Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Micimackó maradjon az erdőben

2008.09.17. 08:00 | piroskaesfarkas | 11 komment

Meghajlott kék borítóval, a sok lapozgatástól picit szamárfülesen sorakozik az égigérő könyvespolcon, a sok kedves történet között, melyeket gyerekkoromban rengeteget olvasgattam, de bármikor szívesen felelevenítem őket ismét. Milne csodálatos meséje nélkül felnőni nem lehet.

Rajongok a könyvért, és imádom a rajzfilmes feldolgozását is, de az már egyáltalán nem kedvemrevaló, hogy micimackók és malackák néznek vissza minden harmadik babaruháról, gyerekbútorról, kiegészítőről, bébikanálról, tapétáról, függönyről, cumiról, kisplédről, lámpáról, kifestőről, kirakósról....Rányomták már mindenre, amin akadt egy apró bemicimackózható felület.
 
Édes titkunkba beavatottaknak finoman jeleztem már, hogy ne kapaszkodjanak bele olyan kisruhába, vagy bármilyen egyéb babakedvességbe, amin fenti medvebocs és bandája mosolyog, s ugyan van már két aprócska alulgombolósszerkónk, amit ajándékba örököltünk, de ugye annak nem nézem a fogát.
 
Nem mellesleg meg kell jegyeznem, hogy a "névtelenmedvékért" persze odavagyok, s bár az évekkel ezelőtt lángrakapott medvegyűjtő szenvedélyem (ami irányult egyrészt jófej, nemgiccses öreg mackók felé, valamint hűtőmágnesbocsok irányába) alábbhagyott ugyan, néha még kibővítem százvalamennyi darabra tehető kollekciómat egy-egy új burmmogóval.
 
Vannak bájos babaszobák, tele a kedves, bumfordi mézrajongóval, meg barátaival, Fülessel, Tigrissel vagy a többiekkel, de amíg még én választhatok, s nem a kiskirály/lány húz oda a polcokhoz, addig nálunk Micimackó marad az erdőben, s ha lehet, csakis a könyvben és a mesefilmben találkozhatunk vele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr85633834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.09.17. 12:56:57

Ez igen! Határozott anyuka, határozott elképzelésekkel! Amig kiskirály/lány meg nem születik legalábbis.... :)))))

Ingrid 2008.09.17. 13:41:41

Milyen igazad van! Én is ódzodtam(-ok) mindenféle Micimackós ruhától-játéktól-kiegészítőtől, mert valamiért idegenkedem tőlük. Nem, nem Milne meséjétől, hanem a kreált figurától.
Mégis, Heléna első ajándéka a nagypapitól egy hatalmas Micimackó volt, amit ugye szintén nem szabad fogtechnikusként szemlélni, ez jelenleg a hálószobánk "legfőbb ékessége".
De a mi kiskirálylányunk nagyon szereti, és ez így van rendjén. És különben is, hallgasson egy olyan anyuka (vagyis jómagam), aki nem figyelmeztette a környezetét a Micimackómentes elképzelésekről ...

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.09.17. 13:47:33

Én is ex-régimacigyűjtő vagyok : ) Majd küldök képet!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.17. 13:58:32

Na ez az!!! Én is hirdetem az igét, add tovább módszerrel:-) De tuti, be fog csúszni pár micimaci, malacka, vagy füles....

Fruzsi, hadlám!:-)

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.09.17. 14:30:31

Juj már azt hittem nem vagy Micimackó párti. BEvallom én is csak az eredet E:H Shepard rajzokkal csípem. Annyira kis édes-esetlenek, mint az igazi plüssállatok..Ha Micimackóra és Tigrisre gondolok, akkor mindig az a kép jut eszembe, amikor Tigris mézet kóstol :)
Ez a cukormázas Disney-mackó már tényleg sok a jóból (habár én abszolút Micimackó rajongó vagyok)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.09.17. 14:55:14

Ez is olyan, mint majd még sok ezt követő dolog... el lehet határozni sok mindent, aztán az élet alakítja :-)
Nálunk nem lesznek abnormális testfelépítésű B. babák!- én anno.
Aztán most van 5-6 db és jó kis szerepjátékokat játszunk velük ( persze van apuka és gyerek is ). Így már nem is olyan rémes!
Ez olyasmi, mint a póni-mánia.
Megpróbálhatod kikerülni, csak nem tudom, hogy van-e értelme erősködni valamiért, ami ha nem csinálsz belőle nagy dolgot, hamar lecseng és egy lesz a sok megunt játék között. Míg ha hadakozol...
Itt kezdődnek a nagy kérdések, és még mennyi lesz! :-)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.18. 12:04:56

Mimek! Jaj, dehogynem! Imádom Micimackót! Csak a bemicimackózásnak nem vagyok híve:-)

Bogaram! Na nem arról beszélek, amikor már kézenfogva húznak!:-) Csupán a babaszobatervezésre, a ruhavásárlásra (amíg én mondhatom meg, mit vegyen fel) gondoltam.
A hosszúlábúbabák, meg lövöldözősrobotok és hasonlók szinte kikerülhetetlenek, ahogy bekerülnek egy közösségbe......
:-)

irisz · http://artistamuvek.blogspot.com 2008.09.20. 10:54:41

csak bíztatásképp jelzem, h. ha sikerül befejeznem a jelenleg készülő egy-két v. több:) könyvet, amin épp dolgozom, akkor egy felkérésre több más illusztrátorral együtt organic bébi cuccokra fogok illusztrálni , megpróbálva alternatívát teremteni walt disney-ék mellé. :)))

persze sajnos a cég tengerentúli, de szerezheztek mintapéldányokat talán :)))
ők azok btw: www.fiercehugs.com/

Piroska 2008.09.22. 09:05:23

Írisz Kedves! Alig várom, hogy íriszesangyalkás babaruhákat vehessek a Migyerekünknek!!!!!:-) Na és azokat az íriszmacikat is imádom!!!!
A mintapéldányokért is odalennék ám:-)))))

Egyébként hétvégén megint kerestem megfelelő, kopottfehér keretet a felhőnalvós angyalkás képednek (még tavaly karácsonykor kaptam), de még mindig nem találtam meg az igazit. Az megy ugyanis a babaszobába:-)

irisz · http://artistamuvek.blogspot.com 2008.09.22. 16:25:58

a madách tér felé a károly krt- on van egy halacska nevű keretező, szerintem ott minden van, amit megálmodsz...

:)

Piroska 2008.09.22. 16:34:24

Írisz! Köszönöm szépen!!!! Felkeresem, mert van ez a Teképed, meg kaptam egy régi kollégám által rajzolt angyalt is, aki keretre vár.:-)
Röhejes vagyok, mert van vagy 50-60 db keretem, ugyanis nem bírok ellenálni a szép kereteknek sem, de aztán pont nincs olyan fotó, vagy kép, ami beleillene (fotót lehetne méretre, de ugye mikor:-).
süti beállítások módosítása