orvosom, de jóval háromnegyed után érkezett, hosszú lábaival két lépéssel átszelte az üres várót, ahol csak én üldögéltem pasi társaságában, kezemben a mappát szorongatva. Köszönésünkre nem reagált, s kezdem azt hinni, hogy rosszul hall, mert olyan nagyon halkan beszél, hogy gyakorta vissza kell kérdeznem, hogy kiderítsem, mit is mondott. Ő egy olyan fura fazon, amilyennel még nem találkoztam, és nem tudom, hogy kezeljem, vagy mit miért nem/csinál.

Kitárta a kuckója ajtaját, komótosan felkapcsolgatta a monitort, majd lekapcsolta a nagyvillanyt, hogy csak a halkan búgó berendezések és az asztalilámpája vonja barátságos fénybe a szobát. A vékony keretes szemüvege is a helyére került, egészen az orrnyergére lecsúsztatva, majd szöszmötölni kezdett az iratai tetején talált tekergetős bélyegzővel. Tétován álltam az ajtó előtt, lesben a jelzésére, hátha csak a szemöldökét húzgálja felfelé, vagy a cipője orrával bök felém, vagy a mutatóujja végével integet, s ha nem koncentrálok eléggé, észre sem veszem az alig láthatjó jeleket. Farkas szájáról sikeresen leolvastam az "egyáltalán tudja, ki vagy?" kérdést, de csak kigülülő szemekkel és egy vállrándítással válaszoltam. A jelzések elmaradtak, így a küszöbig merészkedve zavartan bejelentkeztem "elnézést doktorúr, bemeheteeeek". Még mindig a pecséttel babrálva eldörmögött egy "várjon"-t, majd kisvártatva egy "mitakar"-t.

"xy vagyok (vagy tényleg nem ismer meg, vagy csak nem mutatta jelét, így pontosítanom kellett, hogy felgyulladjon a villanykörtéje), akinél egy hete nyitott gerincet diagnosztizált, és ma rendelt vissza a doktorúr...." -és beléptem a vizsgálóba, becsukva magam mögött az ajtót. "Nekem nyolckor el kell mennem"-modta, mint aki nem érti, mit lábatlankodom ott, majd magyarázkodásba kezdtem, hogy mi fél nyolc óta itt várjuk, hiszen Ő rendelt be ekkorra, nem én zaklatom szándékosan.

Elővettem a dossziémból a genetikustól kapott jelentést, s óvatosan megkérdeztem, hogy megnézi -e, majd mikor nem jött reagálás, ismét feltettem a kérdést, mire azt mondta, "majd" (egyébként végül nem fordított rá nagy figyelmet, úgyhogy távozáskor egyszerűen eltettem). "kapszkodjak fel az ágyra?" - folytattam, mire biccentett, s már nyomta is a zselét a pocakomra, s a kivetítőn feltűnt Füleskénk.

Sokáig megint szótlanul csúsztatta ide-oda a szerkezetet, s már-már kezdtem azt hinni, hogy ismét valami baj van, és egyébként is próbálok közelebb kerülni hozzá és "haverkodni", úgyhogy én szólaltam meg "Fürkészem a doktorúr arcát, hátha a vonásai elárulnak nekem valamit, mert talán jobban kiigazodok rajta, mint a monitor mákos képén!" -jegyeztem meg széles mosollyal. Semmi. Nem adom fel. "Elnézést kérek, hogy múltkor annyira kiborultam (egyébként nem is, de gondoltam, rávezetem egy kis együttérzéskimutatására), de annyira nagyon ránkijesztett ezzel a problémával, de nagy megkönnyebbülés, hogy mégis úgy látszik, nincs baj, ugye?"

"Jobb megnézni az ilyen dolgokat, és nem átsuhanni rajta, hogy talánnemisaz, és utánajárni."-válaszolta határozottan, mereven a monitort bámulva.

"Ééééés, most mindent rendben talál?"-tudakoltam. "Most nincs itt semmi." -mormogta. "Esetleg nem lehet látni a nemét? Mert nagyon boldog lennék (kit érdekel ugye:-), ha megtudhatnám"-mézeskedtem ismét. "Ez egy kislány. Igen, valószínűleg kislány." És boldog voltam.

Tegnap elhatároztam, hogy ha nem lesz olyan, mint amit minimálisan elvárnék tőle, akkor nem hagyok ott borítékot, talán majd legközelebb, és mivel úgy éreztem, hogy az elején fogalma sem volt róla, hogy ki vagyok, és a múltheti sokkhatás után még csak annyit sem mondott, hogy "nyugodjon meg Piroska, úgy látom, mégsincs semmi baj", vagy hogy "Örülök, hogy minden rendben.", nem is hagytam. Viszont elhatároztam, hogy a szeme közé nézek (nem sikerült, mert valahogy nem könnyű elkapni a tekintetét, mindig piszmog valamivel), és élőegyenesben érdeklődöm "hogyéradjaaszüléstha?". "Doktorúr! Tudom, hogy kellemetlen lehet a kérdés, de én mégis szeretném tudni előre, hogy van -e Önnél meghatározott tarifája a szülés levezetésének, hogy tudjak ezzel kalkulálni, ne legyen félreértés!" Erre Ő: " Öööö, slkjslkdfj, (majd krákogás)lkjg nemszoktam jdfkjjfk"-brummogta a nemlétező bajsza alatt. "Elnézést, nem értettem." -majd megismételte az előző "mondatot", egészen halkan és érthetetlenül motyogva, amiből csak annyit lehetett kihámozni, hogy "nem szokott". Nagyot sóhajtottam, majd bájosan folytattam "Akkor úgy működik, hogy annyit amennyit gondolok?" Jaj túúúdom, hogy nagyon suta mondatösszetétel, meg talán tiszteletlen dogol ilyen nyiltan rákérdezni, de Ő sem segít nekem eligazodni semmiben, úgyhogy még mindig jobb volt ez így. "öööö, jfjffk, igen...jkdfhjk". Hát így.

Mégsem kellett vérvételre mennem, mert a múltkor ugyan jeleztem, hogy ma még nem töltöm be a 16. hetet, de akkor erősködött, most meg belátta, hogy jétényleg, és jövő hétre tette át a böködést, és három hét múlva pedig újra találkozunk. Ezúttal nem nézett méhszájat, és nem nyomtatott ki képet sem a piciről, sőt azt sem láttam, hogy leírta volna a mai rerdményeimet, de lehet, hogy tárolja a gép, vagy most úgysem volt lényeges.... 

Előhúztam a listámat, amire pontokba szedtem a kérdéseimet, de láthatóan már rövidre fogta volna a végét, így a nadrágomat húzgálva hadartam el, hogy időnként fáj a hasam, görcsösen, szúrkálósan, meg néha olyan, mintha gombostűt böködnének kívülről a köldökömbe,   vajon ez normális -e. Állítólag igen, a hashártya csinál valamit, és érzékeny, vagy a hashártyával más csinál valamit, de a lényeg, hogy érzékeny és jólvanezígy. A heti egy panadol nem sűrűszedésnek számít, az is jólvanezígy. A büfizést, az elevit szedést és az új vasszirupomat már nem tudtam megkérdezni. Elkértem a zsebébe tűzött tollat, és feljegyeztem az időpontokat, amiket lediktált, majd elmorzsolt egy "Rendben Piroskám"-ot, és újra piszmogni kezdett az asztala körül.

Valahogy úgy vagyok Vele, hogy mégis Nála hagyom a bizalmamat, mert most már egy kihívás nekem ez az ember. Ha nem Joepapa komoly és elismert orvos barátai, valamint  egy számomra igen kedves és fontosvalaki ajánlja, akinek nagyonis adok a véleményére, egyrészt a szakavatottsága miatt, másrészt a szép lelke és jó meglátásai végett, már valószínűleg otthagytam volna Dr Pontjót. De mindketten figyelmeztettek előre, hogy Ő egy mufurc hangulatember, de vajból van a szíve a tüskéi alatt, és nagyon jó a szakmájában, s nem véletlenül jár hozzá egy csomó doktornő más kórházakból, és a pokróc természete ellenére mégis annyi kismama ragaszkodik hozzá. Elkélne nekem egy használati utasítás Dr pontjóhoz, mert bár tudom, nem azért megyek oda, hogy megölelgessen, de olyan jó lenne egy egészen picit közelebbkerülni hozzá, mert mégiscsak Nála szeretnék szülni.

Még fürkészem, és ezért is a ráfókuszáló, bőlére eresztett, cseppet sem lényegretörő, rémületesenhosszúranyúlt, rétestészta bejegyzés.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr21690270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.10.01. 12:33:02

Tiszta Dr. House-os feeling.
Hát maradj nála. :)
Most akkor tarifa annyit amennyit gondolsz?:)

Szeretem a bejegyzéseidet.. :)

Pöttye 2008.10.01. 13:31:04

jA, ÉS KISLÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁNY... Gratula :):):) Jöhet a lila-szobácska :)

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.10.01. 13:35:57

Nekem már a múltkori vizsgálat óta nem szimpatikus dr Pontjód...az, hogy valaki hangulatember vagy pedig magasról tesz rá, hogy eligazítson/válaszoljon/segítsen neked, szerintem nem ugyanaz a kategória. Úgy tesz, mintha meg sem ismerne...?! És a múltkori félre-diagnózisa felett szó nélkül átsiklani sem illene szerintem (persze abban igaza van, hogy jobb megnézetni a leghalványabb gyanú esetén is, de nem tetszik nekem ez a stílus).

Egyébként pedig: én éreztem, hogy pici lány lesz! : ))))

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.10.01. 13:53:24

a kislány az jó (pont mint egy kisfiú)

a szülésig még van ideje bevésni téged az emlékezetébe... de azért tiszta haszon, hogy pont akkor pont arra járt, ahol ti vártatok rá :)

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.10.01. 15:13:33

Hát, szerintem legyen inkább jó szakember, mint kedvesnyájas...Nekem ez a fontosabb..Vigyél magaddal mindig valakit, ő majd megölelget utána ;)

Niki- picurAnyu 2008.10.01. 15:57:53

Hát, érdekes egy doki. :) Feleslegesen tuti nem beszél, épp mint az enyém. :)
Amúgy nagyon jól kérdeztél rá, ha belegondolok, hogy én lazán nekivágtam, hogy "Mennyi lesz a szülés doktor úr?", hát most ég a fejem. :S
És gratulálok a kislányhoz. :)))) Akkor mégiscsak jó és szép lesz az a lila szoba. ;)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.10.01. 16:21:40

És nem mondta, hogy "Asszonyom, önnek élősködője van!" mert akkor visszakérdeztél volna, hogy "és nem lehet valamit csinálni?" és erre ő "most már nem. majd néhány hónap múlva elhagyja a gazdaszervezetet, de továbbra is gondoskodnia kell róla, ha jól elnézem még 18-2O évig biztos nem szabadul tőle" by dr. H.
egyébként már akartam mondani, hogy tényleg, hagy a csudába ezeket a kezdő kismama hóbortokat, hogy mosolyogjon a doktorúr és a nővér, meg hogy milyen márkája van a babakocsinak, stb. nem ezen múlnak a dolgok. háziolvasmány:
velvet.hu/poronty/2008/09/29/ha_ujra_kezdhetnem_1/

Pöttye 2008.10.01. 16:53:57

Csetten, a cikk nagyon jóóóóóóó!:)

cucka 2008.10.01. 16:56:44

Örülök, hogy minden rendben Veletek! Nameghogy kislány!!! :)
(itt vagyok én is, csak csöndben szoktalak olvasgatni. : )

Piroska 2008.10.01. 17:35:47

Először elkapott a forgószél, s azonnal mentem volna ebédidőben babaruhákat válogatni a közeli boltba, hiszen már nem néznének bambán, mikor mekérdezik, hogy kislánynak vagy kisfiúnak lesz, én meg azt mondom, hogy még nem tudom, és olyanokat mutasson, ami bárkinek csinos lehet:-) És persze rögtön értelmet nyert az eddigi hasonló vásárlásaim alkalmával megtörtént kilengéseim, amikor is képtelen voltam ellenállást tanusítani egy-egy tüneményes kislány ruha iránt:-)
De aztán megálljt parancsoltam magamnak, mert mégiscsak kéne még várni pár hetet, hogy tényleg kislány lakik -e a pocakomban, mert mit kezdek majd egy halom kisnőcis szereléssel, ha még kiderül Füleskéről, hogy kisfiú. Úgyhogy addig nincsenek lilás meglepetések a kiegészítős boltból sem...

Csetten a cikk, jó, köszönöm az ajánlást:-) Az első pontokban így is jártam el, de a vásárlásban, babakocsiban, szobaszépítgetésben, és őrült vattacukor álmodozásban nem tartom be az ott leírtakat, csak lengetedezek a vattacukorban, és őrültségeket fogok venni, még akkor is, ha tudom jól, hogy nem ezen múlnak a dolgok!!!!:-)

Cucka, köszönjük szépen!!!! Ahogy Merci mondta, olyan jó, hogy kislány, pont annyira, mitha kisiú lenne!:-)

Katónéni 2008.10.01. 18:08:18

Drága Piroskám!
Köszönöm az előző postot! Büszkén mutattam a páromnak, bepárásodott a szeme.
DrPontjóról ambivalens érzéseim vannak, de a szakértelmet sokkal fontosabbnak tartom,mint nyájasságot. Az Emberség viszont mindenek feletti nálam. A szakmámban is ez vezérel. Amíg a dokid ennek határát nem lépi át, addig ne add fel! Téged"ismerve" hamarosan meglágyítod.
Ölellek:Kató

lius 2008.10.01. 18:13:31

es a kislany - ha minden jol megy - azt a nevet kapja majd, amit a buszke apa megalmodott, es aminek a masik felet a csokolades csusztatott palacsinta utan talaltak ki a csajok az agyon henteregve. :)

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.10.01. 19:52:10

Hmmm, elgondolkodtató ez a doktorpontjó. Ámulom, hogy ilyen érzékeny állapotban is a kihívást látod benne. Talán kicsit nagy feladat pont most. Ha jó szakember, akkor lehet érdemes vele maradnod, de azért hogy ő berendel és mégcsak nem is emlékszik rá?! És ha legközelebb nem is jár pont arra miszterpontjódejóorvosazért... Fura ez.
A kicsi lányba még én sem élném bele magam, 38. héten 100% kislánynak jósolt babát is láttam már kisfiúnak megszületni.
Érdekes, én annak idején szerettem, hogy a gyermekeim neme titok, egyikét sem akartam megtudni. Valahogy varázslatosabb volt, mindkettőről álmodozni, ha ez lesz ha az akkor...

Jou 2008.10.01. 23:05:25

Gratulálok a kislányotokhoz!!

Milyen szakértelemet emleget mindenki, igen az LENNE a fontos, de ha rajta múlt volna, már meglenne az időpontod a kisemmondommire. És már megint ez a mai incidens... Kívülállóként nem nagyon látok enyhítő körülményeket, se a viselkedésére, se modorára, se arra nézve, hogy kicsit sem zavartatja magát, hogy mekkora frászt hozott rátok, hogy mint embert és mint páciensét-akiből ő él nem rosszul- így hogyismondjam semmibevesz. Azt hiszem kicsit elmaradok, Piros. Régen elvarázsolódni jártam ide, most meg csak felhúzom magam.

Niki- picurAnyu 2008.10.02. 08:49:55

Emlékszem, mikor kiderült kisfütyisünk lesz, én már aznap beszereztem 8 db bodyt, persze tipikusan fiúsat. :) Aztán elkezdtem agyalni, hogy mi van, ha fütyi egyszerűen felszívódik majd. :S Alig vártam, hogy mehessek újabb UH-ra, ahol persze gyerkőc elénk tárta becses testrészét, úgyhogy boldogan vásárolgatok azóta is fiús rucikat. :)))

Piroska 2008.10.02. 09:09:40

Katónéni, én köszönöm mégegyszer!!!!!:-)

Lius! A másik nevet Te találtad ki, palacsintaemésztés közben, ágyonfetrengősen:-) Mi csak helyeseltünk, Tiéd az érdem!:-)

Lily! Mi megy úgy vagyunk vele, hogy alig vártuk, és várjuk a bizonyosságot, hogy kiderüljön a neme!!!!! Annyira de annyira szerettük volna látni minden alkalommal. De teljesen megértem, hogy mások még ezt is megtartják a nagy napra:-))

Jou! Sajnálom, hogy már nem varázsolódsz el, felhúzi meg igazán nincs szándékomban, de az a helyzet, hogy nem írhatok mindig rózsaszín dolgokról, ha történnek velem megosztó, és nehezenbben megemészthető dolgok is:-)

Picuranyu! Ez a beszéd!!!! Valahogy így vagyok ezzel én is, bár még bizonytalanabbul, de szeretnék megbuggyanva vásárolgatni, pici ruhácskákat fogdosni, még ennél is konkrétabban tervezgetni. Mert minden perce jó!!!!:-)

Kryszti · http://ikertestverek.blog.hu 2008.10.02. 09:09:51

Drága Piroska,
Örülök, hogy úgy tűnik kislányotok lesz.:) Hiszen a lila babaszoba, a tündér szerkény, a a lányka névválasztás, mind azt sejtetik, hogy kislányt szeretnétek így elsőre. :)
Dr. Pontjóval kapcsolatban nem találok szavakat... Elszomorít... :(
Később írok majd emilt.
A lélekmelengető szavakat nagyon köszönöm. :)
Puszillak Füleskével együtt

bogaram · http://bogara.freeblog.hu 2008.10.02. 13:45:09

Piroska! Tulajdonképpen leírtad amit hozzá szerettem volna tenni. Olvasva a történéseket szerintem szinte mindenki azt kérdezi, hogy miért nem hagyod ott ezt a "kedves" dokit?! De mivel vannak háttérinformációid róla, meg ajánlások...maradsz.
Egyébként ez az ami felháborít az egészségügyben: annyira jól tudnak sírni, hogy nincs pénz, meg megbecsülés..de ezért tenni is kéne valamit. Minimum emberként bánni a pácienssel. Szinte átéltem én is azt a megalázó helyzetet ( ahogy álltál az ajtóban és bekuncsorogtad magad, szinte elnézést kérve tőle, hogy várhattál rá, és tulajdonképpen futtában feltehetted a számodra most legfontosabb kérdéseid negyedét! ) Helyetted vagyok felháborodott!!!
Oké, lányok a szakértelem a legfontosabb, de igenis fontos, hogy ne vegye el az életkedvedet, lelkesedésedet a doki és kezeljen partnerként!
Akármilyen nagy szaktekintély, de a szememben nem egy empatikus ember.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.10.02. 15:26:48

Én is megértelek téged is, inkább csak meséltem, anno én élveztem, hogy a baba neme titok maradt (a lányomnál a doktobácsi félidőtől tudta már).
Mondjuk ilyen komoly babaszoba tervekkel pláne megértem. :)))

Bóbita · http://www.bobitacska.blogspot.com 2008.10.02. 17:03:22

Kislány? ÉN MOOOONDTAAAAAAAAM. :D
Akkor a statisztikám 13/10 :)
De szerintem érezeted te is, az előző posztok is olyan lányos beütésűek, én legalábbis azt vettem ki :)
Gratulálok!

Piroska 2008.10.04. 18:18:30

Bogaram! Remékem, lesz ez még jobb is.....:-)

Lily! Aztán hallottam már olyat, hogy a rózsaszín szobába végül beleszületett egy kukis! Milyen vicces lennék, ha ez velem is megtörténne:-D

Bóbita! Jó a találati arányod:-) De most már aztán bajban leszek, mert a héten beszabadultam babaruhákat turkálni, és egy szekérnyi kislányrucit vettem:-)

Pankababa 2008.10.05. 12:49:36

Jajdejó, hogy minden rendben van! És ugye mondtam, hogy kislány!!!!!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.10.06. 10:45:47

Jövő héten megyek a 18. heti UH-ra, s várom a megerősítést:-)))
süti beállítások módosítása