Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Szükség szerint

2008.05.23. 08:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

A KVfőzőhasználat megvonása után úgy gondoltam, már nem lehet megnyírbálni a költségeket, de persze ez csak azért van, mert úgy látszik, nem vagyok tulajdonosiszemléletűgondolkodású, meg elég leleményes meg aprólékos sem ezen a téren.

Mikor elszegődtem ide, ehhez a piacon ismert, jónevű  és jólmenő céghez okoskodni, s tolni a szekeret nagy lelkesedéssel és teljes odaadással, egy öreg KVfőzőnk volt csupán, amely olyan vészjoslóan szörcsögte ki magából a fekete levet, hogy lassan már csak bukósisakban lehetett megközelíteni a konyhát, ha bekapcsoltuk rajta a piros gombot. Ekkor összedobtunk egy kis pénzt a kollégákkal (mert a cégnek erre nincs kerete...), becsületkassza alapon, aki szokott KVzni a cégnél jelentkezett, s annyi felé osztottuk a költségeket (így vettünk vízforralót is), s vettünk egy új ébrentartólöttykészítőt.

Pár év alatt ez is kipurcant, de kivártunk, hátha. Mert ha mi nem is iszunk, vendégeket mégiscsak meg kell kínálni valamivel, és tulajdonosiszemléletű tulajdonosunk is KVzgat úgy egyébként.

Recepcióskolléganő jelezte főnökének, hogy bizony nincs lefőzöttKV tejhabbal, mert bedöglött a gép, majd hosszas mérlegelést követően engedélyt kapott említett felettesétől egy új, tizenegyezerforintos készülék beszerzésére. Már kezdtünk örülni, mert mi már apró dolgokon is felvillanyozódunk, s hiszünk a változásban..:-), amikor tulajdonosszemlélettel visszatelefonált a kolléganőnek, hogy megveheti ugyan a KVmasinát, de írjon egy körlevelet mindenkinek, hogy közülünk senki sem használhatja, csakis a recepcióskislány, s kizárólag csak a vendégeknek főzhet vele KV-t, még akkor sem folyathatunk át rajta csapvizet, ha -ahogy eddig is, mivel sosem volt- üvegben hozzuk otthonról az alapanyagokat (úgy mint KV, tej, meg cukor, mer' az sincs), s csupán amortizációs költsége lenne vele. Tilos.

Néha lapu alatt azért főzünk magunknak (én itt bent nagyon ritkán iszom, a reggeli mézestejesemről is szinte teljesen lemondtam egy időre), persze a saját hozzávalóinkból, mi másból??? (nincs ásványvíz sem, se tea, se semmi).

A KVs egy visszatérő történet itt nálunk, ami fejezetekre tagolható, s meséltem már erről, de kellett a mostani költségcsökkentős alapjaként, úgymond megágyazásnak. Az új kisszínesünk a következő.

Recepcióskolléganő megdorgálása, miszerint ezentúl -hogy elkapjuk azt a rengeteg pénzt, ami ömlik ki az ablakon a mi pazarló kisbáróskodásunk révén- az irodai wckben ne hagyja látható helyen az egész csomag papirgurigát, azt zárja el, s szigorúan csak egyetlen papir tekeredjen a tartójából. Mert belátható, ha látjuk, mennyi papir áll még rendelkezésünkre a fürdőszoba sarkában, vagy a polcra feltéve sorakoznak, rögtön elkezdünk pazarolni, viszont ha csak egy karcsú henger pöckölődik a letekerőjén, az mindjárt más, mer' akkor jól beosztjuk majd. Ú, hogy erre nem jöttünk rá eddig!?

Mert tényleg, ha beszabadulok a kiskuckóba, és sok gurigát látok, bevadulok teljesen, s húzom veszettül a papirt a lábam között, anélkül, hogy letépném, s izgalommal figyelem, vajon eltűník -e a letekeredő papirhalom a kagylóban, anélkül, hogy azt eldugaszolná!!? S nálam még biztos vannak durvábbak is, akik csak időnként bemennek oda pihenni, és hajtogatnak belőle hattyúkat, vagy kiscsónakot, s leengedik a csatornába. Vagy még ennél is pazarlóbbak, ki tudja?

Rögtön átváltottam a szemléletemet tulajdonosira, hiszen ez egy kiaknázatlan lehetőség arra, hogy további forintokat lasszózzunk vissza, meg jobb is felkészülni a későbbi korlátozásokra, hogy mileszakkorha.

  • Másként tekintek ezentúl az ősszel lehullot nagyméretű fügefalevelekre, s ezeket lepréselve begyűjtöm a kertünkből, jó lesz az még (az itt használt wcpapir egyébként is olyan, mint a dörzspapir....felüdülés az otthoni kisvirágos, vagy szálldogálóstollas mintázatú többrétegű..)
  • Jön nekem ez a sok buta újság....majd jól elzavarom a túlbuzgó kisiskolásokat, ha megint becsöngetnek ide, hogy papirgyűjtés van a suliban.
  • Felszólítom a kollégákat, hogy az ősz elején lesújtó megfázásos időszak alatt, mikor szinte csak víz folyik az ember orrából, viszont az bőségesen, és temérdek papirzsepit használ el, azokat nehogy kidobják, mert megszárad, s újra felhasználható a fenti célokra.
  • Megoldás lehet még a saját, golyóstollal ráírt névvel megjelölt papirguriga bevezetése, ezek hónap elején történő kiosztása, majd ezen felüli igénylők fizetéséből levonásra kerül a kirótt büntetés.
  • Recepcióskolléganő új területet kap, a vécésnéni szerepét is betöltheti, nyakában lógna a szükséghely kulcsa, s a magasságunk, súlyunk alapján kiszámolt arányszám alapján kikalkulált mennyiséget tépi majd le nekünk a küszöbön.

Aztán meg, mihaszna tékozló banda, végső esetben mindenkinek ott van a tenyere, a szappan meg a vízcsap. Még.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr83483756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten 2008.05.23. 15:22:47

Szerintem egy reggel vágtass be a tulajdonosi szemlélethez és vigyél neki egy croissont vagy egy brióst, meg egy csésze - otthonról hozott - finom kakaót. És mondd meg neki, h nem kell szabadkoznia, ajándék, azért, hogy javuljon a munkakedve és növekedjék a termelékenység. És a csészét se kell elmosnia, télle.

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.05.23. 23:29:18

Na az ilyenn főnöknek simán belekevernék abba a kakaóba egy kis hashajtót, majd elrejteném a papírt, majd pillát rebegtetve közülném vele, ha rájön a szapora, hogy csak vékonyka tekercs van és nincs is több:)))))
Hűűűű, de gonosz vagyok!
Az ilyenektől kicsit kinyílik a bicska a zsebemben:(
Bocsi!!!

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2008.05.24. 08:52:37

Csacsi vagy, nem látod a professzionális közösségépítő szándékot a mentalitás mélyén!:) Ez egy nagyon ütős, érzelmileg alapos közös impulzus, amin lehet mantrázni, és közel kerülni egymáshoz, hogy mekkora egy nagy spúrgyökérfasz a tulaj!:) És mindig, mikor nagyobbat dob az előzőhöz képest, mikor hihetetlen módon múlja fölül a az addig felülmúlhatatlannak hitt felülmúlhatót, akkor mindig ráfrissít erre, mondhatni elmélyít!:)

Fruzsi 2008.05.24. 09:39:16

Mégértem, hogy egy barom a főnököd (asszem én kimondhatom bátran) - de ettől függetlenül én könnyesre nevettem magam ezen a bejegyzéseden, annyira jól figurázod ki a "tuladonosi szemléletet" : DDD

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2008.05.24. 10:06:59

Mindemellett igen tehetséges sok másban is, nem mellékesen a szakterületén, ezt azért meg kell említenem a védelmében. Meg ugye van azér nagy a képem, de mégis valamiért itt dekkolok hatodik éve, és töretlen energiával tolom....

De a bcyke-féle egycsónakban összekovácsolódós elmélet valóban így van! Olyan híres történetek vannak (melyek közül nem mernék leírni csak néhányat, s amikor egy új ember kerül közénk, s valaki előadja neki az egyiket, nem akarja elhinni, hogy ez bizony ríííl, nem mi találtuk ki, hogy színesítsük a légkört), amiket rendre, közkívánatra előadunk egymás között, s még mindig asztalcsapkodósan hahotázunk rajtuk...Van olyan közülünk, aki állítása szerint azért jött vissza mégis ide dolgozni, miután egy darabig máshol is kipróbálta, mert szerinte ilyen hangulat, ennyi esemény máshol biztosan nincs.....

Egy ideig működött a voltcégescsajok találkozó, melyre néhány még mindig ottdolgozós tiszteletbeli tagot is hívtak, köztük engem (meg azért is ugye, hogy értesüljenek a legújabb történésekről). Na ott mind betegek voltuk....Úgy visítottunk a meséken, hogy alig bírtam kimászni itthon a kocsiból a fáradságtól, mintha hegyet ásztam volna....

A baj csak az, hogy utólag viccesek ezek (mondjuk a wcpapiroson sokat nem fogok rágódni:-), de némelyiket megélni, majd ezen hetekig lélekrágcsáláni nagyon is megvisel. Én bajom.

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog/ 2008.05.24. 10:11:59

Az ilyen emberek fognak kínok között meghalni vmi nagyon gusztustalan rákban... Most minden rosszindulat nélkül, csak tényközlően. Mennyi is: havi tízezer forintról van szó? Tizenötről??? Áááá.

Piroska 2008.05.24. 18:02:58

Jaj nem, nem, soha nem kívánnék ilyet!!!!
Nem rossz ember, de van egy pár igen rossz tulajdonsága, kellemetlen kombinációban:-)

Sokszor megbánt minket ok nélkül, de mégiscsak oka van, hogy itt vagyunk évek óta.....
De az ilyen húzásait nem tudjuk megérteni.....pénz, pénz, pénz , sok pénz, rengeteg pénz, annál is több pénz, mindenekfelett....
süti beállítások módosítása