Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Halvány

2008.07.13. 12:39 | piroskaesfarkas | 9 komment

Biztonsági okokból nem vettem újabb tesztet, nehogy idő előtt nekiessek a pipettával felszerelt kis tasakoknak, amit meg ugye a klínikán adtak holnapi kibontásra, hátha alapon felhasználtam a héten, majd egycsíkosan kidobtam.

A ciklusaim mindig pontosak voltak, 28.-29. napon érkező lajossal, általában előtte fejfájással, sajgó mellekkel, nyűgösködéssel, de a hasam sosem fájt előtte, csak mikor már itt volt, utána pár órával kezdett el rémesen gyötörni. Most viszont már csaknem egy hete fájnak a domborulataim, sehol egy fejfájás, viszont úgy görcsölget a hasam, mint amikor már javában megvan, és a hirtelen, gombnyomásra beinduló álmosság is már vagy hét napja elkap délutánonként.

Tegnap óta szorongva járok a kishelyre, izgatottan vakargatom a fejemet (jaj, ez egy nagyon rossz szokás), hiszen ilyenkor szokott bekopogtatni lajos. Hajnalban felébredtem, s azon agyaltam, vajon kicsoszogjak -e a wc-re megbizonyosodni, vagy szundítsak -e még egy reménykedőset, aztán végül kimentem. Semmi, huhhh.

Hatkor már fügét reggeliztem a fáról, s bizonytalanul átadtam magam a lehethogy állapotnak.....

Délelőtt felkerekedtünk bevásárolni, meglátogattuk a kedvenc gazdaboltosnéninket, aki ellátott minket újabb gombaölőszerrel és gyomírtóval, majd végigjártuk a környék összes gyógyszertárát, de mindegyik zárva tart vasárnap. "Á, nem kell elmenni a nagy bevásárlóközbontba, lemaradsz a talmácsis futamról! Majd hétfőn szerzünk tesztet" - mondtam, mikor Farkas javasolta, hogy kutassunk tovább. Ott kaptunk is, s vettem egyből hármat.

Nem elsőreggeli, hanem sokadik és déli minta volt, nem is fűztem nagy reményeket hozzá, igazából a másnap reggelre fókuszáltam már. Csöpögtettem ötöt, majd félretettem a műanyag kazettát pár percre, s elkezdtem kipakolni a fonott bevásárló kosárból, amit pár hete szereztem a kertészetből.  Ahogy feltéptem az átlátszó zacskót, hogy kitegyem az almákat a gyümölcstartóba, fél szemmel a tesztre sandítottam, és akkor megláttam.... 

"Faaaaaaaaarkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas!!!!!!!!!!" - visítottam, s elkezdtem remegni. Pasi széles mosollyal a fején bevágódott a konyhába, s kezébe fogta a kazettát. "Te is látod? Ott, azt a halványat?" - makogtam, s két kezemmel megmarkoltam a karját, s arcomat a vállába fúrtam. "Ez bizony csík. Halvány, de ott van." -mondta csillogó szemmel. Sírás folytogatott, de nem bírt kijönni. Összeölelkezve ugrándoztunk.

Újra és újra kezébe vette a tesztet, nézegette, s javasolta, hogy olvassuk el mégegyszer a tájékoztatót. A kezem úgy remegett, mint a zselé a gyümölcstortán, nem bírtam kinyitni a papirdobozt....A halvány is eredmény. Talán mert nem reggeli, meg nem első, meg ugye ez még csak a 13. nap, és hivatalosan holnap kellett volna. De ott van!!!!!!! A mi legeslegelső csíkunk!!!!! Összefonódva boldogoskodtunk a konyhában.

Fa tálcára pakolásztam a sajtokat, felvagdostam a paradicsomot, paprikát, elkészült a jeges ananászlé szívószállal, s közben rápillantgattam az aliglátható vonalkánkra, hogy ott van -e még. Ott bizony.

Mámorosan reggelizünk. Beleharap a paprikába, s rámkacsint. Kenyerére vajkrémet lapátol, majd megszorítja a combomat. Óvatos vagyok, visszafogom magam, s még fel sem tudom fogni, vagy csak nem engedem meg magamnak. Talán holnap reggel, ha megint csíkos lesz. Vagy majd a vérvétel után, ha a doki is rábólint. Még olyan nagyon halvány.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr25565969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimke · http://mimozanevel.wordpress.com 2008.08.25. 15:08:06

Juj, a barátnőmnél is végigiígultam ezt...Már lerágtam a fél kezemet...

Pirioska 2008.08.26. 09:24:26

Mi is frászt kaptunk néha....:-)

Pöttye (törölt) 2008.09.28. 12:22:07

újraolvasva...könnykicsordulós...már megint:)

Piroska 2008.09.29. 10:34:14

Pöttye Drága! Nem vagy semmi, hogy átrágta magad ezen a sok szövegelésen, amit itt összehordtam:-)

Pöttye 2008.09.29. 10:46:28

Csak egy pár hónapot sikerült átolvasnom, de azt hiszem midnig nagy örömmel fogok nekiállni...Egy élmény... és az éelted - bár buktatókkal tűzdelt - számomra nagyon tanulságos...és Farkassal együtt ti nagyon remek és becsületes emberek lehettek..Olyanok, akiket szívesen megismernék a való életben is.
Sok ölelés, egyelőre virtuálisan! :)

Piroska 2008.09.30. 17:04:33

Pöttye Drága! Nagyon szépen köszönöm a szívmelengető kedves szavakat!!!!:-)
Hogy érted, hogy tanulságos?

ßóbita 2009.07.29. 12:24:15

Annyira furcsa ez a 13-as szám Nálad, Piroskám...

13-án csináltad az első pozitív tesztet, a 13. napon.
A Szeretnénk című posztodat is 13-án olvashattuk. Nem is Ti lettetek volna, ha nem 13-án értetek volna családdá.

Felesleges a +1-ezés azt hiszem, igenis nagyon jó szám Nektek a 13 :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.08.02. 14:06:12

Bóbita Kedves! Hát, igaz ami igaz, rávilágítottál valami lényegesre...:-) Puszillak!

Pankababa 2011.07.01. 20:11:42

Bóbita- és erre fel még 13-án is szült:-))
süti beállítások módosítása