Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Bogyómegtagadás

2008.08.19. 12:03 | piroskaesfarkas | 17 komment

Elővigyázatosságból eltűntettem az otthoni gyógyszeresdobozkából az összes fejfájásölőmet, hiszen ezentúl egyelőre nem kapkodhatom be ész nélkül a fehérbogyókat, ahogy eddig tettem, ha közeledett a komisz, s mivel időnként olyan erős fájdalom gyötör, hogy elvesztem a józan ítélőképességemet, jobbnak láttam megtenni ezt az óvintézkedést.

 

Hiába a másállapot, az ígéretek, az általános tapasztalatok, fejfájás fronton a helyzetem változatlan. Igaz, a ciklus előtti hasogatás elmarad, de az időjárásra és kitudjamégmire reagáló nem tűnt el, s a hétvégi szélviharral együtt ismét lecsapott rám.

A múltkori gyötrelem után rákérdeztem a Csillagszemű által ránkhagyott kölcsöndoktornőnél is, mi a véleménye a fehérbogyókról, majd a Nemszemüveges újdokimtól is érdeklődtem, s mindketten azt javasolták, hogy nyugodtan szedjek be egyet-egyet abból a fajtából, amit eddig is bekapdostam (persze ne marokszámra), mert még mindig jobb bevenni egy fájdalomcsillapítót, mint egész nap agonizálni, amivel sokkal többet árthatok. Mégsem nyugodtam meg, s csak reméltem, hogy egyedüli eset volt a komisz visszatérése, még beköszönt utoljára, mielőtt jópár hónapra lekopik rólam, s nem kell majd mérlegelnem a fehérbogyókérdést. De nem így lett.

Erősen eltérnek a vélemények még az orvosok között is, pláne az interneten található cikkekben, fórumos hozzásszólásokban, szabad -e terhesen migrén esetén gyógyszert bevenni, s akik azt vallják, hogy alkalmanként megengedett, azok sem egyeznek meg abban, hogy mégis melyek azok a tabletták, amelyek kevésbé ártalmasak. Úgyhogy, mikor Farkas utánaolvasott a neten, méginkább összezavardotunk.

Amikor már csillagokat látok (tényleg van ilyen, apró, pici, fehér és átlátszó valamik úszkálnak a szemem előtt), és a gyógyszer után nyúlnék -hiszen az orvosaim is engedélyezték- akkor mindig megálljt parancsolok magamnak, hiszen mi van akkor, ha mégis csak egy egészen kicsit is ártok vele a bennem fejlődő Nudlinak? Hát ennyit sem bírok ki érte?

Már előző este éreztem a komisz közeledtét, gondoltam, talán ha korán nyugovóra térek, majd kialszom, s reggelre nyoma sem marad......A nyavalyás nem így tett. Hajnali ötkor nyögdécselve keltem, s feltúrtam a mellettem békésen szundikáló pasit, s riadót fújtam. Szegény csukott szemmel, félkábán állt neki masszírozgatni a homlokomat, majd belepancsolt egy jókora adag vietnámi balzsamot, amitől folyik a könnye, és tüsszög. Így ment ez koradélelőttig, mikor lekúsztam a konyhába jeges gyümölcslé után kutatva, s beleütköztem egy doboz hűtött paradicsomlébe, amit rögvest megkívántam, s olyan nagyon jólesett, hogy két pohárral is legurítottam a torkomon, s egy darabig meg is nyugtatta hányingerrel küszködő gyomromat (sajnos nem maradt bennem sokáig). Ennyi volt, amit délelőtt magamhoz bírtam venni.

Koradélutánra teljesen elhatalmasodott a fájdalom, gyötört a pumpáló hányinger, s eleinte csak csendesen sírtam és nyökögtem, később már hangosan jajveszékeltem, s feltettem a "kéééérlek, segíííícs" lemezemet, észveszejtve forgolódtam a kanapén, és fejfájásölőért könyörögtem. Tettem ezt addig, míg végül Farkas sem bírta tovább, s elrobogott a legközelebbi, még nyitvatartó gyógyszertárba.

Mit egy őrült, úgy számoltam magamban a perceket, modelleztem az útvonalat, elkézpeltem, mennyi időt vesz idénybe, míg megbeszéli a pult túloldalán álló hölggyel, hogy melyik tablettát javasolja, s vajon éppen merre járhat, s mikor ér haza az enyhülést hozó gyógyszerrel. Mikor hallottam a lépteit a terasz felől, úgy éreztem, egy perccel sem bírnám tovább a kínokat, s képzeletben már feltéptem a papirdobozkát, hogy mielőbb hozzájussak a bogyómhoz. "Sajnos nem hoztam semmit, mert a gyógyszerész azt mondta, hogy tilos bármilyen fejfájáscsillapító, pláne az első három hónapban....marad a balzsmozás, Boszikám." -suttogta kedvesen, a reakciómat fürkészve. Elszakadt a cérnám.

Szidtam Őt is, a gyógyszerészt is, az egész állapotomat drámai szerencsétlenségnek minősítettem, s elátkoztam a gyógyszergyártókat is mind, akik nem bírtak kifejleszteni egy ártalmatlan fejfájáscsillapítót kismamáknak.....

Hideg borogatást tett a tarkómra, félóránként újabb adag balzsamot kent a homlokom jobb oldalára, ahonnan a fájdalom kisugárzott, masszírozta a fejemet, és próbált megnyugtatni. Így telt el a szombatunk, s csak vasárnap hajnalra kaptam vissza önmagam, kifacsarva, a megkönnyebbüléstől boldogan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr92622855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.08.19. 13:36:21

Piros! Tényleg hihetetlen, hogy nem segít Rajtad semmi! Szörnyű még olvasni is, nemhogy átélni!!! Hősiesen viselkedtél!
Pont erről beszéltünk mi is a barátnőimmel, hogy ma amikor már minden szervünket átültetik, sőt növeszteni is tudnak egyeseket, akkor pl. a rohadt allergiára miért nem tudnak kitalálni valami használhatót?!?!? Vagy a Te fájdalmadra?!?!?
Együttérzek!

ritarozi · http://rozalrigolyai.freeblog.hu 2008.08.19. 13:53:02

Homeopátiára nem gondoltál még? Azt lehet várandósan is. Egyébként velem előfordult, hogy egy paracetamol tartalmú után nyúltam, ha már semmise segített. Mondjuk tényleg csak egyszer-kétszer a három várandósság alatt.

Piroska 2008.08.19. 13:56:48

Bogaram! Pontosan, ezt mondom én is! Meg együtt is érzek Veletek!:-(

Ritarozi! Először is köszöntelek itt, örülök, hogy integettél:-)
A homeopátiás bogyó nem segített még akkor sem, mikor egyedül voltam a bőrömben......
Háromm picikéd van!!!! Gratulálok!!!:-)

hildy 2008.08.19. 14:42:40

Szia!
Már régóta olvasom a blogod, és most úgy érzem, hogy hozzá kell szólnom. A kisfiam 1 éves. Tervezett baba volt. Nekünk elsőre összejött. Épp ezért az elején nem éltem bele még magam nagyon a tehességbe. Igazából még nem tudtam, hogy terhes vagyok vagy sem, és egy pillanat műve volt, hogy bekaptam egy bogyót fejfájásra. Amint lenyeltem, nyomban eszembe jutott, hogy jaj, lehet, hogy terhes vagyok. De már késő volt. Később kiderült, hogy akkor a terhességem második hetében jártam. Minden rendben volt a huszadik hétig, amikor megtudtuk, hogy a baba szívével gond van. Egy hetes korában 8,5 órás műtéte volt. Most egy nagyon ügyes, okos, hiperaktív fiam van, akiről nem mondaná meg senki, hogy mennyire megkűzdött az életért. Bennem mindig ott motoszkál a gondolat, hogy lehet, hogy a bogyó műve volt az egész, és lelkiismeret furdalásom van. Az orvosok azt mondták, hogy nem az én hibám. Megjegyzem, hogy én is és a férjem is egészségesek vagyunk, és a családban sincs senki szívbeteg.
Hosszúra sikerült a mondókám :) A lényeg: helyedben nem vennék be semmilyen tablettát. Én mindig arra gondolok, hogy az én fejfájásom semmiség volt a fiam fájdalmaihoz képest.
Gratulálok a babához, és szép, nyugodt terhességet kívánok neked!

Hildy

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.19. 17:34:46

Nem tudok tanácsot adni, de annyit elmondok (leírok), hogy én is azt a tanácsot kaptam pocakosságom alatt, hogy inkább a bogyó, mint a fájdalom.
Homeopátiásból pedig nagyon sokféle van ugyanarra a problémára gyakorlatilag, csak más-más tünetegyüttesre. Vagyis nem mindegy milyen és honnan irányul a a fejfájás...
Gondolom azért már párszor körbejártad a kérdést.
Remélem hamarosan elmúlnak a fejfájások.
(((Ölelgetünk)))

Piroska 2008.08.20. 10:22:55

Ingrid Drága! Biztosan van még érintetlen terület számomra a homeopátiás gyógyszerek tekintetében, úgyhogy nem adtam fel, hogy találjak gyógyírt a komiszra....
Ölelgetlek én is Titeket!!!!!:-)

Piroska 2008.08.20. 10:28:39

Kedves Hildy! Örömmel olvastam, hogy már minden rendben van a kisfiaddal, s nagyon sajnálom, hogy végig kellett mennetek ezen a nehéz úton!
Biztosan nem attól az egyetlen bogyótól lehetett a baj, de teljesen megértem az érzéseidet, pontosan én is ezt mondom, hogy mi van akkor, ha mégis egy kósza tablettával ártok Neki?????
Persze annyi mindent írnak a szakkönyvek, úságok, hogy tényleg már az lenne a legjobb, hogy ha az egész 9 hónapot elszeparált, baciszűrős sátorban töltenénk, relaxálva, és dietetikusok küdenék be a kiméricskélt, vitaminoptimalizált ételeket.....
Ráadásul bármilyen témában is kérdezősködsz, annyira megoszlanak a vélemények, sokszor még egy adott intézmény orvosai között is, hogy könnyen összezavarják a kismamát.
Köszönöm, hogy megosztottad velem a történetedet, és kívánok Nektek jó egészséget és sok boldog élménypillanatot!
Piroska

Babi · http://diababi.freeblog.hu 2008.08.20. 11:40:39

Kedves Piroska!
Tegnap Páromat megkérdeztem, hogy Ő szerinte mi segíthet rajtad: elsőre egy erős tejeskávét mondott (ami állítólag jó migrénes fefájásra, a koffein az agyra élénkítő hatással van, tágítja az agyi ereket), aztán alvás, és nagyon sok folyadék!
Nagyon sok boldogságos napokat kívánok a babaváráshoz!

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.21. 09:33:50

Piros, én nem tudok semmi okosat mert én azt se tudom, hogy mi a fejfájás, de az enyém farkas tudja szegény, olyankor még az arckifejezése is megváltozik, annyira de annyira sajnálom. Ha ráakadsz a csodabogyóra szóljál légyszi. (Mondjuk az elég valószínűtlen hogy enyém farkas teherbeessen)

Piroska 2008.08.21. 09:43:19

Babi Drága! Köszönöm, hogy megkérdezted! A tejesKV nagy kedvencem, de a baba miatt már hónapokkal ezelőtt kihúztam a listámról, és már egyáltalán nem iszom KV-t. Sajnos sosem segített rajtam, régebben sem, hiába próbáltam. Csak azért ittam, mert szeretem:-)
Viszont rengeteg vizet iszom (3-4 liter), és próbálok ilyenkor aludni, s van, amikor sikerül kialudnom (pl. tegnap is fájt a szélvihar miatt, és sikerült ma reggelre elűznöm...)
Puszillak, Piroska

Piroska 2008.08.21. 09:44:06

Csettenke! szólok!!!:-DDD

ritarozi · http://rozalrigolyai.freeblog.hu 2008.08.21. 19:04:39

Véletlenül akadtam erre a cikkre és eszembe jutott a posztod. Abból nem lehet baj, ha belinkelem. Legfeljebb annyi történhet, hogy semmi újat nem tudsz meg belőle. Akkor bocs! Itt a cikk: www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-alatt/fejfajas-a-terhesseg-alatt

Ilona · http://ilonana.freeblog.hu 2008.08.21. 23:07:13

Szia Piroska!
18 éves korom óta rendszeresen fáj a fejem (most 32 vagyok). Két egészséges gyereket szültem! Mindkettővel szedtem algopyrint! Persze csak mértékkel de főleg az első harmadokban nagyon megszenvedtem és bár nem mulasztotta el a gyógyszer de enyhített a kibírhatatlanon!
Próbáltam, hogy nem veszek be de rosszabbul lettem mint voltam, szóval inkább bevettem. Sokat aggódtam ezmiatt de szerencsére feleslegesen.
Minden jót!

Piroska 2008.08.22. 09:32:20

Szia Ilona!
köszönöm, hogy megosztottad velem a véleményedet! sokan mondják, hogy szedtek néhány bogyót a pocakosodás alatt, de egyelőre én nem merek......Szenvedek, ha nagyon muszáj, és marad a vietnámi balzsam meg a vizesborogatás.
Az első három hónapot szeretném így kibírni (szeptember közepén kezdjük a második trimesztert.
Máskor is nagyon szívesen veszem a véleményedet!
Neked is minden szépet és jót, Piroska

Kryszti 2008.08.23. 14:41:33

Drága Piroska, azt gondolom kell, hogy legyen megoldás mind a fejfájás, mind a bőrbetegség terességed alatti enyhítésére, megszüntetésére.
Fejfájás centrumokban erre szakosodott orvosok vannak, ők biztosan tudják mely gyógyszerek szedhetők legalább a második trimesztertől. (Az első trimeszterben én sem kockáztatnék.) Itt megtalálod ezeket az ambulanciákat, bár már lehet, hogy ismered, és kipróbáltad: www.clusterheadache.hu/cen.html
Szép gömbölyödő napokat!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.25. 11:53:22

Kryszti Drága! Köszönöm, még nem néztem, de majd most!
Puszillak!!!!!!
süti beállítások módosítása