Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Számvetés

2008.07.16. 08:01 | piroskaesfarkas | 5 komment

Hova folyik az a sok pénz? Mire megy el, mikor alig veszek valamit? Annyiszor elhatároztuk már, hogy legalább egy hónapig vezetjük a kiadásainkat egy füzetbe, a legkisebb apróságon kersztük a havi számlákig, de mára már feladtuk....Nem vagyunk azok az ekszeltáblázatbakörmölős típusúak, nem egy az nekünk.

Mégis megpróbálkozom azzal, hogy feljegyezzem a babaelőkészületek orvosi részének kiadásait, egyrész magunknak, másrészt hátha segítségül szolgál azoknak, akik szeretnék legalább nagyságrendileg megbecsülni, milyen költségekre kell számítani. Persze nyilván, ez egyénenkét változó.

  1. Március 11. Kezdődött egy szokásos nőgyógyászati rákszűréssel, amit ideszámolok, mert a doktornő javaslatára indultunk tovább (8 000 Ft)
  2. Férfi mintavizsgálata, kétszer, 3 hetes különbséggel (2 x 8 000 Ft= 16 000 Ft)
  3. Ekkor receptre felírtak E vitamint, ill. még egy bogyót (5 000 Ft). Ezek mellett egyébként szedünk tőzegáfonyás tablettát, algatablettát, omegahármaszsírsvas átlátszósat, nem célzottan, előtte is lenyeltük mindet, egészségmegörzős okból.
  4. Konzultáció az első intézményben, ami annyit ért, mintha az ötezresből papirrepülőt hajtogatunk, és elengedjük egy masabb pontról. Vag még annyit sem, mert itt a megtalálójának mekkora örömet szereztünk volna.... (5 000 Ft)
  5. Konzultáció április 22. a második intézményben, ami megérte. (12 000 Ft)
  6. Vérvétel április 22. ugyanitt, hormonokra fókuszálva. Olyan gyorsan történt, még izgulni sem volt időm. (16 000 Ft)
  7. Feleslegesen kivett szabadnap a klínika lemondása miatt (nem számolom a kiesett pénzt, túl kicsinyes, de azért megemlítem:-)
  8. A 7. pont miatti elkenődésemet elütvén pasi javasolta, vegyünk peteérésfigyelő tesztet, még úgy sem csináltunk ilyet. Kb. 2000 Ft volt és 5 darab van benne (ebből kapásból az elsőt széttéptem, mert kerestem rajta a tájékoztatón jelölt csíkokat, színeket, sehol sem találtam, így megnéztem belül....a másodikat megcsináltam, de nem tudtuk értelmezni, vagyis én, mert nem olvastam el rendesen a tájékoztatót. A harmadik sikerült, megmutatta, hogy nem érlelek még semmit sem...) Az utolsó kettőt is feleslegesen piskótáztam le. Egyelőre nem veszek több ilyet, úgyis egyfolytában mutogatom az alvázamat az intézetben.....
  9. Petevezetékek átjárhatósági vizsgálata május 8.: 30.000 Ft (nem számolva azt a teljes zacskó törlőkendőt, amit elhasználtam, mert ha izgulok, mindig pisilnem kell, s folyton wc-re járok:-)
  10. Mivel ellopták a táskámat, benne az ötnapigszedősbogyó receptjével, be kellett rohannunk az intézetbe egy új piros cetliért, amit végre kiváltottunk (pontos árat majd beírom).
  11. Nem tartozik szorosan a költségekhez, de mégis, engem erősen érint. A petevezetékszinezősdi után, este hazaérve lusta voltam kipakolni a külön kis övtáskámból, amit teleraktam reggel illatszerekkel (parfüm, testápoló, ilyen kendő, olyan betét, stb. ez olyan megnyugtató volt, hogy nálam vannak), hogy felkészüljek a kukkantás előtt. Nos, ezt a másnap hajnali betörés során szintén elvitték......
  12. Május 27. ultrahangos vizsgálat. Azt mondták, nem kell fizetni, ez beletartozik a kezelésbe????? Meglepődtem. Na persze a végén jön a hosszú számla...Azért gyorsan csináltattam egy toxoizé vizsgálatot, mivel agyon abajgatom Micit, aki pedig kertimacsek, megfordul mindenhol, így mégiscsak otthagytam 5 000 Ft-ot. Két hét múlva lesz kész. Reméltem, hogy az inszemináció előtt, dehát nem.
  13. Méhpempő tabletta. Legomboltam Meskéről 8 darabot, de egyrész veszek helyette neki egy másik dobozzal, meg magamnak is egy mégeggyel.
  14. Méhpempőt szedek. Tudom, hogy ezt már a fenti pontban említettem, de utálnám, ha ez csupán a 13-as számhoz kapcsolódna, úgyhogy beírom a 14-eshez is. Valamelyik nap visszafordultunk a lejtőn, mert átfutott előttünk egy fekete macska. Babonásak lettünk?
  15. Tüszőrepesztő injekció és fertőtlenítő kendő (amit külön kell megvenni) 8 ezer Ft. Június 1.-én döfte bele a pocakomba Farkas, majd másnap egész este hasfájástól szenvedtem.
  16. Június 3. Inszemináció 40 ezer Ft. Tele vagyok várakozással.
  17. Vettem Elevitet és folsavat. Beleolvastam egy könyvbe, s rögtön beparáztam, hogy hónapokkal a fogantatás előtt nem szedtem ezeket, pedig kellett volna...Vagy nem? Mindenki mást mond. 4 000 Ft
  18. Nem sikerült az első akciónk. Kidobtam egy csomó pénzt a tesztekre, mert türelmetlen voltam. Valami Mária nevűt is vettem, két darabot, kazettáspipettásat. 1500 Ft+egy pár másik 1400 Ft.
  19. Pasi rendelt nekem méhpempő tablettát (amiből illene visszadnom azt a 8 darabot Meskének, amit a múltkor adott. Pláne, mióta megtudtam, hogy vetekszik az arannyal...), és rábeszélték valami áfonyásalloés bödönre, amit meg kell húznom reggelente. Mindez 15 000 Ft volt. A méhpempő ebből 7200 Ft, 60 db, napi 1-2-t kell elszopogatni?? Miből van ez?? Utánajárok. Pasi azt mondja, méhkirálynőket etetnek vele, az ANYÁT, úgyhogy egyem csak meg rendesen. Egész kis készletünk van a reggeli mellé ilyen bogyókból.
  20. Június 15. megcsípett egy kullancs. Körülötte feldagadt és vörös folt éktelenkedett, amit figyelni kell, hogy ne legyen kokárdás, vagy ne jelenjen meg máshol a testemen. Teljesen beparáztam. Megtanultam, hogy máskor el kell tenni a kullancsot és bevizsgáltatni. Megérdeklődtem, a várből is csinálnak tesztet, 2-3 hét alatt, és 18 000 Ft. Talán elmegyek.
  21. Június 20. Kipöttyöződtem. Tele van a hátam, a vállam, karom és a mellkasom. Kullancs vagy babahozóbogyó, esetleg x?
  22. Június 25. Alvázkukkantás. 2 nagyobb tüsző (10-15mm), és két kisebb, melyek már a doki szerint nem zárkóznak fel. Szóval kettő. A nyálkahártya az alsó határt súrolja, vékonyka (legalább valamim az:-). Igyekszem vastagítani rajta, s szedem a méhpempőt.
  23. Nem is olyan egyszerű beszerezni a tüszőrepesztő szurit, nincs mindenhol. A Déinél van. Majdnem 8 000 Ft. Szombat este 8-kor kell a hasamba szúrni, az ügyeletes Farkas adja be, s hétfőn délkörül kerülök az asztalra.
  24. Június 28. Pasi szemrebbenés nélkül beleszúrta a hasamba a tüszőrepesztőt. Én persze megint aggódtam, mert ahogy a nagy dokik szokták, felemelte a fecskendőt, és a levegőbe spriccelt belőle egy jó adagot, s azon nyavajogtam, mi van, ha így nem került a hasamba elegendő mennyiség???? Vettünk tegnap ovulációs tesztet is, 4.000 Ft volt, 7 db van benne, de még kis poharakat is csomagoltak hozzá.
  25. Június 30. Megtörtént a 2. inszmeináció. 40 000 Ft
  26. Július 13. Reméljük szerencsét hoz nekünk. Az első havány csíkunk.....Vettünk három tesztet (2 950 Ft). Igaz, ez még csak a 13. nap, de megcsináltam. Alig látható, de ott van az a vonalka!!!!!!!! Félek, hogy csak mi látjuk. Még nem engedem, hogy beleéljem magam. Pasinak meg hiba beszélek úgyis, már kismuternak hív....
  27. Július 14. Ma bementünk a klínikára, vérvétel miatt. HCG 140, progeszteron 150. "Gratulálok, Ön várandós!" (ja tényleg, ez egy számolgatós bejegyzés, úgyhogy ide tartozik, hogy "tesztelő" vérvétel ingyenes volt, ha kell majd még egyet csináltatni, azért kell csak fizetni).
  28. Július 16. Vettem egy adag Elevitet, a legeslegnagyobb kiszereléssel, meg folsavat, vietnámi balzsamot a fejemre, meg még egy tesztet, amit ma megcsináltam, és egy picit erősebb a csík. Örültem. 8 000 Ft
  29. Meg még vettem két kilenchónapalattmitörténik könyvet 10 000 Ft.
  30. Július 18. Újabb tesztet vettem, amit délután átlátszó vizet pisilve csináltam meg, amitől olyan halványra sikeredett, hogy frászt kaptunk. Pasi elrohant három dobozért, hogy másnap megismételhessem. LCG linedarabja 850 Ft (3 400 Ft).
  31. Július 25. A monitoron megjelent egy kicsi foltocska, benne egy apró pötty, a MIGYEREKÜNK! Megkaptuk az első képet is róla, amit azóta dédelgetünk. A vizsgálatért nem fizettünk, remélem, nem is kellett (talán benne van az inszeminációs csomagban), mert elfelejtettünk a nagy izgalomban. Augusztus 8.-án kell menni legközelebb, akkor majd igyekszem rákérdezni.

Ha mindezeket összeadom -márpedig ennek a bejegyzésnek a számvetés volt a célja, hátha másnak is segítségére lehet-, kb. 250 000 Ft a teljes összeg, amit a babaprojektre fordítottunk addig, míg megjelent a gyönyörűséges két csík a tesztkazettán.

Persze, hogy megérte!

 

 

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr37441792

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cyber security training qualifications uk 2019.06.12. 16:41:48

Colorpak Indonesia Tebar Dividen Rp 19,57 Milyar - Berita Saham Investasi Pasar Modal Market Research

Trackback: cyber security training london 2018.12.24. 13:06:07

Key signalyst hqplayer - mesgereacourt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.08.18. 13:28:18

Bátor vagy! Én ezt így nem mertem összevetni. Sok sok inszem (ki sem mondom mennyi...), lombik és az azt követők...
És itt jut eszembe egy mondat, amit egy kedves barátnőm jegyzett meg, de tőlem hangzott el: mindketten nagypocakkal sétáltunk a nagykörúton én pedig nem mertem átmenni a piros jelzésen, miszerint:
- Nekem nagyon sokban van ez a gyerek :)))

Piroska 2008.08.19. 08:57:36

Ingrid:-) Mivel soha semmit nem bírunk összeírni, vezetni (kivéve céges dolgok, de azt is ugye a könyvelő körmöli), gondoltam, hátha majd most:-)
Meg talán azoknak is segítség, akik most vágnak majd bele az inszeminációba. Sokan kérdezték a klínikán is egymástól, hogy mi mennyibe kerül, mire számíthatnak.
Puszillak:-)

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.19. 09:28:53

Drága Piros, kívánom, hogy tanulj meg felhőtlenül vigyorgó és esztelenül gömbölyödő bloggoló görögdínyévé válni :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.08.19. 10:08:10

Csetten Kedves! Vigyorgó és gömbölyű eleve vagyok, meg esztelen is, csak az a felhőtlenség, az nem megy nekem....:-)

ßóbita 2008.09.05. 14:44:58

...és hol van még a vége... :)
süti beállítások módosítása