Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Védőlány

2008.09.12. 09:16 | piroskaesfarkas | 9 komment

Hallottam én ezt-azt babás barátnőktől, hogy bekukkantanak a védőnöhőz, aki szintén ellátogat a családhoz, de nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly szerepet vállalnak a terhesség alatt és után, s ezidáig nem voltam tisztában a folyamat szigorú szabályaival kapcsolatban sem.

Bosszantó ám, hogy szinte minden pocakos kötelezettség (vegyük pl. a védőnőlátogatást. az én körzetemhez tartozó rendelés egyetlen hétköznap érhető el, 9-12 között, így aztán úgy jutottam el tegnap is, hogy szabadáson vagyok....), foglalkozások (pl. kismamajóga) délelőtt vagy koradélután érhetőek el, s néha úgy tűnik nekem, hogy én vagyok az egyedüli dolgozó nő, aki meglepő módon nem ér rá akármikor, s reggeltől estig a fogószékében keresi a pénzt, s ezt szándékozik tenni az utolsó gömbölyű hónapig. Ezért aztán gyakorta sajnálom magam, s irigykedve gondolok azokra a kismamatársakra, akik megtehetik, hogy lelazulnak ezen időszak alatt, s felhagynak a munkával, s teljesen átadhatják magukat a babavárás édes gondolatának.

Viszont kaptam egy tüneményes védőnőt, vagyis inkább védőlányt, merthogy pontosan annyi idős, mint én. Mikor bátortalan kopogtatás után benyitottam a kopott ajtón, azt hittem róla, hogy Ő is babát vár, de ahogy elhadartam, kit keresek, barátságos mosollyal nyújtotta a kezét. Olyan bájos és kedves teremtés, nem utolsósorban vidám, humoros és barátságos, akivel szívesen beszélget az ember, s hajlamos elfelejteni, hogy hivatalos találkozón van, s nem barátnős csevegésen.

Másfél órát töltöttem el nála, melynek utolsó harminc percében Farkast is beinvitálta a rendelőjébe, aki kérdéseket tett fel a babakocsikkal kapcsolatban, valamint elmondta, hogy nem érti, hogy lehet az, hogy gombóctündér vagyok, mert annyit eszem, mint egy kismadár, salátát salátával fogyasztok, s ilyen táplálkozás mellett cérnavékonynak kellene lennem....Megállapodtak abban, hogy heti három alkalommal pasi rákötöz a futógépre, ahol harminc perces gyaloglásra fognak, s ennek abszolválásáról Farkas rendszeresen beszámol majd a védőlánynak, mikor ellátogat hozzánk.....

Védőlányom részletesen kiírogatta a mappába összeszedett leleteim fontosabb adatait, kitöltötte a kartonomat, amire rákerült mindkettőnk iskolai végzettsége, munkahelyeink címe, beosztásunk, leírás a házunkról, hogy mikor látta a fogaimat szakember (majd jókat kacagtunk egymás fogszabályzós történetein) betegségekről, műtétekről, a melleim állapotáról, esetleges viszerekről, Dr Pontjóról,  gyógyszerekről, s örömmel nyugtázta, hogy soha nem ittunk alkoholt, nem cigiztünk, és a KVt is hónapokkal ezelőtt elhagytam. Nyilatkoznom kellett arról, hogy nem iszom kútvizet, s vállalom, hogy gyerekemet sem itatom majd vele, meg arról is, hogy az ellenanyag szűrést más intézményben végeztetem el.

Veszélyeztetett terhesnek minősített, a korom és az inszemináció miatt, és tájékoztatott, hogy ha úgy érzem, már holnaptól nem kell mennem dolgozni. Bruhahaha. Mondtam, hogy úgy tervezem, hogy az íróasztalom mellől megyek be a kórházba.....

Elégedetten lobogtattam neki az előző napi UH szűrés és kombinált teszt által kiadott eredményeimet, hogy milyen nagyon jó az 1:7800-hoz arány, amit kihoztak nekünk, azt várva, hogy nyugtázza, és mond valami bíztatót, de azon a véleményen van, hogy mégis érdemes lenne megcsináltatni a pocakszúrást, mert az a biztos, és ha jön a harmadik babája, ő is elvégezteti.....Tegnap délután Anyika barátnőjénél jártunk megcsodálni a kisunokáját, akinek az anyukája szintén járt magzatvízvételen, s Ő is azt az oldalt képviseli, hogy ha van ilyen lehetőség, akkor el kell menni, és meg kell bizonyosodni arról, hogy minden rendben van odabent. Így elszállt a kezdeti magabiztosságom, s hajlok arra, hogy keressek egy gyakorlott pocakbökdösőt, s a 16. héten alávessem magam a beavatkozásnak......

Gyönygybetűkkel bezsúfolt minden lényeges információt a kiskönyvembe, vérnyomást mért, majd javasolta, hogy minden alkalommal hozzak inkább pisimintát otthonról, hogy megkíméljen az ottani alkotástól, amitől ez alkalommal nem lehetett eltekinteni, mert fehérjét, cukrot, és még valamit mért a piskótámból, amit szintén megfelelőnek minősített (ha tudom, hogy produkálnom kell magam, nem iszom reggelire biocéklalevet, egy egész pohárral.....), majd a folyosón található tehénmérleggel megbizonyosodott a súlyomról is (pasi segítségével, aki azt a középső bumszlit állította be rajta), de előtte felszólítottam mindkettőjüket, hogy ha már ragaszkodnak ahhoz, hogy a kilóimat számlálgatják, semmilyen körülmények között nem mondhatják azt ki, csak némán leírja a füzetkémbe és nem beszélünk róla. Rajtam kívül ezt mindenki szórakoztatónak találta.

Jövő héten a védőlányunk az otthonunkban keres fel minket.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr91659836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.12. 10:12:05

Ez tök szuper, hogy ilyen jó fej védőlányotok van! Sokan panaszkodnak rájuk, sőt sokan másképp nem tudják túlélni az ilyen randikat csak úgy, ha egyik fülön be, másik fülön ki hozzáállást tanúsítanak! Remélem nekem nem lesznek rossz tapasztalataiim, ha odajutok, hogy fel kell keresnem őket.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.09.12. 10:40:09

Majd javítsd ki szegény párod nevét, mert "valahogy elgépelődött" ;)
Tök jó, hogy ilyen kedves valakit fogtatok ki:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.12. 11:34:15

Jaj, kijavítottam!!!! Persze ezen is hangosan kuncogtam egymagamban:-)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.12. 12:40:03

Nagyon örülök a szuper védőlánynak :) Azt hiszem igencsak nagy befolyással vannak az áldott állapot nyugodt lefolyására, hiszen egy szipirtyó meg tudja keseríteni a kismama minden percét...
Puszillak, kis mázlista :)

Pöttye 2008.09.12. 12:58:09

...:) Remélem tényleg némán írták be az eredményt... :)

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.09.13. 14:47:53

Tényleg mázlista vagy Piros a védőlányt illetően! Nem szeretek senkit sem bántani, de a mi körzeti védőnőnk semmi segítséget nem jelentett, inkább csak egy gondot, aki időnként jött. Semmi hasznos infot nem adott, bármit kérdeztünk az volt a válasza, hogy ez eltérő, minden babánál más és más... Egyetlen egyszer adott át infót: a madárinfluenzáról :-)

ritarozi · http://rozalrigolyai.freeblog.hu 2008.09.14. 13:45:53

Előrebocsátván, hogy eszem ágában sincs sem le, sem pedig rábeszélni a pocakszúrásra, de tennék egy csendes megjegyzést. A döfködős vizsgálat nem gyógyit meg senkit se, tehát, ha valami eltérést mutat az eredmény, akkor dönteni kell. Piroska, te tudnál úgy dönteni, hogy nem kell mégse a baba, ha egy vizsgálati eredmény szerint nem papírforma szerinti gyerek?. Ne nekem válaszolj, magadnak! Mire ugyanis kész az eredmény, addigra érezhetően mocorog már az aprócska, de pici baba a pocakban. (Amúgy nincs olyan, hogy száz százalékig biztos eredmény, legfeljebb 99,9, de nem száz).

Piroska 2008.09.14. 19:50:40

Lányok! Az eredményt némán írták be:-)
Én is hallottam sok-sok panaszt a védőnénikről, de ez a lány nagyon, de nagyon helyes!

Ritarozi! A pocakszúrással kapcsoloatban szívesen veszek bármilyen véleményt, és olvasok el cikkeket, de tudom, hogy csakis mi dönthetünk, a mi felelősségünk.
Teljesen igazad van abban, amit írtál, hogy a beavatkozás a 16. héten történik, s utána még min. 2 hét az eremdményig......
Bízunk benne, hogy a héten történt kombinált teszt és a tarkóredő szűrés eredményei tényleg jók, s mondogatom magamban, hogy mindenrendben, mindenrendben. Lehet, azért is hajlok a pocakszúrásra egyre inkább, mert az első alkalommal az istenhegyin rögtön ezzel kezdték, hogy érdemes megcsináltatni....Sőt, most a védőlány is nagyon javasolja. Így egyre inkább úgy érzem, ha nem vállaljuk be, nem tettünk meg mindent, amit lehet.....
Most informálódom, majd egyeztetek Dr Pontjóval is, és döntünk. Nehéz.....
süti beállítások módosítása