Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dobbanás

2008.08.01. 14:34 | piroskaesfarkas | 3 komment

Szinte sötét vizsgáló, az asztalon dolgozólámpa szórja meleg fényét, s világít a méretes, falra szerelt kivetítő meg a vizsgálóágy melletti monitor. Belépek, szempillantás alatt felmérem a szobát, fürkészem, hol lehet az elfüggönyözött, esetleg paravánnal elszeparált átöltözős rész, ahol lepucérodhatok alulról (szerencse, hogy szoknyában jöttem), s felvehetem a pöttyös bokazoknimat. Nincs olyan?

Kézfogás a szimpatikus, negyvenes éveiben járó dokival, bemutatkozom, majd tétován topogok. Rámutat az ágy melletti két fonott fotelra, dobjam oda a táskámat, feküdjek le, s tegyem szabaddá a hasamat (felcsillan a szemem, végre nem spárgáznom kell, s még a magassarkú papucsomat sem kell levennem?).

Meglepődöm a teljesen normális magasságú ágyon is, amire csak le kell huppani, s nem kell felkapaszkodni, sőt, még lábtartó sincs a végén. Nahát? Kidugom a hasamat, rákerül a hideg zselé, s már látom is odafent a vetítővásznon a belsőmet, ami nekem szürke massza, de doktorúrnak rengeteg információ, s már sorolja is: látszik, hogy stimulálva vannak a petefészkek az inszmináció miatt, mindkét oldalon vagy egy kis ciszta, de nem számít (??!!!), amott meg a petezsák, amit akárhogy is néz, nem lát benne babát!!!!???

Észreveszi, hogy a döbbenettől kékülök, s nehezen veszem a levegőt, majd hozzáteszi, lehet, csak alulról tudjuk most megnézni, vetkőzzek le. Furcsa idegenek előtt kilépni a csipkés, fekete bugyiból, totál sutának érzem magam. Jólesik ez a barátságos sötét.

Na de hogy kell itt feküdni? Húzzam fel a térdeimet, vagy várjam meg, mit akar? Oldalt ül mellettem, majd átnyúl a lábam mellett, s úgy vizsgál meg (ez így mégiscsak kevésbé zavar, mint szemtől szemben), figyelmeztet, hogy ez most kellemetlen lesz, de próbál vigyázni. Ismét elkezdődik a mozi a falon.

Teljesen lenyűgöz az elém (fölém) táruló látvány, szájtátva szögezem a szemem a kivetítőre. Ott a petezsák, s ott van bizony a migyerekünk, én láááátom!!!!! Na és az az ici-pici lüktető pont, ugye az, ugye a kis szíve kalapál ennyire? Igen, midnen rendben. Csak azt sajnálom, hogy Farkassal nem oszthattam meg az élményt (elkísért, de sajnos nagyonfontostárgyalásra kellett indulnia, nem tudta megvárni a vizsgálatot).

Beszélünk a szűrővizsgálatokról, amely szeptember elején lesz esedékes, kérdezi, akarom -e, hogy megszúrják majd a pocakomat (mégiscsak ősszel betöltöm a harmincötöt), hogy száz százalékos biztonsággal megállapítható legyen, hogy minden rendben odabent (azonban itt a terhességek egy százaléka vetéléssel végződik), vagy megelégszem a közel kilencvenszázalékos vérvételes megoldással? Mit javasol? Semmit, nem az Ő felelőssége, nekem kell dönteni. Most nem tudok, Farkas nélkül, ismeretanyag nélkül nem tehetem. Megállapodunk, hogy először megcsináltatjuk a vérvizsgálatot, majd utána megvitatjuk, mi legyen. (A nagy izgalomban elfelejtettem megkérdezni, mi lehet az az erős szúrkálás, amit tegnap óta érzek a jobboldalamon, egészen lent, pedig elég ijesztő).

Az asszisztens a kezembe nyomja a jelentést, a doki egy CD-t a mozimról, meg két kis képet a migyerekünkről, majd búcsúzom, s hónom alatt a bizonyítékokkal felbaktatok a lépcsőn, hogy véremet vegyék (újabb toxoplasma vizsgálat).

Azonnal hívom pasit, hogy elújságoljam "Dobooooooooog!!!!!" 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr21596064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.25. 10:44:48

És ehhez nincs komment??? nemár!
Hazajövök és mit látok!!
Ezt eddig vajon miért nem láttam??

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.25. 11:51:39

Mimke! Azért, mert ugye titkosan írtam az összes témához kapcsolódó bejegyzést, de ott hagytam, azon a dátumon, amikor lefirkantottam. Összeszedtem egy "titkos akták" bejegyzés alá az összeset, hogy ha valaki akarja, visszaolvasható mindegyik, időrendben. Gondolom ezért van az, hogy anno nem láthattad, mivel nem volt éles:-) Csak kb. egy hete publikáltam, és aki olvassa, szerintem a végén kommentel, nem egyenként.
:-)

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.25. 12:27:08

Ja, nekem meg az rss olvasóm gyanús olvasatlan dolgokat jelölt (amúgy is volt egy kis kavarás...) és ezért azt hittem én bénáztam el valamit ...
süti beállítások módosítása