Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szabad hason?

2008.09.02. 08:00 | piroskaesfarkas | 13 komment

Berögzült alváskoreográfiám van: hason fekszem, az egyik karommal a fejem alatti párnát ölelem, s ugyanazon oldalon lévő lábamat jó magasra felhúzom, hogy a térdem egészen közel ér a behajlított könyökömhöz (ha ezt tükrözném, felülről pont úgy festenék, mint egy napozó béka, aki a víz tetején lengedezve éppen lapulevélbe kapaszkodik), a fejem meg mindig arra néz, amelyik oldalon a behajlított végtagjaimat tartom. 

Ugyanekkor a másik oldalon a lábam nyújtva, s a karom szintén vele párhuzamosan pihen. A loboncomat nem szeretem összekötni, mert húzódik a fejbőröm, viszont idegesít, ha beborítja az arcomat, így inkább minden forgolódásnál gondosan kikotrom a nyakamból, és felfelé hajtom a párna tetejére. Na és persze ha pl. elzsibbad a nyakam, és másikfelé fordulok, akkor megy vele az összes kezem-lábam, s átrendeződik jobbról balra, vagy balról jobbra. Igen nagy helyigényű, de általam nagyon kedvelt alvópóz, s csak ritkán töröm meg, s fordulok hanyatt, vagy az oldalamra. Na de meddig alhatok hason anélkül, hogy ártanék vele a Migyerekünknek?

Nem vetettem bele magam fejestül a terhesirodalomba, csupán azt a két könyvet lapoztam át, melyeket még az első hetekben szereztem be (lehet, később majd mélyebbre ások), s az internetet is célirányosan használom, mint pl. a fejfájáselűzési praktikák felderítésére, vagy hogy a közeli kismamajóga tanfolyamok felől tájékozódjak (külön lélegzetvételt igényel a téma), így aztán nem rendelkezem szövevényes pocakosodásiismeretekkel (még:-), de olyat sehol sem olvastam, hogy vajon meddig szabad/ajánlott hason aludni. Anyika már hetekkel ezelőtt azt javasolta, hogy csakis az oldalamon ejtőzzek, szokjak hozzá, hogy jódarabig nem használhatom a kedvenc alvóskoreográfiámat.

Igyekszem, igyekszem, de nem megy olyan egyszerűen. Tegnap meg ismét a Komisz uralta a fejemet, estére már csak a vietnámi balzsamot és a mélyhűtőben talált jégakut kívántam, s az utóbbinak nyomott homlokkal, hasonfekve bírtam csak álomba szenvedni magam.....

Tény, hogy Kisnudli még igen apró, pár centis csupán, meg az is igaz, hogy van rajtam védelmező fókzsír is bőven, na de mégis.

A 12. hétbe lépve szabad még hason aludni?

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr34644492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.09.02. 11:52:30

Piros, én végig "hason" feküdtem. Azaz az általad leírt pózban féloldalra fordultam, és a lábamat illetve a térdemet felpóckoltam párnákkal. Így teljesen nem tudtam átfordulni hasra, de mégis felhúzott lábakkal, ömajdnem összegömbölyödve aludtam. És szülés után azonnal visszatértem a békapózra:)

kisvirag · http://ehetovirag.kisvirag.net 2008.09.02. 12:25:08

bár én még nem szültem, de a tesóim összesen már hatszor is, és ők inkább csak a nagy pocak, mint a nem szabad miatt adták fel hason alvós/fekvős koncepciójukat.
Bár laikusként, de szerintem addig alhatsz hason, amíg bírsz :)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.09.02. 12:49:22

Szerintem nem kell lemondanod a hason alvásról! Miért kellene? HA nem fáj, nem kellemetlen, nem kényelmetlen miért ne aludhatnál úgy! Majd, ha görögdinnyét nyeltnek nézel ki, akkor nem lesz kényelmes és nem alszol úgy:) A természet jól kialakította a mamák pocakját! Attól, hogy hason fekszel nem lesz semmi gáz:)
Puszi, neked:)

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.09.02. 13:31:08

Szerintem Kisnudli majd szól, a nem tetszik neki valami :)

Buboréka 2008.09.02. 13:41:59

Képzeld Piroska nekem is ez a bevált pózom, pont ahogy leírtad...szerintem nyugodtan aludhatsz hason amíg kényelmes, később már ugysem lesz az :)
Én a terhességem végén már annyira hiányoltam a pózomat, hogy folyton azt hangoztattam, hogy amint megszülök az lesz az első, hogy hasrafekszem....és így is tettem, szülés után még a kórházban első éjszaka hasravágtam magam......olyan jóóó volt :)

Piroska 2008.09.02. 14:02:17

Na jól van Lányocskák, ha szerintetek is lehet!!!! Csak Anyika túlnagymamáskodta ezek szerint!:-)
Meg valahogy mindig van egy olyan érzésem, hogy megnyomom azt a pici Nudlit odabent!:-)

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.09.02. 14:54:28

Én is így aludtam, amíg jól esett és utána meg már nem fogsz tudni így aludni, akkortól nyilván a babát és téged is zavar majd. A barátnőim nagy része a most kapható szopiztatós párnával aludt kb. a 6. hónaptól és ők azzal is be tudtak majdnem ebbe a pózba fészkelni. Úgy aludj, ahogy jól esik, nem ártasz vele a kicsinek (később majd rúg ha neki nem jó).

Merci! · http://prante.hu/blog/ 2008.09.02. 17:40:14

Én is azt akartam írni, hogy nyugodtan alhatsz hason, ha jól esik, de ha félted a bébit, inkább úgy aludj, hogy ne amiatt kelljen aggódnod. Én a két nagyobbal nem mertem hason aludni, de Miksóval minden gond nélkül sikerült, amíg a méretek engedték...

Katónéni 2008.09.02. 20:33:54

Drága Piroska!
Csatlakozom az előttem szólókhoz!
A "szülőegységünk" olyan jó és flexibilis alkotmány,hogy felveheted szokott pózod.
22 éve nem volt szopipárna sem,de igen sokáig hasaltam!Hatalmas Jocóm nem vette zokon.
Ölellek:Kató

Piroska 2008.09.03. 10:32:55

Lily, Merci, Kató! Köszönöm a tapasztalatmegosztást Tőletek, lassan megnyugszom, hogy szabad hason!:-)

irisz · http://artistamuvek.blogspot.com 2008.09.03. 21:22:18

biztos már nagyon sok okosságot hallottál h. mi a legjobb nemgyógyszer migrénre, de nekem a nagyon erős gyömbértea rengeteget segít, bár be kell valljam, h. azóta nem igazán fáj a fejem, mióta visszatértem a vega életformára

hát ennyi,

a pózt amiben alszol, képzeld jógáúl tigris póznak hívják, azt ne kérdezd h. miért :)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.09.04. 08:46:37

Sziamia :)
Most már látom, mindenki megnyugtatott hasonfekvésügyileg. Ennek ellenére idebiggyesztem én is a magam tapasztalatát. Én is ugyanúgy fekszem általában, ahogy Te. Ugyanabban a pozícióban, ami azért is jó, mert sokkal tovább lehet így hason feküdni, mint a nem felhúzott lábbakkal.
Én gyakorlatilag az utolsó hónapig így aludtam és semmi nyomódás nem látszott a kis Bogyólányon :)
Sok kellemes, pihentető alvást Nektek!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.09.04. 10:30:58

Írisz Kedves! Köszönöm az ajánlást, megpróbálom a gyömbérteát, állítólag hányingerelűzésre is beválhat, ami meg minden nap kínoz.....
Csak azért nem kérdezem, mert az írtad, ne kérdezzem, hogy miért, pedig érdekel, hogy miért tigrispóz!:-D

Ingridem! Egyre jobban megnyugszom a hasonalvás miatt! Minden megerősítésre szükségem van:-)
Puszillak!
süti beállítások módosítása