Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Vizesnyolcas

2008.09.08. 09:18 | piroskaesfarkas | 9 komment

Béka nő a hasamban, mondanám, ha éppen nem foglalná el a pocakomat egy gyerek, aki egyébként az egész folyamat mozgatórugója. Pedig megállná a helyét a kijelentés, amikor felfokozott vízvedelésemre gondolok.

Napközben, a munkahelyemen oda kell figyelnem arra, hogy megigyam azt a két-három liter folyadékot, amit szinte csak az ásványvíz tesz ki, ezért minden reggel kipakolom az asztalomra a két bontatlan üveget, hogy lássam, aznap mennyit kell még legyűrnöm.
 
Otthon sokkal jobban megy. Reggelire vagy lepréselek fél liternyi friss gyümölcsöt, vagy felhígitok két dl ananászlevet ásványvízzel, s a pultra felkapaszkodva, szívószállal elszürcsölöm (amióta Migyerekünk beköltözött, szeret-nemszeret mintájára úgy veszem ki a szívószálat a fiókból, hogy nem figyelek oda, csak találomra kihúzom azt, ami a keverés után a kezemügyébe akad, s ha zöld, akkor fiunk lesz, ha rózsaszín akkor meg lányunk - még szerencse, hogy csak kétféle szín van a csomagban, s ilyen markánsan elkülönülnek, s tökéletesek a nemmeghatározásra:-) Aztán este, mikor hazaérünk, már olyan szomjas vagyok (útközben direkt nem iszom, mert ha mégis, vagy bekéreckedhetek egy útszéli étterembe, vagy lekucorodhatnék egy bokor aljába, mert nem bírom ki a házunkig), hogy alig várom, hogy kinyissam a hűtőben rámváró palackot, vagy összelöttyintsem némi cukormentes gyümölcslével.
 
Ez eddig renben is van, na de az éjjeli vedelés!!??? Na az már kérdést indukál bennem, hogy vajon egészséges dolog -e, hogy képes vagyok alvás közben meginni 1-1,5 vizet?  Nem teszek -e rosszat a szervezetemnek, hogy egy kicsit sem tud pihenni, amióta pocakosodom, mert folyamatosan csurgatom le a folyadékot, aztán meg ki?
 
Egy egész üveget kapok a hónomalá, mikor a hálószoba felé veszem az irányt, s magam mellé teszem az éjjeli szekrényre. Egy ördögi kör. A pisilésiegyütthatóm semmit sem változott, éjszaka min. 8-szor kóválygok ki a fürdőszobába, s szomjasan érkezek vissza az ágyamig, s minden egyes alkalommal meghúzom a palackot, amitől nyilván egy órán belül ismét szorongat majd a hólyagom....És ez így megy egész éjjel.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9653340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pöttye 2008.09.08. 10:26:30

Véleményem szerint nem hogy rosszat,de nagyon is jót teszel, hogy odafigyelsz a napi 2-3 liter folyadék legyűrésére.
Ez a "normál állapotban" is meg kellene hogy legyen.
Én is mindig kipakolom az íróasztalomra a flaskákat. Az elsőből már a félel hiányzik. Délig midnig megpróbálok másfél litert lehúzni, délután a második flaskát, És akkor a lelkiismeretem már rendben is van.
A víz nagyon fontos. A tiszta víz!

Piroska 2008.09.08. 12:40:23

A sok napközbeni vízvedeléssel nincs is bajom, csak az éjszakai 1-1,5 literrel.....
Csetten! Nézték a cukromat is, még Dr Nemszemüveges, és azt mondta, hogy minden adatom rendben, így gondolom a cukor is. Csütörtökön megyek védőnőhöz, ő majd úgyis küld a kötelező cukorterhelésre is.

Fruzsi · http://vegablog.net 2008.09.08. 13:18:04

Szerintem rózsaszín a nyerő, vagyis kislányod lesz! Ha mégsem, akkor tévedtem ; )

ßóbita 2008.09.08. 13:43:43

A vízzel szerintem sem ártasz, a gyomrod jelezné, ha pihenésre lenne szüksége. Én egy időben pl nem aludtam eleget, napi 3-4 órákat, így a gyomrom sem tudott normálisan pihenni, ettől gáz keletkezett, de nem olyan visszatarthatós fajta, mindig kicsusszant, hogy vegyem már észre magam...
Nagyon jól ki van találva a szervezetünk, hidd el, jelezne ha gáz lenne, csak figyelj nagyon a jelekre, és akkor nem lesz semmi baj. :)
Fruzsi, énis, énis!

Piroska 2008.09.08. 16:36:06

Így legyen! Azért idegesítő ám ez a nyolcas átlag:-)

Szerintem meg kisfiú lesz ám!:-) Remélem, a héten kiderül!

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.09.08. 17:29:41

Bevallom én is a kisfiúnak szurkolok ;)

Csöppke · http://www.csoppkeblog.hu 2008.09.10. 12:56:19

Szerintem sem rossz ha sokat iszol, sőt:) Én a másik véglet vagyok, jó ja 1,5 liter lemegy egy nap. Fáj is a fejem rengeteget. :(

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.11. 08:23:36

Csöppke! Az üvegnézegetős módszer jól bevált, próbáld ki! Akkor látod, hogy milyen ütemben gyűröd le a vizet.-)
süti beállítások módosítása