Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kocsit a Migyerekünknek

2008.09.14. 20:00 | piroskaesfarkas | 19 komment

Alig múlt hat centis, de már kiválasztottuk a babakocsiját..... Hát igen, nem tétováztunk sokáig, egyrészt mert egy fontos babakellék, másrészt az egyik legnagyobb beruházás, amire érdemes jóelőre felkészülni, aztán meg már vágytunk is rá, hogy gyerekjárgányok között ámuldozzunk, benfentesként, előre tolt pocakommal tologassuk őket a keskeny áruházi sorokon cikázva.

A kiválasztásnál szemünk előtt lebegtek a lényeges kritériumok, mint pl. bírja kerekkel az itteni terepviszonyokat, könnyedén guruljon a kirándulásokon (Farkas ragaszkodott a nagy, gumi kerekekhez, s elutasította a műanyagkerekes változatokat), legyen hozzá mózeskosár és bébihordozó, amit az állványra tudunk szerelni, s így előbbi biztosítson vízszintes fekvési lehetőséget a picinek, ne legyen túl nehéz a váz, ha emelgetni kell. De ezeken túl, mint ahogy az autókat is kiválasztottuk, erősen hatottak ránk a külsőségek, a babakocsi felépítése, külleme, s főként azokat a modelleket vetettük nagyítónk alá, melyekbe egyikünk a kinézete alapján beleszeretett. 

Természetesen egyáltalán nem biztos, hogy a legjobbat választottuk, és egyikre sem mondom, hogy általánosságban rosszabb, vagy jobb mint a másik, csakis a mi véleményünket írom le az általunk szemügyrevett típusokról.

Az első versenyzőre ajánlás útján esett a reflektorfény, mivel Mici barátnőm három évvel ezelőtt ezt szerezte be születendő kisfiának, amikor még csak a bemutató darabot tudta megvenni, mert akkor jött be hozzánk. Azóta ebben utazik már Cibarátnőm párhónapos csöppsége is, s mindketten meleg szívvel javasolták nekünk. Tőlem kapott is egy szavazatot, s bár eleinte pasi vonakodott, Ő is behúzott egy strigulát, "biztonsági választás" megjegyzéssel, mivel nem dobogtatta meg a szívét, vagy ahogy Ő mondja, nem esett hasra tőle, de elismeri, hogy jó. Az apró hiba, amit felfedeztem benne, s szerintem igen bosszantó, hogy nem figyelnek oda az ilyesmire, az az ülős babakocsi biztonsági öve, ami csupán néhány redőnypántból áll, s szemben más típusokkal, nincs rajta puha vállvédő, vagy elől a pocaknál szivacsos összetartó izé.

A következő jelöltet Mirwen találta, s rögvest két kézzel szavaztam rá, ahogy megláttam a hirdetéseken és az interneten, majd teljes valójában a nagyáruházban. Színben mindegyik fajtánál a semleges, natúr árnyalatokat kerestük, úgy mint fekete, szürke, barna, bézs, katonazöld, stb., s szerencsénkre a kiállított modell pont a kedvenc színváltozatban pompázott. Lelkesen manővereztem vele oda-vissza, s rögtön megnyertem vele Anyikát is, de Farkas ezúttal hajthatatlan volt, s a következő kifogásokkal élt: picik a kerekei és műanyagok, túl keskeny az ülős babakocsi, kényelmetlen a gyereknek. Én imádtam az anyagát, a kialakítását, könnyű volt és csak úgy suhantam vele, lenyűgözött az a gondos odafigyelés, amivel a részleteket kidolgozták, s itt bizony a biztonsági öv is pihe-puha borítással szolgálta a belevaló kényelmét. Végül kikérdeztünk egy eladónőt, aki Farkasnak adott igazat, s szerinte is bizony nagyon szűkös a hely, s ha hidegebb időben vaskosabb ruhát adok a gyerekre, az belpaszírozódik a babakocsiba.

Innentől kedvesem vette át az irányítást, átlapozott néhány újságot, s kitépett belőlük két gyártó hirdetését is, akiket tegnap kerestünk fel. Az első (ahol vélhetően elhagytam a cipőmet) cég kétféle nekünktetszős kocsit is forgalmaz, ám amelyikért pasi odavolt -ahol a reklámban egy fiatal, jóképű férfi széles, összesfogatmegmutatós vigyorral a száján tolja a gyereket, hirtelen jött nyári záporban (míg más rémülten menekülne a bőrigázás elől), a képen a fazon és a gyerek is igen jól szórakoznak- tetszetős volt ugyan, s még én is elbizonytalanodtam egy kicsit, de megemelve éreztem, hogy jóval nehezebb, mint a többi, s valóban, 16 kilót nyomott. Farkasnak a legjobban az tetszett benne, hogy állítható volt a tologatókarja, s így olyan hosszúra is ki lehetet húzni, hogy az Ő kétméteres sudár  termetével is kényelmesen, görnyedés nélkül tudta volna tolni, de az ólomsúlya miatt Ő is kihúzta.

A másik modelljükre még pontos árakat is kértünk, mert egészen meggyőző volt mind a kialakítása, a súlya, a váza, a kényelmi szempontok, a kiegészítők és a színösszeállítása is, ám a fekete-szürke színváltozatot nem tudtuk megnézni élőben, s nincs is az országban, ezért ha azt választottuk volna, csak akkor derül ki, hogy tényleg olyan -e, mint a katalógusban, ha már megérkezett, s ki kell fizetni. De ezen a kocsin erősen gondolkodtunk,  hogy hátha ez lesz a befutó.

Az utolsó helyre már nem is akaródzott elmennem, hiszen előző este az interneten utánaböngészve kiderítettem, hogy míg a fentiekben felsorolt típusok ára is az eget verdesi, ez aztán tényleg horrordrága. Pedig mégis itt bukkantunk rá az igazira! Gyönyörű, könnyű, praktikus, tágas, könnyen kezelhető, hatalmas gumi kerekekkel, kifogástalan az anyaga, a színősszeállítása, egyszerűen összecsukható, a betétek moshatóak, állítható minden mozgatható része, a biztonsági öv kipránázott, megfelelő méretű a pakolórésze, és még a tolókar is ki-be húzható, aszerint, hogy alacsonyabb vagy magasabb egyénhez akarjuk méretezni. Csodálatos darab!

 

Nem olcsó. De rögtön megemlítem, hogy remélhetőleg nem gondolom meg magam a szülés után, s hamarosan követi a testvér is Füleskét, aki szintén élvezheti a kényelmes járgányt, s már jelentkezett is egy előrelátó barátnőm, aki csak úgy öt év múlva tervezi a babát, hogy majd akkor megvenné tőlünk féláron:-)

Öröm látni Farkas lelkesedését, ahogy munkahelyére beérve első dolga volt megmutatni a kiválasztott kocsit, s büszkén prezentálta otthon is Anyikának a befutót. Persze azt állítja, hogy én szerettem bele......Novemberre tervezzük behúzni a barlangunkba.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9660718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.09.14. 21:24:22

Jó kis összefoglaló, köszi! Azért az áraktól lehidalok! Miért is döbbennek meg egyes emberek a népszaporulaton?!?!
Végül milyen színű lesz a járgány?

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.09.14. 22:33:35

hűűű, most itt az idő hogy én köszönjem meg hogy jól szétnéztetek! :-))

majd jól megtologatom én is élőben ezeket amiket írtál! Ebből a befutós CasualPlayből ráadásul van városi kiadás is (S6)

Piroska 2008.09.15. 07:30:04

Bogaram! Igen, az árak rettenetesek.......Persze vannak olcsóbb modellek is.
Azt hiszem fekete, és a mózes, meg a másik kettő etétje olyan bézseszöldes.

Mirwen! Majd megírom Neked, hogy novembertől hol lehet kapni nagy kedvezménnyel, ha tetszik! Egyébként most is akciós, de állítólag akkor még kedvezőbb lesz az ára.

jou 2008.09.15. 15:50:10

Szia Piros! Sokat filóztam, egyáltalán megemlítsem-e, pláne mivel már megvan a befutó, de ennyit megérdemel ez a kocsi, még akkor is, ha soha oda sem kattintasz. 3 éves garancia van rá, rengeteg féle huzatból/színből/mintából választhatsz, kiválaszthatod a kerekét (nagyság-forma) is. Van 3 és 4 kerekű modell is. Úgy gurul, mint egy hajó, átring a buckákon. Végtelenül tudnék ömlengeni róla. Teutonia. Poppet.hu.

Piroska 2008.09.15. 16:20:00

Drága Jou! Persze, hogy megemlítsd! Köszönöm szépen! Egyrészt, mert ugyan beleszerettünk, és a sztorija se kutya, de szívesen megnézem, másrészt valaki még keresi az igazit, és sokat segíthetünk vele:-)
KÖszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!

Pöttye 2008.09.15. 17:20:14

De jó lene már itt tartani:)
Gratulálok a járgányhoz:)

ßóbita 2008.09.15. 18:06:17

Csinos járgány! :)

Piroska, nem tudom, olvasod-e a velvet, de jól fogalmazó kismamát keresnek, és te ugrottál be legelőször :)
ha nem láttad volna: velvet.hu/poronty/2008/09/15/frissterhes_anyukara_vadaszik_a_poronty/

Katónéni 2008.09.15. 19:36:32

Piroska Drága!
Tényleg szuper a járgány!
Ölellek:Kató

Piroska 2008.09.16. 11:17:52

Pöttye! Hamarosan!!!! És akkor majd én irigykedem Rád, hogy dejóneked!!!:-)

Bóbita! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! Nem olvasom, de megnéztem a felhívásodra. Nem szívesen ajánlanám magam, és azt hiszem, elég nekem az itteni szóömlésem:-)

Katóka! Köszönöm szépen, puszillak!

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.09.16. 13:54:32

Nagyon szép babakocsit választottatok!

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.16. 14:50:05

Nagyszerű babakocsit választottatok! Én nem tartom extrém drágának, hiszen a minőséget meg kell fizetni... ha olcsóbbat veszel, tuti fél év múlva lecseréled, vagy folyton cserélgeted, ez pedig egy örök darab.
Bár nem lepett meg, hogy ilyen körültekintően és tudatosan választottatok babakocsit (is) :)

Piroska 2008.09.16. 16:43:31

Cukiék! Köszönjük:-) De még meg kell keresni a rávalót:-)

Ingrid! Ti melyiket választottátok Helénának?
Örülök, hogy ezen a véleményen vagy, mert én is ezt hajtogatom:-)

Piroska 2008.09.17. 11:52:21

Drága! Mindjárt jól megnézem! De nem tartjátok meg a tesónak?

Piroska 2008.09.17. 13:28:50

Ingrid! Nagyon szépséges ez a darab is!!!! Nekünk is a szempontok között szerepelt, hogy mindhárom elem rácsatlakoztatható legyen a vázra, és toligálhassuk. Meg azt hiszem, hogy itt a hordozó támlája is állítható.

Ingrid 2008.09.17. 13:42:11

Helénának ezt választottuk: www.twoleftfeet.co.uk/v8-quinny005.jpg
Első sorban az tetszett benne, hogy az autós hordozó is rácsatlakoztatható volt: www.mypushchair.co.uk/quinny-buzz-pushchair.jpg
Sokat vaciláltam, hiszen nem volt olcsó választás, mert gyakorlatilag három elemből áll, de tudom, hogy valóban kihasználható, igényes darab.
Ja, és ha egyszer ráveszem magam, hogy "apronetezek" (bár ez, ahogy magamat ismerem, valószínűtlen, inkább sógornő vagy valaki ismerős örökli majd meg), akkor még lesz ára, valamint "kelendő" lesz. Nézd csak meg az eladó használt darabokat, alig van ezekből a babakocsikból.

Ingrid 2008.09.17. 13:44:29

Lesz kistesó, de mivel úgy tűnik, hogy nem vagyunk leamortizálós-fajták, szerintem még a sógornő kis porontyát is kiszolgálná, ha végre rászánják magukat :)

Ingrid 2008.09.17. 13:47:22

A Quinny hordozója Maxi Cosi, nem dönthető az autós hordozó, ami nem hiányzott, de ha dönthető lett volna, biztos azt is kihasználtuk volna :) Remélem érted mire gondolok :)
A sportülés is elég érdekesen dönthető, de ezt tudtam az elején, így szerettem bele. nem volt mese, meg kellett venni :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.17. 13:57:19

Teljesen értelek!:-) Most már én is hiába mutogatom az újabb modelleket, melyeket Ti vagy más ismerősök ajánlanak, pasi nem tágít! Meglátta, beleszeretett, és nem engedi:-) Bár a kiválasztottunk nekem is nagyon tetszik, pláne ugye, hogy milyen történet tapad hozzá:-)
De egyfelé tapogatóztunk, ahogy látod, mert a Quinny és a Maxi Cosit mit is néztük (ott hagytam el a cípőmet, vélhetően....)
:-)

Ingrid 2008.09.17. 14:10:14

Jaj, én nem rábeszléni akartalak a Quinnyre :) Csak mondom itt a magamért, mert annyira szeretem.
Ahogyan Pasid a Ti választottatokat. Egyébként ez is nagyszerű darab, biztos vagyok benne, hogy nem lesz rá panaszod :) Na és a cipős történet :) Egy életen át tarolni fogsz vele ;)
süti beállítások módosítása