Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Alvázam festése

2008.05.08. 14:20 | piroskaesfarkas | 2 komment

Laza, lenvászon nadrágkosztümben, otthoni papucsba bújtattott mezítlábasan szorongtam az anyósülésen, mert a sötétbarna- és a halványkékalapon rózsaszínvirágos zoknikat gondosan behajtogattam a táskámba.

Az előbbit a klínika előtt húztam fel (mert az elegáns szerkóhoz mégsem megy a bohókás mintás, és azért nem otthon vettem fel, hogy véletlenül se maradjon nyoma a térdem alatt, mert az rettentes lett volna), ami színben megegyezett az öltözékemmel meg cipőmmel, s ezzel mentem be, míg a rózsásat átvettem a vizságalat előtt elfüggönyözve (mert mégsem feszítek ott térdzokniba, úgyhogy belebújtam a kedvesbájos bokaváltozatba).

Alig öt perces várakozás után (ami azzal telt, hogy pasi a térdemet markolászta, s azt hajtogatta, hogy nyugodjak meg, s melengette az izgulászástól bezúzmarásodott kezemet) már hallottam is a nevemet, s a kedves szőke kishölgy kérte, kövessem a vizsgálóba. Érdeklődött, pisiltem -e mikor megérkeztem, s bár igennel válaszoltam, hozzátettem, hogy tulajdonképpen mindegy, mert az ilyen stresszes szituációkban folyamatos ingert érzek....

A vizsgáló -ahogy az asszisztens lány is- kifejezetten barátságos és visszafogott volt, nem olyan szűk, hogy mikor leszállok, biztosan fennakadok egy orvosi műszeren, vagy lerántok egy szikét, de nem is túl nagy, hogy az ember úgy érezze, a semmi közepén tárogat a nagyvilágba. A függöny mögött megejtettem a zoknicserét és lepucérodtam alulról, majd magam elé terítettem az erre kikészített papirtörölközőt, s felkászálódtam az ágyra. A kishölgy megigazgatott (szólt, hogy majd csak akkor tegyem fel a lábam a rémületes tartókba, ha bejön a doktorúr), mindent megmutatott (a képernyőn már ott állta a nevem), elmagyarázott, megkérdezte, nem vagyok -e tejcukor érzékeny, ismertette, miként zajlik majd az alvázfestés (rákérdeztem, mi a tapasztalata zokni ügyben, leveszik, vagy cikisen térdzokniba jönnek, vagy átveszik, mint én), s mikor Ő is elkészült a fecskendők feltöltésével, megkérdezte, én is készen állok -e, s ekkor résnyire kinyitotta a vizsgáló és az orvosi szoba közötti ajtót. A jelzést észlelve megérkezett doktor Csillagszemű.

Egész vizsgálat alatt folyamatosan beszéltek hozzám (halkan, megnyugtatóan), végig magyarázta a doktorúr, hogy éppen mit fog csinálni (még azt is jelezte, mikor húz gumikesztyűt), mindent megmutatott a monitoron, ha nem láttam jól, akkor megállt, s türelmesen elmagyarázta mégegyszer, mit kell figyelnem. A tüneményes asszisztens és Ő is többször érdeklődtek, nem vagyok -e rosszul, nem feszít -e a hasam, mit érzek, rendben vagyok -e.

A petevezetékek átjárhatóságának megállapításához kellett elvégezni a méh és a petevezeték kontrasztanyagos vizsgálatát. Egy vékonyka csövön kersztül juttatják fel a folyadékot, majd felpumpálnak valami kis bigyót, ami elzárja az utat kifelé. Közben bekerült az ultrahangos készülék is az alvázamba (még sosem voltam ilyen vizsgálaton, s rémületesen vastag nak tűnt, amikor még csak várakozva ültem, figyeltem a berendezést, s felmértem, hogy melyik része lehet a bekukkantós, de használat közben aztán nem is éreztem), amellyel a monitoron keresztül láthatóvá válik a folyamat.

Egy szürke, zavaros, mozgolódó masszán kívül nem sokat láttam, még akkor sem, mikor mutogatták, hogy az a méhüreg, meg jé ott egy tüsző, pedig nagyon igyekeztem, de a folyadék útját egészen jól ki lehetett venni, mert amerre ment, fehérre változott a kép.

Az egész nem tartott tovább tíz percnél, Csillagszemű egy szempillantás alatt eltűnt az ajtón ahol bejött, s a függöny mögött már cserélhettem is vissza a világoskék zoknimat a sötétbarnára, majd a folyosón Farkassal kiegészülve kopogtattunk a doktorúr ajtaján.

Elővette a dossziémat, megmutatta és elmagyarázta az imént készült felvételeket, megnyugtatott minket, hogy mindent a legnagyobb rendben talált, majd a kis képek alá megjegyzéseket biggyesztett és lefűzte azokat. Elénk tolta a két héttel ezelőtti vérvétel eredményét, ahol a hormonjaimat ellenőrizték, soronként végigvette az adatokat, s mindegyikkel elégdedett volt. A hirtelenbelecsöppenésünk miatt nem igazán vagyok szakértő a témában, s csupán Meske barátnőm által meséltek ragadnak rám valamelyest, de azt láttam, hogy az FSH adat 6,6 a fölötte lévő másik meg 5,9, s a magyarázatból leszűrtem, hogy mindkettőnek 10 alatt kell lennie, és az a megfelelő, ha az előbbi mindig magasabb mint az általam nem felidézhető utóbbi.

Átnyújtott egy, már általa megírt receptet (clostilbegyt tabletta), majd egy külön fejléces papirra ráírta, hogy a 3.-7. nap közötti időszakban kell bevennem belőle egyet-egyet, amikor lajos megérkezik, telefonáljak az intézetbe és kérjek egy ultrahang időpontot a 9.-11. napra, és ha minden rendben, kapok valami beszúrósat, és a következő peteérlelésnél megpróbálkozunk az inszeminációval, ha úgy gondoljuk, és készen állunk.

Úgy érezzük, igen.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr45459912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.07.01. 20:27:51

Úúúú azért ha ezt realtime-ban olvastam volna, izgulnék értetek....
Még jó h itt virít a posztok mellett Mütty lilasapkás feje ;)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.07.02. 17:12:45

Az értünkizgulást mindig megköszönjük, mert jólesik:-) De tényleg jó, hogy itt szuszog már mellettem a kis Mütyürke:-)
süti beállítások módosítása