Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szorongás

2008.09.24. 20:05 | piroskaesfarkas | 41 komment

Saját tulajdona is van: a fotelban sorakoznak a kis ruhácskái, az ajándék szopipárna, a mesekönyvek, elkészült a hatalmas szekrénye, amelybe hétvégi pakolászást terveztem, s nem szereltük össze, de ott várakozik a papirdobozban a kiságya is, amit Anyikától kapott. Tizenkét centis kisember, aki már hat becenévvel rendelkezik, sokan várják és szeretik.

Dr Pontjó kérésünkre a nemét próbálta kifürkészni, s először annyit mondott, hogy mintha kislány lenne, majd hosszasan csúsztatta az ultranahgos tárcsát a zselés pocakomon, s egyetlen szót sem szólt. Azt hittük, még mindig azt figyeli, hogy kislány -e vagy kisfiú, teljesen nyugodtan szemlélődtünk.  Pasi egy széken üldögélt, előreahjolva meredt a monitorra, én pedig a falra szerelt kivetítőn gyönyörködtem a látványban. Doktorom egyszer csak felém fordult, a szemüvege kissé lecsúszott az orrán, s az üveg fölött kikukucskálva kimondta, úgy tűnik, baj van, s megszorította a karomat.

Farkas nem is értette először, rögtön láttam rajta, amint elkapva a tekinetét láthatatlan kapaszkodót kerestem a szemeiben. Levegő után kapkodtam, a mellkasomra nehezedő súly összeszorította a lelkemet. Dr Pontjó azt mondja, hogy nagyon valószínű, hogy fejlődési rendellenességről van szó (amíg nem tudjuk biztosan, még leírni sem szeretném a vélt betegséget), és ha így van, ahogy látja, ilyen esetben elveszik a babát, vagyis meg kell szülni............

Tanácsolta, hogy keressünk fel egy komolyabb készülékkel rendelkező genetikai tanácsadást, s mivel pont ma estére kaptam időpontot a Dr Pocakszúrótól konzultációra, akit Dr Pontjó is elismer, kinyomtatta neki a két képet, bejelölve rajta az általa valószínűsített problémát. Már meg sem nézte a méhszájat, nem is beszéltünk meg semmit, csak kérte, utána hívjuk fel.

Alig bírtam kibotorkálni, s messzebb menni a várakozó kismamáktól, hogy ne hozzam rájuk a frászt, s pasival egymásbacsimpaszkodva zokogtam..........

Nem bírtuk kivárni a félhatot, s a kórházból kilépve Farkas felhívta az Istenhegyit, s a recepción meghallgatva a történetünket a kishölgy azonnal kapcsolta az ottani genetikust, akinél az eddigi vizsgálatokat csináltattuk, s le a kalappal előttük, azonnal fogadtak. Az azonnal rémesen hosszúnak tűnt.

Húsz percig nézegették a monitoron, mindenféle szögből és beállításissal (időnként elnézést kért, hogy ennyire nyomja a hasamat), de sehogyan sem látták ugyanazt, amit Dr Pontjó felfedezett. Illetve Ők is láttak valamit, de nem gondolják, hogy bajt jelenthet. Füleske sokáig nem fordult úgy, hogy egyértelműbben megmutassa a kérdéses területet a kis hátán, így a doki a "nem egyértelmű" kifejezést diktálta be az asszisztensnek, majd, mintha csak minket akart volna egy picit megnyugtatni a Migyerekünk, hirtelen csinált egy bukfencet, s a genetikus felemelte a mutatóujját, s odaszólt a hölgynek, hogy törölje ki az előző mondatot, mert nem mondhatja biztosra, hogy nincs ott gond, de szerinte nem látszik komoly rendellenesség, talán a köldökzsinór egy darabja lehet az, amit másnak láttak. Mint egy gejzír, úgy törtek fel belőlem a könnyek, s egy pillanatra megszorítottam az orvos pocakomon nyugvó kezét. Két hét múlva talán biztosabbat tudnak mondani.

Búcsúzoul neki is elmondtuk, hogy este még megyünk Dr Pocakszúróhóz, aki elismert genetikus, mert eredetileg a magzatvízvétel miatt hívtuk fel. Mire felhúzott szemöldökkel azt kérdezte, hogy minek akarjuk elvégezetetni a vizsgálatot, amikor kockázatos, és az összes eredményem nagyon jó??!!! "Hát azért, mert a doktorúr mondta legelőször, mikor az istenhegyin jártam, hogy a korom miatt érdemes lenne elmenni!!??? Meg azt is, hogy ez csak 87%, és mi lesz a 13%-kal???"-válaszoltam meglepetten. "De akkor még nem tudtuk, hogy ilyen jók lesznek az eredmények...."

Dr Pocakszúró  megnyerő, kellemes, komoly ember, rendkívüli szaktudással és tapasztalattal. Kipakoltuk elé a fotókat amit a kórházban készített az orvosom, meg a genetikus jelentését, pasi pedig elmesélte az ottani és az istenhegyis vizsgálatot is, ki mit látott, mit mért, mit gondolt, mit javasolt. Majd kiterítettem a két kombinált teszt eredményemet is az asztalára. A fénykép alaján nem gondolja Ő sem, hogy komoly rendellenességről lenne szó, de kizárni sem tudja, így holnap korareggelre berendelt minket a kórházába, velünk fog kezdeni valami szuper gépen, s ott lesz egy szakértő kollégája is, aki szintén megnézi Füleskét, s utána összeülünk. Hozzátette, hogy ugyan a hirtelen felmerült probléma mellett most nem elsőrendű kérdés, de annak ellenére, hogy Ő közel 20 éve vesz mintát a kismamák magzatvizéből, és még sosem vetélt el senki, nekem mégsem javasolná, mert megnyugtatóak az eredményeim (Dr Pontjónak gyanus problémát a pocakszúrással nem lehet kiszűrni).

 Borzasztóan félek.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr21679930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.24. 21:10:01

Szívem! Nyugi! Ne aggódj, próbálj meg nem aggódni.
Két hét nagyon hosszú idő, addig nem szabad sem félni sem szorongani, mert az nem tesz jót a Babának, pláne Neked...
Egy szorongatós ölelést küldök sok sok energiával !

Katónéni 2008.09.24. 21:14:10

Drága Csillagom!
Nem lehet semmi baj!
Bevallom kerülget a sírás, mert ismeretlenül is szeretlek!
Füleske! Épen és egészségesen úszkálj Édesanyád méhében!!
Sok-sok pozitív energiát küldök Nektek!
Ölellek:Kató

Babi · http://www.diababi.freeblog.hu 2008.09.24. 21:28:03

Kedves Piroska!
Én is nagyon sok pozitív energiát küldök!!!!!

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.24. 21:34:59

Jaj, teljesen összeszorult a szívem. Szerintem is nyugtasd Füleskét!! Nagy ölelés mindhármótoknak!

jou 2008.09.24. 22:02:51

Gondolok Rátok holnap reggel!!! Másra sem tudok azóta. Minden rendben lesz!!!! Soksok ölelés!!!

Pöttye 2008.09.25. 06:34:31

Füleskével minden rendben lesz, mert rendben kell hogy legyen!!!!
Nagyon szorítok értetek!!!
Kitartás Piroskám!!!!!
(((((Ölel))))))

Tike 2008.09.25. 07:33:58

Nagyon drukkolok nektek és van egy olyan érzésem, hogy minden rendben lesz :)
Megnyugtatásként egy történet: Dr.sohanemmegyekhozzátöbbetorvosom Uh-n rendellenességet vélt felfedezni Regő baba pocakján ( nem záródott, kiírta a műtét időpontját), dr. hozzáértők a másik kórházban azt javasolták Regő baba szüleinek várjunk még, Regő baba most 10 hónapos egészségesmintamakk csupamosoly baba :)))
Nálatok sem lesz semmi baj, drukkolok nektek!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.25. 08:45:03

Nagyon drukkolok és amin ezen a napon átmentél nem kívánom senkinek! Tudd, hogy a babád egészséges, ne gondolj 10%-ra, gondolkodj pozitívan! Erőt kívánok lelkileg, nézd a dolgok napos oldalát, ne a legrosszabbra számolj. Kicsit nem is jó ez a nagy orvostudomány fejlődés, annyiszor a frászt hozzák az emberre, ha valami nem átlagos...

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.09.25. 09:33:46

Piroskám, sok erőt is kitartást kívánok, nem lesz semmi baj Füleskével!!!

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.09.25. 10:15:08

Csak most olvastam... azóta már megvolt a reggeli vizsgálat is... szerintem optimizmus nélkül ez a sok vizsgálat nehezen viselhető, gondolj arra, hogy ezek gépek, soha semelyik vizsgálat eredménye nem száz százalékos. A legutóbbi bejegyzéseidből úgy tűnik jól vagytok és ebben a pillanatban ez a fontos. Próbálj minden esetben a dolgok legjobb kimenetelére gondolni és elhinni, hogy minden rendben, ahogy tényleg minden rendben is van. Küldök neked mélt.

Niki- picurAnyu 2008.09.25. 10:23:01

Nem lesz semmi baj!!!!! Mert NEM LEHET semmi baj!!!!!!!!

Varázsmogyoró · http://varazsmogyoro.blog.nlcafe.hu/ 2008.09.25. 10:51:22

Szorítok rettenetesen értetek, NEM LEHET BAJ!!!!!
Kezem, lábam keresztben... írj amint tuccc valamit!!!!
Millió puszi Vm.

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.25. 12:10:59

Nem lehet baj, csak erre gondolj! Csak pozitívan!!!! Sok energiát küldök Nektek és nagyon várom a jó híreket!

hildy 2008.09.25. 12:59:05

Jaj, Piroska!!! Nagyon sajnalom. Amikor olvastam, hogy vartatok a dr. valaszat a baba nemet illetoen, akkor mar arra gondoltam, hogy csaknem?!
Nalunk is ugyanigy volt. MI izgultunk napokig a baba neme miatt. Eljott a nagy nap. Az ultrahangos hosszasan vizsgalodott, majd hivta az orvost, majd konferencia terembe kotottunk ki, es akkor tudtuk meg, hogy gond van a baba szivevel. Ket nap mulva ujra behivtak egy oras vizsgalatra, es akkor megerositettek a diagnozist, felajanlottak az abortuszt (18.-20 hetesen itt meg legalis), es genetikai tanacsadasra kuldtek, ahol felajanlottak a pocakszurast. Az eltelt ket nap alatt az interneten infokat gyujtottunk a rendellenesseggel kapcsolatosan. Mi elutasitottuk az abortuszt is es a pocakszurast ketszer is a kockazatok miatt. Nekunk mar akkor azt mondtak, hogy egy mutet elegendo lesz es normalis eletet tud folytatni. Az amniocentezist pedig azert utastottam el, mert csak infokat kaptunk volna, de a baban nem segit, csak arthat.
Teljesen megertem az aggodalmadat, a szorongast, mindent-mindent, amit most atelsz. En igy eltem at a pocakossagomat a 20. hettol. Nem kivanom meg az ellensegnek sem.
Remelem, hogy minden rendben lesz a pocakszurassal is. Nem tudom, hogy mi a problema, de ha olyan, hogy mutettel orvosolhato, akkor szerintem nezzetek utana az interneten, mert sokat segithet a Dontesben. En emlekszem rengeteg tortenetet olvastam ugyanolyan szivrendellenesseggel szuletett gyerekek szuleitol. Sokat segitett.
Most igy visszagondolva nem banom egyetlen dontesemet sem. A fiam annyira aranyos, huncut es mindig mosolyog. Barmerre megyunk mindenki azt mondja, hogy: "He is a happy baby." Olyan jo erzes.

Kivanom, hogy minden rendben legyen, es barmi lesz is a dontesetek: Fel a fejjel, az Elet megy tovabb!!

hildy

Bóbita 2008.09.25. 13:41:30

Mi a helyzet? Egész nap rátok gondolok. Remélem minden rendben van. Mert úgy kell hogy legyen!

Csillus · http://dilidomino.freeblog.hu 2008.09.25. 13:57:36

Nagyon sok ++++++++++!

biztosan minden rendben van, ha gond lenne azt a másik doki is látta volna! Várjuk nagyon a híreket!

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.09.25. 14:12:12

Tudom, hogy nem az az első dolgod, hogy ide írd a híreket, de már tényleg tűkön ülök; egész nap rátok gondolok és hogy mindennek rendben kellett lennie! MUSZÁJ!!!!

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.25. 14:59:57

Harmadszor néztem ma be, pedig meló helyen nem szoktam privát dolgokat nézni, de most izgulok értetek. Remélem minden jól alakul!

anyamlanya 2008.09.25. 15:19:44

nem hinném, hogy a sorsnak lenne elég vakmerősége elkövetni mindazt, amivel ijesztget Titeket.

de ettől függetlenül nagyon szorítok Nektek a nehéz óráitokban.

s aztán jön majd egy megkönnyebbült sóhaj, egy felszabadító sírás, és egy mosoly, mi aztán vigyorrá dagad.

hát ezt várjuk mi mindannyian!

mirwen · http://newrim.freeblog.hu 2008.09.25. 15:24:32

nagyonnagyonnagyonnagyon szorítok!

csenga 2008.09.25. 15:28:37

Drága Piroska!

Szívből kívánom, hogy tévedjen Dr Pontjó és ne legyen semmi baja a Tigyereketeknek!
Minket downkórral ijesztgettek amikor terhes voltam és szerencsére egészséges, okos, 5,5 éves rosszcsont fiam van!
Átérzem a szenvedésed, hiszen én a szülést követő hónapokban mindig azt lestem, hogy nem látható-e valami jele a betegségének?! Nagyon megtudják rémíteni az embert!
Millió ölelés és rengeteg +++++++++++++ energia!

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.25. 15:59:40

A barátnőmet is folyton rémisztgették az ultrahangok alapján, szóval egyáltalán nem biztos, hogy baj van...

Pöttye 2008.09.25. 16:03:58

Tud valaki valamit?:(

Meske 2008.09.25. 17:07:37

beszéltem ma többször is Pirossal, biztosan jön mesélni hamarosan. De a lényeg, hogy a mai doki megnyugtatta, és ő nem lát semmi gondot. Persze ettől nem nyugodtak meg 100%-ig nyilván....na de majd ő elmeséli.

Pirosom puszillak és tudom, hogy nem lesz baj!!! Gyönyörű fürtöshajú egészséges babátok fog születni!

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.09.25. 17:12:50

Na hála istennek! Köszi Meske : )

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.09.25. 19:41:09

millióóóóóóóóóóó drukk...nem lehet semmi baj...

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.25. 20:00:40

nA VÉGRE, MÁR NAGYON VÁRTAM A JÓ HÍRT!!

Piroska 2008.09.25. 20:39:41

Kedveseim! Nagyon, de nagyon köszönjük az együttérzést, a ránkgondolást, a szeretetet, az ölelgetéseket, és a szorítást!
Bár még nincs istenem, és imádkozni sem tanítottak, mégis fohászkodtam.......
Dr Pocakszúró bevitt egy genetikushoz, aki állítólag ultrahang specialista, és Ő vizsgálta meg Füleskét, és semmit sem talált, amit rendellenesnek minősített volna.
Nem mondom, hogy megnyugodtunk, még bennünk van a bizonytalanság, de bízunk benne, hogy nincs baj!!!
Most nagyon kimerültünk, előbb értünk haza Anyikáéktól, akik szintén nem aludtak előző éjjel, s ma kölcsönosen szükségünk volt egy nagy ölelgetésre....
Holnap mesélek.
Nem válaszolok most külön-külön, de mégegyszer köszönjük, de nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niki- picurAnyu 2008.09.25. 20:40:11

:))) De jóóóóó! :))) tudtam én! ;)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.09.25. 20:44:42

Fuhh, itt ültem nyuszimamuszban és pizsuban és nem mertem lefeküdni. Na most már gurulok:). De előbb szólok Bandinak, hogy kotródjon le a kedvenc szőnyegemről.

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.25. 21:00:59

Nem lesz baj, nem lehet! Minden rendben a kicsi Füleskével, lehet csak mocorgott az incifinci vagy odalógott valami. Az energiákat csak küldjük tovább lányok, az a biztos. :)

Ofélia 2008.09.25. 21:09:01

Az én Istenem segítsen meg! Hidd el, :ez nem kevés...Majd egyszer, ha majd hárman fociztok a porban elmesélem az én három gyerekemet! Nem lesz baj! Érzem! Minden jóból ami a világon van, kívánok hármat...

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.25. 21:23:16

Drágám, mondtam én, hogy nincsen baj! Vigyázz nagyon magadra és bízz erősen abban a kis Fülesben! Szüksége van rá, nem is tudod mennyire....

Pöttye 2008.09.25. 21:33:26

Jaj de örülök!!! Várjuk reggel a híreket...de hatalmas kő leesett rólam... Sok egészséget Piroskám!

Katónéni 2008.09.25. 21:53:50

Hála Istennek!
Hallom a gördülő kövek moraját...a szívünkről. :)Nagyölelés:Kató

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.26. 16:45:23

Nagy ölelés Nektek is, és mégegyszer köszönök mindent!!!!!!!
süti beállítások módosítása