Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Munkahelyi bejelentés

2008.09.16. 11:28 | piroskaesfarkas | 16 komment

Hajnali négy óta hánykolódtam a cudar idő miatt elővett vastag paplanba csavarodva, egyik oldalamról a másikra fordultam, magammam ráncigálva az ölelgetős nagypárnát, ami az oldalfekvésre való rászokásomat hivatott megkönnyíteni. Ha kidugtam a talpamat a takaró alól, rögtön vacogni kezdtem, ha meg behúztam, máris melegem lett. Igyekeztem elhessegetni az éjjel betolakodott rossz álmokat, melyek miatt nem is akaródzott visszaaludnom. Vadul prögött az agyam, keringőztek benne az aggasztó gondolatok, a szorongás az aznapi színvallás miatt, s számtalanszor elképzeltem, miként reagál majd a főnököm a bejelentésemre, vajon folytathatom -e a munkámat, egyáltalán helyesen teszem -e, hogy továbbra is teljes gőzzel dolgozom, és a megannyi mileszmajd félelem nyomasztó súlyként horpasztotta be a mellkasomat.

Mit stresszelem magam? Ha tudnám, nyilván levetkőzném, mert nekem sem jó a görcsölős hasam, és okosan bólogatok a "neked most semmin nem szabad idegeskedned", meg az "ezzel az izgulással és szorongással csak ártassz a gyereknek, úgyhogy hagyd abba" és hasonló intelmekre, mert mást úgy sem tehetek, nem fog hirtelen varázsütésre megszállni valami földöntúli nyugalom.

Nem bírtam már kivárni, míg a főnökünk megérkezik, úgyhogy szétkürtöltem a munkatársaknak, akik helyesek voltak és ölelgetősek, felhívtam pár barátnőmet is és velük is megosztottam a hírt, s volt akivel mókás levélben tudattam, majd fogadtam bőgős telefonhívásukat. Olyan érzésem volt, mint aki hazafelé tart a nagybevásárlásból, bedöglött a kocsija, ráadásul még az otthon felé vezető út is marha meredek, a fülemen is cekkerek lógnak, a kezemet vágja a kosár meg a műanyagzacskók hanyagul kialakított pántja, s végre összetalálkozom a szomszéddal, aki átveszi a teher nagy részét, s már csak a vesszőkosárral kell továbbcammognom. Kicsit megkönnyebbültem.

A tulajdonosunk a vártnál sokkal jobban fogadta a mondandómat, "most már nem csakúgy, céltalanul növekszik a pocakom, ott dédelgetem a kisbabámat három hónapja", persze még ideje sem volt átgondolni rendesen, tehát nincs lejátszva semmi, de remélem a legjobbakat. Mikor leszerződtem ide, rákérdezett az anyasági törekvéseimre, s akkor öt évet ígértem neki, amit rendesen be is tartottam, hiszen decemberben lesz hat éve, hogy itt vagyok. Elmondtam,  én hogyan szeretném, miként képzelem el, s kértem, gondolja át, így megfelel -e neki a felállás. Terveim szerint február végéig maradok, majdhogynem innen megyek el szülni, és utána otthonról irányítanám a felügyeletem alatt álló területet, ha kell, egyszer egy héten bejövök egyeztetni, vagy elmegyek tárgyalni, de jövőre otthon szeretnék lenni.

Legszívesebben most eldobnám a tollat, kikapcsolnám a monitoromat, s átadnám magam a kismamaságnak, gyönyörködnék a bababoltok kínálatában, ráérősen elsétálnék a koradélutáni kismamajógára, beülnék salátázni szinténpocakos barátnőkkel,  nagyokat szunyókálnék, pokrócbabugyolálva olvasgatnék Anyikáéknál a kert közepére húzott nyugágyban, felhúzott térdekkel szürcsölném a mézesteát a nappali kanapéján, az ebekkel összekuckózódva, s figyelném a papajágok mókás játékát, eldugdosnám a tavaszi virághagymákat, megmetszeném a bokrokat, s mindeközben nagyokat sóhajtva megsimogatnám a pocakomban stresszmentesen fejlődő Füleskét.......

De nem tehetem meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr27665855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.16. 13:53:26

Miért nem teheted meg, ha erre vágysz? Soha vissza nem térő időszak most ez! Bár nem tudom, hogy mi a jobb. Én 5 hetes terhesen leléptem (ez nagyon csúnya dolog volt a munkahelyemmel szemben, mert nagyon nehezen oldották meg a helyettesítésemet, de folyamatosan görcsöltem, a doki állandó fekvést javasolt az első időszakban, így másnap elköszöntem a stresszes, fárasztó, idegörlő munkámtól...) szóval nagyon jó volt kettesben lenni a bébimmel, csak rá koncentrálni, szülésfelkészítő tanfolyamra járni, de néha vágytam rá, milyen lehet pocakosan tolni a szekeret......De én nem bántam meg, hogy később sem mentem vissza. Szerintem jól gondold meg és ne felejtsd el: most csak
Te és Füleske számít!!! és ami nektek a legjobb!!!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.16. 14:55:28

Megmondtam, hogy jól fogja viselni :)
Te betartottad az öt évet, most rajta a sor, hogy teljesítsen emberségből. Remélem a legjobbakat.
Az otthonmaradás pedig más kérdés. Nehéz ügy...

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.16. 16:56:43

Nehéz ügy az otthon maradás. Sok mindent kell az embernek végig gondolnia. Elképzelhetőnek tartom, hogy én sem fogok otthon maradni, max a terhességem elején, amíg a vérnyomásom beállítják. Utána is csak rövidebb időszakokra, de nem fogok otthon maradni, hacsak a doki nem mondja azt, hogy maradjak otthon. Nehéz ügy ez Piroskám:(

Meske 2008.09.16. 16:58:21

Nehéz ügy bizony! :( de megmondom a teljesen őszintét, szerintem lehet, hogy vágysz rá, de nem hiszem, hogy meg tudnád tenni, hogy most leállj...ha lightosan is, de szükséged van a bizniszvumen énedre is...vagy rossszul gondolom? És itt nem feltétlenül az anyagiakra gondolok!

Piroska 2008.09.16. 17:08:09

Cukiék! Külön bejegyzést érdemel a miértnemtehetem meg.....később leírom.
Nekünk a legjobb nyilván az lenne, amikre én is vágyom, s amit fent is leírtam. De most úgy nézem, február végéig tolom a szekeret, s utána sem állok le. Persze ez még változhat....

Ingrid Drága! Igen, jól érezted!:-) A nehéz ügyről majd később....:-)

Piroska 2008.09.16. 17:13:55

Na, pont egyszerre írtunk!:-)

Bolyti! Én is csak tervezgetek, vázoltam az elképzelésemet a főnöknek, a páromnak, magamnak, aztán még sok dolog változhat........Nehéz bizony.

Meske Kispofám! Jól gondolod, de nem is a bizniszvumen énemre van szükségem, hanem a produktivításra, a zizegésre, a "termelésre", csúnyán mondva. Vagy fogalmazzunk úgy, hogy az alkotásra. Ha pl. tömeges sorokban jelentkeznének, hogy vevők a kerámiáskodásomra, boldogan csinálmám azt, vagy árulnék mesekönyveket, vagy virágokat, vagy angyalokat........Csinálnék aprócska KVzót, mesezuggal.
Valóban furcsa lenne, ha Farkas viselné a családfentartás teljes terhét. Pedig Ő boldogan vállalná, sőt, elképzeli, hogy én min. egy évig otthon leszek, hogy milyen jó is lesz az. Meg mondogatja, hogy jobb lenne a lelkemnek, ha abbahagynám a munkát már most. De ez anyagilag sem kivitelezhető. Talán egyszer. Ha beindul ott a szekeretek:-)

Bóbita · http://www.bobitacska.blogspot.com 2008.09.16. 17:27:35

Tegnap eszembe jutott, hogy tizenötödike van, és biztos bejelentesz. :)
Biztos hiányozni fogsz a munkahelyedről, hiszen te PÓTOLHATATLAN lehetsz, ez messziről látszik, úgyhogy ha a főnököd reakciójában egy iciripiciri szomorúságot éreztél, azt tud be ennek. :)

AZt pedig el tudom képzelni, milyen lehetett az az igazán Piroskás mókás levél :)

Lily · http://ficsergo.blogspot.com/ 2008.09.16. 20:03:41

Jó volt ezt olvasni, olyan szép, emlékezetes és megható pillanatok ezek. Jó hogy átélhettél ilyet. Munka közben/mellett is lehet a picikéket dédelgetni. :)

vorosbegy · http://fioka.freeblog.hu 2008.09.17. 07:28:52

hogy sikerült a bejelentés?
nehéz téma...én is munkamániás voltam...az első terhességem idején el sem tudtam képzelni, hogy mit csinálnék én otthon? 36. hétig dolgoztam...a másodiknál eleve otthon voltam még gyes-en, Barnival pedig az első pillanattól kezdve nem dolgoztam...mert ahogy gyermeked lesz, a munka annyira másodlagos, harmadlagos lesz az életben...és valahogy anyagilag is megoldódott az egész, pedig nem vetett fel minket a pénz! remélem bárhogy döntesz, jól fogod érezni magad!
puszi nektek!
hogy szaladnak a hetek :)))))))

kerekszilva 2008.09.17. 10:02:48

Én már az első gyereknél az ötödik héten táppénzre mentem, mert úgy éreztem, hogy kell idő, hogy felkészüljek a babára lelkileg. A munkahelyemen a nyolcadik héten jelentettem be. Úgy gondolom, hogy jól döntöttem, soha vissza nem térő alkalom volt az a pocakosodási időszak. Persze anyagilag nehezebb volt de lelkileg sokat fejlődtem ebben az időszakban, visszagondolva most sem tennék másképpen.
De ez most a TE döntésed lesz, ahogy NEKTEK jó úgy cselekedj! :-)

Piroska 2008.09.17. 11:48:26

Hát Lányok, ahogy mondtam, irigylem a bátorságotokat, meg minden egyebet, ami ahhoz kellett, hogy otthon tudjatok maradni.
Így lényegesen nehezebb....Pl. ma hajnalban megint rémes fejfájásra ébredtem, de nem maradhattam otthon, pedig úgy émelygett a gyomrom is, hogy alig bírtam a kocsiban a zötykölődést. De itt vagyok, délután mennem kell tárgyalni, és jópofát vágni.....(sajnos most bevettem a két hét alatt 3. panadolomat is, mert nem bírtam tovább).
Én már annak is örülnék, ha szülés után letehetném a lantot, és 10 hónapig babázhatnék, de valószínű, hogy akkor is folytatom csak főleg otthonról.
Remélem, ettől függetlenül Füleske nem szenved odabent semmiben sem hiányt!!!:-)
Cuppanós Nektek!

Bóbita 2008.09.17. 12:25:36

Piroska, lehet egy indriszkét kérdésem?
Szoktad olvasni a blogom? csak mert bezárkóztam, és nem jelentkeztél meghívóért.
Persze ha eddig sem olvatál, nem kell, nem azért írok, hogy ráderőltessem magam :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.17. 12:31:04

Bóbita! Kérek szépen, ha lehet, a welcomes@freemail.hu-ra!!!!:-)
És asszem tartozom még valamivel Neked:-)

Ingrid 2008.09.17. 15:48:03

Drága Piroskám! ez a fejfájásdolog nagyon aggaszt engem...
És munka ide vagy oda, Füleskének semmiben sem kell hiányt élveznie, hiszen lesznek szerető nagyszülei, Apukája, aki mellettetek van, Anyukája, aki Te vagy és ennél több nem kell :) Ha mellette dolgozol is, az csakis érte történik, én úgy gondolom...

Bóbita 2008.09.17. 21:49:20

:):):) várni fogom a valamit :)
Mondtad régebben, hogy nem tudtál regisztrálni, ha most is gondjaid akadnak vele, szívesen segítek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.18. 12:08:01

Ingrid Kedves! Köszönöm!!!:-)

Bóbita, Bóbita! Köszönöm, most talán sikerül:-) Ha nem, visítok!:-)
süti beállítások módosítása