Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ki lapul a bazsalikom alatt?

2008.07.24. 08:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

Vékonyan megkentem a tönkölykenyérszeleteket (egyet mindig katonákra kockázok a nyálcsurgató kutyáknak, nehogy kimaradjanak a reggeliből), rászeleteltem a sajtot, felvagdostam a paradicsomot, majd kimentem a teraszra, hogy letépjek pár szálat a kaspókban nevelkedő zsenge bazsalikomból és a petrezselyemből.

Egy nagy jaaaaaaj felkiáltással hőköltem hátra, mikor álmosan lehajoltam a zöld csokrokhoz, s a bazsalikomos cserép esővízzel megtelt aljából éppen a szemem közé nézett egy eltévedt brekusz.

Érett példány lévén tenyérnyi mérete miatt a dehogyfogommeg kategóriába soroltam, de valahogy mégiscsak vissza kellett terelnem a tóhoz szegényt, amitől jó messzire került, vagy az is lehet, hogy éppen a vizet kiszimatolva vándorolt a dombtetőnkre, új lakehlyet keresve magának, csak éppen letért az odavezető útról.

A fríbrekusz akcióhoz először áttelepítettem a bazsalikomot, melyről közben a varangyosom fejére hullott pár levélke, amitől méginkább megrémült, s próbált eggyé válni az egyébként egészen hasonló színű, halványzöldes  alátéttel, belapult, s nem mozdult, s hagyta, hogy megörökítsem.

Medencepilinckázó hálóval fedtem le a tartózkodási helyét, majd lassú, megfontolt mozdulatokkal elkacsáztam vele a tó partjára, ahol ráhelyeztem a szikla tetejére edényestül, had készüljön fel lelkileg a csobbanásra.

Ja, hogy mostanában túl sok a brekegés itt a füzetemben? Valóban:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr80579925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.07.24. 17:52:06

Most nem mondom azt, hogy incsiklanó és szemet gyönyörködtető :)
Mégis érdekes és hasznos tanulmány a brekusz humánus szabaddátételének tanulmányozására :)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.07.24. 18:52:09

jajberusnya, ilyenkor az ember lánya eszét vesztve menekül, kedves piros, és maga helyett odaküld egy farkast hárítani. brrrrr

Cserke · http://eteto.blog.hu 2008.07.25. 08:04:35

Láttad, milyen szép szeme van? És hasznos is ám, megeszi a növényrágó csigáid. Sajnos a tavalyi Ágostonunk nem került elő, sokáig lakott az egyik nagy növényláda alatt és mindig lábujjhegyre állt, ha arra jártunk, jelezve, az az ő területe.
Jó, nem pont egy ilyet akarnék megcsókolni:)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.07.25. 11:25:02

Na most úgy konkrétan kirázott a hideg! Biztos szívgörcsöt kaptam volna, ha rámkacsint a brekusz:) Vannak pillanatok, amikor simán előadom a szőke nős hisztit, azt hiszem egy ilyen brekusz láttán ez lett volna:) Nagyon ügyesen új lakhelyre költöztetted egyébként:)

Piroska 2008.07.25. 14:20:13

Jaj Lányok! Nem olyan veszélyes példány ez ám! Egy pók sokkalta félelmetesebb!!!!!!:-)

Cserkókám! Hát nem úgy néztem a szemébe, hogy az milyen szép...:-) Sajnálom Ágostonotokat!!!!

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.07.25. 15:22:04

Piroska veszélyesnek nem veszélyes! Csak rücskös és nyákos és hideg és izééééé:) A pók nem ilyen:)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.07.25. 16:04:15

Boltyi! Neked inkább a póóók????? A pók csíp, és rengeteg lába van, sok-sok szeme, és éjjel belemászhat a szánkba is, míg alszunk.....brrrrrrrrrrrrrrr
És az is lehet, hogy évek óta megosztjuk velük a hálószobánkat, mert nappal a legkisebb résben is megbújik, ellenben a békával, aki azért észrevehető, s még kuruttyol is, ha bezárod.
:-)
süti beállítások módosítása