Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cukorbolygó

2008.09.20. 07:15 | piroskaesfarkas | 10 komment

Míg mások a gyerekeiket fogták kézen ezen a borongós délelőtt, hogy elvarázsolódjanak a cukorbolygón, Farkas meg én Anyikát pakoltuk be a hátsóülésre, aki csak annyit tudott, hogy mókás meglepetésben lesz része, s hiába is találgatna, úgysem jön rá, merre tartunk.

 
Imádnivaló anyukám rajong a cukorkákért (egyébként bármiben benne van, ha kell görkorcsolyázik, hegyetmászik, kóborebeket etet, vagyis mindenre lelkesen reagál, csak győzzük ötletekkek, s mi igyekszünk legtöbbször magunkkal vinni:-)  nagy kedvence a régi dunakavics és karamell, no meg a fruti, de a legeslegjobban a nyalókákat szereti. Bármerre járok, ha meglátok egy pálcára ragasztott furfangos kinézetű cukorbogyót, meglepem vele. Így aztán, mikor pasi először megmutatta nekem az újonnan nyílt üzlet oldalát, mindketten tudtuk, ki az, aki nagy örömét leli majd benne.

 

 

Mikor megérkeztünk, láttam rajta, fogalma sincs, miért autókáztunk át az egész városon csak azért, hogy beüljünk egy cukrászdába, de ahogy haladtunk felfelé a színes üvegfallal szegélyezett lépcsőn, lassan rájött, hogy az épület alsó szintje csupán, ami egy klasszikus cukrászdára emlékeztet, az emeletre érve pedig egészen úgy érezhettük magunkat, mint egéramarson.

Temérdek színes cukorka, különleges fagylaltok, édes meglepetések, csoda sütemények, na és persze a nyalókák!!!! Van ott sétapálca alakú, kerek, szögletes, csíkos, pöttyös, ezerféle ízben, formában és színben. Alig győzte csodálni őket, s egész csokorravalót szedett össze belőlük, amit aztán már hazafelé megdézsámált, rögtön kettővel csökkentve a kollekciót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr63666445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.20. 08:28:07

Szívem!
Erről szerettem volna írni éppen egy hete... aztán bepromotálták egy főzősműsorba és elveszett a bejegyzésem varázsa, így nem jelentettem meg...
Hónapok óta sűrű látogatói vagyunk ennek a csodálatos helynek :)
Egyébként egy régi cukrászcsaládé itt a kerületünkben, akik leánykája volt az innovatív kezdeményező. Azt hiszem valamilyen design-műfajban tevékenykedik és designerként álmodta meg a cukorcsodákat.
Fantasztikus, szerintem a város legjobb helye!

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.09.20. 18:37:14

Hihetetlen jó helynek tűnik, bár én nem rajongom a cukorkákért, nyalókákért. Az egér a Marsról viszont a Lucának nagyon tetszett, ide ült a géphez és percekig nézte, újra indította... Gyerekkoromban ( amikor nem volt még mesecsatorna ) esténként iztultunk, hogy ma melyik mesét vetítik le...ha a fenti egér jelent meg, kicsit csalódott voltam. De most aranyosnak tűnik.
Az illatok milyenek voltak az üzletben? Harapni lehet a levegőt?

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.20. 20:05:50

A héten az egyik kolléganőm innen vásárolt tortát a szerelmének születésnapjára! El volt ájulva, hogy milyen gyönyörű volt és milyen isteni finom:) Csokis piskóta szerű tészta, benne csoki krém és színes marcipán hengerek. Amikor szeletelte olyan volt, mintha pöttyös lett volna minden szelet. Egyébkétn pedig úgy nézett ki a torta, mintha dobozokat pakolatak volna egymásra:) Azt hiszem innen fogom kérni a következő szülinapi tortám. Csak egy a baj... Jövő májusban lesz a születésnapom:)))

pöttye 2008.09.20. 21:40:31

Aztaaaaaa...ilyen hely létezik???? :)))))

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.21. 21:07:07

ja, én már mióta el akarok menni, csak folyton ez a fránya fogyózás :S

Piroska 2008.09.22. 09:08:54

Ingrid! A kinti hasonló boltok lényegesen nagyobbak, mint az itteni, de azért ez sem rossz:-)

Bogaram! Örülök, hogy Lucus örömét lelte az egérben!:-) Az illatok is édesek:-)

Bolyti! Nem árt időben jelezni a pasiknak, majd kellő gyakorisággal célozgatni, hogy milyen tortára vágysz:-) Egyébként meg találjon korábbi alkalmat a meglepetésre!!! Találkozási évforduló? Őszünneplőtorta? Hm?:-)

Pöttye! Bizony, nem én találtam ki:-)

Mimke! Én sem vettem magamnak meglepit, csak Anyikát legeltettük ott:-) Na jó, azért leültük sütizni, de én csak egy nagyon lájtosat ettem.....:-)

rkriszta · http://www.barni.blog.hu 2008.09.22. 13:41:55

Kukk be hozzám, hogy én milyen jót mosolyogtam.
:-)-

Piroska 2008.09.22. 16:35:15

Ühüüüm!:-)

Csordás Cintia 2008.11.04. 15:00:55

Rakjatok fel több képet a netre!


Köszi!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.11.04. 18:15:49

Cintia! Sajnos nem értem, hogy mire gondolsz.
süti beállítások módosítása