Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Alulmaradtam

2008.09.08. 10:12 | piroskaesfarkas | 13 komment

A nadrágomat két kék befőttesgumival kapcsoltam össze úgy, hogy az egyik a cipzár végét tartotta, míg a másik a gomblyuk és a gomb közötti távolságot hidalta át, így háromszög alakban szabadon hagyva gömbölyödő hasamat, amely az utóbbi pár napban hirtelen növekedésnek indult, s már egyre nehezebben tudom takargatni (Anyika mesélte, hogy annak idején neki már két hónaposan akkora volt a hasa, hogy kénytelen volt bejelenteni a munkahelyén, hogy állapotos. Igaz, Ő igen karcsú volt, tehát jóval feltűnőbb lehetett, mint én a gombóctündérségemmel).

Születésnapi bulira voltunk hivatalosak egy étterembe, s már útközben éreztem, hogy közeleg a rettegett fejfájás, ami mostanában hetente érkezik, s akár napokra lebénítja az agyamat, de tenni úgysem tudtam ellene....

Átvészeltem az estét az összetákolt nadrágomban, kezdődő komisszal a fejemben, mosolyogva és cseverészve, s megint csak reménykedtem, hogy hazaérve lefekszem, gyorsan álomra szenderülök, és reggel kitisztult kuglival a nyakamon ébredek. De nem.

Farkas köntösben kibattyogott a vízgyűjtőig, felemelte a tetejét, hogy megvizsgálaja az öntözőgépezet lelkét, ami napok óta döcögősen üzemel, s ahogy belehajolt, a zsebében felejtett telefonja egyenesen az öt méter mély tároló ajára pottyant.....Így gyorsan körvonalazódott is a napi program: új kártya- és telefonbeszerzőkörútra indultunk (úgy gondoltam, talán ha nem figyelek oda, elmúlik a fránya fejfájásom, így vele tartottam).

Koradélután már alig bírtam felállni a padról, ahová leültetett, míg Ő az új készüléket intézte, s nehezemre esett odakúszni is a pulthoz, hogy rábiggyesszem a nevemet a szerződés aljára. A fejfájás egyre csak erősödött, s kezdtem elveszteni a türelmemet, a kitartásomat, a hidegvéremet, s gyógyszerért sopánkodtam. Próbáltam én jéghideg üdítős flakont nyomni a homlokomba, hogy ottmaradt annak mintázata a bőrömön, balzsammal kenegetni, pasival masszíroztatni, de semmi sem segített, s csak potyogtattam a könnyeimet a kocsiban, s esküdöztem, hogy nem bírom tovább. És akkor feladtam. Bementünk egy patikába, megvettük a doboz pirulát, amit Dr Pontjó engedélyezett, ha már nagyon fáj, s először egy felet, majd kis idő múlva a másik darabkáját is lenyeltem.......

Jégakuval a tarkóm alatt, mentolos homlokkal, patakokban csordogáló könnyekkel feküdtem a kanapén, s vártam az enyhülést, s közben elnézést kérőn a pocakomat simogattam. Gondoltam, hogy nem tűnik el olyan könnyen a fájdalom, mint ahogy a szél elzavarja a fekete felhőket, hiszen sajnos általában több fehérbogyót kell bevennem, hogy hatásos legyen, de most még az egy miatt is lelkiismeretfurdalásom volt.

Csak másnap hajnalra hagyott békét a komisz, mikor öt körül Farkas hazaérkezett a pókerezésből (megjegyzem, megfogadta, hogy ezentúl idén már nem megy, mert elpártolt tőle a szerencse), s az ebek felvertek ugatásukkal, s megkönnyebbülve gubbasztottam az előszobában, az öreg parasztpadon míg Ő fogatmosott, megevett pár ringlót,  s hallgattam, hogy mi volt a két ásszal, hogyan esett ki a döntő asztalról idő előtt, s nyerte vissza csupán a befizetett pénzét, s nem hozta el a többszázezres nyereményt, amiből megvehettük volna a szuperbabakocsit, a bébiőrt, és egyéb általam vágyott fontosdolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr36653429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirwen · http://newrim..freeblog.hu 2008.09.08. 13:24:18

látod-látod, tessék bevenni a gyógyszert, sokkal rosszabb a babának ha szenvedsz, mint egy kis gyógyszer!

Ilona · http://ilonana.freeblog.hu 2008.09.08. 14:49:33

Terhességeim elején én is hetente fájtam, sírtam aztán az utolsó 4-5 hónapban nyoma veszett... Kívánom, hogy a várandósság előrehaladtával neked is ritkuljon, megszűnjön és ezáltal örömtelibb legyen ez a szép időszak. Jobbulást!

Piroska 2008.09.08. 16:37:39

Mirwen! én elleneztem, de eddig bírtam....Az első három hónapban végigszenvedtem, de most megadtam magam....:-(

Jaj Ilona! Így legyen!!! Köszönöm szépe!!!:-)

Vicus56 2008.09.08. 20:03:19

No, az előbb leírtam a Svájcban élő sógornőm esetét, olyan hosszú lett, inkább csak annyi: gondoltál már akupunktúrára komisz elüldözés céljából?
/Parányi arany bennmaradó tűcskék/ Nálunk egy sebész orvos alkalmazza. Bogónak nem ártalmas, aki szerintem zöld del fogja sziporkázni a kakaót:))))))))

Niki- picurAnyu 2008.09.08. 21:44:16

Szia! Én régebben olvasgattalak, és most szerencsésen visszataláltam ide, és mit látnak szemeim, babát vársz. :))) Gratulálok!!!!!
Amúgy ez a gumis dolog ismerős. Az egyik farmeromat, amit nem tudok még bandázzsal hordani, én is így oldottam meg. :)

ßóbita 2008.09.08. 23:06:04

Na Piroska, a nehezén túl vagy, gratulálok! :)
A legszebb harmad következik! :) (dejóneked) :)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.09. 11:40:46

Remélem azért hosszú távon nem kell alkalmazni...
Puszilunk!

Katónéni 2008.09.09. 22:06:04

:) Drága Piroskám!
Biztosan sokan ajánlották a homeopátiát.
Bocs,ha erről már cseréltétek az eszmét!
Annyira sajnálom,hogy a komisz így megkínoz, ezért keresgéltem és találtam olyan könyvet,amelyben van külön kismamáknak ajánlható szer, fejfájások esetére is.
Ebben elsősorban három migréntípusra osztja be a szereket.
1. szem körűl fellépő migrén,látászavarokkal,szédüléssel.Melegre javul,kávéra rosszabbodik.
2. szemkáprázással,hányingerrel,savas hányással jelenkező migrén.
3.arckipirulással,lüktető,doboló érzéssel járó fejfájás,izzadás is kísérheti.Jólesik a csend,sötét szoba,alvás.
Kérlek, írj, melyik illik Rád, akkor leírom a szerek nevét!
Ölellek:Kató

Katónéni 2008.09.09. 22:11:38

Inkább le is írom:

1. típus: CYCLAMEN 9 CH óránként 1x5 golyó

2.típus: IRIS VERSICOLOR 9 CH óránként 1x5 golyó

3.típus: BELLADONNA 9 CH 1x5 golyó óránként, a fájdalom megszűnéséig!

vorosbegy71 2008.09.10. 10:27:39

nagyon hatékony kismamanadrág :) nekem is volt...hajgumival, mert az nem vág be annyira és a V alakba bevarrtam egy pamutdarabot...szép lett, én és a varrás :))))))) de akkor még nem is voltak kismamanadrágok, csak a kertészfarmer, amit utáltam...
remélem a felfájás elkerül ezentúl!
Katónéni ez de jó! köszönöm én is ezt a tippet!
meglesz az a sok egyébfontos dolog is, mire szülni mész :)))
az UH képhez gratulálok, igen döbbenet, hogy pár hete még csak egy "maszat" volt a monitoron, most meg egy pici ember :)))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.11. 08:22:12

Lányocskák! Én is remélem, hogy hamarosan könnyebb időszak köszönt ránk, már ami a belsőmben lévő kavargásokat illeti:-)

Katóka! Köszönöm szépen a részletes leírást. Nem tudom pontosan, hogy melyik csoportba sorolhatom a komiszomat. Nálam általában jobb oldali fejfájásról beszélhetünk (néha sajnos a baloldalon van), hányingerrel párosul (csak ritkán hányással, az évente egyszer van, de most, hogy nem szedek gyógyszert, sajnos mindig az a vége, viszont attól megkönnyebbülök, és a fájás is enyhül). Nem izzadok, és nem is lüktet, inkább rátelepszik az egész agyamra, és elvesztem az eszemet is tőle......Viszont jólesik a hideg, a csend, a szagtalan és sötét környezet....Ilyenkor pl. kívánnám a lájtkólát jéggel, de azt meg nem iszom.
Majd kibogarászom, mégis melyik lehetek!
Nagyon köszönöm Katóka! Puszillak!

judit 2008.09.11. 18:09:05

Szia! A második trimeszterben már minden könnyebb lesz mert addigra már alkalmazkodik a szervezet az új helyzethez. Bár még nem vártam babát de az egyetemen nekünk ezt tanítják legalább is remélem nem csak tankönyv szerint van így hanem Te is ezt tapasztalod majd. Sok szép fejfájás nélküli napot Nektek!

Piroska 2008.09.12. 08:53:19

Picuranyu! Szeretettel üdvözöllek a kuckómban, és köszönöm a kedves szavakat!:-)

Judit! Neked legyen igazad, köszönöm szépen:-)
süti beállítások módosítása